I LOVE MUSICALS

Igår blev en toppendag. Vi åt god och prisvärd middag på en restaurang i Luleå som påminde oss om Italien. Dock så åt jag inget italienskt svammel utan plankstek, vilket visade sig vara ett bra val. Sedan svängde vi förbi Donken där jag åt efterrätt och min fästman tryckte några burgare.

Därefter var det dags för det jag längtat efter i några månader. "I Love Musicals", en musikal med Peter Jöback, Helen Sjöholm mfl. Trodde jag skulle flyga på tjejen som satt framför mig för hon satt och fotade med blixt i princip hela tiden. Man GÖR bara inte så, det är så grymt respektlöst. Men jag lyckades hejda mig från att ta hennes kamera och kasta iväg den. Musikalen var i alla fall grymt bra på alla vis. Den var underhållande och bjöd på mycket skönsång. Vilka toner både Jöback, Sjöholm och de andra kunde hålla alltså! Var helt fascinerad av dem.

Om igår var en dag för nöjen var den här dagen en nyttodag. Storstädning, gräsklippning och handling har vi hunnit med. Och middag lagade vi själva, entrecote med pommes och bea-sås. Det blev mycket godare än väntat. Har väl inte så stor köttvana men ibland får man till det. Skulle gärna äta så fint kött oftare men priset är ju tyvärr därefter.

Nu ikväll har jag även hunnit med en översvämning i badrummet. Stod i duschen i godan ro och märkte inte vad som hände utanför. När jag öppnade duschdörren och skulle kliva ut möttes jag av ett mindre hav. Ropade lite försiktigt ... "Öhh, hjälp?" och min prins kom och räddade mig från misären. Tur man har en händig man som kan rensa avlopp. Själv spyr jag bara jag försöker, äckligt är det!

Det var lite om vad som hänt de senaste dagarna. Jag klagar inte.

Det här med tatueringar ...

Det här med tatueringar alltså ... Jag vill verkligen skaffa fler, men problemet är väl det att jag är en sån perfektionist med motiven. Detta innebär att jag letar och letar men aldrig hittar något som känns perfekt. Jag kan hitta något och gilla det ett tag, men sedan tröttnar jag på det. Det är svårt att överträffa min första och jag vill verkligen att nästa ska bli minst lika bra. Suck alltså, jag kommer få leta i all evighet!
 
Men någon gång, någon gång ska jag hitta det perfekta motivet. Helst vill jag göra något som är en hyllning till min älskling, fast på ett inte så uppenbart sätt. Det är jättesvårt. Riktigt jättesvårt.
 

Är det på riktigt?

Det skrämmer mig att jag är så lycklig just nu. Jag har så mycket av allt jag bara trodde jag kunde drömma om. Det är läskigt, för det innebär också att jag har så himla mycket jag kan förlora. Allt i mitt liv har gått så bra så det är nästan jag förväntar mig att se en spricka någonstans i tillvaron som sakta växer sig större. Typ som att min fästman lämnar mig eller huset brinner upp.

Jag är så lycklig. Men när man har så mycket fint kan man inte undvika att bli lite rädd också. Hur länge kan den här lyckan hålla i sig? Kan det vara sant, är det verkligen såhär bra? Vad har jag missat?

På ett sätt måste det vara enkelt att inte ha någonting. Ingenting att förlora. Men samtidigt låter det väldigt meningslöst. Jag vill inte ändra något i mitt liv. Jag får bara hålla tummarna för att det aldrig försvinner.

Kakbak

 
Är inte helt säker på att kakor är min starka sida ... Men å andra sidan har jag typ aldrig bakat kakor förut, övning ger färdighet antar jag. Hoppas de smakar bättre än de ser ut.

Katten från helvetet

Jag har en katt som biter mig och låter konstigt när jag inte ser honom. Kan inte påstå att jag förstår varför för jag tycker inte jag har skämt bort honom eller varit för snäll i min hantering. Jag är verkligen inte snäll när han hoppar på mig. Men trots det fortsätter han, det är verkligen frustrerande. Antar att jag underskattade honom när han var en liten kattunge. Om han varit en häst eller typ en rottweiler hade man ju betett sig på ett annat sätt mot honom när han var liten. Men jag fattar såhär i efterhand att jag nog inte borde ha behandlat honom som en skör, gullig liten kattunge. Man lär sig av sina misstag.

