Ett hus på väg ...

Denna dag har varit minst sagt innehållsrik. Det började med teater på morgonen, No tears for queers (stavning?) som handlade om hatbrott mot homosexuella. Den var stark helt klart, men i eftersnacket började min energi ta slut och allt jag kunde tänka på var mat. Tillslut fick vi gå i alla fall och jag blev upplockad av mamma och vi åkte till Coop där jag fick äta tacobuffé ínnan det var dags att skynda till skolan för att ha en lektion. Efter
det fick vi gå och lyssna på politikern Ibrahim Baylan som sa en del intressanta saker.

Sen blev det till att skynda till bussen och medan jag stod och väntade på att den skulle komma, åkte ett stort hus förbi på vägen! Som tur var hade jag med mig min lilla digitalkamera och kunde ta några bilder.


Det är trist att behöva klottra ner bilderna med text, men jag vill inte riskera att någon snor den ... ;)

När jag kom hem slog jag på datorn och det visade sig förgylla min tillvaro extremt. På fem sekunder skiftade mitt humör från neutralt till att jag blev superglad. Varför då, undrar ni kanske. Jo, för en sådan liten grej som att jag fått en kommentar på mitt blogginlägg på DM. En person som jag dansat med en gång förut kunde tänka sig att dansa med mig igen. Helt osannolikt skönt att det faktiskt finns någon jag inte lyckats avskräcka! Eller kanske mer skönt att få det bekräftat, då kan jag ju inte vara fullt lika dålig som jag tror jag är. Glad gjorde det mig i alla fall!

Och denna dag lär nog fortsätta i glädjens tecken, ikväll har jag nämligen ridlektion och det är ju alltid lika roligt! Alla i min ridgrupp är så trevliga och hur mysigt är det inte att fika tillsammans efter ridlektionen? Underbart :)


Tyyyypiskt

Nästa vecka har vi påsklov, något jag sett fram emot jättelänge att få planera in något kul på. Nu har det dock tillkommit saker i min kalender som kraschar alla mina fina planer, på tisdag har jag ett ställe jag måste vara på och likaså på lördag då det är dags att skriva högskoleprov. Lovely, eller inte. Jag kan inte ens åka på dans den fredagen, för då orkar jag inte med provet som börjar tidigt på morgonen dagen efter.

Inte för att verka negg, men hur kul ääääär det? Jag har ju dansabstinens nu dessutom, men helgen som kommer nu (då jag är väääääldigt ledig) finns det (givetvis) inga bra danser i närheten. Är det inte typiskt ...


Ett dansskopar rikare snart

Tidigare idag slängde jag iväg ett fruktansvärt lågt bud på ett par dansskor på Tradera. Nu såg jag att jag vunnit, det trodde jag verkligen inte! Jag har ingen aning om ifall de passar mina små kräsna fötter, men för 22 kr (och frakt på det då) har till och med jag råd att chansa och vem vet, det kanske visar sig bli en fullträff och då har jag ju verkligen fyndat! De är dessutom neutralt svarta vilket är bra och så skadar det ju inte att ha ett extra par att växla mellan nu när jag planerar att åka ut på så många danser jag bara kan :)


Rösta gärna på min bikini

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Jag snubblade över en rolig tävling där man ska designa en bikini och har chans att vinna en resa. Skulle bli ööööööverlycklig om ni röstade på mitt bidrag :) Och släng gärna iväg en kommentar om du gör det så ger jag givetvis dig en röst också om du designat en bikini du med!


Creepy chinagirl



Det är väl kanske inte så shysst att skratta åt andras olycka, men denna video fick mig verkligen att kikna av skratt. Det är en flicka som står och skrämmer folk som kommer in genom dörren och deras reaktioner alltså, oslagbart! Måste ses :)


I drömmarnas land ungefär

Lyckades med konststycket att klara mig igenom dagen trots att jag hade svårt att somna igår och var tvungen att kliva upp jättetidigt idag för att ha körlektion. Det krävdes visserligen en kopp kaffe från skolkafeterian och några godisar, men det gick, om än segt!

