Tillbaka till vardagen

Efter en helg av ledighet är det dags att glida tillbaka in i vardagen. Tillbaka till att jobba så mycket som möjligt och vila så lite som möjligt. En del av mig vill vara ledig längre, inte ta på sig några extrapass. Men delen av mig som vill jobba mer är starkare. Bra lön= Roligare liv= Gladare Bea.
 
Fast tänk ändå om man skulle vinna en stor summa pengar. Bara tillräckligt mycket för att kunna styra livet i en annan riktning. Jag är inte missnöjd egentligen, men det vore ändå roligt att prova något nytt och få chansen att utvecklas som person. Om jag vann några miljoner skulle jag nog vilja flytta utomlands ett par år och plugga på distans. Fast det måste såklart bli till ett land som man får ta med sin katt till!
 
Har börjat bli sugen på att skriva igen förresten. En bok. Jag vet inte om jag vill skriva för skivandets skull eller för den lilla chansen att kunna leva på det. Både och antar jag. Det vore det allra bästa egentligen. Då skulle jag nog må bra. Kanske får jag försöka ge den drömmen en chans till. Någon gång.
 

Firmafesten

Helgen har varit mestadels bra. Vaknade lite lagom tidigt på lördagen och tog det väldigt lugnt. Därefter inhandlades lite snacks innan det bar av till Piteå Havsbad för firmafest med gubbens jobb. De var vänliga nog att även fixa fri entré till badet, så vi hängde några timmar i bubbelpoolen och jag drack konstiga vindrinkar som gjorde mig jättetrött.
 
Sedan var det dags för middag och fest. Trerätters bjöds det på dagen till ära och jag fick specialmat fri från mjölk och gluten. Blev så himla glad över att kunna äta allt för en gångs skull! Dricka serverades också till maten. Så mycket man orkade dricka och lite till. I mitt fall ett halvt glas vitt vin och ett halvt glas cider. Haha. Men orkade man mer fick man tydligen det. Det bjöds även på lite underhållning och en ordentlig fyrverkerishow utomhus för att fira 90- åringen (gubbens jobb dvs)
 
Jag vet inte om det berodde på vinet men efter maten blev jag lite smått nere. Men efter en stund bestämde jag mig faktiskt för att det inte skulle få förstöra min kväll, så jag tog min drinkbiljett och löste ut den i baren. Var lite pinsam och det märktes nog att jag inte beställer så ofta, för jag såg en bild där det stod saker som jag trodde var olika drinkar. En av sakerna som stod var "lime juice" och jag tänkte att det var väl ett konstigt namn på en drink, men limejuice är ju gott. Så jag försökte beställa det men bartendern fattade inte alls vad jag menade. Det visade sig att bilden jag kollat på föreställde en drink och limejuice bara var en av ingredienserna. Ååååh, haha!
 
Vi hittade och fick några fler drinkbiljetter av folk som inte ville ha sina och provade några andra sorter. Sedan hamnade vi ute på dansgolvet där vi förbrände middagen och drinkarna med råge, skulle jag säga. Sent i natt, kring tvåtiden kanske, var det läggdags.
 
Vaknade fyra timmar senare och var riktigt oförskämt pigg. Det är inte likt mig att må så bra efter att jag druckit, men ibland ska man visst ha tur. Jag kan inte påstå att jag klagar. Hotellfrukosten hade dock inte ens öppnat när jag vaknade så jag fick snällt ligga kvar i sängen med kurrande mage. Men när klockan väl blivit nog mycket gick vi ner och jag åt tills jag nästan sprack.
 
Med andra ord. En bra helg.
 

Peppad på livet

Nu när jag har en fin frisyr känner jag mig mer redo än någonsin att åka till Japan. Jag menar, åkte jag dit nu skulle jag ju till och med se bra ut på semesterbilderna, haha. Men nu får jag snällt vänta över ett år och ska jag vara ärlig har jag redan börjat fundera över vad jag ska ha för frisyr och hårfärg då. Det är en helt ny värld som öppnat sig!

Men har jag riktigt tur kanske det blir några semesterbilder i år också. Om jag får någon semester och om det finns pengar och resor att boka såklart. Men som jag sagt tidigare, något SKA det bli. YOLO liksom (you only live once), det är ju tydligen ett populärt uttryck och hur uttjatat det än är så stämmer det ju. Man ska ta tillvara på livet.

Jag har verkligen börjat leva efter det nu. Det är bara att se på hur mycket pengar jag brände under gårdagen, hehe. Jag är inte säker på att detta kortsiktiga tänkande är så bra i längden dock. Men man kan inte alltid vara så förnuftig jämt. Det blir liksom inget kul att alltid tänka efter innan man gör något. Ska försöka hitta någon form av balans mellan kul och ekonomisk.

Snart ska jag åka mot jobbet. Det är i alla fall bra för ekonomin.

Förändringen

 
Nu har jag klippt mig. Som ni ser på bilderna blev det ganska kort, och jag älskar det verkligen! Trodde det skulle vara ovant i början, men det känns bara rätt. Kan inte fatta att jag envisats med att ha långt hår så länge, för det här passar mig tusen gånger bättre. Har även färgat håret mörklila, men det ser inte extremt lila ut. Allt känns bara så himla bra och för första gången någonsin känner jag mig faktiskt smokin' hot! Trodde aldrig jag skulle säga det.
 
