It's all about work

Jag jobbar hela dagarna. Kommer hem och äter middag. Somnar. Typ. Längtar lite smått efter att göra något roligt. Rida. Har hittat en som söker halvfodervärd åt sin häst. Men det kostar nästan en tusenlapp i månaden. Inte sådär jätteidealiskt när man håller på att byta jobb och inte vet hur det kommer se ut med ekonomin här framöver kanske. Men allt lät så perfekt i övrigt. Antar dock att man måste vara realistisk också och inse att det nog inte är möjligt just nu.
 
Den här veckan och förra veckan har rent jobbmässigt varit helt sjuka. Har velat försöka plugga in en del som kan vara till nytta i mitt nya jobb. Har haft lite smått panik över att tiden inte funnits. Men häromdagen började jag lite smått i alla fall. Tror jag har fått koll på en del. Dock är det frustrerande att känna att tiden och orken till att försöka bli bra på något samtidigt som man redan ska prestera och vara bäst på något annat, inte riktigt räcker till. Men det är en övergångsperiod. Snart kan jag fokusera helt och fullt på att bli riktigt bra på mitt nya jobb.
 
Känner dock ett visst vemod över att sluta på ett jobb jag haft i lite över tre år. Det är en lång tid och klart att man hinner bli lite som en familj. Och jag KAN ju det där jobbet. Jag vet att jag kan det och att jag är bra på det. Men kanske är det just det som blivit problemet, det är ingen utmaning längre. Så jag måste prova något nytt helt enkelt, utmana mig själv. Det kommer bli nyttigt för mig. Förhoppningsvis roligt också.
 
 Jag vet inte riktigt när den tiden ska komma där jag känner att jag kan göra roliga saker i vardagen. Sådant som jag tycker om att göra. Fast jag tycker ju det är roligt att jobba också. Så jag antar att uppoffringen inte är alltför stor. Men visst har jag tappat bort personen jag var förut. Hon som tyckte att ridning och skrivande var det bästa som fanns. Det var en bra person, en som inte tänkte så långsiktigt utan mer bara var i nuet. Kommer hon tillbaka någon gång? Jag vet inte.

Update

Jag har blivit jättedålig på att blogga. Kan bero på att jag mest jobbar. Jobbade midsommar också. Fast på kvällen åkte vi till Sikfors och hade trevligt i alla fall. Åt långa bullenskorvar, åtta stycken. Ingen midsommarmat för mig tyvärr. Sedan gick vi till en kåta där en trubadur spelade så jag och Gerry passade på att dansa lite. Råkade snurra in i en fläktkåpa och fick en bula. Pinsamt. Och jag som inte ens hade druckit!
 
Var ledig lördag faktiskt. Det blev en sån där nyttodag som bestod av takmålning och lite sånt pyssel. Åt entrecote på Valentine också, det var okej.
 
På söndagen var jag också ledig som tur var. Det skulle nämligen visa sig att lördagens takmålning pajat min nacke. Vaknade med världens värsta spänning i nacken så jag var sängliggande hela dagen. Sov nästan konstant fram till typ halv sju, var bara upp för att spy ibland. Sjukt mysigt, jag vet. Men kring sju kanske var jag i alla fall redo att äta något så vi åkte till Frasses. Därefter hade jag massor med energi efter att ha vilat hela dagen. Fick lite gjort hemma. Både jag och G låg vakna halva natten och kunde inte somna dock. Mindre bra.
 
Idag har jag varit på en liten genomgång på jobbet på morgonen. Om två timmar ska jag till mitt andra, nya jobb och jobba där några timmar. Resten av veckan jobbar jag på mitt "gamla jobb". Sedan får vi se vad som händer i framtiden. Det återstår att se.
 
 

Bytt hårfärg!

 
Råkade få ett ryck och färga håret ljusare. Jag måste ju passa på att prova nu när jag har så kort hår, då är det ganska enkelt. Vet inte vad jag ska säga om resultatet dock. Tror inte det passar mig faktiskt. Men då vet jag det!
 

Inte riktigt frisk än

Förkyld fortfarande ... Givetvis, det har ju bara gått några få dagar. Kurerar mig så gott jag kan mellan jobb. Vaknade två gånger på morgonen idag men lyckades somna om båda gångerna. Sömn ska ju vara bra för att bli frisk fortare. Dricker Kan Jang också, det var svindyrt så det får allt lov att funka!

