Summergames har börjat märkas av

Sitter och försöker proppa i mig så mycket frukost att magen står åt alla håll och kanter. Jag ska nämligen jobba hela dagen och eftersom att vi förmodligen kommer ha sinnessjukt mycket gäster som kommit hit för summergames, har man bara tur om man kan äta på jobbet.

Jag var in där en sväng igår för att äta och då hade ca 45 stycken ryska ungdomar med tränare anlänt. Om alla ungdomar varit lika disciplinerade hade vi nog haft ett hyfsat enkelt jobb. Alla smög in och satte sig, tränaren beställde samma mat till alla och sedan fick ett fåtal bära ut mat till samtliga. Lugnt och fint istället för att alla skulle springa in i varandra och prata i munnen på varandra. Gillas!

Nåja, det är också önsketänkande att alla andra kommer vara lika välorganiserade. Lite kaos, kurrande mage och blodsmak i munnen är vad man får räkna med under det närmaste dagarna. NU KÖÖÖÖÖÖR VI!!!

Sant ...


Måste få leeedigt först!

Igår satt vi och höll på att boka en resa till New York i oktober. Sedan konstaterade vi att jag nog borde söka ledigt först. Dock känns det jobbigt att vänta för då kanske resan vi tänkt boka försvinner! Får hoppas att jag får ett superdupermegasnabbt svar på om jag får ledigt eller inte. Det borde ju inte ta så länge men man vet aldrig.

Idag då? Ska till stallet och förhoppningsvis rida men annars har jag inget inplanerat. Har tränat två dagar i rad så det ska jag inte göra idag, benmusklerna blev helt knasiga igår och benen ville inte bära mig riktigt. Hmm ... Borde kanske startat lugnare med tanke på att jag faktiskt haft ett ganska ordentligt uppehåll.

Imorgon börjar helvetet för övrigt. Det är SUMMERGAMESVECKA här i Piteå. Alltså kommer ungdomar från typ hela världen hit för att spela fotboll. Sedan måste de givetvis äta där mellan. Och vem jobbar torsdag-söndag? Ja, ni gissade rätt, jag såklart. Gissa om det kommer vara mycket att göra?!

Men det är då ... Nu blir det annat.

Testade nya locktången ...

 

Shopping

Igår bestämde jag mig för att jag skulle passa på att bränna lite pengar när jag äntligen var ledig. Sagt och gjort. Följde med hem gjorde en ny klocka, ett superbalsam, en locktång, ett underlägg till Yodas matskålar och ett nytt, bättre koppel till honom. Samt en massa mat. Det är liksom roligt att unna sig något nytt någon gång. Inte händer det varje dag direkt.
 
 
Idag då? Det lutar mot att inte göra just någonting alls. Alternativt köra en repris av gårdagen. Funderar bara på om det är värt att shoppa en massa om vi nu bestämmer oss för att åka till New York i oktober. Kanske är bättre att köpa en massa där ;-) Men alltså, tala om att jag är glad över att jag faktiskt KAN göra saker. Det hårda slitet har lönat sig. Och gud vad jag är glad att jag valde att inte plugga vidare för gud så mycket jag missat!

Bra helg

Ledig. Från igår, idag, imorgon och i övermorgon är jag ledig. Efter att innan dess ha gått till jobbet varje dag i nio dagar infinner sig en märklig tomhet. Jaha ... Vad gör man nu? Men jag vet nog vad jag ska göra. Träna! Och ta det väldigt lugnt där mellan. Min kropp är spänd som en fiolsträng och jag kommer ständigt på mig själv med att jag går och drar upp axlarna.

Dagarna som gått sedan jag bloggade sist har i alla fall varit fina. Jag var ledig midsommarafton och vi firade i Sikfors. Hade lite ont i huvudet i perioder men annars var det fint. Kvällen avslutades med att vi fick skjutsa in en liten pojke till akuten. Ingen vi kände. Men ALLA BARNS FÖRÄLDRAR hade druckit och INGEN kunde köra. Fy fan säger jag bara, jag fattar inte hur de tänker. Har man barn måste man väl ändå kunna skjutsa dem till akuten om det händer något. Jaja, inte mitt problem egentligen.

Under lördagen var vi till badhusparken och såg Rock'n Roll on Tour med Brolle. Det var bra, visst var det bra. Men inte en enda Buddy Holly-låt blev det. Lite besviken är jag faktiskt ... Brolle är trots allt anledningen till att jag började lyssna på Buddy Holly!
 
Bild från telefonen ...

Nåja. Nu ska jag äta upp min frukost och bege mig mot gymmet.