Hårstudion ville lägga ut före och efterbilder på sin facebooksida, så jag lånade dom :)

Dags för en förändring

Det spelar tydligen ingen roll om jag jobbar natt. Vaknade likafullt sju idag! Kan inte påstå att jag är överlycklig. Men jag har i alla fall haft gott om tid att hitta den frisyr jag vill ha. Spontanbokade nämligen en klipptid igår faktiskt. Det var över ett år sedan jag klippte mig sist och när jag gick runt på stan och provade vår- och sommarjackor insåg jag att jag aldrig skulle känna mig fräsch om jag inte klippte mig. Har valt ut en ganska vågad frisyr, men jag tror jag kommer köra på den. Är så less på mitt tråkiga hår. Bort, bort, bort med det bara! Kanske lägger jag i en toning också, har inte färgat håret sedan vi flyttade hit.

 

Det känns som att jag haft livet på paus för länge nu och jag har börjat inse att jag aldrig kommer känna att jag har råd att vara fin egentligen. Men jag blir inte yngre och tiden att bry sig om sitt yttre är nu och inte sen. Så nu ser jag till att avsätta en slant för det. Det är ju faktiskt inte så kul att känna sig som en hög med sopor hela tiden. Så nu ska jag bli snyyygg! Hoppas jag. Haha.

 

Jag inser att det är så många gånger jag sett mig själv i spegeln och suckat för att det är en så trist syn. Detta när jag istället kunnat göra något åt det och mötas av något roligare. Man kan egentligen säga att jag valt att må dåligt. Omedvetet visserligen, men ändå. Nu vill jag ändra på det. Det finns ingen anledning att må dåligt över sådant man kan ändra på. Så nu, nu ska jag bli den som ingen behöver skämmas över att ses tillsammans med. Som inte jag själv behöver skämmas över att vara. Mitt bästa jag.

 

Livet är nu.


Jag kämpar själv

Så mycket som jag frös på jobbet igår och så trött som jag var förväntade jag mig verkligen att vakna dyngförkyld idag. Men icke. Snuvig är jag fortfarande men det har jag som sagt varit i evigheter. Värre har det inte blivit. Jag förstår ingenting! Brukar alltid vara den första att åka på förkylningar, men de senaste månaderna har jag bara varit just snuvig men inte mer. Kanske beror det på alla vitaminer jag stoppar i mig i form av juicer och smoothies. Det är ju jättebra i så fall.

 

Vaknade tidigt idag och kunde såklart inte somna om. Men sex timmars sömn klarar man sig på. Jag får proppa i mig massor med mat och fika för att få upp energin bara. Men det hade jag ändå tänkt göra.

 

Äntligen känns det förresten som att magen börjat återhämta sig efter min långa syndarperiod. Jag tror faktiskt det beror på att jag började äta en massa mat med kokosmjölk under några dagar, för det var efter det som det började kännas bra. Eftersom att kokosmjölk tydligen ska ha antiinflammatoriska egenskaper tror jag det kan stämma. Jag gillar att prova mig fram med maten och hitta alternativa lösningar till tabletter. De tabletterna jag skulle fått om jag gick till läkare har en rad otrevliga biverkningar, som att de pajar immunförsvaret till exempel. Varför skulle jag vilja ta sådana?!

 

Jag är verkligen av den uppfattningen att jag själv känner min kropp bäst. Och ska jag vara ärlig har jag lite tappat tron på läkare. De är trots allt inga superhjältar som vet allt, de är bara vanliga människor de också. Vanliga människor som gillar att skriva ut recept, för att det är vad de fått lära sig. Kanske hjälper det ibland. Kanske skadar det mer än det gynnar ibland. Men jag är en sådan som ifrågasätter vad andra människor verkar se som en självklarhet. Jag försöker hitta egna lösningar på problem.

 

Jag försöker alltid hitta lösningar på problem. Det ser jag nog som min starkaste egenskap.


Lite funderingar, lite gjort

Förmiddagen har jag ägnat åt att spackla en stund. Gav mig efter ett par timmar då jag helt enkelt kände att jag behövde vila. Tror jag håller på att bli förkyld (men det har jag trott länge) Nåja, det har gått lite framåt i alla fall. Efter det har jag suttit ute i solen och fikat och läst. Våren är nog min favoritårstid ändå. Jag har även hunnit med att fundera över livet.

 

Kom fram till några saker jag skulle vilja prova på:

* Hobbyrenovering av möbler.

* Bo utomlands, kanske för att studera.

* Kattuppfödning.

* Starta eget inom något jag verkligen tror på (vet ej vad)

* Skriva en bok.

 

Det känns som att listan blev väldigt kort. Säkert skulle den kunnat vara längre. För tillfället kommer jag dock inte på något. Och faktum är att om jag kunde prova på en av de där punkterna så skulle det kännas alldeles tillräckligt för ett tag framöver. Men någonting säger mig att det kommer dröja, om det någonsin ens blir verklighet. Det är inte så bara ändå.


