Perfektion och osäkerhet

Jag jobbar hårt på att vara perfekt. Framför allt att vara perfekt inom mitt jobb. Springer fram och tillbaka och gör saker hela tiden så att ingen ska kunna tvivla på att jag gör ett bra jobb. På mitt förra jobb (nuvarande extrajobb) hade jag jobbat så pass länge att jag börjat känna att folk visste att jag var bra, vilket ledde till att jag kunde slappna av mer och komma ut ur mitt musselskal. Nu är jag så fokuserad på att göra ett bra jobb och på att undra vad folk tänker om mig att personen Bea har försvunnit en aning. Och det innebär nog lite att självförtroendet och den där gnistan man får av att veta att man är bra på något, har fått sig en törn.
 
Jag vet att allting tar sin tid. Så småningom kommer min personlighet blomma ut igen, när tryggheten i att veta att man är grymt bra på det man gör infinner sig. När osäkerheten har flytt sin kos. Men en sak är då säker och det är att jag inte gärna byter jobb en gång till! Processen är alldeles för lång. Allt det där med att bevisa att man duger och att komma in i gänget. Det tar sin tid.

Jag överlevde!

Idag kommer min älskling hem efter tre dagar på kurs! Jag är jätteförvånad över hur bra jag har klarat livet som gräsänka. Båda dagarna har jag somnat just efter det sista avsnittet av "The Big Bang Theory" och vaknat sent på morgonen. Och det bästa av allt ... Det står inte matrester överallt, faktum är att huset fortfarande ser riktigt civiliserat ut! Tidigare gånger har jag liksom känt att det inte spelat så stor roll eftersom att det bara är jag hemma och jag inte bryr mig så hårt om sånt. Men inte denna gång, den här gången har jag hållt efter ändå. 
 
Den här dagen har än så länge bestått av frukost, avokado med räkor och majonäs ... Har ni nån aning om hur länge man står sig på det?! Typ hur länge som helst! Och efter frukosten har jag hunnit med att träna också. I eftermiddag ska jag jobba fyra timmar, men ännu är det ett tag kvar och den tiden ska jag nog faktiskt bara vila. Jag känner mig dock stark idag faktiskt. Min kropp känns stark och jag fryser inte för en gångs skull. Jätteskönt är det, det är ju inte så jämt direkt. 
 
Det var allt jag hade att berätta för denna gången. På återseende, eller något.

Konstig dröm och kostprat

I natt hade jag en jätteskum dröm. Drömde att det var dagen för bröllopet, men plötsligt blev det nåt fel på min mage så den var tvungen att opereras. Min blivande make utförde operationen! Till hans försvar så gick operationen bra och ärret på magen blev fint ... Men sedan upptäckte jag att jag nu hade tre bröst!? Blev såklart förtvivlad men min blivande make intygade att han älskade mig ändå. Ja, tacka fan för det ... Det var ju hans fel att jag fått tre bröst?! :-P Vilken dröm alltså ... Hur ska jag tolka den?

Har verkligen sovit som en klubbad säl i natt. Vaknade bara en gång av att Yoda rev ut en kanna med vatten, men när jag torkat upp det lyckades jag somna om igen. Är ändå förvånad över att det går så bra att sova själv. Förut hade jag jättesvårt att somna utan att ha min älskling vid min sida. Skönt ändå att det inte är så längre, jag måste ju kunna sova även när han är iväg.

Nu har jag ätit en jättegod frukost eller kanske frunch bestående av två avokadohalvor med ekologisk majonäs och räkor på. Hur gott som helst och ganska nyttigt! Jag funderar på att börja äta nån variant av LCHF så småningom, fast utan vanlig grädde och sånt i så fall. Men jag gillar vissa delar av det efter att ha läst på en massa. Jag kan ju ändå inte äta vanligt bröd och pasta, så det jag i så fall skulle ta bort är väl i huvudsak ris och potatis ... Och socker såklart, men det har jag redan dragit ner på ordentligt. Har varit väldigt skeptisk tidigare för jag trodde typ man bara åt en massa fett, men man får ju faktiskt äta grönsaker också och annat gott. Ska nog prova en variant av LCHF men anpassa den efter mina förutsättningar. Dock börjar jag inte ännu hur som helst, ska bara börja testa några recept och smyga in det lite försiktigt nu ett tag. Det blir en bra motivation för matlagningen!

