Året som står på paus

Det känns lite som att det här året aldrig riktigt kommer igång. Vid den här tidpunkten förra året planerades det för fullt för både bröllop och Tokyoresa. Jag hade hunnit med att bli "arbetslös" och under en period hade jag tre olika jobb.
 
Det här året ... Jag vet fortfarande inte ens när jag får semester i sommar eller om jag ens ska ha någon. Beror ju på om jag får samtidigt som maken, annars kan jag lika gärna jobba. Det känns frustrerande att sitta med pengarna och kunna boka en resa, men istället se dem försvinna en efter en för att man inte vet när man kan åka. Slutar väl med att vi blir hemma och fixar på huset. Det är väl nyttigt förstås, men inte så mycket att se fram emot kanske. 
 
Nåja, något att se fram emot är en hotellweekend i Luleå i maj. Samt middag i Luleå på lördag för att fira våran sexårsdag. Det ska bli mysigt. Om än det bara ligger nån timme bort får man ju i alla fall känslan av att komma iväg och göra något utöver det vanliga. 
 
Mycket annat händer inte för tillfället. Hoppas på att snart kunna återkomma med roligare nyheter.

Kroppen och träningen

Min kropp känns som en oerhört schizofren historia. I ena stunden känner jag mig jättetjock och tänker att jag måste lägga om kosten och äta mindre. Sen i nästa stund kan jag se mig i spegeln och tycka jag är för smal och snarare borde äta mer. Vet inte riktigt vad jag ska tro. Bygga muskler vill jag ju göra i alla fall, så jag antar att jag inte borde äta för lite. Men vad är vettigt? Jättesvår balansgång verkligen. 
 
Är väldigt motiverad till att träna i alla fall. Med nya skor, nya tights och nya träningssockor känns det faktiskt lite extra kul. Nu är det bara linnen och toppar som saknas för att jag ska känna mig extra snygg på gymmet. Har konstaterat att till jul ska jag bara önska mig träningskläder och proteinbars och sånt i julklapp, haha. Är ju bara typ mer än ett halvår kvar. 
 
Nä, nu ska jag slänga i mig några ägg och en temp amino pro dryck. 
 
 

Intensiv dag

Idag har det varit fullt upp. Igår på min rast satt jag och kollade Facebook när en annons för en crossfittävling i Boden i helgen dök upp. Nämnde för maken att det hade varit kul att kolla på, men synd att det redan varit. Han påpekade då att det bara var lördag, jag var helt inställd på att det var söndag, haha. Så vi bestämde oss för att åka och kolla. 
 
Sagt och gjort. Kom dit kring halv elva idag och stannade i två timmar. Det var kul att se alla duktiga och vältränade atleter tävla mot varandra. Man blev inspirerad till att vilja träna mer själv. Sedan åkte vi till Storheden och åt på Korvgubben. Tog ett oumphmål, ett vegetariskt mål. Efter det letade jag ett par träningstights. På XXL butiken hade de ungefär tusen olika modeller som jag provade. Maken tog upp ett par jättedyra och jag skrattade och sa att jag aldrig skulle köpa så dyra tights. Men prova kunde ju vara kul. Tyvärr visade det sig att de svindyra tightsen även var överlägset bäst för mitt kräsna sinne ... Så jag fick ge mig. När jag kom till kassan visade det sig dock att förutom att de var på rea så fick jag även 20% rabatt så det var en glad överraskning. Nu kommer jag bli stark i mina supertights, hoppas jag. 
 
Därefter åkte vi hemåt och passade på att veckohandla när vi ändå var i farten. Kom sedan hem och gjorde en storrensning av garderoberna. Hittade kläder jag inte haft på länge och som blivit så små att de liknade magtröjor och vissa fick jag knappt upp över höfterna. Gud så komiskt. Fast på ett lite tragiskt sätt ändå. Börjar känna mig typ enorm. Nu blir det till att försöka steppa upp några steg med träningen. Det må bära eller brista!
 
Kom just på att vi inte ätit middag än. Är inte hungrig egentligen men måste väl kanske laga något ändå. 

Snodde en frågalista

1. Drömresemål?
 
Just nu vill jag åka till London, Kroatien, Prag, Las Vegas och Los Angeles mest.
 
2. Favoritmaträtt?
 
Sushi ligger nära till hands.
 
3. Nämn tre bra egenskaper med dig själv?
 
Förbaskat envis, målinriktad och är bra på att se saker positivt.
 
4. Godis eller chips?
 
Choklad eller chips med lite sting, beror på vad jag är sugen på.
 
5. Sommar eller vinter?
 
Sommar utan tvekan.
 
6. Första konserten du var på?
 
Kanske var när jag var liten och såg ZZ-top och GES i Sundsvall. Pappa har fortfarande inte kommit över att jag tyckte att GES var bättre tror jag. Hehe.
 
7. Om du bara fick välja att äta en maträtt för resten av ditt liv, vad skulle det vara?
 
Det måste väl bli sushi. Tur det går att variera rätt mycket.
 
