Sommaren 2011 lista

-Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr? Fick ju ett nytt jobb, så ja.
-Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur var!
-Vilka länder besökte du? Finland, men det räknas knappt. Sorgligt.
-Är det något du saknar sommaren 2011 som du vill ha sommaren 2012? Resor!
-Vilket datum från sommaren 2011 kommer du alltid att minnas? 30 maj, min första arbetsdag. Haha. Nej men PDOL med The Ark, magiskt.
-Största misstaget? Att göra så få minnesvärda saker.
-Har du varit sjuk eller skadat dig? Förkyld bara, och en typ muskelinflammation i axeln?
-Bästa köpet? PDOL-biljetten.
.-Vad spenderade du mest pengar på? Mat antagligen.
-Gjorde någonting dig riktigt glad? My love ... 
-Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2011? "What are words"
-Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar? Inte fullt lika glad som förra.
-Vad önskar du att du gjort mer den här sommaren? Levt!
-Vad önskar du att du gjort mindre? Ingenting.
-Hur tillbringade du midsommarafton? Halva ätandes och tänkande på jobb, andra halvan jobbandes.
-Hur många förhållanden? ETT.
-Favoritprogram på tv? NCIS.
-Bästa boken du läste i sommar? Ett par stycken ...
-Största musikaliska upptäckten? Don't know ...
-Något du önskade och fick? Jobb, haha.
-Något du önskade dig men inte fick? Resor osv.
-Vad gjorde du på första dagen på sommarlovet? Work work ...
-Finns det något som skulle gjort din sommar bättre? Typ ... Upplevelser?
-Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2011? Jobbkläder, haha.
-Vad fick dig att må bra? My love.
-Vem saknade du? My parents sometimes.
-De bästa nya människorna du träffade? Typ ... Mina arbetskamrater? Typ de enda nya jag träffade.
-Sommarens sötaste? Har sett en del lovely vovvar :-D
-Sommarens hetaste? Finns bara ett svar där.
-Sommarens kärlek? Samma svar som ovan.
-Sommarens besvikelse? I don't want to talk about it.
 -Sommarens bästa? PDOL.


Ledig!

Idag är jag helt ledig för första gången på evigheter och det känns fantastiskt. Eftersom att jag är väldigt förkyld är det skönt att slippa tänka på att göra några större ansträngningar. Jag försöker att inte tänka så mycket på gårdagens (förmodligen) dyra missöde och försöker istället fokusera på att återhämta mig.

Snart ska jag iväg och kolla upp frakt på några böcker jag ska sälja. Sedan handla. Diska? Tvätta?


Oh happy days ... (Gammal bild, men jag saknar det grymt mycket!)


NEEJ!

Fan, det är nog ett tecken på att man sovit för lite och jobbat för mycket då man försöker tränga sig in på en alldeles för trång parkering och ... Bye bye fina nya audi-lack. Bye bye månadslön! Jag undrar hur det gick för min egen pärla ... Var lite för chockad för att visitera min lilla röda noggrant. Och trött. Nu sova och sen imorgon deal with the problem.


Tomt överallt

Har åkt på en tråkig förkylning och sitter just nu och suger på en tablett som tydligen ska vara bra för immunförsvaret. Det smakar ungefär som att suga på blutsaft, ganska vidrigt. Men om den hjälper mot förkylnigen kan det ju vara värt det.

Imorgon har jag min första lediga dag efter tolv dagars jobb. Faktum är att jag har hela två lediga dagar på rad. Känns som att det kan behövas. Förmodligen kommer jag ligga utslagen och sova bort dagarna, fast jag skulle behöva göra någon nytta också. Ett berg av disk hånler mot mig på diskbänken och i garderoben finns knappt några rena underkläder kvar. Kylskåpet börjar gapa tomt och ... Tja, det märks helt enkelt att det skulle behövas lite mer engagemang i hemmet från min sida.

Imorgon måste jag ta itu med det.