Jag har i alla fall typ inte ont i halsen idag. Det är ju faktiskt bra. Hoppas det är ett tecken på att det blir bättre. Nyser bara en jäkla massa, snorar och är tung i huvudet och slemmig i halsen. Men det kan man väl leva med? Så länge inte halsen gör så ont, det är faktiskt jobbigast ... Att knappt kunna prata liksom.

Om en halvtimme ska jag börja bege mig mot jobbet. Soffan jag sitter i känns onekligen skön, men jag tror det kommer kännas okej att röra på sig också när jag väl kommit igång. Trots allt har jag ju svårt för att sitta stilla en hel dag ändå. Efter några få timmar längtar man efter att få göra något annat. Så det ska bli skönt att jobba. Typ.

Hittade en kul lista

Om du fick välja en magisk egenskap, vilken skulle det vara?

Det skulle vara ganska praktiskt att kunna vara osynlig ibland.

 

Om du fick hoppa in i en bok, vilken skulle det vara?

Harry Potter kanske, man måste ju prova flyga på en kvast om man får chansen!

 

Hur ser din drömlägenhet ut?

Bor väl hellre i hus. Men om jag var tvungen att bo i lägenhet igen skulle jag helst vilja bo i en sekelskiftslägenhet med stora utrymmen, högt till tak och charmiga detaljer som öppen spis och stuckaturer i taket.
 

Samlar du på något, i så fall vad? 

Skulle väl vara jobbtimmar i så fall, haha.

 

Du vinner tio miljoner kronor, hur fördelar du pengarna?

Först skulle jag betala av alla lån. Sedan resa iväg någonstans. Kanske investera en del av pengarna i något som kan göra att min förmögenhet ökar.

 

Vilket är ditt absoluta favoritplagg?

Mjukisbyxor är svårslagna.

 

Vilka låtar önskar du att du hade skrivit? 

Volbeat- Heaven nor hell. Buddy Holly- Rave on. John Denver- Annie's song. Bonnie Tyler- Piece of my heart.

 

Du får en timma på dig att gå lös i ett stort shoppingcenter och allt är gratis, vad letar du efter? 

Massor av inredning! Kuddar och gardiner skulle stå högst upp på listan. Sedan skulle jag passa på att plocka till mig lite guldsmycken också.

 

Om du vore en sång, vilken sång hade du varit?

The Ark- Worrying kind.

 

Vad är dina topp tre på det godaste man kan äta?

1. Sushi. 2. Jordgubbar med grädde. 3. Älghjärta med murkelsås och potatisgratäng.

 

Om du fick återuppleva en dag i ditt liv, vilken skulle det vara?

Svårt att bara välja en dag. Men jag skulle kanske välja den dagen då jag nyss blivit tillsammans med G. Jag vaknade med honom i hans kompis lägenhet och hade världens migrän. Vi gick upp men jag mådde dåligt så jag gick och la mig igen. Han frågade om han skulle komma och lägga sig med mig men jag som tyckte att jag skulle vara väldigt tråkig sa att jag kunde ligga själv. Somnade och när jag vaknade låg han tätt, tätt intill mig. Migränen var som bortblåst och jag kände bara att jag var väldigt lycklig! Jag tror det var samma dag (eller i alla fall samma helg) vi senare satt nere vid vattnet och bara pratade och jag bara njöt av livet. Det låter kanske inte så speciellt men att vara nykär är ju bara något man vill uppleva gång på gång.


Förkyld

Jag har åkt på en förkylning. Har jag tid att bli förkyld? NEJ. Har klarat mig i över ett halvår, men nu när tajmingen är som sämst var det tydligen min tur. Känner mig verkligen ynklig, hade glömt bort hur jobbigt det är att vara förkyld.
 
Igår var vi i alla fall på begravning för lilla mormor. Stämningen på begravningar är ju alltid en aning ... Sorglig ... Så klart man blev påverkad. Men efteråt var det trevligt i alla fall, fick träffa en massa släktingar som jag inte sett på jättelänge.
 
Sedan åkte jag och G vidare till Haparanda. Åkte även över till andra sidan och gick på Alko. Åt middag på IKEA, jag tog kycklingwallenbergare med mos. Wallenbergarna smakade som kycklingnuggets, yay (med en ton av ironi i rösten). Mycket mer gjorde vi inte där. Vi åkte vidare mot Luleå för ett snabbt stopp på Systemet (det var så dyrt på Alko) och sedan bar det av hemåt.
 