Nu har jag tryckt i mig några fler godisar och lite popcorn som blev klar sen i fredags och på så sätt orkat med att plugga lite inför onsdagens religionsprov som jag råkade dubbelboka med en körlektion (men det är fixat nu). Jag borde egentligen fortsätta plugga hela kvällen eller så, men jag har verkligen ingen energi och får vara glad att jag ens håller mig vaken :P


En lista i brist på fantasi

Vilken svordom använder du mest? Svär inte så mycket, men "fan" i så fall.
Äger du en iPod? Nej, jag är inte så mycket för avancerad teknik med för många funktioner. Var sak på sin plats liksom.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 06.30 oftast.
Hur många resväskor äger du? Har ingen egen.
Använder du flip-flops? På sommaren använder jag dem flitigt.
Var köper du dina matvaror ifrån? Coop.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag ska väl föreställa någon slags fotograf, så jag måste väl säga ta bilden. Men jag har inget emot att stå framför kameran heller faktiskt.
Vilken var den senaste filmen du såg? Alice i Underlandet tror jag?
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Beror väl på VILKEN barnfamilj eller VILKEN vän. Men det spelar nog inte så jättestor roll, både och kan vara mysigt :)
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Ett till par dansskor! Och sen skulle jag boka in en utlandssemester också.
Har någon någonsin kallat dig lat? Tror inte det händer superofta (?) men säkert.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Aldrig.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Ingen alls, jag tar ut dem och lägger dem i fodral mellan gångerna.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Buddy Holly, fast han är ju död så jag vet inte om han räknas? Annars är det nog Lars Winnerbäck bland de levande förmågorna.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Vet ej?
När var senast någon stötte på dig? Har svårt att tolka sånt typ, så det är inte säkert jag skulle veta säkert om det hände, haha. Men i sommras kanske, VAD JAG VET SÄKERT.
Vad åt du till middag senast? Porterstek med potatis och gräddsås, mums!
Använder du huvtröjor? Ytterst sällan, jag gillar dem inte.
Kan du vissla? Nej, pinsamt nog.
Vem var den senaste som ringde dig? Det var nog pappa.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Flygande mattan gillar jag, lite lagom läskig sådär.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Något säger de väl alltid, det skulle inte förvåna mig.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 0910
Tittade du på tecknat när du var liten? Fanns det någon som INTE gjorde det?
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Allting är relativt ...
Hur många syskon har du? En lillebror och två (fyra???) bonussyskon ...
Är du blyg inför det motsatta könet? Jag skulle nog kalla mig blyg i allmänhet, men å andra sidan brukar jag klara mig förvånansvärt bra i alla fall så jag vet inte om jag är det egentligen :P
Vilken film kan du alla replikerna till? "Mysteriet på Greveholm", som gick som julkalender när jag var mindre. Haha. Och säkert kan jag alla repliker till mina nuvarande favoritfilmer också, för jag har nött dem en hel del.
Äger du några band t-shirts? Nix.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? Sex stycken.
Läser du för skojs skull? Alltid!
Pratar du några andra språk? Engelska och lite spanska. Samt några få enstaka ord på tyska, franska, turkiska, finska ... Jag älskar språk! Så kan jag räkna till 30 på isländska, haha :P
Diskar du din egen disk? Bara om jag är borta någonstans, hemma händer det sällan då vi har diskmaskin.
Har du gråtit offentligt? I skolan, om det räknas.
Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop just nu. Men jag äger både och.
Beskriv drömkillen? Nej, gud så svårt! Det skadar ju inte om han är trevlig och gillar dans, men jag har verkligen ingen bild av den perfekta drömkillen klar för mig. Jag tror jag vet först när jag träffar honom ;)
Försöker du alltid lära dig nya saker? Om tillfälle ges är jag inte sen att hoppa på, kunskap kan man aldrig få för mycket av.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? En tatuering skulle inte sitta helt fel, men jag vet inte vad jag vill att den ska föreställa än så då är det bättre att vänta.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Varför skulle just killen bjuda, undrar jag.
Kan du kasta macka? Nix, jag brukar försöka äta upp maten jag tar och inte slänga i onödan.
Har du någonsin varit på Jamaica? Nejnej.
Vad har du med dig in på bion? Något att dricka och gärna sällskap. Sen något att tugga på är ju inte fel.
Vem var din favoritlärare och varför? De flesta lärare jag haft har varit okej faktiskt, men jag vill inte nämna någon vid namn i bloggen.
Har du dejtat någon av en annan religion? Inte dejtat, nej.
Vad har du för väder? Snö till fördärvelse.
Har du en blogg? Antagligen.
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Webbdesign var rätt trevligt, och teater var kul!
Gillar du att flyga? Har inget emot det, men så överdrivet spännande är det ju inte. Fast när man flyger är man ju förmodligen påväg någonstans och den känslan gillar jag. Så ja, jag kanske gillar att flyga då.