Tungt

Igår var jag nästan helt säker på att jag skulle sjukanmäla mig idag. Idag känner jag, sömnbristen och kraftlösheten till trots, att man kanske orkar lite till. Men vilken dag det var på jobbet igår! Jag ger verkligen allt när jag jobbar och är man för lite personal med för många gäster i restaurangen, då jävlar får man springa. Började seriöst oroa mig för en hjärtattack då det kändes rätt skumt i bröstet efter ett tag. Men jag överlevde tydligen och efter 40 minuters övertid kunde jag åka hemåt, var i säng kring tvåtiden på natten och somnade ... Senare.

Nu ska jag bege mig mot stallet och pressa min kropp lite extra. Jag är ganska övertygad om att den hatar mig, näsan rinner och ögonen är tunga. Men imorgon får jag vara ledig. En dag. Imorgon.

Neverending story ...

Idag är jag inne på min åttonde arbetsdag. Börjar känna mig sjukt trött och det hela känns som en "nevereeeending stoooooory" Dock så är imorgon sista dagen, sedan kan jag med gott samvete vara ledig på midsommar. Absolut ingenting kan få mig att offra den ack så välbehövda ledigheten. Just sayin'.

För övrigt sitter jag och är lite irriterad på Yoda som inte fattar att det INTE är okej att hoppa på en och sätta klorna i en. Jag har skrikit på honom, lyft iväg honom osv. men inget tycks funka några längre stunder. Vad ska man göra?!
 



Första gången ute i sele









Tyckte det var dags att låta Yoda gå ut en stund för första gången sedan han kom till oss. Var lite fundersam över hur det skulle gå att ha sele på honom men det gick över förväntan. Lillkissen tyckte nog det var kul att få komma ut en stund. Sötot!


Svårt att skriva ...

 

Med en katt liggande på ena armen blir bloggandet med ens en mycket mer komplicerad sak att genomföra. Men jag gör ett försök i alla fall även om jag inte direkt har jättemycket att berätta om. Nio dagar i rad jobbar jag samtidigt som jag är asförkyld. Igår kändes det som jag gick omkring i en feberdröm eller något. Trevligt ... Men men. Om någon timme ska jag bege mig mot jobbet, hoppas jag får göra något annat än det vanliga. Driven i all ära, men att VARJE dag genomföra en topprestation, att alltid tävla mot klockan. Klart man blir trött! Variation efterlyses.

Men man får göra det bästa av situationen. Antar att jag får skylla mig själv som är så himla bäst. Eller nåt.


Myskatten!



Dock är det lite bekymmersamt att han följer efter mig typ hela tiden. Kan typ inte ens äta frukost utan att få en kattvans i facet. Haha.


Morgonlek










Say hello to Yoda



Igår kväll var vi och hämtade den nya familjemedlemmen. Vi har busat och myst och han fann sig fort i sin nya situation. Cool kille. Idag måste jag åka och jobba så vi får se hur han klarar sig på egen hand. Det gör ont i hjärtat att behöva lämna honom ensam första dagen. Men måste man så måste man ...


Jag kan själv ...

Jag försöker intala mig själv att jag kan mer än jag tror. Det skulle liksom vara häftigt att vara en sån där händig tjej som kan allting själv. Men att montera ihop ett klösträd. Där går min gräns! Tog fram delarna och det första jag ser är att det inte finns några färdiga hål i delarna. Och inte nog med det. De medföljande "skruvarna" är totaltrubbiga. Min hjärna sa mig att de där "skruvarna" skulle jag inte kunna skruva genom en träplatta. Där krävdes någon skillad med lång erfarenhet från byggbranschen. Vaaaar är du sambo?!

Men något skulle jag ju göra. Så istället släpade jag upp en bokhylla till förrådet. Stonk och stön, det finns ju hiss en trappa upp men den andra trappan fick jag snällt lyfta den "lilla" bokhyllan som plötsligt blivit väldigt otymplig. Nåja, ska man bevisa för sig själv att man faktiskt kan själv så måste man göra sånna saker.

Nu ska jag dock ägna mig åt det kvinnor är skapta för. Matlagning. Hederligt kroppsarbete i all ära men ...


Kattshopping



Har varit och handlat vad jag tror är en rätt komplett uppsättning av kattgrejer man kan tänkas behöva. Kattlåda, kattsand, spade till kattsanden, transportbur, kattmat, matskålar, borste, sele, leksaker, klosax, klösträd ... Har jag missat något?

Nej, nu kan katten gärna få flytta hit!


Katt!!!