Idag jobbar jag. Imorgon jobbar jag. På fredag jobbar jag. På lördag är jag mest troligt ledig. På söndag ska jag på någon form av möte/trevlig grej med jobbet. Måndagen därefter jobbar jag. Liksom tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag ... Sa jag att jag inte har tid att vara sjuk?!

Frisyr


Jag tycker verkligen inte om att ta bilder på mig själv, för jag blir aldrig nöjd med resultatet. Men jag måste ju dokumentera mina frisyrer genom åren i alla fall ... Såhär ser mitt hår ut nu!

Tar det lugnt

Nästan ledig dag idag. Jobbade tre timmar på förmiddagen bara. Efter det har jag hunnit med att träna och handla. Nu sitter jag i soffan och känner mig hyfsat trött. Ska nog unna mig att vila någon timme innan det är dags att börja med middagen. Det blir lite halvgod middag idag i alla fall, fläskfilé med ugnsrostade rotfrukter och bea-sås. Hoppas jag får till det bara!
 
Kommer inte på så mycket mer att skriva. Det står rätt still i hjärnan faktiskt.
 

Upptagen

Har bara jobbat och jobbat den senaste tiden. På två jobb. I förrgår var jag på afterwork med G's jobb också. Men i övrigt har inte mycket hänt. Inte mycket att blogga om med andra ord.
 
Den här månaden är rätt fullmatad med jobb. Nästa månad blir nog lugnare. Då kanske det finns mer att blogga om. Eller inte. Får se helt enkelt!

Tur eller välförtjänt?

Idag när jag såg min bil stå på Willysparkeringen med sina spektakulära fäljar tänkte jag på hur stolt jag är över allt i mitt liv. I samma veva började jag fundera över om jag förtjänat allt jag har eller om jag bara haft tur?

Jag har till exempel aldrig varit arbetslös eller behövt några bidrag trots att jag till en början bara hade "extrajobb" på pappret. Men får jag jobb för att jag är grymt bra eller för att jag bara har tur? Är folk som är arbetslösa dåliga anställda eller har de bara otur? Det är sånt jag funderar på idag.

Det är svårt att veta om jag ska känna att jag förtjänat att bo i hus, om jag förtjänat att ha jobb, om jag förtjänat att göra allt jag faktiskt kan göra och om jag förtjänat att ha en underbar fästman ... Eller om jag bara haft tur som har det. Ska jag känna mig stolt och sträcka lite på ryggen eller ska jag vara tacksam över det?

Egentligen är väl mitt liv inte så märkvärdigt. Sånt jag har är ändå sånt som många tar för givet. Men för mig är det stort att jag är här jag är idag. Det är mer än jag trodde att jag skulle uppnå under en hel livstid. Är det tur ... Eller är det välförtjänt?

Första dagen

Igår jobbade jag några timmar på mitt nya jobb för första gången. Det gick ändå bra tycker jag och alla verkade snälla. Innan hade jag jättemycket prestationsångest vilket är dumt då jag ju inte förväntas kunna något. Men sån är jag. Som tur var gick det dock över när jag kom dit.

Idag ska jag jobba några fler timmar senare på eftermiddagen. Innan har jag tänkt träna lite. Men jag förstår inte vad som hänt med min kropp, har börjat känna mig jättekonstig när jag vaknar på mornarna. Lite småyr och konstig i nacken. Det tar ett tag att komma igång. Försöker trycka i mig bra grejer då jag tänker att det kanske beror på att jag har brist på något. Får se om det hjälper.

Yesterday and today

Gårdagen blev riktigt bra! Först åkte vi och firade min lillebror som tagit studenten. Fick träffa farmor och farfar, faster och några kusiner också. Farfar blåste såpbubblor och såg lycklig ut. Farmor gick runt och förolämpade folk. "Växthuset är inte så gammalt?" "Jag fick det i trettioårspresent" "Jaha, då var det ju ganska gammalt" Haha. Ibland blir det fel :-D

Efter att ha ätit god mat och fått lite plantor med oss hem åkte vi och hälsade på G's föräldrar som husvagnscampade. Satt gömd under en filt för att skydda mig från myggen och kylan. Man såg typ bara mitt huvud. Men annars var det trevligt i alla fall.