Vilka personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Jag vet inte! Men det måste vara någon man känner att man kan vara sig själv med.
När sov du senast på golvet? Med liggunderlag under var det nog sommaren innan jag skulle börja tvåan, då jag hjälpte till på ett övernattningsridläger för ungdomar.
Vilken är din favoritdrink? Vatten slår allt!
Gillar du din boende-situation? Nja, en egen liten lägenhet som jag fick inreda efter egen smak och tycke skulle sitta fint!
Vilken är din mammas hemstad? Kalix.
Din pappas hemstad? Kalix.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 7½-8 minst. Annars får jag med stor säkerhet migrän eller blir åtminstone väldigt trött och grinig. En gång klarade jag mig på mindre än fem timmar och mådde ändå tipptopp, men det var den dagen vi anlände till Turkiet så då gick jag förmodligen väldigt mycket på adrenalin eller lyckorus. I vanliga fall överlever jag inte på mindre än ca 8 timmar.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Det känns så, har läxor och sådant som ska göras. Men fullbokade är de nog inte egentligen, det bara känns så.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej då, jag brukar inte hamna i trubbel. Men visst händer det säkert att folk stör sig på mig någon gång då jag pratat vid fel tillfälle. Men jag är väl inte den som babblar på för det mesta.
Vilken är din favoritfrukt? Passionsfrukt har jag upptäckt på senare tid, är riktig gott. Meloner och mandariner gillar jag också skarpt. Men fruktsallad är faktiskt bäst!
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 19 år ... NITTON! Det är helt sjukt vad tiden går fort, fast ibland känner jag mig tom. äldre. Yngre känner jag mig iofs. också rätt ofta ...
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Där är jag pedant, det gör ont i mitt lilla författarhjärta när någon missbrukar orden ...
Tror du på liv på andra planeter? Nå, inte är jag så enfaldig att jag tror att vi är ensamma i detta oändliga universum.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? riktigt arg? Författaren till bibeln? Det är ju hans fel att vi nu tvingas ha ett avancerat och fullständigt värdelöst religionsprov.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Finns Gud är det en kvinna. Män kan ju som bekant inte göra flera saker samtidigt. Men jag tror inte att det finns någon Gud över huvud taget. Inte bibelguden i alla fall, den där typen verkar ju ha ett orimligt storhetsvansinne ... Overkligt, kass karaktärsuppbyggnad med orimliga drag.
Vad var det senaste du åt? En bit chokladkaka.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? I dunno faktiskt, de flesta jag umgås med är tjejer men jag skulle gärna ha fler killkompisar också.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? De kollade i kalendern efter snygga namn, och så hittade de ett ...
Gillar du senap? Ja, det är gott till korv. Och i matlagning kan det också funka ibland.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Shit happens, and then you die. Alternativt "life sucks", fast det menar jag ju inte på allvar, jag älskar livet!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Ja, det skulle vara häftigt. Läskigt också såklart, men det skulle vara värt det.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Jag har fått höra några gånger att jag är lik snövit, haha, men det beror nog inte på personligheten. Ronja Rövardotter verkar vara en skön tjej, kanske är jag lite lik henne ändå? Jag minns scenen när hon och Birk rider på vildhästar, helt i min stil.
Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej, men från Tradera klickade jag hem extensions för några månader sen. Har inte använt dem än ...
Tycker du om att krama folk? Tyckte jag inte om att kramas skulle jag inte vara så förtjust i fox ... :P Kramar är mysiga!
Skulle du säga att du är trendig? Jag följer inte något mode direkt, men jag klär mig i sådant jag trivs i och som jag tycker är fint.
Äger du en digitalkamera? Två stycken faktiskt, varav en systemkamera.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Snövit var det ja :P Annars vet jag inte om jag har blivit jämförd med någon kändis direkt, men det skulle varit kul att ha blivit det! Fast nu när jag tänker efter var det någon på en internetsida för några år sedan som tyckte jag var lik Amy Diamond på en bild, haha.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Absolut! Jag väntar ju ...
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Jag minns inte så noga, läser så mycket. Men jag vet att det var en bok ... Minns bara inte vilken.
Tycker du att du är attraktiv? Det händer faktiskt att jag ser mig i spegeln och förvånas över hur bra jag ser ut, de dagar då jag verkligen ansträngt mig för att se bra ut. Men attraktiv vet jag inte, det lämnar jag åt andra att bedöma.
Vad är du allergisk mot? Falska människor, jag tål det verkligen inte.
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Då skulle jag ha dåligt samvete jämt, så absolut inte.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Kanske som min lillebror heter då.
Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Ingen aning.