Idag blir vi med katt! Vi var och kollade på ett syskonpar igår, hanen som vi var mest intresserade av var dock redan så gott som bokad. Så vi åkte alltså hem med tunga hjärtan. Ville ju verkligen ha den katten. Men senare på kvällen hörde ägaren av sig och sa att den som skulle komma och titta på hankatten hade avbokat, så vi fick köpa honom om vi ville. OM VI VILLE?! Så idag blir vi med katt. Det är bara lite saker som måste inhandlas först.

Men som jag längtar!


Det händer grejer

Har varit ledig hela helgen. Kunde dock ha jobbat, jobbat och jobbat. Men hur ofta är jag och sambon lediga samtidigt annars? Hur ofta är man så dunderförkyld att om man bara hade en näsborre att andas med skulle man typ dö? Och hur ofta har man fått tillbaka megamycket pengar på skatten och inte behöver känna någon ångest över att man är fattig?

Ledig var jag alltså, och oj vad vi hunnit med mycket! Under lördagen var vi och kollade på fina bilar och dragracing, åt lunch på Sjöbodan, for en sväng till Storheden för att gå i affärer, hälsade på några vi känner i Sävast och avslutade dagen med lite cruising och mat på världens bästa hamburgerrestaurang (som jag jobbar på).

Igår sedan blev en dag för allmänt pyssel och plock. Välbehövt!

Idag är det dock jobb som gäller. Har ett städpass och är fortfarande asförkyld. Kul sa jag aldrig. Men efter jobbet ska vi i alla fall åka och kolla på en kisse! Ja, vi går i kattankar ... Och imorgon har jag tänkt måla sovrummet vitt för då är jag också ledig. Här händer det grejer.


Fix

Idag har jag varit och fått hjulen på bilen bytta, tränat och fixat lite inne i rummet där vi har lite allt möjligt. Ja, inget mer typ.





Monday morning

Smart jag är. Jag jobbade alltså natt hela helgen och nu är jag uppe igen ... Varför? Jo, för att jag tog på mig ett pass som börjar 08.00 denna måndagmorgon! Gode trött är jag. Men if you snooze you lose. Får tänka på allt jag kan göra för pengarna sen.

Nä, nu orkar jag inte skriva mer. GÄSP.


Finbesök













En söt liten katt tog en tur på våran balkong för en stund sedan. Jag är dock inte så säker på vad den tyckte om att bli fotad. Så fort jag skulle ta en bild gick den iväg eller vände bort huvudet. Hmm, knepig liten varelse ...


Brio är min vän



Sambon kom hem, var hemma några få minuter och blev tvungen att åka igen. Jag som längtat efter honom sedan i morse! Från att ha setts konstant i två veckor för att sedan återgå till sina normala, upptagna liv. Det är faktiskt inte sådär jättekul kan jag lova. Så nu sitter jag och tröstäter en påse av mitt favoritgodis Brio.

Samtidigt börjar jag redan nu planera för nästa resa. Jag vet att vi sa februari-mars någon gång ... Men bara en liiiiten resa i typ ... Oktober? Kanske inte så realistiskt men jag vill verkligen. Ibland känns det som att semestrarna är enda gången jag och sambon verkligen har tid att ses ordentligt. Ja, mer än högst en dag åt gången i alla fall. Fast nästa vecka är jag, HÖR OCH HÄPNA, ledig både lördag och söndag. Okej, jag kanske kan stå ut ändå.

Men jag önskar faktiskt att jag hade lite mer av ett niotillfemjobb. Eller sjutillsexton. Eller åtminstone samma jämt för att få in en någorlunda normal dygnsrytm och inte vara jetlaggad för jämnan. Men å andra sidan, jag har ju i alla fall ett jobb.


Godaste salladen?



Har varit och tränat och sedan handlat. Bestämde mig för att unna mig något riktigt gott till lunch, så sallad med rökt lax och avocado fick det bli. Smaskigt och väldigt nyttigt!

En dag som alla andra



Sitter och äter frukost bestående av soygurt med skivade bananer och cornflakes. Min älskade soygurt, den jag saknade mest under Turkietvistelsen typ. När jag ätit färdigt har jag tänkt att jag ska åka och träna. Det känns i ärlighetens namn lite motigt men jag vet att det är skönt när jag väl är klar.

Idag och imorgon jobbar jag natt. Det känns ungefär lika kul som ... Inte alls. Jag är inte skapt för att vara vaken efter tolv, eller knappt tio egentligen! Men men, det är bara att göra det bästa av situationen. Får se till att ha med mig mycket att äta. Det är typ den bästa chansen att jag inte somnar. Att jag äter något ofta för att hålla energin uppe.

Aja. Mitt liv är inte så spännande just nu. Det kommer förmodligen bestå av jobb, jobb och jobb den närmaste tiden. Ska försöka klämma in något litet annat också. Men mest jobb. Money, money, money!


RSS 2.0