Har överlevt natt nummer tre!

Veckan har faktiskt gått väldigt fort än så länge. Igår hörde jag en massa konstiga ljud när jag skulle somna och blev lite skraj, men när jag öppnade dörren och tittade ut fanns där inga inbrottstjuvar. Så jag somnade nästan direkt jag la mig i sängen med katten liggandes på andra sänghalvan.
 
Tidigare under dagen sprang jag drygt 25 minuter på ett löpband. Är så glad att jag äntligen vågar röra på mig utan att vara rädd för att rasa i vikt. Och jag blev verkligen överraskad över att min kondition verkar ha förbättras på något mirakulöst sätt. Tränade även lite bland de fria vikterna tillsammans med tre stycken män. Fattar inte att jag törs stå där med dom nu. Måste verkligen ha blivit modig, förut vände jag typ om jag såg att nån var där. Men men, vi behövde inte slåss om samma vikter kan jag ju säga. Haha.
 
Nu på morgonen har jag hunnit vara väldigt glad över att vi har så slöa knivar. Skulle pilla ut en avokadokärna med en kniv men råkade köra kniven rätt genom avokadon och ner i mitt finger. Men eftersom att kniven var så slö fick jag bara ett ganska grunt snitt som visserligen blöder, men fingret sitter ju kvar i alla fall. Vem vet hur det gått med en vassare kniv ...

Foto

Åhh! Satt och tittade på bilder från min gamla fotoblogg från tiden då jag gick gymnasiet. Kan faktiskt inte fatta att det är jag som fotat och redigerat bilderna i bloggen, de var ju faktiskt fina? Men på den tiden levde jag ju mer eller mindre med foto och redigering eftersom att jag gick media på gymnasiet. Hur som helst så fick jag ett himla sug efter att börja fota igen. Jag undrar om min systemkamera fortfarande är lika bra som den tydligen var förut?

Bara att vila

Somnade nästan så fort jag la mig i sängen igår, hade katten som sällskap så helt ensam var jag inte. Idag vaknade jag rätt tidigt och har hunnit med att träna och röja lite här hemma. Har dock en envis spänning i nacken och det är inte behagligt kan jag lova. Får ju inte nog med syre till huvudet vilket gör att jag blir jättetrött och får lite yrsel. Min förhoppning är dock att det ska gå över med vila. För nu ska jag vila resten av dagen, eller i alla fall fram tills jag ska och jobba i eftermiddag. Irriterande är det dock, vet verkligen inte hur jag på ett effektivt sätt kan bli mer avslappnad i nacken.

Men men. Tankeverksamheten funkar dåligt så några fler ord blir inte skrivna för tillfället.

Tankar

Min mor (min typ enda läsare) tycker jag ska uppdatera ofta så jag känner mig smått tvingad att skriva något. Dock så händer det inte så mycket spännande i mitt liv för tillfället. Sambon är iväg på kurs och jag började morgonen med att starta larmet på hans bil och väcka hela kvarteret. Därefter har jag jobbat några timmar, tränat styrketräning och femton minuters cardio och sedan bara ätit nyttigt och gott och tagit det lugnt i soffan. Har grymt bra motivation vad gäller kosten nu och älskar verkligen all god nyttig mat som finns. Bönpasta är faktiskt till exempel grymt mycket godare än vanlig, äcklig vetemjölspasta. Jag tycker om mat som känns fräsch och ren helt enkelt.
 
Har även funderat en femtioelfte gång på bröllopsinbjudningar och haft ångest över det. Skickade iväg några extra inbjudningar efter lite funderande och vill egentligen skicka iväg fler också ... Samtidigt som jag vill återkalla varenda en. Herre gud, jag förstår faktiskt folk som väljer att inte gifta sig! Självklart vill jag gifta mig med min älskade fästman och livskamrat och ordna en fest för nära och kära. Men att behöva fundera över vilka man ska bjuda innebär väldigt mycket ångest för mig.
 
