Idagidagidag

Idag är jag ledig. Känner på mig att det var välbehövt. Igår kände jag mig sjukt flummig och skrattade åt typ allt. Eller ja, när jag inte stod som ett frågetecken för att något jag borde kommit ihåg, var helt bortblåst ur mitt minne. Man kan väl lugnt säga att jag var trött och hade sovit aningen för lite.

Idag kommer bli en bra dag känner jag på mig. Kan det bli annat när man är ledig? Enda lediga dagen på hela veckan också, klart den ska tas tillvara på ordentligt!

Här kan jag inte sitta längre. Chiaaao!


Våren är här!



Det är vår! Det är faktiskt vår! Idag såg jag tecknet, ett gäng blommor som letat sig upp utanför köksfönstret. Helt underbart. Och dagen hittils alltså ... Har varit ute och ridit i strålande sol, galopperat längs bara vägar. Underbart.

Ikväll blir det jobb. Mindre underbart. Blir alltid så trött av att jobba till stängning. Onödigt omotiverad. Vill helst bara dricka ett ton läsk i hopp om att få en sockerkick. Men nej, jag är stark. Jag kan låta bli. Och denna vecka har jag bara ätit bra saker. Är faktiskt lite stolt över mig själv.

Snart är det dags att börja laga middag. Ja, börjar man jobba 16.00 så ...


Kärlek

Jag har under morgonen funderat på det här med förhållnden och kärlek. När ett förhållande tar slut, vad hände då med kärleken? Försvann den bara?! POFF BORTA?! Från att man längtar efter någon och vill vara med den jämt till ... Ingenting?

Eftersom att jag aldrig varit där vet jag inte. Men det känns inte som att en SÅ stark känsla bara kan försvinna. Jag kan inte tänka mig att jag någonsin skulle kunna sluta älska min sambo eller att det skulle kunna komma en dag då jag bara känner att "nu vill jag inte ha ett förhållande längre" Även de gånger det varit tufft har jag aldrig tänkt tanken att det skulle vara bättre om man gjorde slut. För alltså, skulle inte det vara som att göra slut med en väldigt stor del av sig själv? Och det går ju inte.

Om lite drygt en månad har jag varit i ett förhållande i två år. Känslan säger att det blir tre år, fyra år, fem år ... Vidare i all oändlighet. Om jag får bestämma. Jag kan tänka mig att jag inte är den lättaste personen att älska. Och det är gode svårt att ta sig hela vägen in till mitt hjärta.. Men alla som verkligen lyckats har aldrig riktigt tagit sig därifrån. Jag är inte så ombytlig av mig när det kommer till hur jag känner för folk. Jag kan byta kläder, lägenhet, bostadsort ... Inga problem. Men kärleken för vissa personer och djur byter jag aldrig ut. 


Älskar dig :-*


Ett litet moln på himlen

Har en liten, liten klump i magen. Tydligen är det inte helt klart att jag får ledigt för semestern. Alltså, det verkar troligt. Men inte helt säkert. GAH!!! Jag vill veta säkert så jag kan tillåta mig själv att börja längta. Det finns inget värre än att sväva i ovisshet. Mår inte bra av det.

Men annars, annars mår jag ganska bra. En potatis och purjolökssoppa står och puttrar på spisen. Hoppas den blir god. Har tänkt göra ett nytt försök att få min mage att må lika bra som resten av mig. Inget gluten. Ingen mjölk. En ostskiva då och då kan jag kanske unna mig. Men där går gränsen. I övrigt när jag blir sugen på något blir det att ta en ... Banan? Nåja, det låter hemskt men jag måste ju ta hand om min kropp.


Dagens mellanmål: Riskaka med ost, skinka och tomat.


Min lediga helg

Helgen har inletts lugnt med några morgontimmars slöande på soffan. Sitter för nuvarande och snaskar godis från en påse Polly. Resten av dagen är dock lite mer planerad. Tanken är att balkongen ska fixas till så att den blir fin så man vill sitta där ute och sola. Samt att det är lite andra grejer som ska fixas. Och imorgon bär det av till Skellhell för att besöka kroksjöfamiljen. Att ha en hel helg ledigt är verkligen lyx! Att kunna planera, ha tid att göra saker, tid för varandra. Det var helt utan dåligt samvete jag tackade nej till ett jobbpass nu på morgonen. EN helg unnar jag mig. EN helg. Och jag ska få ut det mesta av den innan det är dags att ta nya tag och jobba järnet med förnyad energi.