Inte vackert varken med eller utan spackel

Igår spacklade jag en del, jobbade fyra timmar och spacklade lite till. Sedan fick jag ett utbrott på spackelremsorna som helt enkelt inte ville sitta fast på väggen. Jag hatar spackelremsor. Var rätt grinig och hungrig efter att ha kämpat med dem i drygt en och en halv timme. Så när min sambo kom hem frågade jag "vill du laga mat eller ska vi äta ute?" Han ville laga mat lika lite som mig, så vi käkade kebab på Adana. Kastade i mig hela tallriken, fort gick det. Sedan kände jag ändå att jag kunnat äta mer. Yay.

Idag känner jag mig lite smått sliten och har inte bestämt mig än om jag ska gå ut och köra på med spacklandet eller vila. Jobbar ett stängningspass idag så jag börjar inte förrän fyra. Men frågan är väl om det är så bra för mitt humör och för all del, för min hälsa. Ska ta mig en allvarlig funderare på det. Men det lutar nog mot att jag gör ett litet ryck i alla fall. Vill ju bli klar och göra så mycket jag kan, det kommer ändå bli G som får göra det mesta är jag rädd ...

Har i alla fall bunkrat upp med fika, så jag kommer inte gå hungrig idag. Bullar, kakor och dammsugare (punchrullar) Gott gott! Inte ofta vi har fika hemma, men jag kände att det behövdes.

Nä, nu säger min rastlösa hjärna att jag ska pallra mig upp ur soffan. Jag antar att jag kommer lyssna på den.

Aldrig vila ...

Förra veckan blev en lång vecka som bestod av ungefär 42 jobbtimmar. Dessutom vaknade jag tidigt på lördagen, så vi passade på att skruva upp gipsskivor i den blivande tvättstugan i en och en halv timme innan jag började jobba. Idag är jag ledig såvitt jag vet. Men det där med ledighet är ju ett relativt begrepp ... Tanken är att jag ska ut i den blivande tvättstugan och skruva i de sista skruvarna samt spackla en massa. Känner mig otroligt händig när jag skriver det, haha.
 
För övrigt känner jag att jag inte riktigt har ron till att sitta och blogga nu. Vill ut så fort som möjligt och komma igång. Samtidigt är jag väl lite trött och slö, men det går förhoppningsvis över. If you snooze you lose, right?

Det visste ni inte!

 
En sak som inte så många vet är att jag faktiskt haft en karriär som bartender i Turkiet. Den varade i ungefär fem minuter och bra med dricks fick jag ... Av min älskling visserligen, men ändå! :-D
 

Tidiga tankar

Vaknade halv sju. Vad är det för fel på mig egentligen?! Man ska inte vakna så tidigt utan anledning, det känns rätt onaturligt. Ute har det snöat, jättemycket. Nyss var det ju på väg att bli vår men nu är det definitivt vinter igen. Besvikelsen är stor.
 
Igår efter jobbet tog vi några timmar till att fixa i tvättstugan. Några gipsskivor och en del av köksinredningen är uppe nu och det ser jättebra ut. Har konstaterat att garaget/ tvättstugan är större än min första lägenhet och att man skulle kunna konvertera garaget till ett uthyrningsboende. Inte för att vi ska göra det, men det var en lite rolig upptäckt.
 
En annan sak som var lite rolig är att vi konstaterade att om vi skulle sälja huset och bilarna så skulle vi kunna vara skuldfria. Tänk ändå, då är man ju fri att göra i princip vad man vill. Typ flytta utomlands och plugga på distans. Eller något helt annat. Man skulle kunna spara en massa pengar varje månad i alla fall, om man fortsatte jobba. Men det är inte aktuellt såklart, jag tycker om huset alldeles för mycket. Och ärligt talat så tycker jag om min bil också. Fast bara tanken att veta att man kan om man vill är lite smått svindlande.
 
Det är ändå kul att se möjligheter. Även om allt inte är sånt man faktiskt vill göra så är det kul att möjligheten finns om man nu skulle vilja. Jag försöker verkligen att vara den som inte ser hinder och jag vill verkligen tro att allting går om man verkligen vill. Om man vill.

Vad hände?

Idag är det kallt ute. På tv:n visas "Livräddarna på Bondi Beach" och gissa om jag önskar att jag var där istället?! Skulle vara så härligt att bara ligga där på stranden och må bra och inte ha några som helst måsten annat än att smörja in sig med solkräm. Mmm ...
 
På tal om något helt annat. Igår insåg jag att jag slutat vara självkritisk. Jag tänker inte längre på hur jag skulle kunna utvecklas. Jag vet inte om det innebär att jag är nöjd med mig själv och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Men på ett sätt är det lite skrämmande. Jag menar, jag är bara 22 år och kan omöjligen vara fullärd. Kanske betyder detta att jag borde göra något nytt. Visst skulle det vara kul, men jag saknar den där stora motivationen som behövs för att göra slag i saken.
 
Vad ska det bli av mig? Jag är rädd att jag kommer gå hela mitt liv utan att lista ut det. Nåja, den som lever får se.

P.S I love you

Gjorde misstaget att se P.S I love you nu på morgonen. Det är en väldigt sorglig film! Dessutom blev jag sugen på att åka till Irland. Så nu ligger jag och lyssnar på irländsk musik och känner mig ledsen. Jäkla film ...
 
