På gång!

Igår blev det några timmars jobb. Måste säga att det var himla roligt att vara tillbaka på banan. Man har alltid så sjukt mycket energi efter några dagars vila också!

Idag ska jag till sjukgymnasten under morgonen. Trots att det är bättre nu vill jag lära mig att förebygga att det blir samma sak igen. Sedan på eftermiddagen blir det jobb.

För övrigt är jag sjukt trött. Det var lite svårt att varva ner igår eftersom jag kom hem ganska sent från jobbet, så jag låg vaken betydligt längre än önskat. Nåja, jag piggnar nog till snart!

Hur ska det bli?

Igår var vi och tittade till vårt hus och tog lite mått på det för att se om det går att göra som vi tänkt oss. Sedan gick vi och hälsade på i ett av grannhusen, de som bodde där var jättetrevliga och visade oss gärna runt. Det var nyttigt eftersom deras hus är exakt likadant fast de hade lite annan planlösning.

Sedan på kvällen låg jag och funderade över livet. Jag fick lite ångest över att jag ännu inte vet vad jag vill jobba med i framtiden. Eller jo, det vet jag visst. Jag vill bli tatuerare eller musikalartist, men jag är så fruktansvärt obegåvad inom båda områdena att det är bara att glömma. Så alltså vet jag inte vad jag vill göra.

Jag får väl helt enkelt fundera vidare om än jag inte brukar komma fram till något. Tänk tänk tänk ...

Om några timmar ska jag och jobba. Innan dess har jag tänkt ta en liten promenad bara för att få komma ut lite. Skönt!

Orken börjar återvända

Gårdagen slutade faktiskt inte lika dåligt som den började. Gick i några affärer och tog en promenad. Och visst, jag kände av nacken stundvis men inte alls som tidigare.

Idag är det ännu bättre. Energin har börjat återvända och jag känner mig som en människa igen. Därför ska jag bege mig mot gymmet om en stund. Det ska bli grymt skönt eftersom det var nästan en vecka sen sist, men det är först nu jag orkar.

För övrigt låg jag och tänkte på vårt hus igår. Längtar som en tok tills vi kan flytta in!

Men snälla?!

När man för fjärde dagen vaknar upp och fortfarande inte mår bra i kroppen tycker jag faktiskt man har rätt att känna sig lite nere. Kan inte påstå att jag har så stor livsglädje direkt. Mår bara illa och huvudet typ hänger för jag orkar inte ens hålla upp det ordentligt.

Har fått tid hos sjukgymnasten först på torsdag. Hoppas verkligen, verkligen, verkligen att det hjälper i alla fall lite. Om inte annat kan jag i alla fall säga att jag provat det alternativet.

Nu ska jag ta mig upp på benen, sätta mig i bilen och åka till min älsklings jobb för att ge honom sin börs som han glömt hemma. Eftersom det inte blivit så mycket till matlagning i helgen antar jag att han inte har någon matlåda heller och svälta kan han ju inte. Dessutom är det säkert nyttigt för mig att få lite frisk luft.

Fladdrig

Denna dag började ju bra. Ehh. Huvudet känns faktiskt liite bättre men illa mår jag fortfarande och frukosten (lite yoghurt) gick med nöd och näppe ner. Skulle blåsa en matta med en hårtork eftersom att Yoda spillt ut vatten på den. Efter en stund fick jag hjärtklappning. Något är ju uppenbarligen galet då. Jag blir så sjukt less! Att konstatera att man är så jäkla värdelös att man inte ens kan orka med sex timmars jobb suger rentutsagt.

Fast någonstans känns det ändå positivt att våga erkänna att man inte mår bra. Att inte trotsa hur man mår och åka till jobbet för att sedan gå där spyfärdig. Jag har gjort det också. Många gånger. Att faktiskt lyssna på sin kropp är ju trots allt viktigt. Att inte ha inställningen att "det går ju så länge man inte är döende", det är inte värt det. Jag är svag, svag, svag. Jag erkänner. Men det finns inget annat sätt att tackla det här än att kapitulera och vila.