 

Kan tänka mig att det är något som många gör fel. Man underskattar kattungarna. Det bor ett litet monster under den där fluffiga pälsen, var så säkra. Det gäller att markera tidigt vem som bestämmer.

 


Dagens Yodabild

 

Dagens lunch

 
Pannkaka är väldigt lätt att göra har jag kommit fram till. Billigt är det ju också. Alltså den perfekta vardagsmaten. Idag fick det bli min lunch och matlådor till imorgon blev det också. Gott gott!
 

Drömkåken ...

Det tog ett tag att somna igår, så brukar det bli efter en natthelg. Att vända på dygnet går fort, att vända tillbaka tar lite längre av någon anledning. Men jag såg i alla fall att inspirerande program på tv under mina sömnlösa timmar. Programmet gick ut på att några par fick varsin friggebod att måla och inreda som de ville. Allt var givetvis en tävling och i slutet utsågs vinnarna. Jag blev väldigt sugen på att köpa en friggebod efter det. Åh nej typ, en sak till att lägga till på listan över vad man vill göra. Men jag har ännu inte klart för mig vad man skulle ha den till ... Gäststuga?
 
 

Kattmys

 

Kuddar

 
Blev lite småkär i de här kuddarna från Åhlens. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken av dem jag gillar bäst? Någon gång har jag tänkt byta ut kuddarna i soffan, är inte så jättenöjd att ha turkosa och skrikgröna kuddar om jag ska vara ärlig. Det verkade väl som en bra idé någon gång i tiden men man tröttnar rätt fort på det.

Fint resultat


Igår blev en riktigt bra dag trots att jag bara sov knappt fem timmar under natten. Vi började dagen med att sätta upp panelväggen i vardagsrummet, som syns på bilden ovan. Tyvärr hade vi en bräda för lite så det räckte inte hela vägen upp, men det är ju fort fixat. Jag tycker resultatet blev jättefint i alla fall.
 
Sedan jobbade jag i fem timmar och när jag skulle hem sms:ade min fästman som var hos en vän och sa att det fanns rabarberpaj där. Så jag åkte dit i spöregnet trots att jag inte ens hade kläder att byta om till och fick sitta i arbetskläder. Men jag ångrar det inte, det var jättetrevligt.
 
Idag har jag varit jätteseg och inte gjort ett dugg. Skärpning ...

Tröööött!

Har överlevt en helg av nattjobb med nöd och näppe. På lördagen kände jag av det mest och mådde rätt konstigt innan jobbet, men det gick över som tur var. Idag är jag bara väldigt trött då jag bara sovit knappt fem timmar. Men jag känner mig helt okej trots tröttheten.

Dock kan jag inte påstå att jag orkar komma på något att skriva, det står lite still i hjärnan. Haha.

Några ovisade bilder från sommarens höjdpunkt

 
 
 
 
 

Tusen försök, en bild


Multitasking

 
Någon mer än jag som har svårt att bara göra en sak åt gången?
 

Prassel

 

 Det känns ju lysande att vakna åtta på morgonen när man ska jobba natt. Eller inte kanske. Inte mycket att göra åt saken dock, jag är en morgonmänniska vare sig jag vill det eller inte. Men jag tar det lugnt och lyssnar på ljudet av en prasslande platspåse, Yoda har kul i alla fall. Så lite som roar en katt.


Gokatt!

 
Myser med Yoda i soffan innan jobbet.

Vill för mycket

Åh, jag borde verkligen inte läsa så mycket bloggar för nu blev jag grymt sugen på att bo utomlands. Om man inte hade haft hus och katt hade det säkert gått att flytta utomlands för att plugga eller något. Nu känns det som att det är lite svårt. Och jag vill verkligen bo i huset och jag vill verkligen ha katt och gärna fler djur.

Men jag vill ju så mycket olika grejer som inte alls fungerar ihop. Jag brukar tänka att jag får väl ta dem i olika delar av mitt liv. Samtidigt är livet för kort för att hinna allt och ekonomin alltför begränsad.

Jaja, ingen kan säga att jag saknar drömmar i alla fall.

