Året 2019

Kanske är det dags för ett nytt inlägg, kanske var det ett år sen sist? Har inte så bra koll på den biten. Tråkigt egentligen att jag tappat bloggandet, det är ju rätt kul att kunna se tillbaka. Kan väl göra en årssummering med höjdpunkterna i alla fall! 
 
Vad som hände i januari, februari och mars minns jag ärligt talat inte... Antar inget märkvärdigt? Har inte tagit några bilder så då är det inte lätt att minnas. Vi började i alla fall året på Haymarket hotell i Stockholm där vi även firade nyår. 
 
 
 
Spontanbokade en långweekend till Riga i april där vi gick på Baltikums största spa, åt gott, bodde på Ibis Styles hotel dit vi beställde home delivery av sushi sent en kväll och mådde allmänt bra! 
 
 
 
 
 
När vi kom hem hade jag samlat lite ny energi och som alltid då så började jag fundera över mitt liv och insåg att något saknades och att det var hästarna och ridningen. Jag insåg även att en stor förändring var behövlig i stort då det blev tyngre och tyngre att gå till jobbet. Träffade en studievägledare och bestämde mig att söka en utbildning till hösten som HR-assistent.
 
Men till att börja med, ta upp ridningen! Hittade ett mindre travstall som behövde lite ridhjälp med några av hästarna. Åkte dit och fick prova en underbart fin fyraårig kallblodstravare och sen var jag fast. Det enda problemet var att hästen var grön och jag som inte ridit på några år kände mig osäker. Gick så småningom över till att rida en av de lugnare hästarna, ett varmblod, jättesnäll men tyvärr klickade det aldrig riktigt. Blev kvar där några månader i alla fall.
 
 
 
Midsommaren firades traditionsenligt med husvagnen i Sikfors i goda vänners sällskap, grillning i regn och för mycket Cava och Prosecco. Precis som det ska vara?! 
 
 
 
 
 
Semestern kom och som vanligt åkte vi iväg med husvagnen. Hallstahammar och Västerås summer meet blev första riktiga stoppet och där stannade vi en vecka. Vädret levererade dock inte och när vi skulle sätta upp husvagnsmarkisen så blåste den upp på husvagnstaket och ett stag gick av! Bara tur att husvagnen klarade sig.
 
Ett stopp på vägen. 
 
 
 
 
Åkte vidare till Stockholm där vi stod en vecka på vårt älskade Camp Nygård, där vi stått de senaste åren. Träffade flera kära vänner under veckan, gick på Skansen och Grönan och jag åkte en karusell för första gången på över tio år och fick dödsångest. Bra vecka dock som tog slut alltför fort! 
 
 
 
Åkte hemåt och efter ett stopp på Bovikens Havsbad var vi hemma igen. Såg Gyllene tiders avskedsturné på Piteå Havsbad, stod längst fram och höll på att bli överkörda av en snubbe med rullstol. Det var en varm och solig kväll i alla fall! 
 
Bovikens Havsbad. 
 
 
 
 
Sedan väntade jobb en månad innan plugget drog igång. Slutade i stallet jag varit i sedan i maj och började rida en supergo femårig C-ponny, kände mig kanske lite för stor och han var lite lättskrämd, men på det stora hela var jag nöjd med situationen.
 
 
Det fanns en urgullig gris i stallet också! 
 
Det dröjde dock bara nån månad så behövde de inte hjälp med ponnyn längre. Jag bröt ihop lite då jag hunnit fästa mig vid honom, men det dröjde inte länge innan jag hittade ett ännu bättre alternativ och i det stallet är jag kvar än. Det finns flera jättefina hästar och jag kunde inte ha varit gladare! 
 
 
 
Har även hunnit med att vara och se musikal i Luleå, "thank you for the music", en hyllning till Björn och Benny som var grymt bra. Bland annat Kalle Moreaus och Gunilla Backman var med. 
 
 
Har även hunnit med att bo en natt på Hotell Savoy i Luleå där vi åt Maxmat i sängen och vilade upp oss. 
 
 
Har varit och firat min mors födelsedag under december, firat jul med makens familj och hos min farmor och farfar. Och säker gjort mycket mer under året, men det är svårt att tänka på allt när man har en lite molande huvudvärk. 
 
 
De första månaderna när jag börjat plugga kändes allt SÅ bra, började känna mig gladare än på länge och fick äntligen chansen att ta upp mina fritidsintrrssen. Tyvärr kom det lite fysiskt hälsorelaterade problem som ett mörkt moln på himlen så den senaste månaden har jag tampas med det, men det ska nog ge sig det med. Hoppas och tror att 2020 blir ett kanonår trots allt.
 
Gott nytt år till er som fortfarande tittar in här ibland! 

RSS 2.0