Nåja, om två timmar börjar jag jobba så då får jag ju annat att tänka på i alla fall. Vaknade jättetidigt idag, men det beror nog på att jag somnade kring nio igår. Förstår inte varför jag är så trött på kvällarna nuförtiden.
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Känner mig väldigt oinspirerad. Ska nog lyssna på musik istället.
 
P.S: Gerry, I love you!

Efter helgen

Helgen har ändå varit hyfsat lugn. När jag slutat jobba på fredagen firade jag det faktum att jag fått lön med att köpa 22 bitar sushi som jag tryckte i mig med god aptit. Tror jag ska göra det till en vana.

På lördag åkte vi till Luleå och gick på resemässa för att inspireras och för att det var ungefär vad vi orkade med. När vi gått klart på mässan åt vi lunch på Kebabhuset. Det var väldigt många år sedan sist, men maten vad (nästan) lika god som jag mindes den. En hel kebabtallrik slank ner i min mage. Sedan åkte vi till Storheden och kollade där en stund innan hemfärden. Kvällen bestod av filmtittande och köttbullemackor.

Igår blev en sån där nyttodag. Städning, tvättning och veckohandling. Sedan passade vi på att se några filmer också såklart. Och äta tacos till middag.

Och idag börjar ett nytt experiment för min del. Jag har nämligen tänkt försluta sluta med kaffe. Dricker bara en kopp per dag och det är på morgonen, så egentligen borde man inte kunna säga att jag är beroende av det. Men samtidigt känns den där koppen väldigt viktig och får mig att vakna till. Har trott att jag skulle kunna behålla den, men min mage har aldrig riktigt återhämtat sig helt efter att jag hade min stora syndarperiod då jag åt vad som helst. Så nu ryker kaffet helt enkelt. Men jag får erkänna att det känns tufft, har startat morgonen med te idag och inbillar mig att jag är mosigare i huvudet än vanligt ... Kanske har jag till och med huvudvärk på gång. Men nej, huvudet får inte vinna den här gången. Magen är viktig. Och kan jag slippa att ta mediciner så är det lätt värt ett försök.

Idag är jag ledig såvitt jag vet. Ska nog försöka aktivera mig på något sätt. Kanske gå ut och gå. Känner verkligen att kroppen behöver få röra på sig. Den behöver få användas. Och egentligen vet jag ju att jag mår bra av det. Det ska bara kännas roligt också.

En tomhet

Vaknade tidigt idag och kände mig lite tom inombords. Hade nämligen en dröm om att jag skaffat en häst och den betydde så himla mycket för mig. Så när jag vaknade och insåg att den inte fanns blev jag nästan lite ledsen. Det föddes även lite tankar på att någon gång, när livet ser annorlunda ut, kanske prova på att ha en igen. Men jag vet inte, det är kanske ingen bra idé.

Det blåser ute. Mycket. Jag snörvlar och nyser, men det verkar aldrig bli mer än så. Vet inte om jag är förkyld eller är allergisk mot något. Fast jag har en sambo här hemma som är jätteförkyld så det ligger väl nära tillhands att misstänka att jag åkt på samma som honom. Förstår bara inte varför det aldrig bryter ut ordentligt.

Idag är sista jobbdagen innan jag tar en välbehövlig helg. Har även fått lön idag, jippie. Här ska firas! Eller? Nja, det vet jag väl inte. Kanske man unnar sig att äta något gott i helgen. För övrigt hamnar vi kanske i soffan för filmtittande. Eller fixar klart tvättstugan. Det beror helt på måendet. Oavsett vilket så blir det nog bra.

Men känslan hänger kvar. Jag saknar min häst som inte finns!

Ett erkännande ...

Jag måste erkänna en sak. I helgen ... Jag fuskade, på fredagen. Först drack jag ett glas Trocadero till middagen och sedan drack jag en Sprite på jobbet. Men det var lite så att jag ville komma bort från allt eller inget-tänket. Dock vet jag inte om det var värt det, jag fick ont i magen efteråt. Jag har inte druckit någon mer läsk sedan dess. Hade med mig en chokladkaka också, men den låg kvar orörd i väskan. Godis har jag alltså fortfarande inte ätit sedan nyårs. Så jag känner mig ändå inte misslyckad.
 
Idag jobbar jag hela dagen. Av någon anledning känner jag mig bara trött. Kanske blev det lite för lite vila efter jobbhelgen. Men det är bara idag, imorgon och fredag kvar ... Sedan får jag vara ledig hela helgen! Längtar nästan löjligt mycket. Hoppas bara att jag inte blir mer förkyld. Är rinnig i näsan och lite slemmig i halsen, men än så länge är det inte mer än så. Hoppas jag klarar mig från något värre. Har inte varit ordentligt förkyld på länge nu och vill inte minnas hur det känns.
 