Dagens promenad

 
Har varit ute på powerwalk i det "fina" vädret. Blåsigt värre var det även idag och jag trodde det skulle börja regna när som helst, vilket det inte gjorde som tur var. Dock gick jag bara i typ 15-20 minuter. Tycker jag hinner gå hur långt som helst på den tiden och ändå få upp puls och bli svettig. Hinner ju bli rastlös, så kul är det inte att gå utan hund. Åh hund ... Jag vill ha en hund!

Promenadens höjdpunkt var i alla fall när jag passerade ett gäng dagisbarn som var ute och gick. En av dem såg på mig och sa "hejhej!" Det var faktiskt lite gulligt, barn kan ju vara söta när de vill.

Min lilla hjälte

 
Med den här ponnyn dog mina drömmar inom ridsporten. Först flera år senare slår det mig. Visst har jag gjort halvhjärtade försök efter det men jag har hela tiden jagat något som inte längre finns. Den tilliten jag kände för den här ponnyn går inte att beskriva. Den vänskapen. Jag har upplevt det med två hästar i mitt liv och det är jag väldigt glad för. Men jag har väldigt svårt att se att det är något man upplever om och om igen.
 
Jag tror att mina dagar på hästryggen är över. Hur mycket jag än kan sakna det blir det bara i slutändan så att jag jagar något som inte finns. Det blir aldrig som det en gång var.

Frukost

En kopp kaffe och en blåbärssmoothie är vad jag dricker till frukost varje morgon. Gott och lätt att få ner!
 
 

En sneakpeak ur telefonen

Hittade några bilder jag helt glömt bort att jag fotat. Den första är på en kebab extra special, det är alltså sjukt mycket kebab. Jag hade bestämt mig för att jag skulle äta upp hela, men misslyckades lite smått. Bild nr två föreställer min favoritvovve ute på promenad. Bild nr tre var en fin sommardag med två andra hundar. Och den sista bilden är på en väldigt uppklädd mig innan PDOL. Minnen alltså, man är glad att man har bilderna kvar.
 
 

Powerwalk

 
Har varit ute på en halvtimmes powerwalk. Det blåste lite ute men det var mest skönt. Skyller bildens dåliga kvalité på vinden dock, haha. Eller så är min mobilkamera inte så bra? Måste i alla fall säga att jag känner mig grymt bra som släpade mig ut.

Tiden går ...

Våran nya klocka från Åhlens.
 

Vädret utanför fönstret ser inget vidare ut, grått och tråkigt. Jag sitter och funderar över livet. Om hur man borde vara. Gå ut och promenera varje dag givetvis och träna på gym. Idag åt jag en bit rulltårta till lunch. Antar att jag istället borde ätit något nyttigt och energirikt. Det känns som att jag gör alla fel man bara kan.

 

Men det är ju så lätt att skjuta upp saker till sen. Jag orkar inte vara duktig nu, men senare kanske. Problemet är bara att plötsligt har sen blivit nu och fortfarande har man inte gjort en förändring. Jag antar att det rätta tillfället aldrig dyker upp. Det är bara att ta tag i sitt liv innan ännu mer tid passerat. Jag börjar väl med en promenad.

 

Ny bloggdesign

Oj. Fick för mig att jag skulle göra om bloggens design. Problemet är bara att när jag börjar pilla i designen kan jag hålla på i timmar för att få allt exakt som jag vill ha det. Och det var just det jag gjorde. Hittade ingen fin bakgrund så då fick jag fota en egen. Till exempel. Men nu får det duga, har glömt bort att äta lunch så jag är gode hungrig.

Men men, vad tycks om resultatet då? Själv är jag inte helt nöjd än.

Drömde om NY

I natt drömde jag att jag var tillbaka i New York. Jag drömmer ofta det. Ibland går jag bara runt och tittar på saker. Ibland är jag stressad över allt jag inte hinner se. Jag vet inte riktigt vad drömmarna vill säga. Trodde jag var ganska klar med staden. Men jag antar att det är en stad som gör intryck och som sätter sina spår oavsett om man vill eller inte. Visst finns det vissa saker där jag saknar.

 

 
Dock så är världen för stor för att fortsätta återvända till samma ställe gång på gång. USA har andra delstater och världen har många andra länder att besöka. Det är lite sorgligt att man inte hinner med allt och att man inte hinner återvända till det man gillar. Livet är för kort.

En sån där lång lista ...

 
01: tell me the truth, what made you start liking the person you like right now?
Det var nog att han var en så rolig och varm person ... Och lätt att prata med!
 