8. Vad är det galnaste du gjort?
 
Jag är nog inte jättegalen av mig, men en gång försökte jag välta en husvagn efter att ha intagit några drinkar. Inte mitt smartaste ögonblick. 
 
9. Favoritlåt?
 
Just nu har jag snöat in mig på Chesslåtar på svenska, "jag vet vad han vill" som Helen Sjöholm och Josefin Nilsson sjunger tillsammans är en av favoriterna. Sen är "Time to say goodbye" med Sarah Brightman och Andrea Bocelli en låt som jag älskar också.
 
10. Om du var med i en skräckfilm, vilken roll hade du varit?
 
Eftersom att jag är vansinnigt lättskrämd när det kommer till överraskningsmoment hade jag väl legat och hyperventilerat i nån skrubb.
 
11. Nämn 5 saker som du gillar?
 
Styrketräning, musikalmusik, resor, havet och mat.
 
12. Vilken är din favoritglass?
 
Vanlig vaniljglass med varm kolasås är ju rätt trevligt ändå.
 
13. Vad skulle du göra om du vann en miljon, även om du lever i ditt drömliv?
 
Skulle se till att boka någon ordentlig resa, fira med god mat, köpa nåt fint till mina föräldrar och betala av på lånen.
 
14. Vilken är utan tvekan din bästa TV-serie?
 
Quantico av de som känns aktuella. Men House och Greys Anatomy genom tiderna.
 
15. Vad är du nöjdast med med dig själv och varför?
 
Ju mer jag tränar desto mer tycker jag om min rumpa, haha. Om man nu skulle vara ytlig. Personlighetsmässigt så är det nog att jag inte ger upp så lätt. 

Nyttovecka

Den här veckan har mest varit en nyttovecka och nöjena har lyst med sin frånvaro. Men jag har varit till tandläkaren för första gången på typ sex år, hade fina tänder och inga hål. Tack mamma och pappa för bra gener! Har dragit mig länge för att gå till tandläkaren för att jag var rädd att det skulle bli jättedyrt, men med fina tänder och tandvårdsbidrag från två år kostade det tvåhundra spänn. Verkligen en sten som lyftes från mina axlar. Någon dag senare var jag till vårdcentralen för eksemen jag haft i handflatan i ungefär ett halvår och fick kortisonkräm utskrivet för det. Ännu en sten som lyftes från mina axlar. 
 
Utöver det har jag jobbat ungefär varannan dag och även faktiskt lyckats få till tre pass på gymmet. Är dock besviken på att jag fortfarande känner mig så svag i till exempel benböj. Måste nog prova byta till stabilare skor för att se om det kan hjälpa mig att prestera bättre, balansen är lite halvdålig i nuläget. 
 
Har även haft utvecklingssamtal på jobbet. Visste inte alls vad jag skulle förvänta mig, mitt självförtroende har väl aldrig varit på topp och jag är ganska självkritisk, så jag var beredd på det värsta. Men jag hade inte behövt oroa mig, det kändes som att det mest var positiva saker som kom fram. Varje gång någon säger något positivt önskar jag att jag spelat in det för att kunna se på det när jag tvivlar på mig själv. Fast det skulle kännas konstigt att komma in med en videokamera, haha. 
 
En sak till har ju hänt förresten! För ett tag sedan fick jag hem ett beslut från mitt försäkringsbolag. De bedömde att jag är tre procent invalid. Inget som syns eller märks för utomstående betraktare, som tur är. Men det gav en extra slant på kontot. En bråkdel av vad jag tycker det var värt men ibland får man acceptera att det är som det är helt enkelt.
 
Helgen fortsätter med jobb från eftermiddagen. Innan det får vi väl se om vi hittar på något carpe diemigt. 

Livet levererar

Ännu en vecka börjar lida mot sitt slut. Torsdag jobbade jag till stängning och fredag från öppning till fem. Trots det orkade jag med en spelkväll hemma hos oss på kvällen, det börjar nästan bli en vana men det är ju kul. Vaknade med huvudvärk idag dock, så det blev kanske en lite för lång dag igår. Nåja, jag slängde ihop en bea-sås och sedan åkte vi och handlade lite och jag motade bort huvudvärken med en energidryck. Vad sjutton, det verkar ju vara det enda som fungerar ibland. Högst en eller två i veckan dör jag nog inte av. Hoppas jag. Hehe. 
 
Nu under kvällen har vi haft svärföräldrarna på middag. Det är typ första gången på flera år vi bara bjudit hem dem spontant, så nog sjutton var det på tiden. Åt crostinis med västkustsallad och parmaskinka till förrätt, grillad kiwimarinerad fläskytterfilé med potatis och rödbetor i ugn och bea-sås till varmrätt samt en blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt. Med tanke på att vi inte hunnit planera menyn egentligen tycker jag ändå det blev gott. Sedan tittade vi på en massa musikklipp på Youtube och hade allmänt trevligt. 
 
Kul att livet börjat fyllas med lite innehåll. Än finns plats kvar att fylla dock, men jag är glad att det händer något.
 
 

RSS 2.0