En hel outfit från H&M



Det skulle nog inte kännas helt fel att gå klädd såhär i sommar måste jag erkänna.

Sökes: Bloggare med fett egen stil!

Har kommit in i en period då jag lusläser bloggar skrivna av häftiga personer, gärna som bloggar om gulliga grejer och visar många bilder av sina awesome kläder. Tyvärr har jag bara hittat typ tre bloggar hittils som lever upp till dessa kriterier. Känner du kanske till några fler? Tipsa gärna! ;) 


Goodbye dammtussar

Igår följde jag förresten med mamma på en second hand affär där jag fyndade denna ...



"Fine old scotch whisky", lite ironiskt kanske eftersom att jag verkligen inte är något fan av whisky. Men jag tyckte den var läcker i alla fall, fast jag inte är 100% säker på vad det är för något. En smyckeshängare kanske? Nu är den i alla fall det har jag bestämt.

Idag har jag varit flitig och städat hela mitt rum, och jag har till och med sett till att utrota dammråttorna som bosatt sig lite överallt i rummet. Nu är det alltså jättefint och rent. Bortsett från en stor hög med diverse informationsblad och andra papper som jag inte har en aning om vart jag ska göra av med ...



För övrigt verkar jag ha gått och dragit på mig en förkylning, både näsa och ögon rinner. Fast det skulle i och för sig kunna vara en reaktion på allt damm också. Svårt att avgöra.


Up to date

Det har blivit lite dåligt med vardagsinlägg på sistone, vilket väl mest har berott på att det inte hänt så mycket som varit värt att blogga om.

I torsdags var det dock projektarbetsmässa, kan väl nämnas. Jag satt vid ett bord och visade min frågebok som jag faktiskt fick en del positiva reaktioner på av folk som tyckte den verkade skojig. Tycker ni det låter intressant ni också så klicka på länken för att läsa mer om boken vetja.


Såhär tjusig såg jag ut under mässan förresten, jag försökte matcha min bok som är grön-rosa på omslaget :P

För övrigt har jag mest ägnat dessa blogglösa dagar åt att grubbla över vad jag vill ha för ett motiv till tatueringen jag är väldigt sugen på att göra. Ja, så har jag ju förstås varit tvungen att plugga en hel del också både på körkortsteori och skoluppgifter. Men mest har jag nog grubblat över den där tatueringen trots allt.


Bestämde jag mig tillslut? Eller är det bara en gnuggis? No one knows, men den klarade dagens dusch i alla fall ...


Sneakers från Dansskor.se



Dessa skulle jag gärna klicka hem för att ha något snyggt att dansa i som matchar klänningen jag skrev om i föregående inlägg. Det ska vara någon form av danssko i alla fall, men jag undrar hur bra den funkar. Svårt att säga utan att ha provat ...

Något jag dock gärna skulle vilja veta är vart man köper sådana skor som jag fick låna första gången jag var på dans, för de var inte helt dumma de heller. Men jag hittar dem ingenstanns, det är ju typiskt.


Klänningar från Gina Tricot



Dags för en uppdatering av garderoben ... Love them! Och den gula på dans alltså, det tror jag på. Måste dock investera i ett par extra dansskor i så fall, lila och röda Nikeskor funkar inte riktigt ...


I love my life

Det slog mig igår att trots att jag inte har en aning om vad framtiden bär med sig, så älskar jag mitt liv och är så fantastiskt glad att jag är jag helt enkelt! För att ...