02: what on your body is hurting or bothering you?
Magen är väl ett ständigt återkommande problem. Ländryggen gör mer och mer ont i perioder.
 
03: what was your last thought before going to bed last night?
Typ "jag är trött" kanske?
 
04: what are you listening to?
Just nu bara ljudet av datorn surrande.
 
05: what’s something you’re not looking forward to?
Att jobba natt i helgen typ.
 
06: where do you think your best friend is right now?
På jobbet.
 
07: have you kissed anybody in the last five days? 
Såklart jag har.
 
08: sex on the first date?
Jag utesluter inget.
 
09: kiss on the first date?
Tja, varför inte?
 
10: is there one person you want to be with right now?
Ja, min älskling!
 
11: are you seriously happy with where you are in life?
Ja, jag känner att jag hittat rätt på många punkter. 
 
12: is there something you would like to say to someone?
Det finns väl ett och annat. 
 
13: what are three things you did today? Plockade bort lite ren tvätt, åt lunch och skrev.
 
14: would you rather sleep at a friend’s or have them over?
Dom får gärna komma hit, trivs att sova hemma.
 
15: what is your favorite kind of gum?
Lakritstuggummi kanske, det varierar.
 
16: are you friends with any of your ex boyfriends/girlfriends?
Inte det. Tror inte det går.
 
17: what is on your wrists right now? 
Ingenting.
 
18: ever liked someone you thought you didn’t stand a chance with?
Har inte alla det nån gång i tiden? 
 
19: does anyone have strong feelings for you?
Jaa det får jag väl anta ... 
 
20: are you slowly drifting away from someone?
Nä, det har redan hänt för länge sen.
 
21: have you ever wasted your time on someone?
Jo, en snubbe som kom in på jobbet och var helt jäkla omöjlig. Den tiden känner jag faktiskt var bortkastad. Men det är inte ofta jag känner så. 
 
22: can you do the alphabet in sign language?
Nej det har aldrig varit något för mig.
 
23: how have you felt today? 
Bubblande glad och lite förbannad. 
 
24: you receive £60 without any reason, what do you spend it on?
Skulle gärna vilja se en musikal, men pengarna räcker inte till det ...
 
25: what is wrong with you right now?
Min mage och mina armar som värker lite.
 
26: is there anyone you’re really disappointed in?
Ja men inget jag tänker prata om här. 
 
27: would you rather have starbucks or jamba juice right now?
Starbucks, alltid. En pumpkin latte eller frapuccino!
 
28: why aren’t you in ‘love’ with your last ex anymore?
Jag var aldrig kär i honom egentligen.
 
29: how late did you stay up last night and why?
Till 23.00 kanske, vet inte riktigt. 
 
30: when was the last time you talked to one of your best friends?
Det var bara några timmar sedan.
 
31: what were you doing an hour ago?
Läste nån blogg eller åt rulltårta kanske.
 
32: what are you looking forward to in the next month? 
Blir väl nåt födelsedagsfirande kanske.
 
33: are you wearing jeans right now?
En rosa t-shirt med Mimmi Pigg och svarta mjukisbyxor.
 
34: are you a patient person?
Ja, när jag inte är hungrig eller om det är något jag är riktigt kass på, som att måla så det ser bra ut.
 
35: do you think you can last in a relationship for three months?
Ja, tre månader är ju ingen tid alls.
 
36: favorite color?
Just nu är det nog svart och mörkblått.
 
37: did you have a dream last night? 
Ja, jag drömde att lokaltidningen hade en bild på mig i sig ... Och jag var spritt språngande naken! Huga. 
 
38: are you wearing jeans, shorts, sweatpants, or pajama pants? 
Mjukisbyxor.
 
39: if someone could be cuddling you right now, who would you want it to be? 
Min fästman såklart! 
 
40: do you love anyone who is not related to you?
Absolut.
 
41: if someone liked you right now, would you want them to tell you?
Nej, det skulle bli en konstig situation. 
 
42: do you like meeting new people? 
Helt klart! Det är alltid roligt, men jag är kanske lite tyst till en början. 
 
43: are you afraid of falling in love?
Jag är redan så kär man kan bli.
 
44: ever self-harmed or starved yourself? 
Bara ytterst lite, jag är för mån om mitt utseende för att ge mig själv fula skador ... Haha. Svält sig själv har man väl råkat göra nån gång om man glömt att äta men inte medvetet. 
 