Resor

  • New York, USA- För att det är en så stor och häftig stad. Jag skulle shoppa och dricka Caf pow, tänkte jag skriva. Sedan googlade jag det och upptäckte att Caf pow bara existerar i tv-serien NCIS?! How sad :-(

       

  • Sydney, Australien- För att det verkar finnas mycket att se där och för att Australien verkar vara ett skönt land!
  • Rom, Italien- För att det verkar vara en vacker stad där det finns mycket att se. Och för att det Italienska köket känns värt att prova.
  • London, England- En långweekend i London för shopping och besök av sevärdheter skulle inte sitta helt fel.
  • Paris, Frankrike- För att det verkar vara en grym stad för shopping. Och att fotografera eiffeltornet skulle givetvis vara ett måste.
  • Phuket, Thailand- Varmt och skönt. Egentligen skulle jag kunna tänka mig att åka till nästan var som helst i Thailand.
  • Tokyo, Japan- Stor stad. Häftig stad. Do I need to say more?

Samt en massa andra varma platser. Malta, Vietnamn, Grekland ... Helt enkelt bara för att det garanterat inte skulle sitta helt fel med värmen och det som finns att se där. Jag vet inte riktigt hur jag ska få råd att besöka alla dessa platser, men jag vill inget hellre i alla fall. Jobbar hur som helst för elfte dagen i rad idag, alltid något?


En sak i huvudet

Work, work, work ... Har jobbat nio dagar i rad och tre till blir det innan det kanske blir två dagars ledighet om inget oväntat sker. Kan inte påstå att jag inte känner för att ta fler pass. Money, money, money. Någon miljonär blir jag inte min jag känner i alla fall för att göra ett tappert försök, haha.

Men nu är jag trött och orkar inte blogga. Så godnatt.


Så mycket som spelar in

Jag blir frustrerad. För att i slutändan blir det aldrig någonsin som jag drömmer om. Vad JAG än gör kan jag aldrig ensam påverka mitt liv. Nej, för det finns så många andra faktorer som spelar in. Så många människor som har ett finger med i spelet när det kommer till att påverka hur min framtid ska se ut.

Som när man söker drömjobbet, då ska någon annan besluta om man får det även om man själv vet att man är klippt och skuren för jobbet. Har man jobb är det upp till någon annan att bestämma hur många timmar man får jobba och därmed hur mycket man tjänar.

Visar det sig sen att man får jobba mycket och lyckas tjäna ihop en fet lön så man kan göra saker, då är det ändå inte säkert att det blir av. Jag vill till exempel resa. Men om den man vill resa med inte kan då? Visst, man kan ju resa själv men risken är större att det inte blir av alls. Och då var det ju ändå totalt värdelöst att jobba ihop till alla de där pengarna.Totalt värdelöst.

När ska jag få leva? NÄR?


Är det konstigt att man längtar tillbaka ibland?








Turkiet 2010.


Vill ha just nu

 

  • Money, money, money.
  • Resa till New York.
  • Canon EF 50MM 1.8 II objektiv till kameran.
  • Färg och stjärnfilter till kameran.



Chokladyoghurt

Sitter och äter chokladyoghurt från Skånemejerier. Min och Skånemejeriers relation fick sig ju en liten törn innan jul då min ost möglade i förtid. Sedan skickade de dock tre värdecheckar till mig på totalt 75 kr och igår bestämde jag mig för att använda dem. Sagt och gjort, två chokladyoghurtar och en vaniljyoghurt följde med hem. Har smakat en tugga av chokladyoghurten. Resultatet? Över förväntan. Gott och garanterat onyttigt!


Hår



Mitt hår är en rätt risig historia kan man väl lugnt säga. Denna bilden talar nog sitt tydliga språk. Mörk utväxt, någon slags brunblond färg i mitten och någon form av rött i topparna. Det märks att den enda som gått lös på mitt hår under ett års tid är jag själv. Inte blir jag någon frisör inte. Men jag får väl erkänna att jag tycker det finns en viss charm i det där totalt operfekta. Jag är inte perfekt utan lite knasig, så varför ska mitt hår vara perfekt? Utsidan speglar insidan. Dessutom har jag ju ändå håret uppsatt och instoppat under en mössa när jag jobbar, så det är sällan någon som ser det.

Sommaren 2011



Sommaren går mot sitt slut och det börjar bli dags att sammanfatta sommaren 2011. Det blev inte alls som jag förväntat mig i början av sommaren. Detta på grund av att jag helt oväntat fick jobb lagom till sommarlovets början. Så istället för en massa sol, bad och dans som jag förväntat mig så blev det jobb för hela slanten.

