Lyckad gårdag

Igår hade vi lite försenat födelsedagsfirande med min och G's familj. Det var ungefär hur trevligt som helst, min mor kom tidigare och bjöd på lunch och sedan kom alla andra. Tacos blev middagen och kladdkaka samt "jättedonut" till efterrätt. Det är kul att ha folk på besök! Och numer är vi även ägare till bland annat en fritös, en mixer och en symaskin! Hur bra är inte det? Det är verkligen användbara grejer som vi kommer ha stor nytta av.
 
Idag har vi mest tagit det lugnt hittills. Misstänker att resten av dagen kommer att fortsätta på ungefär samma vis. Det kan nog vara välbehövligt.

Lång dag

Den här dagen kommer mest bestå av jobb, först 09-14 och sen 15.30-20.30. Får alltså en och en halv timme på mig att äta någonting där mellan och jag tror jag ska äta något riktigt gott för att få lite motivation till att orka hela dagen.

Dock är jag inne i en period då maten inte är det bästa jag vet. Har ätit en massa jag inte borde nu ett tag, så nästan varje gång jag äter nu (och annars också) gör magen jätteont. Inte så kul att äta då, när ska jag lära mig att det inte är värt det? Dock är det inte alltid så lätt att hålla sig borta från mjölk och gluten, det finns ju i en massa goda saker. Men det är ändå inte värt det.

I helgen är jag för övrigt ledig och jag lääääängtar!

Jättedonut?

 
Idag har jag bakat något som ser ut som en jättedonut. I själva verket är det en sockerkaka med glasyr och strössel. Tycker den ser ganska rolig ut även om man kan tro att en femåring gjort den! Detaljer är kanske inte min starka sida. Men jag hoppas den är god i alla fall.
 

Baka baka ...

Provar baka lite då vi ska ha ett något försenat födelsedagsfirande på lördag. Gårdagens försök till tårta gick i tusen bitar, typ. Och jag är då inte en sån som försöker mig på samma sak igen om det inte funkade första gången, så nu blir det någonting annat. Tur det är kul att baka i alla fall!

 


22 år idag ...

De två senaste åren har jag inte varit hemma på min födelsedag. Förra året var vi i New York och firade med att äta på Hard Rock Café (maten var kass, men ändå ...) och året innan vaknade jag upp på en finlandsfärja. Men i år är jag hemma och det känns fel på något vis. Är man borta blir allting väldigt festligt oavsett vad man gör. De födelsedagar man spenderat hemma minns man inte på samma sätt, de flyter liksom ihop med årets andra dagar.

Visst, det är ingenting fel med det. Man minns det bara inte så väl. Dock hoppas jag att vi kommer ha möjlighet att fira fler födelsedagar utomlands i framtiden för det finns verkligen inget bättre sätt att fira på!


Grått ludd ...

Jag är så trött på den här jäkla vardagslunken. När jag sitter och tittar på semesterbilder blir jag påmind. Påmind om varför jag längtade så innerligt efter utlandsresor. För i en vardag när man jobbar och det finns en massa saker hemma som behöver tas itu med, så blir man trött. Det verkar inte finnas någon tid för omtanke och ömhet. Bara ett grått ludd av jobb, tvätt, disk, städning, matlagning, handling, sova, äta ... Och så börjar det om igen. Ska det vara såhär?

 

... Kan det inte få vara såhär jämt istället? Eller i alla fall ibland?

Lyckliga gatan

I helgen köpte jag en bok. 413 sidors underhållning för drygt 200 spänn. Det räckte i knappt fem timmar. Jag läser inte särskilt ofta längre, kanske för att jag vet hur det blir. Uppslukad av boken sträckläser jag tills den är slut. Alldeles för snabbt. Och man lämnas med en känsla av tomhet. Det finns verkligen nackdelar med att läsa snabbt.

För att sammanfatta helgen lite kort så bestod fredag av tacomiddag hemma hos oss med några av sambons arbetskamrater och deras respektive. Sådana tillställningar kunde man ha lite oftare, det är alltid trevligt. Lördagen sedan blev ganska lugn, vi var på stan en sväng under dagen och på tatuerarmässa under kvällen. Sedan på söndagen tog vi en spontantur till IKEA för att kolla på kök.