45: has anyone ever told you that you have pretty eyes?
Inte vad jag minns ...? 
 
46: have you ever felt like you weren’t good enough?
Lite då och då. Speciellt nu när vi börjat renovera i huset och jag inte kan något. Hmm ...

Men kom igen nu!

Jag är lite arg över en sak som inte har med något personligt att göra men kan inte säga vad det är tyvärr. Hoppas bara att de det gäller ser till att lösa det snyggt. Men men. Idag har jag faktiskt ägnat några timmar åt att skriva. Igår såg jag på Glee och de är så himla duktiga på det de gör i den serien och satsar verkligen på det de är bra på. Och då kände jag att jag vill också satsa på något jag är bra på! Så nu ska jag försöka börja om med skrivandet.
 
För övrigt har jag inte så mycket att säga. Igår blev en trevlig dag och alla som smakade blåbärskakan tyckte den var god. Hade verkligen tyckt det varit kul att få baka oftare, det är också något jag kan rätt hyfsat ändå. Jag börjar även vänja mig vid att vara hemma mer och konstaterar chockat att det är rätt skönt. Jag pysslar på med att städa lite och det är inte så jobbigt när det är det enda man gör. Men tur jag jobbar på torsdag i alla fall, får ju inte bli helt förslappad.
 
Nä, nu ska jag skriva en bestseller så jag slipper jobba mer. Haha.
 
 

I baktagen

 
När jag väl kommit igång är jag ostoppbar. En blåbärskaka har jag redan hunnit baka och när jag ändå höll på tyckte jag det var lika bra att slänga ihop en pizza också. Återstår dock att se om kalkonbacon, tomat och cheddarost är ett vinnande koncept på pizza. Men man tager vad man haver heter det ju ...

Fina dagar och bride to be

De senaste dagarna har varit ganska innehållsrika. Vaknade tre på natten på lördagen och kunde inte somna om, så kring femtiden gick jag upp och stekte bacon och drack en kopp kaffe. Senare åkte vi mot Råneå för att fira min lillebror som fyllt 18 år (?!) Stannade till en sväng på Storheden innan och åt lite på Max eftersom att det var flera timmar sedan vi ätit förra gången. Födelsedagsfirandet blev i alla fall trevligt, mer mat slank ner och en massa fika. Sen på hemvägen svängde vi förbi min älsklings föräldrar som var ute med husvagnen. Grillade korv och fick några shottar. Inte dumt det heller.

Söndagen blev en dag för att pyssla med sånt som skjutits upp ett tag nu. Vi målade brädor till panelen som ska vara i vardagsrummet, köpte några rullar med tapet och nya arbetsskor, handlade mat, tvättade och säkert något mer.

På söndagkvällen hände något oväntat. Vi satt i soffan och pratade och helt plötsligt frågar min älskling om jag vill gifta mig med honom?! Jag tror det var ett frieri. Självklart sa jag ja i alla fall. Dock så blir det först om nästan fem år, det passar inte så bra i nuläget direkt. Men ändå! 18 maj 2018, vi har ett datum. Jag är så himla glad.

Idag på morgonen sms:ade min mor och frågade om det gick bra att hon kom förbi idag. Självklart svarade jag ja. Så nu håller jag på att baka en blåbärskaka. Jag älskar att baka men har aldrig någon att bjuda så man får väl passa på när det väl kommer någon. Tror det här kommer bli en bra dag också.

Trots att mitt jobb brunnit upp känns allting väldigt bra just nu. Jag vet ju att jag nog får räkna med mindre inkomst ett tag framöver men ändå är jag lugn och glad. Att inte ha den där jobbhetsen liggande över sig hela tiden har gjort att jag kan slappna av mer och ägna tankarna åt annat. På ett sätt är det kanske bra för mig. Pengafrågan får lösa sig ändå på något vis.
 
 
Så länge jag har min älskling får allt annat lösa sig eftersom ... ♥

Att förlora något

Att saker och ting kan ändras så fort. Jag blickade in mot den förstörda restaurangen igår. Våran fina restaurang. Nu är den helt svart. Från taket har det rasat ner i köket. På brödvagnarna ligger fortfarande bröd, de översta är kolsvarta men de andra ligger kvar oförstörda. Längre in ligger färgglada godispåsar slängda på golvet. I fönstren skymtar två gula lådor med te. Det är en sån surrealistisk bild. Trots att allting är förstörd finns det fortfarande så små ting som klarat sig undan branden. Hur kan det vara så?