I början av sommaren började jag även, ambitiöst nog, att träna på gym. Detta gick jättebra i ungefär en månad och jag var faktiskt riktigt flitig, men sedan åkte jag på en långvarig förkylning och när jag återhämtat mig var motivationen som bortblåst. Detta berodde delvis på att jag såg alla pengar som försvann på träning, de pengarna som jag ville lägga på framtida resor. End of my (korta) träningskarriär.

Mer då? Jag vet faktiskt inte. Förra sommaren innehöll betydligt mer, som en resa till Turkiet och två veckor i Stockholm. Denna sommar har varit en påfrestande tid som gått upp och ner mycket beroende på oregelbundna arbetstider. Men jag har samtidigt fått många nya erfarenheter och lärt mig mycket om mig själv.

Nu går det mot höst och jag har valt att inte fortsätta plugga. Istället är förhoppningarna att jag får fortsätta jobba och tjäna pengar så att jag kanske kan se världen sen. Så även om sommaren inte bjöd på särskilt många minnesvärda upplevelser, så kanske resten av året gör det istälelt. Jag tar igen det, sen.

Objektivdröm




Har suttit och kollat på bilder tagna med objektivet på bilden ovan och är sjukt imponerad. Vilken grym skärpa det blir med Canon EF 50MM 1.8 II! Det är nästan så jag funderar på att klicka hem ett, men samtidigt går jag på sparlåga inför kommande semestrar. Fast det vore inte så dumt förstås att dokumentera sina semestrar med detta objektiv. Nåja, jag får väl önska mig det i födelsedagspresent eller något. Haha.


Hmm ...

Huvudvärk. En natt av konstiga drömmar. Underbar start på dagen.

Eller?


Att vara på väg



Jag trivs för all del med mitt liv. Men den där extra kryddan som gör det riktigt värt att leva saknas liksom. Som att sitta på ett flygplan och stirra ut över en flygplansvinge med känslan av att vara på väg någonstans. Den där fantastiska känslan som får det att pirra i magen.

Mina förhoppningar är att med hårt slit kommer jag någon dag kunna krydda mitt liv med resor. Till New York, till Australien, till Japan ... Listan kan göras lång. Ibland hoppas jag att någon ska komma och bara ge mig en massa pengar så jag kan åka nu, på direkten. Det var trots allt över ett år sedan jag var på väg någonstans sist. Över ett år, det är så sjukt lång tid. Nej, nu är det snart dags igen. Det måste bara gå!

För som det är nu har jag en sådan fruktansvärt stark känsla av att det är något som saknas i mitt liv. Jag kan ligga ibland och känna att det finns en gnagande rastlöshet inom mig. Ett behov av att fylla ett tomrum. Har börjat inse vad det handlar om. Jag tycker om att vara på väg.


Yes, jobb!

Det är morgon, jag är lite småtrött och ute är det dåligt väder. Men jag klagar inte, jag ska ju jobba! För varje dag jag sitter hemma utan att göra särskilt mycket inser jag mer och mer hur mycket jag tycker om att jobba. Den där känslan av att jobba i team för ett gemensamt mål (om än målet bara är att kunden får sin hamburgare snabbt). Jag tycker det är en härlig känsla varje gång en kund blir förvånad över hur fort de fick sin mat eller ger en beröm för att man gjort ett bra jobb. Sådant är värt guld och får en att vilja ge det där lilla extra!

Men ännu är det någon timme kvar tills jag ska bege mig mot jobbet. Det är ändå skönt att kliva upp i tid och kunna ta vara på morgonen. Kolla mailen, blogga och äta i godan ro. Mitt liv är rätt okej ändå.





Utbildningsstressen

Jag är förvirrad. Vet inte vad jag ska göra av mitt liv. Det enda jag vet är att ett för stillasittande jobb förmodligen skulle ta kål på mig och få mig att vakna upp med huvudvärk var och varannan dag. Journalistutbildningen jag gått i ett år känns inte alls rätt. Jag har funderat på att bli mäklare, att kombinera foto, text och möten med människor och deras drömmar skulle vara fint. Men jag fixar inte behörighetskraven för att söka till utbildningen och vet inte hur jag skulle klara två år till av heltidsstudier. Vid varje lång föreläsning gör det ont i ungefär hela kroppen. Jag kan bara inte sitta still, lyssna och koncentrera mig en hel dag som jag kunde förut.