Men nu ska jag rycka upp mig och göra mig i ordning för att åka till gymmet. Ska dock undvika att träna armar och handleder då jag misstänker att de blev överbelastade förra veckan. Men lite kondition och kanske ben kan ju vara något. Bättre än inget, absolut!

Gräsänka

Nu är jag gräsänka i tre dagar då sambon åkt på kurs. Konstigt nog känns det inte så farligt ändå. Jag åt sushi till lunch idag och har bunkrat upp här hemma med färdigmat och avokados med majonäs och räkor. Kan ju knappast bli bättre!

Inbrottstjuvar är jag inte rädd för heller, ska sova med en stekpanna vid sängen bara ... Förmodligen lyckades vi avvärja ett inbrottsförsök i lördags, inte på vårat hus dock. Men det skulle ju kunnat göra att man blev lite nojig. Dock så känner jag mig trygg, har ju mitt odjur som vaktar mig ;-)

För övrigt händer det inte mycket spännande för tillfället. Jag har haft en liten svacka då jag ätit en massa dumt. Eftersom att varken läkaren eller försäkringsbolaget verkade tycka att kosten spelar nån roll för min sjukdom gjorde jag uppror mot min kropp. Detta uppror kan liknas med misshandel. Tårta ... Mjölkprodukter ... Alkohol ... Kroppen har inte reagerat så positivt på denna misshandel. Efter att ha druckit EN cider igår höll jag på att bryta ihop och undrade hur jag kunde vara så elak mot mig själv. Då fick det vara nog. Så nu slår jag in på det hälsosamma spåret igen.

Men det är inte lätt att vara ensam med en skitdiagnos. Det finns ett fåtal bloggar jag läser ibland, vars personer är inne på samma spår som mig. Men det är inte samma sak som att ha en läkare eller dietist som stöttar mig och ger förslag som faktiskt fungerar. Det är inte samma sak som att ha nån att bolla idéer med och som faktiskt vet vad det handlar om. Att alltid själv vara den som ska hitta lösningar och att alltid själv vara den som kämpar, det börjar bli nog så frustrerande. Jag har tänkt överlämna mig till medicinernas våld nu för i det här läget orkar jag inte streta emot mer.

Kul inlägg detta blev. Eller inte. Känner mig inte så positiv om jag ska vara ärlig. Men det löser sig nog så småningom.

En lite roligare lista

Är det inte lite jobbigt när folk lägger ut listor och utmanar vissa personer att svara på frågorna? Jag menar, jag vill också svara på frågorna fast jag inte blivit utmanad! Så jag snor listan ändå och svarar, för jag tyckte frågorna var roliga.
 
1. Vad önskar du dig i julklapp? Är inte så mycket för att önska mig saker, men riktigt varma vinterkängor med bra stöd för fötterna skulle vara underbart. Sulor för skorna som motverkar att man går inåt med fötterna är tydligen också något jag behöver. Och en sjukt varm vinterjacka som går ner en bit över rumpan skulle jag inte tacka nej till. Men jag önskar mig det inte direkt i julklapp för jag vet att det kommer kosta. Sätter snarare upp det på en senare "att införskaffa lista".
2. Vad gör du när du är ensam hemma och ingen ser dig? Ligger med datorn på magen och läser bloggar, eller sjunger högt och inte alltför bra.
3. Vilken egenskap tycker du är viktigast hos en bra vän? Ärlighet värderar jag högt. Sen bör en bra vän vara en god lyssnare och inte alltid bara prata om sig själv.
4. Nämn fem saker du är riktigt bra på! Jag är faktiskt bra på att hitta lösningar på problem, att jobba hårt, laga stark mat, har för det mesta riktigt bra självbehärskning och sen så har jag väl ett hyfsat tålamod också.
5. Skriv om en romantisk händelse i ditt liv! Får faktiskt tänka efter ordentligt på den här frågan. Jag brukar bli överraskad med blommor ibland och det gör mig jätteglad, men jag hade velat skriva om något mer intressant att läsa om ... Men jag får väl välja den gången på alla hjärtans dag (tror jag det var) då jag fick blommor OCH en liten tavla där det stod "så länge vi är tillsammans faller resten på plats" DET tyckte jag var fint och romantiskt.
6. Hur ser du ut utan smink? Som jag alltid ser ut, för jag sminkar mig i princip aldrig. Inget kladd i mitt ansikte ... Det blir bara en ond cirkel, börjar man måste man fortsätta för annars kommer man se förjävlig ut utan smink.
7. Finns det något du tycker är jättegott att äta som andra kan tycka är äckligt? Sushi får jag väl säga, alla tycker ju inte att det är gott. Sedan om jag ska säga något mer udda så är det väl fil med kaviar i!
8. Vad är det mest störande du vet? Folk som mumlar eller pratar så man inte fattar vad de säger tycker jag är väldigt störande.
9. Vilken är din skämmigaste favoritlåt? Förut tyckte jag det var lite pinsamt att jag gillade att lyssna på Nanne Grönvall, men nu är jag för gammal för att tycka att det är skämmigt att lyssna på vissa låtar.
10. Vilken är din paradrätt? Tusen olika varianter av ris och kyckling i någon form av stark sås.

