Annorlunda matintag

Det är minst sagt en stor omställning från att kämpa för att gå upp i vikt, till att ha nått sin idealvikt och bara ska hålla den. Helt plötsligt måste jag börja tänka på vad och hur mycket jag stoppar i mig. Jag har alltid längtat efter den dagen, men nu när den är här känns det lite småknepigt. Vill ju bygga muskler men inte bli överviktig. Svårt att veta exakt hur mycket man måste äta när man inte varit i det läget tidigare. Men jag tror jag hittat en hyfsad balans i alla fall. 
 
Såhär kan en dags matintag se ut
Frukost: Två rostade mackor med marmelad och ost, ett glas grönsaksjuice och en kopp kaffe.
Lunch: En omelett med tre ägg, tomater, morot och en skvätt ajvar. 
Middag: Två laxfiléer, tre potatisar och romsås på creme fraiche. 
Kvällsmål: En skivad banan med ca en halv dl havregryn, lite kanel och lite kakao.
 
Förut kunde jag trycka i mig några varma mackor till kvällsmål, men jag känner inte riktigt att behovet av alla dessa kolhydrater finns längre. Får verkligen tänka till lite mer nu än vad jag gjorde förut. Men det känns ändå bra att bara äta en vettig och balanserad kost. Blir mycket vegetariskt nu när jag inte behöver gå upp i vikt och det känns bra både i kropp och själ. En pusselbit som fallit på plats, kan man väl säga.

Påsklunch

Igår var vi till Skellefteå för påsklunch hos mor och bonusfar. Det bjöds på lamm, vilket mitt luktsinne snappade upp så fort vi kom innanför dörren, mums! Även härlig lax och annat gott fick vi. Rullade nästan hem efter den måltiden och trevligt hade vi, bonussyskonen var också där och de har jag inte sett på ett tag. Kul!
 
 
Idag är jag ledig och har sett på Masterchef under morgonen. Ska snart åka förbi makens jobb och lämna en matlåda till honom och sedan beger jag mig mot gymmet. Efter det får jag väl helt enkelt se vad energin räcker till, har lite olika förslag att välja mellan. Oavsett så blir det nog en helt okej dag ändå.

Ledig påsk

Ligger med huvudvärk och tänker att jag borde carpe diema dagen. Maken påpekade att man inte kan säga carpe diema dagen, det blir ju typ fånga dagen dagen. Men jag tycket det låter bra i alla fall, hehe. Nåja, efter en energidryck (eller egentligen en läskedryck med koffein, så typ en Coca cola) som smakade som mojito, så känns det ändå som att huvudvärken börjar klinga av sakta men säkert. Förhoppningsvis ska jag väl kunna hjälpa maken med att göra klart i tvättstugan idag om han hittat nån användning för mig. 
 
För övrigt händer inte mycket att berätta om. Det känns som att dagarna mest glider förbi och jag törs inte planera något då jag varken vet hur schemat ser ut här framöver eller när jag eventuellt har semester. Det har varit folk som slutat på jobbet och då blir det lätt så. Så det känns som att livet är lite på paus tyvärr. Men jag försöker att träna två gånger i veckan i alla fall och har även börjat promenera när solen är framme. Allt för att känna att jag gör något på min fritid. Fylla dagarna med någon form av mening, så att säga. 
 
Nej, mer spännande än så blir det inte för tillfället. Jag återkommer när det finns något att berätta. 

Skratt till andnöd och jordbävning

Det blir länge mellan gångerna här. Men nu har jag haft en jättebra helg, alltså lite mer att berätta om än jag haft på ett tag. På fredag började jag med att promenera till gymmet med musik i öronen. Tränade nästan en timme och promenerade sedan hem igen. Trodde jag skulle vara helt död när jag kom hem, men den friska luften gav mig faktiskt en kick så jag dammsög och röjde lite hemma. Sedan kom maken och hämtade upp mig och vi handlade lite sushiingredienser och godsaker.  Sedan på kvällen blev det spelkväll med några vänner, lite sockerdopning på det så slutade det med att jag skrattade så jag inte kunde andas. Det är ett gott betyg.
 
Lördagen blev väl inte riktigt som jag tänkt. Vaknade och kände mig typ bakfull. Tänkte att det skulle gå över om jag bara kom igång, fast besluten om att carpe diema dagen. Kokade sushiris och drog ut maken på en promenad i solen medan riset svalnade. Sedan när vi kom hem ställde jag mig och gjorde sushirullar med gurka och morötter som fyllning. Det låg ris över halva golvet och fastkletat under mina sockor plus att det blev jättemycket svinn från alla kantbitar jag misslyckades med. Haha, behöver nog öva lite mer. Men bitarna jag lyckades med blev fina. 
 
Därefter kom illamåendet med full kraft och nu insåg jag att det nog var nacken och spänningar som spökade ändå. Bara att vila alltså och få lite massage. Inte enligt planen! Skulle ju gå på bio och äta sushi och dricka sake. Istället blev det bara att äta sushi, toppat med fiskrom och chilimajonäs, och se på film hemma i soffan. Nåja, det var mysigt det med.
 
Kring elva på kvällen började hela huset plötsligt skaka och vi insåg att det var en jordbävning! Gick snabbt in på Facebook och konstaterade att många upplevt samma sak, ända från Haparanda till Umeå. Det rådde lite delade meningar om hur starkt skalvet var på skalan, men åtminstone 4,2 och tydligen det starkaste någonsin i norr om jag fattat rätt. Facebook svämmade givetvis över av olika kommentarer. Några blev rädda, några drog osmakliga skämt om krig, någon skulle förminska allt och dissade jordskalvet och en del skämtade om att de tappat sin gamla telefon i golvet eller att Skåne avlägsnats från Sverige. Jag tycker personligen det är roligt när man får ett gemensamt samtalsämne att prata om, man känner verkligen någon slags gemenskap. Det är även fascinerande att se hur fort information sprids på nätet. Och intressant att vara med om ett jordskalv, även om jag inte vill uppleva det igen. 

En lista- Vad?

Vad stressar dig?
→ I de flesta fall har jag lärt mig att inte låta mig stressas då det påverkar mig väldigt negativt. Men ljudet av en katt som leker med en sladd gör mig stressad.  
 
Vad ska du göra ikväll?
→ Se på tv och dricka en kopp te.
 
Vad är lätt?
→ Att lyssna på musik är lätt och underbart!
 
Vad blir det för middag idag?
→ Det blev chili sin carne med ris och en massa oatly imat fraiche.  
 
Vad vill du göra mer?
→ Resa och se musikaler.
 
Vad går du igång på?
→ Utmaningar.
 
Vad gråter du av?
→ Frierier som slutar lyckligt, sorgliga filmer och sånt.  
 
Vad gjorde dig arg senast?
→ Minns knappt, jag får migrän av att brusa upp över saker, haha. Dessutom är arg ett starkt ord. Men sist jag blev riktigt arg var nog när det kom in en pundare på jobbet och betedde sig illa. Det var dock rätt länge sen. 
 
Vad är fånigt?
→ Att ha för höga tankar om sig själv. Inte så att man ska trycka ner sig själv. Men när man tror att ens egna åsikter är de enda rätta och inte är mottaglig för vad andra har att berätta. Att se dödligt seriöst på livet och analysera sönder allt är också rätt fånigt. 
 
Vad är gott?
→ Mat är gott. Sushi är lite extra gott. Choklad är gott. Nästan allt är gott. 
 

RSS 2.0