Mina föräldrar tjatar om att jag ska fortsätta plugga, men jag vet inte hur det skulle gå till när jag bara mår dåligt av det. Det jag behöver är ett jobb som går i hundranitto utan möjlighet till att stanna upp och tänka. Visst, jag förstår ju att jag inte kommer kunna jobba inom snabbmatsbranschen hela mitt liv, det håller man nog inte för. Men tills jag hittat ett annat alternativ som motar bort huvudvärken och ledvärken lika bra så tycker jag faktiskt inte det är så illa. Det är ett jobb och det finns faktiskt många ungdomar (och andra också) som inte ens har det.

Det är som att många tycker att det enda alternativet är att plugga. Om man inte klarar av det längre då? Visst, jag har hjärnan och rent mentalt skulle jag kunna fullfölja nästan vilken utbildning som helst utan några som helst svårigheter. Men fysiskt går det inte. När man börjar känna ren ovilja för att gå till skolan och rentav får ångest av det. Då går det inte.


Vill men vill inte

Jag läser en bok just nu som rör upp mycket känslor. "Dotter önskas" heter den och är skriven av Katerina Janouch. Med den titeln låter det förmodligen som att jag längtar fruktansvärt mycket efter en dotter, men så är inte riktigt fallet. I boken dör nämligen huvudkaraktärens mamma, hur hemskt är inte det? Så den jag längtar efter är min kära mor. Jag tycker hon ska flytta hit, nu på stört, så vi kan träffas oftare!

Okej, jag erkänner. Jag är kanske lite lat som inte orkar köra upp från Piteå till Skellefteå för att träffa henne. Lite mer än en timmes färdväg. En fruktansvärt dryg och seg timme, i alla fall om vädret inte tillåter att man ligger i en någorlunda hög hastighet. Idag öser regnet ner och jag oroar mig för vattenplaning. Hade föredragit om någon annan kört, eller om mamma kommit hit.

Men nu blir det inte så och jobb verkar det inte heller bli (sex dagars jobb denna vecka hade inte suttit helt fel). Så frågan är vad jag ska hitta på. Det värker lite allmänt i kroppen som det kan göra ibland när jag suttit still för mycket. Egentligen vill jag göra något, jag vill verkligen. Jag vill bara inte köra bil i regn i över en timme. Möjligtvis om jag fick betalt för det, typ om jag var taxichaffis eller något. Men att frivilligt utsätta sig för att snigla sig fram i 80-90 km/h? Hell no?

 


Me like jobb

Har masat mig upp ur sängen för en stund sedan och sitter och äter frukost. Idag börjar jag jobba 10, vilket känns extremt tidigt. Misstänker att jag blivit lite bortskämd med att få sova på mornarna då jag börjat tidigast 10.30 förut. Men jag klagar inte, igår blev jag väldigt rastlös mot kvällen och vaderna värkte lite. Det ska bli skönt att få jobba och hålla igång en hel dag, jag behöver det.


Måste göras

  • Hämta ut ett recept på apoteket.
  • Boka tid hos bilprovningen.
  • Göra komplettering på en skoluppgift.
  • Lämna igen böcker till biblioteket.


Fotouppdrag på gång

Har funderat nu ett tag på att det skulle vara kul att satsa lite mer på fotograferandet. Sagt och gjort, igår gjorde jag slag i saken och la ut en annons på Blocket för att berätta att jag finns och gärna tar fotouppdrag. Idag när jag kollade min mail hade jag redan fått två stycken svar! Det känns som att jag skulle kunna ha något riktigt bra på gång och jag hoppas fotograferingarna blir av. Skulle verkligen vara fruktansvärt roligt. Underbart.


Typ glad tjej.

Det går bra?