När man inte har ett val

På ett sätt är jag faktiskt glad att jag inte är frisk. För det har verkligen tvingat mig att se över min livsstil. Förut kunde jag äta tårta till middag, en massa kakor och nån chokladbit så fort hungern började kicka in. Men i och med att min mage säger ifrån så fort jag äter något ohälsosamt så går inte det längre. Alltså är jag mer eller mindre tvingad att äta någorlunda nyttigt.

Sen så slutade jag träna ett tag för att jag jobbade som mest. Det dröjde inte alltför längre så hade jag en massa värk i kroppen, musklerna försvann och kroppen klappade mer eller mindre ihop. Jag fick ett tydligt kvitto på att träning var bra för mig, så jag började om. Tränar visserligen bara två gånger i veckan nu, överkropp en gång och ben en gång. Men för att underhålla musklerna funkar det utmärkt och jag mår mycket bättre nu!

Detta är sådant alla vet egentligen. Att det är bra att träna och äta hälsosamt. Ändå gör man oftast inte det om man har ett val. Om en ohälsosam livsstil inte ger några direkt märkbara konsekvenser är det väldigt lätt att välja den ohälsosamma banan. Så jag måste ju ändå någonstans vara tacksam för att jag inte har det valet. För alla vet ju att en hälsosam livsstil alltid är bättre i längden.

Det här med bloggande ...

Har suttit i timmar och försökt formulera ett inlägg. Men det finns egentligen inte särskilt mycket att berätta. Många tankar snurrar runt i huvudet, men de flesta är ganska diffusa och går inte riktigt att greppa. Som tur är driver jag ju ingen stor blogg, så ingen förväntar sig väl hög uppdatering här. Drömde en mardröm för ett tag sen att en stor bloggare länkade till min blogg, jag fick panik. Haha.

Fast det hade varit kul att ha en stor blogg. Om jag haft något att skriva om som folk ville läsa om. Någon gång kanske, om mitt liv blir intressantare än vad det är i nuläget. Det hade ju varit häftigt att kunna ta ut blogglön och sådana saker. Men jag vet samtidigt inte om jag skulle våga ha en blogg som folk kände till. Tänk att gå på stan och bli igenkänd till exempel, och folk kom fram till en för att prata om bloggen. Läskigt ju!

Nja, det är ganska skönt ändå att ha en liten blogg med typ fem läsare om dagen. I slutänden är det nog det som passar mig bäst. Fast tanken att kunna leva på att skriva om sitt liv känns ju onekligen lockande ...

Om ...

Det är ingen idé att tänka OM. "Om jag var smartare hade jag kunnat vara läkare" "Om jag sjöng bättre hade jag kunnat vara musikalartist" "Om jag var längre och snyggare hade jag kunnat vara modell" "Om jag haft obegränsat med pengar hade jag kunnat rida världscuphoppningen" Det är ingen idé att tänka OM. Men jag tänker det ändå. För det som finns kvar som är rimligt känns inte alls lika spännande.
 

"Somewhere over the rainbow, bluebirds fly. And the dreams that you dare to. Oh why, oh why can't I?"

En säng ...

Igår beställde vi en ny säng. En väldigt mogen prioritering, eller hur? Men min kropp brukar sällan vara så glad när jag vaknar och min andra hälfts kropp ska vi inte ens prata om. Så man kan säga att det var en nödvändighet för att klara livet bättre. Dock kan jag känna idag när det är kallt ute och jag är frusen, att en utlandsresa varit roligare att lägga pengarna på. Men det hade varit ganska korttänkt att prioritera det, sängen har man ju glädje av mycket längre. Jag längtar faktiskt tills den kommer också, den är grymt bekväm!
 