Sedan åkte vi hem och jag blandade till en jättegod drink med ljus rom, strawberry daquiri "saft", en bit pressad citron, fruktsoda och is. Kom på blandningen själv och blev jättenöjd med den!

Idag är jag ledig under förmiddagen och sen mot kvällen ska jag jobba några timmar på mitt nya jobb. Det ska bli spännande. Funderade väldigt mycket igår på vad jag vill med mitt liv. Och jag har bestämt mig för att jag verkligen vill utvecklas på mitt nya jobb och kanske avancera uppåt så småningom. Men jag vet inte hur möjligheterna ser ut där, får se vad som är möjligt helt enkelt. Är lite nervös också då allting är nytt och jag inte känner någon. Men det blir säkert jättebra ändå!

En ledig liten dag

Woah! Räknade just ut att nästa vecka kommer bjuda på drygt 60 timmars jobb. Överlägset den längsta jobbveckan jag någonsin haft. Men så blir det när man ska kombinera två jobb antar jag. Men jag säger bara ... Bring it on! Det kommer säkert bli roligt. Moneymoneymoney. Som jag inte kommer ha tid att göra av med. Moneymoneymoneyliggandepåhög. Yay! :-D

Idag ska vi i alla fall åka och fira min lillebror som tagit studenten ... Vänta nu ... What?! Har min lillebror tagit studenten?! Ja, tydligen har han det. Helt sjukt men sant. Ska i alla fall njuta av min lediga dag som blir lugnet innan stormen för redan imorgon börjar jag på nya jobbet. Ska verkligen mjölka ur varenda droppe av den här dagen och göra den till en jättebra dag.

Nästa månad kommer i alla fall förhoppningsvis bli mycket lugnare. Då har jag bara ett jobb att fokusera på. Ett nytt sådant. Jag har funderat mycket fram och tillbaka om jag ska fortsätta jobba extra på mitt gamla jobb. Men jag vet ju inte nu hur det kommer se ut så jag känner att tillsvidare är det nog bäst att bara fokusera på ett jobb och bli så bra som möjligt på det. Sedan får jag väl se i framtiden om jag kan jobba lite extra, kommer sakna alla jag jobbar med så galet mycket annars. Om de nu ens vill ha tillbaka mig, det kommer ju nytt folk som säkert kommer bli jättebra. Nåja, det får väl framtiden utvisa.

Fullspeckat schema här framöver

Firar nationaldagen med att jobba 10-19. Nåja, det är bra betalt idag i alla fall. Nu har jag förresten fått schemat för upplärning på nya jobbet. Kombinerat med mitt nuvarande jobb gissar jag att jag jobbar över femtio timmar nästa vecka. Men det får gå bra i så fall. Bara jag lyckas pressa i mig något att äta lite då och då!

Imorgon är jag i alla fall ledig. Sedan jobbar jag nio dagar i rad. Därefter blir det begravning. Lite mer jobb efter det. Kanske lite ledighet. Sedan är det Piteå Summergames. Jag kommer då inte ha lite att göra i alla fall. Och det är ju bra, men när jag ska ha tid att träffa han jag bor med det vete fan? Nåja, vi får försöka klämma in något kul någon dag i alla fall.

Att träna är nog bara att glömma för ett tag framöver. Jag är trots allt inte gjord av stål. Kanske tränar på måndagar i alla fall, men fler dagar lyckas jag nog inte klämma in. Får vara nöjd om jag lyckas med det helt enkelt. Ibland kan man inte göra allt man vill exakt samtidigt.

Måste klura på det där med vila och återhämtning. Hur ska jag göra för att kroppen ska hålla månaden ut? Satsar på att försöka äta bra i alla fall och dricka mycket. Sedan vet jag inte. Borde kanske börja med avslappningsövningar. Nåja, vi får se helt enkelt.

Nytt jobb

Nu har jag sagt upp mig från jobbet. Har fått ett nytt efter tre år på samma ställe. Från restaurang till handels då. Inget mer nattjobb! Min högsta önskan har gått i uppfyllelse. Äntligen kommer jag kunna behålla en perfekt dygnsrytm. Det bästa är att när jag funderade över vart jag ville jobba stod en livsmedelsbutik högst upp på listan. Och det är just på en sån jag fått jobb! Jag antar att det bara var min tur helt enkelt.