Jag har fritidsintressen som jag brinner för och alltid längtar efter att få utöva. Bara det är helt otroligt.
Jag äter precis vad jag vill och det skulle inte falla mig in att noja över vikten, faktum är att jag är nöjd med mig själv precis som jag är. Jag vet att långt ifrån alla kan säga det, så jag är sjukt tacksam över att jag kan det.
Jag har två helt underbara föräldrar som ställer upp för mig, och en massa fina släktingar som jag tycker om. Förut har jag nog tagit det förgivet, men jag har börjat förstå vilken tur jag haft.
Jag har en stor dröm i livet och kanske till och med lite av en talang. Kanske är drömmen inte helt realistisk, men att ha något att hoppas på och jobba för är trots allt fint.
Jag har framtiden i mina händer och kan bestämma precis vad jag vill göra av den.

Det är faktiskt helt otroligt när man tänker efter, att kunna glädjas av det lilla :)


Minnen



Sitter och tittar igenom gamla bilder eftersom att de ringde från min förra praktikplats idag och undrade om jag hade någon bra bild som kunde fungera som framsidesbild på deras sommarbroschyr. Dessvärre fick jag svara nej på den frågan, eftersom att jag inte hade systemkameran i sommras ... Men det är i alla fall kul att sitta och titta på gamla bilder, den ovan till exempel är från Spanienresan i nian, första doppet! Visst ser det varmt och härligt ut? Det var det inte ;) 


Fin kusin vitamin

Bilderna från gårdagens kalas visade sig bli sagolika! Eller ja, i alla fall en del av dem. Jag brukar försöka låta bli att lägga ut mina bästa bilder på Internet, men här kommer en sneak peak på en av de "mindre lyckade" bilderna :)


Knäsvag av gårdagens dans


De bildsköna grabbarna i Scotts stod för kvällens musik.

Dansen igår ... Jag blir alldeles lycklig av att upptäcka hur många trevliga och härliga människor det faktiskt finns och tänk alltså, att de alla var samlade på ett och samma ställe igår! I början var det lite segt med uppbjudningarna men sedan när det kom igång var det grymt kul och ja, nu efter tre danstillfällen tycker jag verkligen jag har rätt att kalla mig inbiten dansare också ;)

Det blev ett lite kort och inte så ingående inlägg den här gången, men jag lovar att skärpa mig till nästa danstillfälle! 


Jag lever än

Än en gång måste jag be om ursäkt för dålig uppdatering! Jag har varit upptagen med skola och att skriva på min bok. För er som inte vet det håller jag på att skriva en ungdomsroman och jag är nu uppe i 100 A5-sidor, vilket gör att jag blir mer peppad att skriva när jag kommit så långt, och jag är ivrig att skriva klart boken.

Idag kommer jag att ha fullt upp från eftermiddagen. Först ska jag och familjen åka på kalas hos min söta kusin Viktor som fyller ett år och sedan ikväll blir det dans i Piteå, så jag ser verkligen fram emot den här dagen! Kommer dock att hinna uppdatera bloggen någon gång innan jag far :)


I väntan på bussen

Nu sitter jag hemma och väntar på att skolbussen ska komma så jag tar mig till skolan. Vi har egentligen sovmorgon till 11.15 idag men jag måste åka tidigare då det går så dåligt med bussar från mig. Kommer i alla fall ha tre lektioner idag, den sista är mediekunskap där vi håller på att göra en typ skoltidning och igår kom jag äntligen på vad jag skulle göra av "min" sida. Jag ska göra ett reportage om vad man kan göra med familjen här i stan, ganska smart faktiskt för då kan jag använda mig av några av bilderna jag tog på praktiken.


Slänger in en januaribild på mig i brist på annat :)

Nu måste jag gå och göra mig iordning för att gå upp till bussen. Jag uppdaterar när jag kommer hem efter skolan om jag hinner, men jag ska iväg och rida ikväll också. Hoppas dock att jag får mer tid att skriva imorgon och i helgen och att jag inte får så mycket läxor, hihi. Men ha en perfekt dag allihopa!



Förlåt för dålig uppdatering

Skolan har dragit igång igen efter lovet och igår var jag tvungen att ägna hela kvällen åt att skriva projektarbetsrapporten. Har skjutit upp den in i det längsta men deadline för den var idag så jag nu hade jag inget val längre :) Idag kommer jag nog heller inte att kunna uppdatera så mycket, för nu sitter jag på skolan (har rasst) och när jag kommer hem måste jag göra en annan skoluppgift.

Så ni får ha en jättebra dag helt enkelt så återkommer jag senast imorgon :)

Update: Medan jag surfade runt för att göra skolarbete tidigare hittade jag en artikel från 2007 som sa att svenskar äter mest godis i världen. 17 kg per invånare varje år, haha. Tyckte bara det var lite kul fakta.