Fast jag kommer tillbaka. Det gör jag alltid. Jag hittar lösningar på mina problem. För jag vill så himla gärna må bra och vara stark. Jag kommer nå tillbaka dit igen.

Dumma dumma dumma!

Dagens första mål mat är just intaget. Har mest sovit hela dagen bortsett en sväng in på akuten. De kunde inte göra något så jag fick gott leva med min outhärdliga smärta. Är så grymt besviken och arg på min kropp, jag har skött träningen men ändå gör den såhär. Spänningshuvudvärken från helevetet och jag har verkligen inte fått behålla ens en droppe vatten i kroppen idag.

Jag är minst sagt matt eftersom att det dessutom var samma sak igår. Hoppas dock att det blir bättre till imorgon så jag kan jobba mina timmar. Jag hatar att vara svag, jag vill vara superwoman som klarar allt! Och jag HADE haft världens underbaraste liv om det inte varit för min kropps bristande intresse för samarbete. Jag kämpar och kämpar och kan för allt i världen inte förstå vad det är jag gör fel. Just när jag tror jag börjar få kläm på det så blir det värre.

Antar att det kanske är flera års felaktig hållning som börjar ta ut sin rätt. Det är min bästa gissning. Jag får väl helt enkelt bränna alla pengar på kiropraktor och sjukgymnast. Något måste jag ju göra. Jäklar alltså. Det hade varit lättare att acceptera om jag faktiskt varit med om en olycka eller något. Då hade jag i alla fall vetat exakt vad som orsakade det.

Det känns som att jag bara klagar nu men jag är bara så grymt besviken! Är såå nära att ge upp, men det är inget alternativ.

Vad jag vill

Har haft blixtrande huvudvärk hela dagen och inte fått behålla något maginnehåll alls. Migrän is a bitch. Nu har det väl dock börjat lugna ner sig även om jag fortfarande är lite svag och medtagen. Men jag har verkligen haft tid att tänka den här dagen då jag inte ens lyckats sova.

En sak som slog mig är att jag kan ju för sjutton göra precis vad jag vill! Det finns ingen som kan tala om för mig vad jag får eller inte får göra. Vill jag köpa en häst så är det bara att göra det, vem kan stoppa mig? Inte för att det är aktuellt som det ser ut nu ändå, men OM jag vill det så småningom så kan jag ju! Det är en så himla cool känsla att veta att man faktiskt kan uppfylla alla sina drömmar, om man vill.

Mitt enda problem är väl att jag vill så himla mycket på en och samma gång. Men om jag tar en sak i taget KOMMER jag utan tvivel kunna göra allt det jag vill någon gång i livet. Det är inte en fråga om ifall det kommer hända, utan när det kommer hända.

Nu närmast vill jag i alla fall fixa till huset. Få ett ordentligt drömkök och inredning som passar oss. Någon gång vill jag skaffa fler tatueringar. Kanske ha hund och häst. Sommarstuga och båt. Skoter. Resa mer. Möjligheterna är oändliga, valen är mina egna.

Varför?!

Huvudvärken från helvetet. Jag fattar inte ens vart den kommer ifrån. Nuförtiden brukar jag faktiskt kunna analysera varför jag mår dåligt. Men det här är en ny variant. Det gör det ju svårare att veta hur man ska tackla den.

Jobbar natt idag så jag har några timmar på mig att tillfriskna. Det borde inte vara några problem tycker jag. För övrigt ska vi åka till HSB och säga upp lägenheten idag. Men det blir nog en väldigt lugn dag i övrigt ...

Sammanfattning 2012

Större delen av 2012 har faktiskt passerat. Det känns som att en sammanfattning av vad jag gjort under året kan vara på sin plats. Och faktum är att jag faktiskt bockat av flera saker på listan över saker jag ville hinna göra någon gång. Det har faktiskt varit ett rätt galet år om man ser tillbaka på det!