I slutändan hade det ändå varit enklast att bara bjuda de som kommer när man fyller år. Men då fyller man ju inte en hel kyrka och det finns faktiskt fler personer jag tycker om även om de aldrig hälsar på mig ... Vilket säkert bara beror på att jag inte har några barn. Alla hälsar på folk som har barn. Varför hälsar man på folk som har barn förresten? Vad är så speciellt med dom? Jag antar att man inte kan förstå allt.
 
Det är i ensamheten tankarna föds. När jag inte har min andra hälft vid min sida, han som får mig att känna som den tryggaste och mest älskade personen i världen. Jag gillar inte att tänka. Tankar om varför jag inte är som alla andra. Varför jag inte är en sån man kommer inpå livet och lär känna på djupet. Det är nog mycket mitt eget fel. Att jag är så rädd att inte vara tillräcklig för någon att jag stöter folk ifrån mig. Jag vill inte vara sån. Men jag är en sån. Som hellre lyssnar till andra än att prata om mig själv. Som man kan jobba med i flera år utan att egentligen känna.
 
Jag vet inte ens om det finns nåt att veta om mig. Vet inte ens om jag känner mig själv.

Lite händer men inte mycket

I förrgår blev jag blixtinkallad till en arbetsintervju i Luleå. Det var en gruppintervju och de andra i gruppen var studenter som alla studerade avancerade saker som rymdteknik och ekonomi. Och så jag, haha. Kände mig ganska malplacerad. Men jag gjorde det bästa av situationen helt enkelt. Dock så vet jag inte om det skulle löna sig att jobba i Luleå, det kostar en del att pendla både i pengar, tid och energi. Nåja, det får jag ta ställning till om jag får jobbet.

För övrigt händer det väl inte så mycket, igår var jag en sväng på jobbsökarafton på Piteå Havsbad. Lämnade bara mitt CV för en avdelning, för när det mest gäller sommarjobb vill jag i så fall göra något som kan utveckla mig som person. Inte något jag redan kan, då kan jag lika gärna fortsätta med de jobb jag har för på sommaren får man ju alltid timmar. Det må bära eller brista helt enkelt, men jag håller tummarna för att de tycker jag verkar intressant.

Annars jobbar jag mest och tränar om jag får tid över. Inte så roligt att skriva om, men det håller mig sysselsatt.

Lön och lagom

Löningsdag idag. Det blev inte alls så illa som jag befarat faktiskt, jag klarar räkningarna och har ändå pengar kvar till mat och sånt. Skönt! Men det blev ju en del jobb i slutet av månaden för att kompensera för att början av månaden innehöll lite väl mycket ledighet. Så det jämnade väl ut sig antar jag.
 
Idag jobbar jag bara ett tretimmarspass över middagen så innan det har jag tänkt hinna med att träna och kanske handla också. Får se helt enkelt vad jag känner för. Har ju jobbat en del den sista tiden och då känner jag faktiskt att det är viktigt att lyssna på kroppen och inte vara den där "duktiga flickan" som ska klara allt. Jag vet att det finns folk som jobbar mer än heltid och ändå tränar typ sju gånger i veckan, men jag tänker bara utbrändhet när jag ser dem. Jag vet mina begränsningar.
 
Men trots allt känner jag ändå att jag är ganska hurtig. Det är inte alla som tränar ens tre dagar i veckan och ändå jobbar hyfsat mycket. Jag ÄR ändå relativt aktiv i jämförelse med ganska många. Jag känner inte att jag måste vara värst faktiskt, för mig räcker det med att ha en bra balans i livet. Balans är det viktigaste. Alltid.
 
 

En kul lista

5 saker jag brukar säga:

- Hej!

- Tackar!

- Yaaay!

- Yoda ... Vad gör du?

- Nice!

 

Saker jag brukar tänka:

- Jag måste få fler arbetspass!

- Är det nån idé att söka det här jobbet?

- När hinner jag träna nästa gång?

- Vad ska jag laga till middag idag?

- Det vore skönt att vara ledig ändå ...

 

5 saker jag brukar drömma om:

- Att jag och nån ur min familj åker utomlands.