Det går fint

Saker fortsätter faktiskt att gå min väg. Idag skulle jag egentligen jobbat 17.30-04 vilket jag inte är något fan av. Lämpligt nog kom en arbetskamrat och frågade om jag ville byta ... Så nu jobbar jag kortpass över lunchen istället. För att kompensera detta sökte jag ett dagpass en söndag längre fram, och fick det. Så alltså slipper jag ångesten över nattjobb och jag slipper även ångesten över att tappa en massa timmar. Känns riktigt fint.

Jag är så glad! Tror faktiskt det märks också. Jag känner mig trevligare än jag brukar. Jag känner mig sjukt trevlig faktiskt. Ja, jag kan ju ha en del *harkel* sarkastiska inslag men det känns som att de försvunnit mer och mer. Tänkte på det igår. Tusan alltså, jag börjar kanske bli genuint trevlig. Medgångar i livet kan göra mycket för ens humör! Jag hoppas verkligen det fortsätter såhär, för det känns som en himla fin utveckling i rätt riktning.


Det flyter

I'm still alive. Mår inte alltför dåligt. Det kan alltid vara en gnutta bättre förstås. Men ändå, synd att klaga. Börjar känna mig väldigt tillfreds med min tillvaro som går ut på att vakna tidigt, läsa, gymma och jobba. I princip. Och jag har jättemånga schemalagda jobbdagar! Nästa dag jobbar jag sex av sju dagar ... Men först är jag ledig både lördag och söndag denna vecka. Bra kompromiss. Och det känns himla nice, för ju mer jobb jag får desto mer pengar får jag. Och ju mer pengar jag får desto mer saker kan jag spendera dem på utan att för den skull behöva känna mig ruinerad. Fatta vad nice!!!

Alltså ... Jag väntar bara på det stora bakslaget. Det är nästan för bra för att vara sant!


(Gammal bild, Venedig förra året)


GLAD

Har inte bloggat på evigheter. Varje gång jag tänkt blogga har jag ångrat mig och varje gång jag tänkt skriva en statusuppdatering på facebook har jag ångrat mig. Den senaste veckan har varit så himla positiv på alla sätt men jag har inte känt något behov av att tala om för alla hur BRA jag har det.

Men nu bubblar jag nästan över av lycka, så nu måste det nämnas! I fredags kom veckans första positiva besked. Förra fredagen var jag, som jag inte nämnt, och provjobbade i köket på Piteå havsbad. Jag skapade kaos men trots det blev jag erbjuden jobbet! Som dock bara var ett sommarjobb, så JAG TACKADE NEJ TILL ETT JOBB. Lite tråkigt, jag hade nog trivts med de som jobbade där. Dock har jag samtidigt konstaterat att med nytt schema och allt trivs jag förjävligt bra där jag redan är också!

Sedan blev det i alla fall lördag och jag var för en gångs skull ledig på en lördag. Så vi började morgonen med att träna och åkte sedan in till Storheden och gick i affärer. Sedan gick färden vidare till Brändön där vi köpte en begagnad garderob som vi letat fram på Blocket. Efter att ha gått i lite fler affärer åkte vi hem och kraschlandade i soffan, trötta efter en lång dag ... Men i soffan stannade vi inte länge. Efter lite slösurfande på Blocket hittade vi nämligen en kingsize soffa till fyndpris! Så en stund senare bar det av till Rosvik. Soffan var enorm, klart vi skulle ha den. Så vi hyrde släp, fixade bärhjälp och fick in den i vårt vardagsrum efter att ha gjort två hål i toadörren och ett ordentligt skrapmärke efter väggen i hallkorridoren.  