Den här dagen började med jobb från morgonen och direkt jag klev upp konstaterade jag hur resten av dagen skulle spenderas. Först en dusch och sedan dö bort i soffan. Har inte ändrat mig, det låter fortfarande som en briljant plan!

Innehållsrikt

Det har varit fullt upp hela helgen. I lördags bakade vi med G's systers familj och blev där till sent på kvällen. Igår blev vi bjudna på gomiddag och trevlig sällskap av G's föräldrar. Knappt en lugn stund blev det på hela helgen, men jag klagar inte.

Idag har jag tränat, städat och nu håller jag på att laga middag (som för tillfället lagar sig själv i ugnen) Ikväll ska jag jobba några timmar också. Det känns bra att fylla sina dagar med innehåll. Då trivs jag som allra bäst!

Löning

Löningsfredag! Nä, det är inget att fira ... Fick ingen vidare lön den här gången men räkningarna var desto saftigare. Tur att jag redan är inställd på att laga mat hemma typ hela månaden. Får se det som en utmaning helt enkelt att leva så billigt som möjligt, för ärligt talat har jag inte så många andra utmaningar i livet. Man får skapa sig några om man inte har några. I alla fall om man som jag gillar utmaningar.

Tio udda fakta om mig

Ibland förvånar min reaktionsförmåga mig
En gång stod jag och koncentrerade mig på att titta in i dataskärmen och när jag såg något falla i ögonvrån sträckte jag ut handen och fångade det utan att slita blicken från skärmen. Whaaat liksom?!
 
Jag har ingen "sträng" under tungan
Vet inte vart den tog vägen. Jag hade en när jag var yngre, men nån gång gick den tydligen sönder utan att jag märkte det. Det innebär i alla fall att jag kan sträcka ut tungan ganska långt.
 
Är jättedålig på att komma ihåg namn
Förut kom jag ihåg för- och efternamnen på alla i min skolklass efter en titt på klasslistan typ. Nuförtiden däremot har jag pinsamt dålig minne och om nån presenterar sig för mig är det stor risk att jag glömt deras namn minuten efteråt.
 
Om jag fick ändra en sak med mig själv ...
Då skulle det förmodligen vara att göra mig lite längre. Har länge tänkt att jag skulle vilja ha större bröst, men det finns faktiskt en hel del fördelar med att inte vara så kort.
 
Har aldrig skadat mig "på riktigt"
Trots flera års ridning är den värsta skada (som jag känner till i alla fall) som jag ådragit mig en "omskakning av hjärnan", alltså inte ens en hjärnskakning. Har aldrig brutit något eller ens haft nån kroppsdel ur led ... Inte ens ett finger!
 
Är lite sugen på att skaffa en chihuahua
I flera år har jag alltså gått och sett på dessa djur som små håriga råttor som minsann inte är nån riktig hund. Men så träffade jag en jättemysig chihuahua och konstaterade att det inte gör så mycket att de inte är några riktiga hundar, de är ju rätt mysiga ändå. Dock tror jag inte jag kommer skaffa någon trots allt.
 
Tänker på mat nästan hela tiden
Jag har ett slags hatkärleksförhållande till mat, älskar att äta egentligen men det är inte så kul när man får ont i magen av det. Men jag tänker ofta på vad jag ska laga för mat, vilka ingredienser jag kan ersätta till exempel mjölk och glutenprodukter med osv. Bland det bästa jag vet är dock att äta ute och jag har länge sett det som något som ger mitt liv mening. På senare tid har jag dock börjat försöka hitta andra meningsfulla saker att fylla livet med istället, att äta ute blir dyrt i längden.
 
Önskar ibland att jag var överviktig
För folk som kämpar mot övervikt låter säkert detta jättemärklig. Men jag har alltid varit smal och delar av mitt liv underviktig. Har aldrig fått uppleva hur det är att kämpa för att gå ner i vikt och känner att det ändå hade varit en upplevelse att prova. Att känna på hur det är när folk ser på en och utbrister "shit vad smal du har blivit!" och faktiskt menar det som något positivt.
 
Tycker det är roligare att köpa saker till andra än till mig själv
Ärligt talat, så roligt är det inte att unna sig själv prylar. Det är ju mycket roligare att stå och välja bland saker som man tror att någon annan skulle ha glädje av! Att unna andra något riktigt fint, eller något gott för den delen.
 