Jag tänker ganska mycket på utseende nu. Antar att det är lätt hänt när man börjar tänka på nuet istället för att leva i framtiden. Att man fokuserar på vad man skulle kunna göra nu. För första gången på länge ser jag mig på riktigt i spegeln och tänker på vad jag skulle kunna ändra för att mötas av något annat. Någon annan. Det är kul med förändring. Kul att känna sig fin. Men som med allt annat har jag inga små mål med mitt utseende heller. Mer muskler, fler tatueringar ... Små projekt är inte riktigt min grej. Tja, färga håret skulle man väl kunna göra förstås. Men det skulle inte direkt göra mig jättenöjd ändå.
 
Hopplöst, hopplöst läge. Allt jag vill göra är s-v-i-n-d-y-r-t. Gaaah.
 

Saknar träningen

Igår började jag fundera på att börja om med träningen. Tanken var ju att gå upp till 50 kg och sedan börja träna. Men faktum är att även om jag inte trodde det gav något att träna tidigare, så gjorde det uppenbarligen det. Som det är nu har jag nog inte en enda muskel kvar längre. Jag hade inte jättemånga förut, men när jag inte underhöll dem försvann de få jag hade också. Det stör mig, jag hade rätt bra med muskler ändå när jag red som mest. I alla fall om man jämför med nu.

Men som ekonomin ser ut nu är det ändå inte läge. Efter sommaren kan jag börja tänka på det mer på allvar. Då ska vi visserligen börja spara inför Japanresan, men jag tror ändå det måste få finnas utrymme för träningen. Hoppas jag gått upp lite i vikt tills dess i alla fall så jag har lite att bygga av.

Det är hemskt att inte ha några muskler, till och med ryggen har börjat värka och även om det nog delvis beror på inflammationen i magen tror jag att jag tar det värre för att jag är otränad. Såhär illa har det nämligen aldrig varit förut. Det är så mycket i kroppen som värker mer än det gjort förut. Min kropp mår inte bra. Uppenbarligen kräver den mer än mat för att må bra. Men jag får ta itu med det på allvar senare. Bita ihop tillsvidare, för överlever gör jag ju.

För övrigt satt jag och tittade på tatueringsmotiv igår. Hittade ett som jag blev riktigt, riktigt sugen på. Det är kattrelaterat. Skulle vara ganska kul att ha en liten hyllning av Yoda på överarmen. Det enda som är trist är att så fort jag ser på tatueringen jag redan har tänker jag att ingenting någonsin kommer kunna hålla samma klass som den. Jag älskar verkligen tatueringen jag har. Var jag tvungen att sätta ribban så högt? Men motivet jag hittat nu tror jag ändå på. Så kanske ... Tanken ska få ligga och gro till bättre tider.

Nu måste jag göra mig färdig, snart ska jag åka till jobbet.

Veckans mat ...

Efter en helg av nattjobb känner jag mig ganska avslagen. Natten mellan fredag och lördag sov jag ungefär fyra och en halv timme och mellan lördag och söndag ungefär sju timmar. Det är något mindre än jag är van vid och dessutom blev ju dygnet helt upp och nervänt.

 

Men trots det har jag faktiskt gjort lite, om än väldigt lite, nytta idag. Har både handlat och skrivit matlista. När jag nu för en gångs skull skrivit en veckomatsedel kan jag ju vara rolig och dela med mig av den. Såhär ser den ut ...

 

Måndag: Auberginegratäng.

Tisdag: Kött med pommes chateau och champinjonsås.

Onsdag: Baconinlindad kyckling med ris och currysås.

Torsdag: Hamburgare och pommes frites.

Fredag: Pasta med baconsås.

 

Nu återstår det bara att se om vi lyckas hålla oss till listan. Den känns ganska bra och välplanerad, så jag hoppas faktiskt det!


Pamukkale

 
 
 
 
 
Det är lätt att glömma bort allt man faktiskt har gjort och sett. Bilderna ovan är från Pamukkale i Turkiet, året var 2010 tror jag bestämt. Resan dit från Alanya var lång, men såhär i efterhand var det nog värt det.

En sån där lista i brist på annat

Låt som när du är ledsen sörjer till? Det skulle väl vara Bonnie Tylers "Piece of my heart" i så fall.

 

Beroende av: Vill alltid ha vatten nära till hands. Älskar vatten!

 

Vem behöver du mest just nu? Min älskling, alltid.

 

Vad tror folk om dig? Första intrycket är nog att jag är ganska tystlåten skulle jag tro.

 

Stämmer det? Beror helt på sällskapet och hur väl jag känner dem jag är med.

 

Vad får du oftast komplimanger för? Får typ aldrig komplimanger ...

 

Brukar du skratta för dig själv? Det har väl hänt ibland, typ om man kommer att tänka på något kul.

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS? <3

 

Nästa mål i ditt liv: Att göra någonting roligt under semestern.

 

Hur svarar du i mobilen? Om någon jag känner ringer så svarar jag bara "hallå" men annars "hej det är Bea"

 

Vem ringde dig senast? Har ett missat samtal från pappa från igår då jag var på jobbet.

 

Antal timmar sömn inatt: Ungefär nio, det behövdes nog efter helgens nattjobb och sömnbrist.

 

Tycker du om din pappa? Ja, vi har många fina minnen ihop.

 

Brukar du komma i tid? Kommer för det mesta i väldigt god tid till och med.

 

När mår du bra? På resande fot, i armarna på min älskling, med en cider i uterummet, med en spinnande katt liggande på bröstet, under en riktigt god måltid ... Vid rätt många små tillfällen egentligen.

