Dags att ändra sagorna?

På tal om sagor förresten ... Är det inte dags att man skriver lite mer verklighetstrogna och moderna sagor snart, så att sådana som jag slipper drömma om orealistiska saker? Skulle jag skriva en saga skulle det vara en där drömprinsen var en sliskig typ som spanade på andra tjejer och prinsessan var livrädd för att bli lämnad. Om något år skulle prinsen vara less på prinsessan och börja vara otrogen med någon annan. Efter ett tag skulle prinsessan givetvis få bekräftelse för vad hon misstänkt hela tiden och dumpa prinsen. Sedan skulle prinsessan bli en försupen stackare som hamnade i nåt trist misshandelsförhållande, medan prinsen skulle flytta ihop med prinsessans bättre ersättare. Prinsen skulle givetvis tycka att han bytt upp sig och vara mycket nöjd med sitt beslut, men däremot skulle han inte vilja gifta sig trots att prinsessans bättre ersättare tiggde och bad (han kunde ju alltid hitta någon ännu bättre, så det vore ju dumt att binda sig).

Eller så kanske det skulle bli så att prinsen och prinsessan gifte sig, men att prinsessan var en falsk bitch som bara var ute efter prinsens pengar. Något år efter att de gift sig kanske prinsessan skulle vara otrogen med prinsens bästa vän och den stackars prinsen skulle givetvis bli helt förkrossad. Men för att undvika skandal skulle prinsen snällt gå med på att ge prinsessan två tredjedelar av sin förmögenhet och när de skildes skulle prinsessan såklart vara mycket belåten. Givetvis skulle det även bli vårdnadstvist om deras ettåriga dotter och eftersom att prinsessan var en sådan falsk och manipulativ bitch skulle hon lyckas få ensam vårdnad medan den förtvivlade prinsen skulle gå och tröstköpa en tv och äta sig tjock på chips.

Varför inte egentligen? Jag tycker det låter som två sköna storys. Folk skulle nog känna igen sig i dem, liksom. Det är visserligen för mig helt oförståeligt att folk faktiskt kan vara så ruttna, men visst händer det tyvärr. Lika bra att skildra verkligheten som den är, eller?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0