Till att börja med ... I januari hade vi bott i vår nya lägenhet i ungefär en månad. En trea, då hade jag länge önskat att vi skulle flytta ihop på riktigt och skaffa en större lägenhet. Och så blev det verklighet.

Jag längtade efter att resa. I februari ringde min älskling när jag var på jobbet och sa att han hittat en resa till Turkiet. JAMEN BOKA DÅ!!!

Så i maj åkte vi iväg till Turkiet, Alanya. Bara det var ju helt underbart, men till råga på allt fick jag en av mina drömmar uppfyllda. Den 18 maj, mellan Norges och Turkiets nationaldagar, förlovade vi oss!

Vi kom hem och det hann inte ens gå en månad så konstaterade jag att jag hemskt gärna skulle vilja ha en katt. Efter lite letande på blocket flyttade Yoda hem till oss.

Sedan tror jag att det hann bli juli. Längtan efter att resa hade inte stillats av vår sista resa och eftersom att vi fortfarande hade mycket pengar kvar på kontot så varför inte ... En resa till New York bokades för oktober.

Resan bokades nog någon gång i början av månaden. Någon gång i slutet av juli upptäckte jag att min gamla Toyota Corolla rostat sönder totalt. Att köra med den var nog inte så tryggt. Började alltså kolla på nya bilar och bland det sista jag gjorde i juli var att köpa en Saab 9-3 från 04. 44 000 kontant, där rök fickpengarna inför New York resan.

Sedan höll jag mig rätt lugn enda fram till oktober då det var dags att resa till New York. Vi spenderade lite drygt tio fina dagar där. Fick se Empire state building, china town, brooklyn bridge osv ... Samt äta väldigt gott.

Vi kom hem igen och nu var faktiskt behovet av att resa väldigt stillat. En sjukt lång flygtur tog verkligen knäcken på mig. Men vad skulle vi då hitta på istället ...?
 
Det hann bli november och vi började bli lite sugna på hus. Efter en del letande hittade vi det hus vi ville ha. I december, alltså denna månad, vann vi budgivningen och skrev på papprena för huset.
 
Och som att inte det var nog hann jag samma månad med att tatuera mig för första gången i mitt liv.
 
När jag ser tillbaka på året undrar jag hur jag kunnat bränna så sjukt mycket pengar?! Jag menar, jag är ingen drottning och har ingen skyhög lön. Men visst, har jag jobbat som en jäkla idiot större delen av året. Och jag kan också konstatera att nästa år kommer bli betydligt lugnare. Visst har det här varit ett fantastiskt år om man ser till allt jag gjort. Men vem orkar hålla samma tempo år ut och år in ...?

Matglad!

En liten kisse hade lagt sig för att sova på min mage. Jag försökte övertala honom att ligga bredvid istället. Men icke, envisa skrälle. Nu kom dock posten och som den "hund" han är var han tvungen att springa för att kolla vad det var. Tur för mig, då kan jag ju skriva ordentligt. Haha!

Idag har jag varit och tränat. Sedan åkte jag till Coop och handlade. Blev väldigt lycklig när jag upptäckte att de hade de sushi-ingredienser som jag letat efter. Hittade även lite annat smått och gott, som vattenkastanjer och sambal oelek. Nu ska här lagas mat!

Okej, snart i alla fall. Än är det väl inte riktigt middagstid.

Trevlig gårdag

Igår var vi till Skellefteå och hälsade på min mor och bonuspappa. Gick på julmarknad på Nordanå och åt gott. Det var väldigt trevligt såklart. Vi fick även med oss tre påsar med julklappar hem, shit pommes frites, vad kan det vara i alla?! Är lite sugen på att öppna ett redan nu och stilla min nyfikenhet en aning. Men icke, än är det inte julafton.

Idag ska jag föröka skotta av snö från min bil så jag kan bege mig till gymmet. Det var några dagar sedan jag tränade sist så det börjar bli dags. För övrigt kliar min vänsterarm! Tatueringen håller på att läka antar jag. En massa hud har flagnat bort. Inte så trevligt, men desto trevligare när den har läkt.