Nu är vi hundvakt och idag har jag tagit på mig ett extra jobbpass. Stängning, inte det bästa jag vet, men i nuläget får jag helt enkelt ta allt jag kan få. Money Money ...

Höst

Har just varit ute på en långpromenad med vovven vi är hundvakt åt. Riktigt härligt väder var det. Igår var en riktig skitdag. Förutom att det regnade varvade jag dagen med att sova och spy, typ. Först sent på kvällen började jag känna mig levande igen och kunde få i mig mat. Det grämer mig att jag inte kunde jobba för jag har nog lite timmar som det är, behövde verkligen inte tappa de där också!

Skulle behöva hitta på något för att dra in lite extra cash. Vet dock inte vad. Jag skulle gärna göra något som involverade djur eller fika. Men det lär väl bara stanna som en dröm är jag rädd. Något måste jag dock hitta på känns det som. Får tänka hårt på det där.

P-bot

Grattis till mig. Idag har jag fått min första p-bot. Tydligen får man inte parkera "på allmän plats inom tätbebyggt område som är terräng". Jag anade ju att det inte var helt korrekt när jag gjorde det, men å andra sidan har jag sett folk stå där förut och har man ingen personalparkering så ... Men tydligen var det en dålig idé. 350 spänn fattigare är jag och det hade väl kunnat komma mer lägligt. Typ om nåt år eller så. Med lägre lön än någonsin och mer utgifter än någonsin känns det som lite dålig tajmning. Men men, bara bita i det sura äpplet och betala.

För övrigt har jag lite huvudvärk och är lite trött. Det känns som att den dagen jag kan slappna av ordentligt är jag typ död. Utanför huset hörs nåt konstigt ljud, det låter nästan som att någon står och bankar på huset. Jag antar att så inte är fallet och är glad över att jag inte är nojig för då hade jag väl trott att nån höll på att göra inbrott och blivit livrädd. Men jag känner mig trygg med min lilla vaktkatt Yoda, haha. Förresten vore det korkat av inbrottstjuvarna att slå in en vägg när dörren är olåst. Så jag antar att det var grannen som lät.

Väntar mest på att min sambo ska komma hem egentligen. Misstänker att det tar länge än han trott för det brukar det nästan alltid göra. En tidsoptimist och en tidspessimist under samma tak är väl en intressant kombination? Nåja, jag har börjat vänja mig i alla fall så nu driver det mig inte till vansinne längre. Bara lite ;-)

Innehållslöst

Vaknade rätt tidigt och känner mig helt tom i huvudet. Att försöka blogga då är väl inte direkt någon hit. Och ska jag vara ärlig finns det väl inte direkt sådär jättemycket att berätta. Jobbade igår och ska jobba idag också. Igår åt vi tacos till middag, det var gott. Inte särskilt spännande.
 
Over and out.
 
 

Inga avlägsna drömmar

Kanske har jag haft en för lätt väg här i livet. Det slår mig att jag inte längre vet hur det är att drömma om saker man inte kan få. Och jag vet inte om det beror på att mina drömmar är mer realistiska än andras, eller om det är något annat. Men jag har mina uppsatta mål och dom är jag övertygad om att jag kommer nå. Trots att jag inte är särskilt rik eller framgångsrik.

Jag antar att jag måste göra något rätt. Kanske är det beslutsamheten. Att jag aldrig ger upp när det kommer till saker jag verkligen vill, för det är ju trots allt det som är det enda som betyder något. Att göra vad man vill.

Men jag har en akilleshäl. Inom de områden där jag inte riktigt vet jag vill, där allt jag vet är att jag vill göra någonting annat, där misslyckas jag. Jag måste ha en tydlig målbild. Men jag antar att man inte kan veta allt på exakt samma gång. Vissa saker får klarna med tiden.

Vem vet, vem vet

Igår var min mor på besök och jag försökte hjälpa henne göra en hemsida. Vi åt även sushi och gick på stan. Kort sagt blev det ingen dålig dag direkt.

Idag har jag varit på en arbetsintervju. Dock gick det väldigt fort så jag är lite osäker på hur det egentligen gick. Har inga större förväntningar, men vi får väl se helt enkelt. Är glad bara över att komma så långt för då har man väl gjort någonting rätt i alla fall.

Det var nog allt för den här gången ...

RSS 2.0