Gårdagens "skräll"



Ja, vad ska man säga om gårdagen? Middagen blev fantastiskt god i alla fall, gillade verkligen räkröran jag blandade ihop speciellt, och citronen och dillen gjorde jag väl också fint ;)

Sen blev det melodifestivalstittande såklart. Redan innan röstningen förutspådde jag att Anna Bergendahl skulle skrälla och vinna, inte för att jag önskade att det skulle bli så utan det var mer ett konstaterande. Och så blev det ju uppenbarligen. Däremot blev jag väldigt förvånad över att mina favoriter inte hamnade högre upp i resultatlistan, hade faktiskt trott att de skulle det. Men tydligen har jag väl lite annorlunda smak än många andra då :)

Idag står kalas på schemat, pepp!


Melodifestivalsnacksens för och nackdelar


Ost och kex
+ Eftersom att det inte är så sött kan man äta mycket utan att tröttna.
+ Bättre för tänderna än till exempel godis.
+ Man får lite att pyssla med när man ska skära osten osv. Blir inte så rastlös.
+ Det är gott, framför allt!
- Lätt att bli för koncentrerad på kexen, så man glömmer bort tv:n.
- Det smular ganska mycket.




Naturgodis
+ Nyttigare än vanligt godis.
+ Mindre dåliga tillsatser än i vanligt godis.
+ Lätt att äta.
- Ganska dyrt att köpa.
- Man kan ev. tröttna lite för fort på det.




Popcorn, ostbågar och chips
+ Inte så sött, alltså kan man äta mycket utan att tröttna.
+ Det är gott!
- Ganska salt, man blir alltså törstig och dricker vilket kan leda till att man måste gå på toa ...



Godis
+ Som alla vet, godis är gott. Variationen är oändlig.
- Väldigt onyttigt, många dåliga tillsatser.
- Kan bli ganska sliskigt efter ett tag, så man tröttnar.




Scones och fika
+ Hög mysfaktor.
+ Det är gott, helt enkelt.
- Kräver lite förberedelser.
- Man blir mätt alldeles för fort.
 

Det har sin charm att bo på landet ibland ...



Igår kom en jättego och gullig katt struttande in på vår gård och hälsade på, överraskat fick jag fram mobilen och kunde knäppa några kort på den :) Har aldrig sett raringen förut, så jag har ingen aning om vart den hör hemma men håll med om att den var väldigt fin?

Idag visar sig bli ännu en "chilldag" eftersom att kalaset tydligen inte var förrän imorgon, hade tagit fel på dag. Men ikväll står finalen av melodifestivalen givetvis spikat på schemat och till det blir det mys med ost och kex. Innan det ska vi dessutom hinna med att äta lyxmiddag bestående av bakad potatis och någon slags god röra, jag längtar!


Melodifestivalen 2010

Jag har alltid varit ett stort fan av melodifestivalen och därför känns det helt rätt att skriva lite om vad jag tycker om årets finalister som tävlar i Globen imorgon. Så, här kommer de!



Andreas Johnson- We can work it out
En av mina personliga favoriter som jag hade höga förväntningar på redan innan då jag älskat hans tidigare bidrag. Detta var heller ingen besvikelse, härlig låt jag tror mycket på och som inte lämnade mina ögon torra i alla fall. Vinner han blir jag överlycklig! 



Anna Bergendahl- This is my life
Av någon anledning fastnade jag inte för hennes framträdande lika mycket som resten av Sverige tycks ha gjort. Gillade radioversionen mycket bättre då, låten är trots allt riktigt bra och sätter sig på hjärnan!



Darin- You're out of my life
Var tvungen att lyssna på låten en extra gång nu för att minnas hur den var, dåligt tecken? Men varken låten eller artisten är dålig egentligen, tvärtom. Det känns kanske bara som att det är en i mängden helt enkelt ...



Erik Saade- Manboy
Poppig och lättsam låt mer en grym refräng som är omöjlig att få ur huvudet. Jag gillar den helt klart, skulle nog tippa på ett den hamnar i topp tre i alla fall!



Jessica Andersson- I did it for love
Fin och gullig låt som växer för varje gång jag hör den. Möjligtvis kan den ändå vara lite för vanlig för att slå stort i finalen, om jag får säga vad jag tror. Passerar lite obemärkt, sådär.