Det känns helt overkligt och jag förväntar mig bara att bubblan ska spricka. Ja, för det är ju nästan för bra för att vara sant. Men förhoppningsvis känns det mer verkligt när jag väl börjat. Jag missar ju semestern jag fått beviljad men med tanke på omständigheterna känns det helt okej ändå. Hade ju ändå inte bokat in något. Så jag är glad ändå även om jag knappt kommer hinna träffa min fästman under den närmaste framtiden! Nu gäller det att ligga i och visa att man vill jobba och vara den som alltid ställer upp :-)

Men nu ska jag göra mig färdig och åka iväg för att träna. Sedan ska jag lämna mitt nuvarande schema till nya jobbet så vi kan planera min upplärning. Insåg när jag skrev ner schemat att jag jobbar rätt mycket ändå. Jag har alltid fått jobba när jag satt ut att jag vill det. Det är jag tacksam för, att jag kunnat styra mitt schema så pass mycket. Men trots allt är det dags att gå vidare och prova vingarna på ett nytt ställe.

Men men. Nu SKA jag sluta skriva och göra något, klockan är trots allt snart nio!

Minisemester

De senaste dagarna har tillbringats i Stockholm på en liten minisemester. Jag ska sammanfatta dagarna lite kort men orkar nog inte berätta så invecklat.
 
Vi kom alltså dit på torsdag och blev upphämtade av en av G's vänner och åkte dit vi skulle bo. Grillade på kvällen och hade det allmänt bra.
 
På fredag vaknade vi tidigt och åkte in till stan. Gick runt där i flera timmar och frös, det var inte varmt, regnade och jag kände mig hemskt ful. Men efter några timmar ringde telefonen och jag fick ett glädjande samtal, sedan kändes allting tusen gånger lättare! Vi firade det glädjande samtalet med att gå och klippa oss. Åt middag på en thai-restaurang. Efter det köpte jag mössa och vantar för att slippa frysa mer. Sedan begav vi oss till Stockholm Fields. De första banden vi såg var inget att jubla över. Men sedan spelade Metallica. De var bra! Blev dock tacklad bakifrån av en galning i publiken som skulle fram till vilket pris som helst. Blev bara liiiiiite upprörd. Nåja, bandet var bra i alla fall. Efter konserten bar det av hemåt efter ett stopp på Donken.
 
 
Lördag då. Vi träffade G's moster och åkte runt i bilen och gjorde egentligen inget speciellt i flera timmar. Fikade och åt god middag bara. En lugn dag som var välbehövlig efter gårdagens strapatser. Kunde ändå knappt gå, haha.
 
Söndag var det dags att se Aerosmith! Vi ägnade förmiddagen åt att leta en present som tack till han vi fått bo hos. Kollade även i affärer och pratade med en trevlig dam med hund. Sedan åkte vi för att se Aerosmith efter att ha ätit middag på Donken. Var så sjukt trött under första delen av konserten att jag satt och höll på att somna. Efter ett tag kände jag att situationen var ohållbar och gick och köpte läsk. Sedan piggnade jag till och bandet var bra. Efteråt beställde vi lite nattmat på Donken då det var ett tag tills bussen vi skulle åka med skulle komma. MacKlant i kassan lyckades dock glömma bort oss ... Att få två små cheese och en chili cheese tog typ tjugo minuter?! Vi fick dessutom tjata på MacKlant innan det över huvud taget började hända något. Sjukt dåligt. Men tillslut fick vi maten och gick till bussen. Då visade det sig att vi stod på fel ställe och missade bussen! Fick vänta en halvtimme tills nästa kom men tillslut tog vi oss hem i alla fall.
 
 
På måndagen hann vi med att träffa en av G's kompisar en snabbis och sedan var det dags att ta sig till flyget och åka hem.
 
Idag har jag lite saker att ta itu med. Det är mest positiva saker men kommer bli lite jobbigt också. Detta ska jag hinna med innan elva då jag börjar jobba. Dock är det inget som tar så lång tid så det blir nog inga problem. Först ska jag i alla fall vila, är spänd i nacken efter gårdagens flygtur och över huvud taget några ganska påfrestande dagar. Men jag känner mig glad i alla fall!

RSS 2.0