Lönen har trillat in på kontot idag och jag håller på att sälja iväg min "gamla" studentlitteratur. Det känns med detta som att drömmen om utlandsresor kommer ett steg närmare. Visst, jag har varit väldigt dålig på att spara pengar i sommar och de har spritts vind för våg. Men trots detta går det faktiskt hyfsat bra för mig. Får spara som en tok från och med nu så kanske ett nyår i New York inte är totalt omöjligt trots allt? Fast det kanske ändå är smartare att åka några månader senare ...

Sedan ska jag även försöka komma på andra sätt att få pengarna att rulla in. Extraknäck som fotograf är en tanke.


Jobbig jobbdag

Idag har inte direkt varit någon rolig dag. Vaknade på morgonen med ordentlig huvudvärk och mådde dåligt. Bestämde mig ändå för att fara till jobbet. Jag fick dock ge upp efter ca 3 ½ timmar av plåga, men då hade i alla fall mer personal trillat in och jag kunde lämna med gott samvete.

Resten av dagen har jag legat i sängen med min älskling och kollat på resor. Visst skulle det sitta fint med en. Nu skulle det dock sitta ännu bättre med mat. Har inte ätit något idag som jag fått behålla så jag känner mig väldigt tom. Migraine is a bitch ...


Kul ...

  • Tvätta.
  • Städa upp i lägenheten.
  • Diska.
  • Laga mat- bacon, spaghetti och Bonjour vitlök.


Städa, tvätta, diska ...

Har satt på en tvättmaskin, inte en dag för tidigt. Denna dag ska jag bara försöka ägna åt att röja upp i lägenheten och göra den någorlunda beboelig igen. Som det ser ut nu skulle man nästan kunna tro att det är två slusk som bor i den. Så illa är det.

Det gäller bara att orka också. Finns ju saker som är så himla mycket roligare. Men nej, jag ska städa.


Nyttigt

Sitter och äter en nyttig frukost bestående av yoghurt, chokladmuffins och kaffe ... Äh, det syns ju ändå inte på mig så jag känner inte att jag behöver äta nyttigt jämt. Visst mår jag bättre av det men att fuska någon gång mår jag inte dåligt av.

Idag blir det jobb för första gången på typ fem dagar. Helt sjukt att jag klarat att vara ledig så länge, för visst har jag längtat efter jobbtempot. Jag har saknat att känna mig behövd och att träffa en massa intressanta människor. Men idag så ... Äntligen!


Detta är anledningen till varför jag fotar



Slutresultatet.

Kärlek

Let this be my last word, that I trust in your love.


Igår, idag ...

Har varit vaken i ungefär en timme men fortfarande inte kommit mig upp ur sängen. Har istället legat och pratat i telefon med mamma och redigerat bilderna från i fredags.

Igår kände jag mig lite nere till att börja med, men det slutade med en tur till Luleå med Patrik vilket fick mig på andra tankar. Åt lunchbuffé på en thairestaurang och gick runt och kollade lite i några butiker. När jag sedan kom hem blev sedan resten av kvällen väldigt fin. Åt middag med älsklingen på Arbaillo, pizza för min del, och sedan handlade vi lite mat.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. I ärlighetens namn hatar jag att inte ha särskilt mycket att göra men jag kan inte riktigt skylla på det. Ett berg av tvätt väntar. Kanske tar jag itu med det ...


Lördagens firande i bilder


Folk satt vid borden och umgicks.


Från en balja med frysta handskar kunde man hämta dryck.


Jag startade kvällen med en Smirnoff, en av de få riktigt goda alkoholhaltiga dryckerna.


Mat fanns det såklart också.


Men ungarna grillade ändå gräs ...


Morris var söt som vanligt.


Till middagen fick alla även en gåva, det var Macarones!


Patrik byggde ett burktorn ...


Facelook of today.


Sedan blev det tårta.


Brudparet ... Nästan.


Dokumentation av tårtdokumentation får avsluta detta inlägg.


Inte riktigt vad jag räknat med men ...

What are words if you really don't mean them when you say them.

Those words, they never go away.
They live on, even when we're gone.

Alltid.