 

Hur känner du dig nu? Lite småtrött och lite ofräsch eftersom att jag inte borstat tänderna än.

 

Vanligaste färg på dina kläder: Det blir nog mer och mer svart i min garderob. Svart är enkelt och snyggt.

 

Var du aktiv i skolan? Det skulle jag nog säga att jag var. I alla fall under gymnasiet, då var jag som mest engagerad.

 

Favoritdryck på morgonen: En kopp kaffe är ett måste, men först dricker jag såklart ett glas vatten.

 

När brukar du oftast gå och lägga dig? Om jag får välja blir det runt 22-22.30 någon gång.

 

Är du blyg? Både och egentligen. Inte när jag jobbar, men privat uppfattas jag nog så av folk jag inte känner.

 

Sysslar du med någon idrott: Tyvärr inte, men det skulle varit kul. Red förut och det saknar jag.

 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Kärlek vet jag inte. Men man kan helt klart bli intresserad av någon vid första ögonkastet.

 

Är du bortskämd? Jag tycker nog att jag har förtjänat allt jag har. Men jag har kanske fått lite finare presenter och julklappar än jag varit värd ibland. Så jag har en snäll familj, men bortskämd ser jag mig inte som.


Vem slog mig med en hammare?!

Den här dagen har verkligen inte börjat bra. Det känns som att någon slagit mig hårt med en hammare i bakhuvudet. Kan inte påstå att jag känner mig så fräsch med andra ord. För en gångs skull är jag glad att jag jobbar natt, då hinner jag kanske bli bättre innan jag börjar i alla fall.

Gårdagen avslutades i alla fall bra. När jag kom hem fanns det sushi i kylen! Självklart blev jag jätteglad, om än inte jättemätt. Som tur vad hade jag misosoppa hemma att komplettera med. Bättre måltid går nog inte att hitta.

Men ärligt talat är huvudet rätt blankt, jag vet inte alls vad jag ska skriva. Så jag skriver helt enkelt inget mer.

Motigt ...

Idag är en sådan dag då jag bara skulle vilja klä mig fint, gå ut och äta med min älskling och avsluta kvällen med en cider i våran icke existerande bubbelpool. Men tyvärr går ju inte det. Jobb hela dagen står på schemat och hur oglamouröst det än är så betalar det i alla fall räkningarna.

Men jag känner verkligen hur mycket jag skulle vilja njuta av vardagen nu. Har väl lite smått börjat vakna upp ur min bubbla som bara involverat framtiden. Insett att det går att leva här också, trots att Piteå inte är världens roligaste plats. Men så länge man har varandra faller resten på plats ... <3

 

En vacker bukett jag fick för några år sedan. När man aldrig blickar tillbaka är det lätt att glömma fina ögonblick som detta. Men jag antar att det är därför man har bilder.

Ringdrömmar ...

 
 
Schalins har himla många fina ringar som jag skulle kunna tänka mig att ha på fingret en vacker dag. Det är svårt att bestämma sig för vilken som är finast, men det lutar mot en guldring i alla fall!

Klädbekymmer ...

I knappt en och en halv timme gick jag runt på stan. I den näst sista affären jag var in på hittade jag äntligen något av intresse. Så med mina sista födelsedagspengar köpte jag typ en blus, ett halsband och ett par ballerinaskor ... Skorna började jag ångra när jag kom hem, det visade sig att de glappade lite mer än jag märkte först. Men på något sätt ska man väl lyckas råda bot på det? Nu hoppas jag i alla fall att jag kommer känna mig fin för en gångs skull, det gör jag nästan aldrig i vanliga fall.

Det är för övrigt lite knepigt att köpa kläder till en firmafest där rätt många kommer vara äldre än en själv. Jag menar, man vill ju inte direkt se ut som fjorton bast då. Tänk om jag kommit i världens kortaste klänning och tjugocentimetersklackar ... Undra hur många som glott liksom? Nu är jag väl inte direkt sådan, men man vill ju ändå smälta in lite. Fast som det blev nu kommer jag nog vara rätt nedklädd och förmodligen kommer alla andra vara mer uppklädda. Men hellre det än tvärtom antar jag.
 
Jag undrar om jag någonsin kommer känna mig sådär topnotch, strålande vacker och kvinnlig. Jag tvivlar faktiskt. Även om jag vill känna mig så blir det aldrig så. Hur jag än gör slutar det alltid med att jag känner mig antingen ful, löjlig eller i bästa fall okej. Men aldrig mer än så. Kanske krävs det exklusiva märkeskläder och dyra smycken av guld och diamanter för att jag ska vara ens i närheten. Kanske krävs det bara ett par ordentliga bröst. Men jag lär ju inte få något av det sådär i en handvändning.

Hyatt Regency

 
När jag satt och bläddrade bland gamla mobilbilder slog det mig att jag nog aldrig visat hur det såg ut på Hyatt Regency som vi bodde på i New York. Det kan bero på att jag knappt tog några bilder därifrån, vilket jag ångrar. Jag hittade dock en bild som ger en liten hint om den fyrstjärniga lyx som rådde där. Storslaget. Skulle lätt bo där igen trots att jag råkade spy under frukosten där dagen efter ankomst. He he ...