Ola- Unstoppable
Svängig låt för all del, men definitivt inte mer än en i mängden av liknande låtar och artister också för den delen. Den har helt enkelt inte det där lilla extra.



Pernilla Wahlgren- Jag vill om du vågar
En riktig schlager, otroligt trallvänlig och sätter sig lätt på huvudet. Tycker det är jätteskönt att ha med ett sådant bidrag i finalen, men jag tror inte det räcker så långt 2010 tyvärr.



Peter Jöback- Hollow
Jag föll pladask första gången jag såg framträdandet och hörde låten, precis som det ska vara, man ska veta direkt när man hör ett bra bidrag! Vinner han gråter jag, av lycka.



Salem Al Fakir- Keep on walking
Visst är det en lite speciell och annorlunda låt, den är absolut inte dålig. Men jag kan inte säga att jag fastnar för den ändå, den är ganska bra men inte mer.



Timotej- Kom
Visst påminner de lite om Sarek som var med för några år sedan? Jag gillade den gruppen och jag gillar denna också. Härlig låt som man blir glad av och som man kan refrängen till efter att ha hört den en gång.


Snygga t-shirts för under hundralappen



Alla tre är från Gina Tricot.

Good morning sunshines!

Denna fredag kommer nog bli oerhört lugn misstänker jag, för jag har inte planerat in nåt i alla fall. Kan dock vara skönt också att bara vara hemma och ta igen sig från allt. Så får jag ju gott om tid att kolla runt på nätet efter snygga kläder och prylar, så jag ska verkligen inte klaga :)


Ett av mina söta smycken som jag köpte på Ur och Penn för ett tag sen!

Imorgon däremot kommer jag nog få desto mer att tänka på. Om jag inte tagit fel på dag så är det då det blir kalas för pappas "flickväns" systrar som jag aldrig träffat förut. Och gissa vem som kommer vara där?


Alice In Wonderland



Har nyligen kommit hem från Luleå där jag varit på bio och äntligen sett Alice In Wonderland, har ju velat se den ett tag nu så det var på tiden :) Den levde verkligen upp till mina förväntingar också och hade en sådär lagomt härlig portion av galenskap som jag gillar. Johny Depp passar verkligen att spela helgalna personligheter också och hattmakarrollen var inget undantag, hihi.

"It's impossible ..." "Only if you believe it is" 


Hemma från Kaaaaaaalix

Nu har jag kommit hem från farmor. Igår var jag med min familj på bio och såg ungefär den enda film som gick i "The big city of Kalix". Det blev Snabba Cash, som var lite väl våldsam för min smak men den hade en historia i alla fall så den får godkänt trots lite lösa trådar med ouppklarade saker. Skulle inte se den igen om jag säger så, men en gång funkade.

Idag tog jag en promenad in till "stan" och kikade i lite affärer för att fördriva tiden. Hittade dock inget av intresse, men finns ju inte alltför många affärer där heller :)


Provade kameran på min nya mobil. Resultatet blev väl sådär ...

Nu ska jag bara ta det lugnt och ta igen allt surfande jag missat, haha. Så blir det att gå och lägga sig tidigt, för jag är jättetrött!


Träningskläder från Team Sportia



Om jag skulle börja träna bugg eller något annat kul, då skulle jag inte ha något emot att klä mig i dessa snygga plagg! Sen har jag ju lila-röda Nikeskor som jag dansar i, så den nedersta kombinationen skulle matcha perfekt :)

Tänker igenom dagen


Igår var jag mycket road ...

Nu har jag ätit frukost och sitter mest och väntar på att pappa ska komma hem så vi kan åka och hälsa på farmor. Ska sova där också så jag är inte säker på hur mycket uppdatering det kommer bli i bloggen, men det finns faktiskt en dator där i alla fall :) Ikväll ska jag förmodligen även på bio och se Alice i Underlandet, tycker den verkar jättebra eller om det nu bara är skådespelarna jag gillar ... Känner i vilket fall som helst att jag måste se den.

Men innan jag åker har jag tänkt hinna med att surfa runt och titta på lite snygga träningskläder, hoppas jag hittar nåt!