Inte förrän allting är förstört inser jag hur mycket jag kommer sakna det. Mitt jobb, men det har också varit lite som ett andra hem. Mina arbetskollegor, men de har också varit lite som en familj. Jag får fortsätta jobba. Men numer kommer det inte vara mer än just ett jobb. Tryggheten och värmen är borta. Bortriven från en sekund till en annan. Kanske kan man bygga upp det igen. Men det kommer aldrig bli som det en gång var. På gott och på ont.

Det brann och jag vaknade

Gårdagen blev en dag lik ingen annan. Vaknade ju med en inte så trevlig huvudvärk. Först ringer en kvinna som jag tydligen bott granne med för över två år sedan och säger att folk ringer titt som tätt till henne och söker mig. Hon verkar anse att detta är mitt fel och att jag borde göra någonting åt det. Jag förstår ingenting men blir såklart lite upprörd.

Men detta problem ska komma att verka litet i jämförelse med vad som följer sedan. Direkt när jag lagt på telefonen ringer min fästman och berättar att det brinner på mitt jobb?! Utan att ens titta mig i spegeln kastar jag mig i bilen och åker dit för att se hur illa det är. Och visst brinner det. Det står direkt klart att där kommer vi inte jobba på ett tag.

När jag kommer hem har jag värre huvudvärk än när jag vaknade. Jag ser mig i spegeln och inser att jag ser förjävlig ut. Tankarna snurrar. Frågorna. Vad händer nu? Min fästman kommer hem just när jag håller på att skicka iväg en jobbansökan eftersom jag inte vet om jag har något jobb att gå till längre. Han frågar något. Jag skriker ... TYST! Inte särskilt lugn. Sedan känns det som att allting han säger är kritik och jag vill bara försvinna. Orkar inte.

Men idag när jag varit ledig en stund har jag börjat vakna. Insett att de senaste veckorna har jag varit som en zombie. Minns knappt vad jag gjort. Vet bara att jag gjort alldeles för lite här hemma. Och att livslusten inte alls funnits. Jag känner mig så himla kass, så jäkla sämst. Har varit inne i en jobbubbla igen. Glömt bort allting annat.

Så idag har jag faktiskt gjort ett ryck här hemma. Om en stund ska jag på ett jobbrelaterat möte för att få veta vad som händer nu. Vet bara att jag ska jobba ikväll, i en liten grillvagn. Spännande. Snabba ryck måste jag säga. Men de är bra på mitt jobb, det löser sig nog på något sätt. Jag måste ju hoppas det. Annars kommer jag ha väldigt mycket tid att göra saker här hemma ...

Har man tagit fan i båten ...

Igår låg en lätt känsla av illamående över mig. Idag har jag huvudvärk. Det märks att kroppen börjar tycka att jag borde vila, såhär mycket problem brukar jag inte ha i vanliga fall. Men det är bara att bita ihop och jobba de timmar jag tagit på mig. Därefter ska jag lugna ner mig. Jag orkar inte hålla på såhär mer. Känner mig helt trött och lite smått deppig. Dessutom vaknar jag alldeles för tidigt varenda morgon. Det är inte så det ska vara.

Vet inte vad jag ska skriva mer, det här blev inte ett särskilt muntert inlägg. Hmm ...

Tio, nio, åtta ...

10 saker jag vill göra innan jag dör
 Besöka Japan.
 Skaffa fler tatueringar.
 Ha hund.
 Åka på husvagnssemester i Europa.
 Skriva en bok som blir publicerad.
 Gifta mig.
 Föda upp bengalkatter.
 Gosa med en tigerunge.
 Träna så jag får snygga muskler.
 Lära mig att bli helt avslappnad.
 
9 saker om mig själv
 Jag har i stort sett alltid kalla händer.
 Jag har svårt för lata människor.
 Om min kropp varit fräschare hade jag förmodligen aldrig suttit still.
 Jag har Crohns
 Jag är en stor djurälskare.
 Jag kan räkna till tio på turkiska och isländska.
 Jag har en tatuering på min vänstra överarm.
 Jag duschar varje dag eftersom jag hatar att känna mig ofräsch.
 Det tar oftast länge innan jag litar på nya människor.
 Om det inte var så lång utbildning skulle jag kunna tänka mig att bli läkare.
 