- Att nån random person stöter på mig (skitjobbigt ju!)

- Att jag blir jagad av spindlar.

- Att min fästman är otrogen mot mig.

- Att jag bor i Böle igen och att vi har kvar hästarna vi hade då.

 

5 saker jag älskar att göra:

- Åka utomlands.

- Njuta av solen.

- Spendera tid med min fästman.

- Träffa nya spännande människor.

- Äta god mat.

 

5 saker som jag vill ska hända innan året tar slut:

- Vill få ett fast jobb.

- Vill åka till Japan.

- Vill åka på släktträff i Skåne.

- Vill vinna jättemycket pengar på triss (hehe).

- Vill kunna äta mjölkprodukter igen utan att må dåligt av det.

 

5 saker jag beställer utomlands?

- Strawberry Daquiri.

- Mojito.

- Frappuccino with soy-milk, på Starbucks.

- Pommes med vitlöksdip på Donken.

- Vatten.

 

5 saker som doftar underbart:

- Vanilj.

- Kanel.

- En nyduschad och nyrakad fästman.

- Min aussie-hårinpackning.

- Vår!

 

5 saker jag vill bli bättre på:

- Att slappna av.

- Att inte ta åt mig så mycket om folk i min närhet är otrevliga eller på dåligt humör.

- Siffror!

- Matlagning.

- Träningsövningar. 

 

5 saker jag skrattar åt:

- Min katt när han gör nåt knäppt.

- Dåliga skämt.

- Bra skämt också såklart.

- Roliga tv-program.

- Folk som är roliga utan att de fattar det.

 

5 saker som gör mig till mig:

- Att jag har svårt att vara deppig några längre stunder och alltid försöker vara glad.

- Att jag alltid kommer med dåliga skämt för att muntra upp folk.

- Att jag har ett driv och en vilja att göra saker.

- Att jag tycker om att jobba mycket.

- Min fästman.


Soooool!

Vilken underbar dag det varit än så länge! Solen skiner och jag börjar inte jobba förrän fyra. Har suttit ute på bron och njutit en stund, gått en promenad och ätit lite lunch. Det krävs egentligen inte mycket mer än lite solsken för att en dag ska bli bra. Jag borde verkligen flytta till ett land som har mer av den varan.

Ledig?!

Det kändes konstigt att vakna idag och inse att jag är ledig. Men jag har faktiskt en arbetsintervju inbokad ändå, så helt oplanerad är inte den här dagen. För övrigt har jag tänkt hinna med att handla och träna också. När man jobbat väldigt många dagar i rad känns till och med vardagssysslor spännande. Dock så snöar det ute ... Det har alltså varit sol i flera dagar, men bara för att jag är ledig snöar det såklart! Nåja, det ska inte få förstöra den här dagen. Det här ska bli en jättebra dag :-)

Solen skiner ute och inne

Så var den här, den sista jobbdagen av sjutton. Vaknade av att min käre fästmans alarm ringde och kunde inte somna om. Så halv sju klev jag upp och har sedan dess hunnit med att både träna och handla lite. Börjar jobba om en timme drygt. Visst är jag trött, men inte sådär vansinnigt slut ändå som jag hade förväntat mig att vara.

Men gårdagen var en himla bra energiboost också. Jobbade från två, men innan det hann vi med att njuta lite av solen och äta lunch med svärföräldrarna. Där väntade även några tidiga bröllopspresenter. Jag säger bara woooooooohooooooo! Vi blev både överraskade och såklart väldigt glada. Som att inte det var tillräckligt fick jag även med mig två matlådor hem, god soppa som jag ätit igår och idag.

Ja, livet känns bra nu trots att jag jobbat alldeles för mycket. Men vårsolen och allt annat positivt i mitt liv att se fram emot gör att jag helt enkelt inte kan vara annat än glad. Känner mig lycklig.