Åskådare på dansträning



Ikväll har jag varit med pappa och tittat på när han haft buggträning. Passade på att ta lite bilder också, bara för skojs skull vilket var några veckor sedan sist nu! Resultatet av fotograferingen blev väl dock inte slående med tanke på ljusförhållandena, men eftersom jag fotade för egen del hade jag ju ingen press på mig att bilderna skulle bli bra. Det var kul att se på när de dansade i alla fall. Så fick jag mig en dans själv också innan träningen drog igång, och det är ju aldrig fel :)

Nu ska jag mysa tillsammans med familjen med chokladbollar och te. Det gillas!


Swedish breakfast


Bild: Jag.

Frukost är för mig nästan höjdpunkten på dagen, det är utifrån den du avgör hur resten av dagen kommer att bli; en bra frukost brukar innebära ork och motivation att göra resten av dagen bra. Så idag såg jag till att unna mig en riktig hotellfrukost såhär första sportlovsdagen :) Det fick bli hälsofil med müsli, mjukmackor med skinkost och gurka, kokta ägg och Pro Viva fruktdryk ... Gud så mätt jag blev alltså och gott var det! Önskar verkligen att jag hade tid att förbereda sådana frukostar varje morgon.

Resten av dagen har jag inte riktigt planerat än för övrigt. Men ikväll har jag i alla fall tänkt följa med pappa och titta på när han ska träna bugg med sin dansgrupp, det kan vara nyttigt för mig att spana in tekniken lite.

Nå ja, nu blir det till att lyssna till tonerna av underbara Buddy Holly och försöka planera in någon slags aktivitet för resten av dagen :)


Sommarfräscht från H&M


Dans är inte alls så nördigt som man kan tro!

I fredags var jag på dans för andra gången i mitt liv, jag fastnade ju liksom väldigt rejält efter första gången. Det roligaste är att jag tidigare gått och tyckt att dans är bland det nördigaste som finns, men jag ändrade verkligen uppfattning efter att ha provat själv! Bugg kan jag visserligen inte direkt säga att jag blivit frälst av än, det här med snurrar och sådant är inte riktigt min grej (svårt att hänga med när man är nybörjare). Foxtrot däremot behärskar jag bara bättre och bättre, dessutom slipper man ju vara så självständig utan behöver bara klamra sig fast vid den man dansar med, haha :) Det är i alla fall superkul, vill helt klart fortsätta att utvecklas inom det!


Blender stod för musiken i fredags. (Bild från deras hemsida, Blender.se)

Det roligaste är att det faktiskt är mycket unga som är på dans också! Jag har ju alltid trott att det är något som bara äldre sysslar med, men faktum är att jag båda gångerna jag varit på dans mest dansat med sådana som är i min egen ålder (eller ja, lite äldre kanske). Danskillar är dessutom väldigt trevliga, inga översittartyper där inte och man får träffa mycket fina och förstående människor. Hur kan man låta bli att tycka om det liksom?

Skönt att ingen är full och spyr ner en dessutom, det är ju en stor nackdel med att gå på krogen/fester för att träffa folk ... Inte för att jag någonsin gått ut på krogen än, men det är ju just av den anledningen.


Fotomission i snön

Idag blev det till att plocka fram kameran för ett fotomission i snöyran. När vi skulle gå till platsen för fotograferingen var det någon anledning jag som halkade på efterkälken, kan ha berott på att jag är ovan att gå i täckbyxor och full mundering? Haha :)



Väl framme i kyrkbyn sen visade det sig att allt var totalt översnöat ... Vi hade dock planen klar för oss; att få en bild i fågelperspektiv på ett skidspår mellan kyrkstugorna, en person på skidor och en annan som satt på en bro och drack kaffe. Det var alltså bara för mig att snällt plumsa genom snön fram till trappan som ledde upp till platsen där jag skulle stå och ta bilder.

Stackars modell-Kajsa fick snällt ställa sig på skidorna och åka upp ett skidspår trots att hon inte stått på skidor på flera år och modell-Ted fick skotta fram en bro. Det gick dock ytterst smidigt med tanke på omständigheterna och vi fick våra bilder tillslut. Det gjorde vi bra faktiskt, måste jag få säga! Vi gjorde det inte lätt för oss, men vad gör man inte för en bra bild :)


Det var inte lätt att hålla sig allvarlig när man hörde deras samtal där nere, eftersom jag skrattade så mycket blev några av bilderna lite suddiga ...


 




RSS 2.0