Blir väldigt sällan riktigt arg
Men när jag väl blir det börjar jag typ skaka okontrollerat och känner typ att jag skulle våga vad som helst, som att säga till nån på skarpen fast jag egentligen är rätt blyg, speciellt mot folk jag inte känner. 

Matkontot ...

Oktober månad blev en dyr månad matmässigt, kunde vi konstatera efter att ha räknat ihop alla inköp. Jag tänker faktiskt inte säga hur dyr för då skulle folk nog fundera på om vi riskerar att hamna i lyxfällan (Nej det är ingen risk ... Men man kunde sparat pengarna till något roligare istället) Hur som helst så konstaterade jag att det känns vettigt att börja laga mer mat hemma och inte "unna sig" så mycket.

Jag är faktiskt väldigt motiverad till att laga mer mat också. Det svåraste är att hålla sig borta från "småköp", typ en förpackning chokladbollar här och en dricka där. Det är ju lätt hänt när man jobbar i en matbutik och har allt det där runtomkring sig. Men hittills har jag klarat rätt bra att hålla mig från denna typen av inköp. Bara det som verkligen är nödvändigt ska köpas hem och det ska bli kul att se vad det gör för ekonomin på en månad.

Idag ska jag laga egenpanerad fisk med potatis och remouladsås. Det har jag aldrig provat förut faktiskt, så det ska bli intressant. Gillar att prova nya saker fast det händer inte så ofta. Kanske blir det ändring nu? Är ju lite tråkigt att alltid äta samma och då är det inte så konstigt om motivationen sviktar och man går ut och äter istället. Så variation får det bli, det ska jag allt se till!

Ett annat liv nu

En ny vecka har dragit igång och när jag ser tillbaka på den som gått kan jag konstatera att det varit en bra vecka och en bra helg. Trots att jag jobbade både lördag och söndag hann vi även med att åka på inflyttningsfest i Skellefteå på lördagkvällen, vilket var mycket trevligt. Jag har blivit bättre på att ta tillvara på tiden. Förutom om jag jobbade en dag var det nästan otänkbart att planera in något annat den dagen, speciellt om jag jobbade dagen efter också. Men nu tänkte jag istället att även om vi bara kunde vara på festen i tre timmar var det bättre än att inte komma alls. Och det stämde ju, de timmarna som vi var där var ju så värda.
 
Den här veckan jobbar jag fyra dagar, nitton timmar totalt. Förut hade jag varit grymt stressad över att inte ha fler timmar. Visst hade jag säkert kunna stressa ihop några fler. Men jag har börjat känna efter mycket mer nu, vad orkar jag egentligen utan att bli helt knäckt efteråt? Och eftersom att det inte finns något just nu som är akut att spara till känner jag att jag kan unna mig att inte vara helt knäckt av jobb. En säng vill vi ju visserligen investera i men jag känner inte att det är värt att åsidosätta allt annat för att kunna köpa den exakt nu. Förhoppningsvis har vi den ändå inom några månader.
 
Dock vet jag inte hur mycket denna extra ledighet egentligen ger. Jag är nästan tröttare nu än innan, eller så har jag bara mer tid att känna efter. Jag kan somna mitt på dagen och sova i flera timmar, det hände aldrig förut, jag hade väl helt enkelt inte ro till det. Nu känns det knappt som att det finns någon gräns för hur mycket jag kan sova. Och om jag funderar på en utlandsresa eller något i den stilen bara för att känna efter hur jag känner inför det, kommer jag fram till att det nog ändå skulle kunna vara skönare att stanna hemma och vila istället. Har jag funnit ett inre lugn och börjat slappna av mer, eller är tröttheten ett tecken på att något är fel?
 
Jag vet inte. Jag orkar inte fundera så mycket över det. Nu ska jag i alla fall snart åka och jobba.

En vecka sedan

En vecka sen sist jag skrev. Spelkväll har hunnits med, övernattning i Kroksjön, föreläsning i mindfulness tillsammans med min mor och jobbat har jag också gjort. Vad mer ska jag berätta? När vi var på Shell på allhelgonanatten för att köpa korv fick vi veta att någon blivit dödad inne i stan. Så hemskt!

Utöver det har jag ingenting att berätta vad jag kan komma på. Men jag tycker ändå det hänt en hel del under veckan som gått.

RSS 2.0