Överhettad och en madröm

Idag är en sån där dag. En sån dag då man är inne på jobbdag nummer fjorton, vaknar med huvudvärk och egentligen är helt uttömd på energi. Men jag är ju inte den som kastar in handduken i första taget. Bara att bita ihop helt enkelt och göra vad man kan för att piggna till. Det brukar ju bli bättre när man kommit igång.

Såklart är jag lyhörd för min kropps signaler fast jag fortsätter köra på. Än har jag inte åkt på nån brakförkylning, så det bör vara lugnt. Konstigt dock med tanke på att jag går på medicin som ska sätta ner immunförsvaret. Nu, om någonsin, borde jag bli sjuk. Men det måste ju innebära att jag har mer kvar att ge. Kroppen känns ändå fräsch, det är mest huvudet som är lite överhettat. Men det brukar som sagt bli bättre när man kommer igång.

Jag hade en hemsk dröm i natt förresten. Drömde att det var dagen för bröllopet. Minns typ att jag skulle gå in i kyrkan, men sedan får jag nån form av blackout och vaknar dagen efter och minns INGET av bröllopet mer än små fragment! Det kändes såklart helt värdelöst och jag var helt förtvivlad och letade desperat efter bilder och videos för att försöka minnas något. Efter den här drömmen känns det dock som att det verkliga bröllopet, den dagen vi är där, helt enkelt inte kan bli värre i alla fall. Hehe.

Nä, nu ska jag drömma lite om lediga tider och spännande resor. Låter bra va?

Andra an

Verkar ha kommit in i andra andningen nu och trots att idag är min trettonde arbetsdag känner jag mig förvånansvärt pigg än så länge. Kan ju i och för sig bero på att jag sovit tio timmar i natt med endast ett avbrott halv åtta då jag kunde fått ett jobbpass om jag inte redan haft ett. Allt kommer som vanligt på samma gång, det kan gå veckor då allt är jättelugnt men så helt plötsligt smäller det till. Nåja, det är rätt skönt ändå att pengarna rullar in på kontot. Fast jag har nog fått nån variant av penga-anorexi för vad siffrorna på kontot än säger tycker jag det är för lite. Hmm ...
 
Mycket mer spännande än så är inte mitt liv för tillfället. Ganska tråkigt med andra ord. Men det får vara så ibland.

Många tankar och mycket jobb

Jobbar sjutton dagar i rad nu and I like it. Dag elva ska avverkas idag, ett tretimmarspass över middagen bara. Får alltså ändå gott om tid att träna, vilket känns bra såklart. Det gäller bara att jag håller mig frisk och kry. Var lite orolig igår för att jag skulle bli förkyld, men förhoppningsvis är det bara mina konstiga trötthetssymptom som ger sig till känna. Ja, jag får en lätt förkylningskänsla när jag blir trött. Skumt

Det känns i alla fall bra att jag får jobba så mycket trots att jag är "arbetslös", haha. Har tänkt gasa på den här månaden och sen hoppas jag att jag kan få en lyxig heldag med min fästman nån dag nästa månad eller så ... Om inte annat blir det väl lagom till bröllopet.

Bröllopet ja. Igår låg jag vaken på natten och undrade vad fan vi gett oss in på. Jag som bara ville ha ett litet bröllop med typ palt till middag. Men nu sitter vi här och har bjudit nästan halva världen känns det som. Och paniken börjar komma krypande. Tänk om ingen ens kommer, vem skulle vilja glo på mig liksom?! Och jag känner även en viss ångest över att jag inte har nån tärna. Funderar på att om jag inte flyttat runt så mycket, hade jag haft några nära vänner kvar då? Känner mig smått misslyckad om jag ska vara ärlig. Tänker att jag måste vara en väldigt kall person som stöter bort folk i min omgivning. Undrar om det är sån jag är, eller varför annars jag alltid varit den som faller i glömska när resten av vännerna håller ihop oavsett avstånd.

Men det är väl ingen idé att älta över sånt egentligen. Får bara försöka göra det bästa av situationen helt enkelt. Jag ska ju ändå gifta mig med min bästa vän i hela världen. Det kan helt enkelt inte bli fel på något vis <3

RSS 2.0