Annars har jag nog inte så mycket att säga ...

Fläng

Gårdagen bestod av en del flängande på stan. Till att börja med hämtade vi ut mina nya glasögon så jag kunde prova dom. Först kändes det väldigt ovant kan jag lova, men efter en stund vande jag mig och nu tycker jag faktiskt de är rätt snygga. Sedan åkte vi runt och tittade på köksinredning osv. först i stan och sedan i Luleå. Hittade väl en del intressant i alla fall.

Idag vaknade jag med lite migrän så jag har tagit det lugnt under morgonen. Om en stund är det dock tänkt att vi ska åka iväg till min mor och hälsa på. Hon fyller år nästa helg men eftersom att jag jobbar då flyttar jag fram det till den här helgen istället.

Nu ska jag prova äta något och se hur det går!


Husägare!

Nu är papprena för huset påskrivna. Vi är alltså husägare! Mina snälla arbetskamrater lät mig smita väg mitt i lunchen och fixa det. Det känns faktiskt inte helt fel.

Vi firade med att gå ut och äta på Golden Dragon, det blev räkor i sataysås för min del. Hade nog förväntat mig att det skulle vara starkare, så lite besviken blev jag kanske. Men det var helt okej ändå. Saknar dock Bubba Gump Shrimp Co i New York, maten där var helt underbar! Synd att det ligger så himla långt bort bara ...

Nu ikväll har jag blandat ihop min första Mojito och tv:n visar X-factor. Känns helt okej!

Tankarna snurrar

Denna dag har varit väldigt lugn. Har ägnat större delen åt att ligga i soffan med datorn framför mig. Men tre timmars jobb har jag också hunnit med. Jag fick grilla för ovanlighetens skull, så jag blev glad. Tycker helt klart det är roligast! Och om jag får säga det själv så tycker jag faktiskt jag är hyfsat grym på det också. Ja, i alla fall om man ser till hur sällan jag får chansen att öva.

Imorgon ska vi skriva kontrakt på huset. Enda problemet är att jag jobbar hela dagen och enda tiden som gick var 12.45 imorgon. Jaa, jag får alltså hoppas att jag kan smita ifrån en stund för att vara med. Annars vet jag inte hur vi gör. Man kan väl lugnt säga att allting gått väldigt fort och jag har inte riktigt haft någon chans att vara med i svängarna. Då blir det faktiskt inte så lätt att fixa med allt.

Men det får lov att lösa sig på något vis. Jag längtar så fruktansvärt mycket tills vi ska flytta in i huset, för då lär det ju finnas att pyssla med! Får väl erkänna att jag är lite smått rastlös nu och har tusen idéer och saker jag skulle vilja göra som poppar upp i skallen. Mycket rör såklart inredning. Andra tankar handlar om motivet på min nästa tatuering. För trots att det bara var två dagar sedan jag gjorde min första och jag BORDE ha i minnet hur det känns att sitta under nålen i sex timmar, så är jag supersugen på en till. Jag vill ju ha klart allt, på samma gång!

Men men, just nu är det bästa jag kan göra att gå och lägga mig. Det är en dag imorgon också.

Blivande husägare

Vilken vecka! I förrgår tatueringen och idag fick vi besked om att vi blivit med hus. Budet vi lagt var alltså det högsta! Det känns faktiskt som att man har lite flyt nu i alla fall. Redan imorgon ska papprena skrivas, det går snabbt i svängarna.

Min gaddning

Det blev en tatuering tillslut. Och den blev alldeles alldeles underbar. Sex timmar under nålen. Det var det värt. Och jag är så glad att jag valde Jeremias till att göra min gaddning! Han fattade ju PRECIS vad jag tänkt mig och resultatet blev över förväntan. En lättsam tatuerare med humor, en sambo som kommer med mat och dryck ... Vad mer kan man behöva för att få sex timmars lidande att kännas hyfsat kul?!
 
Jag skulle lätt göra det igen. Och det kommer jag att göra så fort jag kommit på vad som ska pryda min andra arm!
 

RSS 2.0