I nuet

Idag är jag ledig och planerar faktiskt att göra något som rätt många brukar göra, men som jag sällan gör. Jag ska gå en stund på stan. Igår låg jag och grubblade över vad jag ska ha på mig på älsklingens firmafest och insåg att jag inte har någon aning. Så nu ska jag i alla fall gå en stund på stan och kanske, kanske hittar jag något litet på en ytterst begränsad budget.

Det är då i alla fall inte som att jag har något bättre för mig. Har ju redan fastslagit att jag ska vara ledig idag, så då måste jag ju hitta på någonting annat för att skingra tankarna. Ska verkligen sluta grubbla så mycket över alla projekt jag vill genomföra. Har lagt så himla mycket fokus på det att jag knappt kunnat tänka på något annat. Men jag måste komma ihåg att det finns ett liv här och nu också.
 
Här och nu. Det är vad som räknas just nu.
 
En härlig sommarbild jag hittade i arkivet. Svensk sommar i sitt esse.
 

Dålig eftersmak

Blev just påmind om att jag inte tycker om sötningsmedel. Det är sötare än socker och lämnar en skum eftersmak. Sitter och dricker en Celsius med colasmak och är nu i alla fall övertygad om att denna äckliga dryck rakt inte kan räknas som läsk. Så jag bryter i alla fall inte mot mitt löfte att inte dricka läsk, haha.

Däremot funderar jag på om det verkligen är värt att ha totalt godisförbud. Jag vet, jag är envis och när jag väl bestämt mig för något vill jag hålla det. Men samtidigt börjar jag undra över varför. Varför skulle jag inte få unna mig lite godis ibland om jag känner för det? Okej, det är mycket onödiga tillsatser och skit i det och dåligt för tänderna är det ju. Men någon gång då och då är knappast skadligt. Fast jag vet inte, egentligen klarar jag mig utan. Ska fundera ett tag till över om godis ska fortsätta vara förbjudet. Det behöver ju inte vara allt eller inget heller.

För övrigt ska jag börja leva mer i nuet. Något jag är väldigt bra på är att snöa in på mina mål och då kan jag knappt tänka på någonting annat. Men samtidigt finns det små saker jag skulle vilja kunna unna oss också. Alla projekt i mitt liv behöver inte vara så gigantiska att ingenting annat får plats. En balans mellan allting är det bästa. Jag tror att de lyckligaste människorna är de som hittat den där balansen.

Jag dricker lite mer av den där Celsiuscolan som egentligen inte är god. Vet inte varför. Förväntar jag mig att jag ska vänja mig vid smaken? Eftersmaken från sötningsmedlet ligger kvar i munnen. Urk. Samtidigt är jag övertygad om att jag kommer dricka upp hela. Varför vet jag inte. Kanske är det den där sidan som säger "du har faktiskt betalat för den, så nu är det bara att dricka" Dumt egentligen. Vid närmare eftertanke så häller jag nog ut skiten.
 
Att göra det som gör en lycklig. Inte vad som verkar mest logiskt.

Helledig, nästan-ledig och inte ledig

Fortsätter vakna tidigt och hålla min fantastiska dygnsrytm. Med tanke på att jag jobbar natt i helgen känns det kanske lite oroväckande. Fast jag brukar ändå aldrig kunna förbereda mig inför natthelgerna så jag kan lika gärna njuta av mina tidiga mornar ett tag till.

Idag har jag absolut ingenting planerat. Jag vet, det är dötråkigt. Räcker det inte med att jag var (nästan) ledig igår?! När jag säger nästan menar jag att det blev tre timmars jobb över middagen. Men för mig räcker det med att vara nästan-ledig på vardagarna. Visst, undantag finns väl då det är skönt att vara helledig. Men det är sällan och idag är inte en sådan dag.

Lämpligt nog blev jag inringd för jobb nu, så jag jublar lite inombords. Imorgon ska jag dock tvinga mig själv till en helledig dag. Mest för att ladda upp inför natthelgen. Ytterst motvilligt. Men säkert välbehövt.
 
En gammal bild från New York bara för att jag tycker inlägg med bilder blir roligare! Jag ser skabbig men lycklig ut.

Thai-cube

 
Idag åt jag en Thai-cube till lunch. Har just upptäckt denna färdigmat som finns i flera olika, thailändska varianter. De passar mig perfekt då de flesta av dem inte innehåller mjölk eller gluten. Dessutom är de jättegoda! Kostade drygt 23 spänn styck på Willys, lätt värt det. Ska skaffa fler vid tillfälle. Nu låter detta som ett sponsrat inlägg, men jag har inte ens tio läsare per dag så jag tror inte någon vill sponsra mig, haha. Jag lyfter bara gärna fram produkter jag gillar!

Så sitter jag här igen ...

Så, nu har jag röjt lite till och tagit bort lite av kläderna från den stora högen och dammsugit. Dagens duktighetskvot är uppfylld. Jag sätter upp små mål för vad jag ska göra här hemma. Om jag bestämde mig för att göra för mycket skulle det nog sluta med att ingenting blev gjort. Men dammsugning tycker jag är viktigt, det ska inte ligga en massa skräp och katthår på golvet som klibbar fast i fötterna om man går barfota.