Grymt nöjda var vi. Men dagen därefter skulle den positiva trenden hålla i sig. Den gamla soffan lades upp på Blocket och under tiden jag var på jobbet bombades min telefon och mail med samtal från personer om ville ha soffan. En del undrade om priset verkligen stämde?! Hmm, kanske var jag för billig. Men inte kunde jag ana att intresset för en skabbig, begagnad soffa skulle vara så stort. Samma kväll var den ute från vårt förråd och såld till ett par som uppenbarligen tyckte de gjort ett fynd.

Och till råga på allt verkar chansen ganska stor att älsklingen blir av med huset!!! Vill inte göra mig för stora förhoppningar med det ser i alla fall väldigt ljust ut.

Och i maj åker vi ju till Turkiet i två fucking veckor. Antar att jag är galen som redan börjat fundera lite löst på om det skulle gå att åka iväg igen sen någon gång i kanske oktober. En sak i taget Bea, en sak i taget. Men alltså iih, jag är så himla glaaaad!


Intressant dag ...

Idag har jag nästan skurit av halva tummen på en gurkskärare, tappat zoo-apor på golvet, störtgrinat över en gullök och kletat mängder av blåbärscheesecake typ överallt. Jag är en vandrande katastrof! Men tjaa, det var rätt trevligt ändå.


Jobbigt

Från idag fram till torsdag får jag somna med Bonnie Tyler som mitt enda sällskap. Älsklingen överger mig för en kurs i långtbortistan och det känns minst sagt jobbigt. Visst, det är väl viktigt och yadayada. Men min själviska sida tycker ändå det är jävligt onödigt (han är ju redan bäst!) Jag hatar att sakna!

Och inte mår jag toppen idag heller. Skallebank. Jag räknar inte med att få behålla frukosten. Oh happy days ...

Update: Måste man nu spy upp något är vaniljyoghurt ett bra alternativ. Det som kommer upp smakar helt enkelt vanilj. Bara ett konstaterande.


Good



Såhär känns det just nu! Är glad om än lite sliten. Men mest glad. Konstaterar dock när jag ser bilden att även om jag klippt håret kortare är det inte så kort som jag trott?

Finally

Bara för att jag är ledig idag vaknar jag givetvis upp med huvudvärk. Jag jobbade alltså fredag, lördag, söndag, måndag, onsdag, torsdag, fredag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag ... Mådde jättebra. Vet att jag är helt ledig idag. Mår crap. Men trots denna "ledighetsbestraffning" kommer ingen kunna ändra på dagens ledighet. Nu ska jag banne mig spendera tid med min högt älskade sambo medan jag har chansen.

Vad som är kul dock är att när jag loggade in för att kolla mitt jobbschema idag hade jag fått en massa nya timmar. 138 jobbtimmar i mars, så himla nice! Nu kanske jag slipper hetsjobba som en tok i slutet av månaden för att få ihop till en vettig lön. Överväger starkt att nöja mig med månadens schemalagda pass och ägna resten av tiden åt det bästa som finns ... LOOOOOOOVE! Givetvis blir det lidande när man helt plötsligt ba "oj, jag fick just veta att jag ska jobba ikväll!" Och man har nyss haft en rad av 16-24 pass redan och sambon SLUTAR jobba 16. Bara jag som ser problemet? Han är så himla fin och bra att jag verkligen måste försöka bli bättre på att ... Vara hemma helt enkelt.


Semla

Dagens frukost bestod av en semla som min lovely sambo tagit hem till mig. Lycka! Har varit sugen på semlor ett tag och nu äntligen är begäret stillat. Idag och imorgon är jag ledig två dagar i rad för första gången på ett tag. Måste medge att det känns lite skönt ändå. Var grymt flummig och omotiverad både igår och i förrgår så jag antar att ledigheten är behövd. Men samtidigt är det så otroligt skönt att jobba, jobba, jobba. Då vet man ju att det ger resultat på kontot sen. Helt seriöst, jag är smått besatt av att dra in pengar.

Men nu ska jag i alla fall åka till stallet och rida en liten tur. Är så otränad att jag inte brukar orka mer än en halvtimme nuförtiden, annat var det förr. Men man får väl vara glad över det lilla. Jag börjar ju trots allt bli urgammal.


RSS 2.0