8 sätt att vinna mitt hjärta på
 Var ärlig.
 Krama mig.
 Ha humor.
 Var gärna romantisk.
 Ha ett IQ över 100.
 Kan du skriva är det ett stort plus.
 Laga mat.
 Ge mig massage.
 
7 saker jag ofta grubblar på
 Hur jag ska kunna tjäna mer pengar.
 Vad vi ska äta till middag.
 Om jag ska må bra när jag vaknar nästa dag.
 Hur jag ska kunna spara så mycket pengar som möjligt.
 Vad jag ska "bli" när jag blir "stor".
 Vad Yoda gör när det hörs ett konstigt ljud.
 Om jag ska orka duscha.
 
6 länder jag vill besöka
 Japan.
 USA.
 England.
 Australien.
 Kina.
 Frankrike.
 
5 saker jag aldrig skulle vilja göra
 Misshandla ett djur.
 Göra slut med min älskling.
 Äta en mask.
 Åka till ett krigsdrabbat land.
 Sjunga inför publik.
 
4 saker jag köpt senaste månaden
 En väska.
 Sushi.
 Byxor.
 Soyamjölk.
 
3 saker som får mig att le
 När jag kommer hem och Gerry har köpt sushi till mig.
 Att komma till jobbet, alltid någon där som får en på bra humör.
 Youtubeklipp med söta djur.
 
2 absolut bästa låtar
 Bonnie Tyler- Piece of my heart.
 Buddy Holly- Rave on.
 
 1 hemlighet om dig
 Jag har snott den här listan från någon annan, men jag gjorde om fråga nr 6 för jag kunde inte komma på sex stycken snygga kändisar.
 
 
 

Ingen rast, ingen ro ...

Förra veckan jobbade jag heltidsvecka. Nu fortsätter jag direkt med 30 timmar till. Vaknade för någon timme sedan och var spänd i nacken. Är det fortfarande lite och egentligen skulle jag nog behöva vila, men än så länge är det på en nivå som jag kan stå ut med. Men att jag aldrig lär mig att jag inte kan jobba hur mycket som helst ...

Har inte fått något svar om jobbet jag sökte. Kanske missuppfattade jag något. Tänker inte sluta hoppas i alla fall, det vore så underbart med något nytt.

Men om det inte blir något av det vet jag inte vad jag ska hitta på. Förr eller senare måste jag ändra på något. Jag blir inte bättre än jag är nu på det jag gör nu. Så jag har väl uppnått mitt mål. Jag tycker det är tråkigt att stanna i utvecklingen och inte få någon utmaning i det jag gör. Det blir så hjärndött och jag känner mig mest som en robot. Visst, det funkar. Men jag vet att jag är redo för större utmaningar.

Men men, när det är tänkt att det ska hända så händer det väl. Det finns en tanke med allt.

Rökigt värre igår

Kände på mig att det inte skulle bli någon vidare dag igår när det första som händer när jag kommer till jobbet är att jag får höra att brandlarmet gått. Fick gå hem två timmar tidigare än jag skulle gjort egentligen då vi helt enkelt inte kunde utföra vårt jobb. Men det var helt okej att sluta tidigare. Gick på stan en stund och fördrev tiden men hittade inget jag ville ha, är så kräsen vad gäller kläder.

Idag blir det jobb också och förhoppningsvis har allting löst sig vid det här laget. Det är ju även idag jag ska få besked ifall jag fått jobbet jag var på intervju för. Gah, jag kommer kolla telefonen alldeles för mycket idag. Vet inte ens om jag vill veta ju!

Ska försöka tänka på något annat. Jag lär säkert ha fullt upp idag ändå. Hoppas.

Vill inget hellre

Har många jobbdagar framför mig. Det känns helt okej, jag vill ju jobba mycket. Och det är bra att jag får tänka på något annat än beskedet jag får imorgon. Då får jag veta om jag fått jobbet. Jag vill så himla gärna och kan knappt tänka på annat. Det skulle bli en stor positiv förändring. Men samtidigt måste jag förbereda mig på att det kanske inte blir så. Fast jag vill inte tänka så, jag vill inte att det alternativet ska finnas!