Klockan är inte ens tolv än för övrigt. Det innebär att det är fyra timmar kvar tills min älskling kommer hem. Om jag haft något roligt planerat hade det väl varit okej. Men nu har jag inte det. Man kan inte ha roligt jämt och spendera mer pengar ska jag då rakt inte göra. Det blev utemat FYRA gånger i helgen. Först sushi från Sushi och Te, sedan en blandtallrik med kebab och kyckling från Valentine, sedan korv på Ica Maxi och till sist hamburgare från Korvgubben. Det känns hyfsat onödigt att ha lagt så mycket pengar på skräpmat ... Fast sushin kändes inte onödig, sushi är bra mat!

Nåja. Frågan återstår ... Vad ska jag göra i fyra timmar?

Hemmafru idag ...

Nackdelen med att vakna tidigt är att dagen blir väldigt lång. Än så länge har jag inte gjort så mycket, bara röjt undan lite disk. Har tänkt få mer gjort också men motivationen är väl inte riktigt på topp. Det är så tråkigt att städa, visst är det skönt att det blir fint men man måste ju ändå göra om samma procedur en vecka senare. Hur drygt är inte det då? Nåja, jag tror jag börjar med att hänga in lite ren tvätt i garderoben ... Berget är enormt då sambon fick ett tvättryck för någon vecka sedan.

Nu ska jag tvinga mig själv till att ta itu med allt. Även om jag kanske hellre suttit och drömt om resor. Hehe.

Tvättstugan tar form ...

Hela helgen har vi haft fullt upp med att fixa i vad som ska bli tvättstugan. En del snickrande och lite mer rivning har det blivit. Nu börjar det se ut som ett helt annat rum! Tror faktiskt det kommer bli riktigt bra. Igår åkte vi även till Burträsk och köpte ett begagnat ek-kök som vi ska ha där inne. Det är trots allt bara i tvättstugan så det behöver inte vara det nyaste eller dyraste, 2500 kr betalade vi för hela köket. Om vi bara köpt tre nya garderober dit hade de gått på 10 000 ungefär, vilket är helt sjukt. Man får dra in på kostnaderna där man kan.
 
Idag är jag ledig såvitt jag vet. Antar att jag ska röja upp lite här hemma. Helst av allt hade jag velat färdigställa tvättstugan och överraska min käraste, men någonting säger mig att han skulle skrika av fasa när han såg vad jag gjort. Hahahaha ... Ska även försöka sälja bort lite saker som bara står och tar plats. Det skulle faktiskt vara skönt.
 
Vad tycks om tapeten i tvättstugan, fd. garaget förresten? Tror inte vi behåller den ...

Ett gammalt inlägg ...

Ibland läser jag i mina gamla bloggar. I ett inlägg från 2008 hittade jag mina dåvarande tankar om giftemål som jag skrev just efter att en kompis gift sig. Lite kul tyckte jag, så här kommer inlägget:

 

"Allt det här med bröllop. Det får en verkligen att börja längta så fruktansvärt efter att ha ... Nån, att älska. Och som älskar en tillbaka.

 

Samtidigt tror jag inte jag kommer att ha något stort, påkostat bröllop om jag väl skulle hitta någon. Om jag mot all förmodan skulle gifta mig skulle jag i bästa fall bjuda de absolut närmast sörjande (ehm ...?) och fixa allting sjäv. Förmodligen skulle det inte bli någon möhippa heller eftersom att jag inte skulle vilja att någon skulle känna sig utelämnad. I bästa fall skulle jag skriva några rader i bloggen, "ni som känner mig, kom till bla bla då om ni vill", men ingen skulle komma. På "den stora dagen" skulle det vara glest mellan raderna i kyrkbänkarna och jag skulle titta ut över de få som var där och tänka med gråten i halsen: "Varför är de inte fler?", och känna mig allmänt misslyckad. Sedan skulle jag tyst svara JA med en fånig röst och åka hem och gråta en skvätt medan min nyblivne man (om han inte sa NEJ, vilket också är ett troligt scenario) stannade och festade med sina (många) släktingar och vänner.

 

Som ni kanske förstår är giftemål inget jag drömmer om. Annat än möjligtvis mardrömmar"

 

Idag finns kanske vissa av tankarna kvar, jag tror till exempel fortfarande inte att särskilt många kommer komma. Å andra sidan vill jag knappt bjuda någon heller, så det spelar ingen roll. Men jag har hittat någon att älska som älskar mig tillbaka. Det är stort. Och jag tror faktiskt inte han kommer svara nej!

 


Ledig!

Ledig lördag. Igår firade jag ledigheten med att köpa en sushi för två från Sushi och te. Jag åt den givetvis helt på egen hand och utan svårigheter. Kommer aldrig lyckas få min älskling att äta sushi och det är väl kanske lite synd, men mer till mig då, haha.
 

Idag ska vi fixa med huset tror jag. Men det återstår väl att se. Man ska ju orka också. Jag är sugen på sushi idag också. Alltid i och för sig. Längtar såååå tills jag får prova rullbandssushin i Japan!

RSS 2.0