Dagen efter

Sitter i Vistträsk och känner mig aningen seg. Igår blev det festande och firande av tioårig bröllopsdag (nej, inte min). Det var rätt trevligt och jag som yngsta drickande drack lagomt mycket. Andra? Det får stå för dem ... Men jag tackar min praktiska sida för att jag valde att ha på mig svarta jeans framför vita leggings. Hade som svårt att låta bli vovvarna som sprang omkring där men jag förstod att det skulle bli så. Är så sugen på att skaffa en!

Nu ska vi snart åka tillbaka hemåt, bara ordna några grejer innan. Sedan ser jag fram emot att ladda upp gårdagens bilder på datorn, titta igenom dem och redigera. Fast det blir nog först imorgon.


Jobtalk



Jag ska inte hymla, jag söker andra jobb trots att jag redan har ett. Trots allt är jag inte fastanställd och efter två månader börjar det kännas lite tradigt att titulera sig som extraarbetare. Det känns väldigt osäkert att inte veta hur det ser ut med jobb i framtiden, så det är lika bra att söka annat också.

Idag fick jag två negativa svar på jobbansökningar jag skickat in. Visst blir man lite besviken, hellre inga svar alls. Men jag brukar tänka att det egentligen mest är deras förlust. De anar ju inte vad de går miste om ...

Har fortfarande inte fått svar från jobbet jag helst skulle vilja ha. Ett caféjobb, precis my cuo of tea. Lite av en dröm sedan länge faktiskt. Det skulle passa mig som handen i handsken. Jag håller tummarna utan att ha för stora förhoppningar. Men förr eller senare, då ska jag helt enkelt bara jobba på ett café!

Nu däremot ska jag duscha och göra mig redo för jobbet. Igår fick jag stå i drive in större delen av dagen och det var riktigt roligt. Dock kan man bli vettskrämd om det varit tyst länge och sedan helt plötsligt piper till i headsetet. Haha. Men jag gör gärna om det, kul att göra något annat än att stå i kassa som omväxling. Och kul att få ett så stort ansvar som jag faktiskt tycker det är. Det är oftast bara de som jobbat länge som får stå i driven någon längre tid.

Men men, dusch var det.


Mardröm



Inatt hade jag en hemsk dröm som påminde mig hur snabbt nära och kära kan tas ifrån en. Direkt när jag vaknade skickade jag ett sms till mamma och skrev att jag älskar henne. Det gör jag alldeles för sällan egentligen.

Idag ska jag iväg och jobba lite drygt åtta timmar. Jag vaknade ett bra tag före väckarklockan idag och känner mig relativt utvilad ändå. Det kan nog bli en bra dag om det blir lite tempo i jobbet. När det bara droppar in någon lite då och då blir jag bara rastlös.

Nu ska jag äta min klart min frukost innan kaffet kallnar. Sedan beger jag mig mot jobbet om någon timme.


Proud to be me

Dagens största måste är avklarat. Har ringt ett samtal och bokat in ett möte. Jag ser det som en ganska stor prestation med tanke på hur lite jag tycker om att ringa den typen av samtal. Dock är det sådant jag måste göra om jag vill komma framåt i livet. Som det är nu känns det mest som att jag står och stampar på samma ställe. Har så lätt för att bli rastlös när livet faller in i alltför tydliga rutiner.

Men jag är bra. Alltså, jag är riktigt jäkla bra. Jag har börjat jobba för att komma dit jag vill i livet. Framåt.


Sommarnjutning










Mål

Målet för denna månad är att inte äta ute en enda gång. Förra månaden blev ett virrvarr av skräpmat vilket i och för sig inte är så konstigt med tanke på att jag jobbar på en hamburgerrestaurang. Men faktum kvarstår, det är oacceptabelt dyrt trots förmånliga personalrabatter. Om jag inte haft så storslagna reseplaner hade det kanske inte spelat så stor roll, då hade jag kunnat unna mig det. Men med tanke på att jag vill resa mycket känns det värdare att spara in på andra saker som inte är så viktiga. Då kan jag ju lägga undan mer pengar till framtida resor iställlet.

Det är lätt att spara när man har ett mål. Jag har flera mål, platser jag vill besöka. Men samtidigt behöver jag en större inkomst. Jobbar fortfarande på den biten.


Shoot






Jag vill, jag vill, jag vill

Jag vill resa iväg.


RSS 2.0