Det är sällan man vill något så mycket att man nästan spricker. Det var så när vi la in ett bud på huset. Det var hemskt att inte veta om vi skulle få det. Och sedan kom beskedet. Obeskrivlig lycka. Det skulle vara underbart att få uppleva det igen. Men samtidigt tror jag lite på ödet. Det som ska hända händer. Annars var det inte tänkt så. Åh, jag hoppas det är tänkt att jag ska få det här jobbet.

Gud vad jag tjatar. Imorgon antar jag att jag vet svaret. Kanske får ni veta hur det blev. Kanske inte. Vissa lär nog veta ändå. Men om det kommer stå i bloggen är osett. Vi får väl se helt enkelt.

Väntans tider

Igår var jag på en arbetsintervju. Det kändes jättebra, men jag var ju inte den enda sökande så vi får väl helt enkelt se hur det går. Det skulle vara fantastiskt att få jobbet, heltid och man behöver inte jobba till mitt i natten. Det är ju allt jag någonsin önskat. Den sista pusselbiten som skulle falla på plats. Jag håller tummarna stenhårt.

Samtidigt skulle det vara lite sorgligt att sluta på mitt nuvarande jobb. Jag tycker verkligen om de jag jobbar med, även om många slutat och det kommit många nya jag inte känner. Men förhoppningsvis kan jag träffa nya, härliga människor på ett annat jobb. Jag har ju som en förmåga att anpassa mig efter vart jag hamnar.

Men jag får helt enkelt vänta och se vad som händer. Om jag får jobbet ska jag fira med något riktigt lyxigt. Hoppas hoppas!

Idag blir en spännande dag

Igår blev en mycket trevlig dag. Var med min mor till Haparanda och vi åkte även över till Finland där jag shoppade lite. Åt självklart lunch på IKEA, kallrökt lax med potatis. Grymt gott och prisvärt. Därefter fortsatte vi mot Kalix och hälsade på Alice och Kalle. Där fick vi fika och sedan middag på det. Mätt blev man och gott var det. Efter det svängde vi förbi lilla goa virriga mormor och blev kvar där en stund. Hon vet väl inte exakt vilka vi är längre, men ibland glimmar det till och hon minns något.

Idag. Ja. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Ska bege mig mot Luleåhållet för ett intressant möte med en person. Vill inte säga för mycket då jag knappt ens fattat själv att jag ska dit än. Men jag hoppas det går bra i alla fall och kanske leder till något.

Ikväll ska jag jobba några timmar. Jobbar elva dagar i rad med start idag. Håller på att bli förkyld också men hoppas det inte blir värre för då kan det bli tufft. Men oavsett så klarar jag det.

If I was a rich girl ...

Helgen som gått har vi fått relativt mycket gjort. Eller okej, ska jag vara ärlig så har väl min bättre hälft fått mycket gjort och jag har hjälpt till så gott jag kan. Men nu har vi (läs: han) i alla fall sågat ner en balk i matrummet och satt upp panel på väggen bakom matbordet. Vi har även satt upp ett par andra garageportar, bättre begagnade. En klar förbättring blev det helt klart. Är så glad över vårt fina hus.

Igår var vi in till Luleå och jag letade efter de perfekta byxorna. De måste vara både sköna och snygga. Ju smalare jag blivit desto svårare är det att hitta bra kläder. Dels kläder som sitter bra och sen måste de vara jättesköna också då jag inte har så mycket underhudsfett mellan mig och kläderna. Är de osköna känns det som att de ligger och skaver mot huden ... Och livet är för kort för att gå i kläder man inte trivs med.

Igår på stan kände jag mig dock grymt osnygg, vi åkte bara dit lite spontant så jag var klädd i Adidas-mjukisbyxor och en grön Adidas-jacka. Bland alla tjejer som var uppklädda till tårna kände jag mig som ett slusk. Hädanefter ska jag inte gå ut förrän jag kollat mig i spegeln först. Lite mer "tjejig" skadar det inte om jag blir. Nä, men jag skulle alltid klä mig som supermodell om jag var rik, jag lovar! Tillsvidare får jag nöja mig att bo i ett fint hus och ha ett hjälpligt yttre.

Men nu ska jag göra mig i ordning för snart kommer min mor och då ska vi åka mot Kalix. Det ser jag fram emot!

RSS 2.0