Detta land alltså ...

Igår läste jag en artikel om några personer som våldtagit en tjej och sexuellt ofredat henne. Men vad jag reagerade på var att en av förrövarna får över hundratusen i skadestånd. Inte för att han är oskyldig, men för att han inte åtalades för brottet. Och här till det intressanta, han får dessutom högre skadestånd än normalt för att han är ung, asylsökande och uppmärksammad av media. I detta land har vi alltså inte råd att ge en bra äldrevård åt våra gamla, men tydligen finns det alltid pengar att skaka fram till skadestånd till personer som nyss flyttat hit och alltså inte ens betalat skatt här i hela sitt liv. Personer som dessutom begått ett vidrigt brott. Jag kan bara dra slutsatsen att vi svenskar helt enkelt måste vara rasister mot oss själva.
 
Ibland vet jag inte om jag vill vara svensk. Jag är verkligen inte rasist, jag älskar mångfald. Men samtidigt finns det nog inget folkslag som är så toleranta som svenskar. Det gör liksom ingenting om folk vill komma hit och bygga moskéer, böneutropartorn och så vidare. Men jag tycker de missat något. Det faktum att man får ta seden dit man kommer. Jag skulle aldrig drömma om att vilja ändra på ett annat land, för då skulle charmen och det unika med just det landet försvinna. Jag vill att alla länder ska få behålla sina traditioner och ha rätten att vara stolta över sitt land och sina traditioner. Men i det här landet är man så rädd för att trampa folk på tårna att man hellre värnar om de som nyss kommit hit än de som bott här i generationer och betalat skatt här i hela sitt liv. Förlåt, men då är det ju något som är galet.
 
Jag vill inte jobba och betala flera tusentals kronor i skatt varje månad för att sedan få en skitdålig ålderdom bara för att alla mina pengar tydligen gick till skadestånd åt en våldtäktsman. Är det så fel?

Bristande motivation

Är inne i en period då jag är tröttare än vanligt och det känns som att det är svårt att hitta motivation till något. Känner att jag gärna skulle slösa en massa pengar på onödiga saker som kläder och dyr mat. Åka iväg på en resa och bara komma bort från allt ett tag. Allt för att muntra upp mig själv lite.
 
Men det vore ju rentav korkat. Så istället fortsätter jag hålla mig till planen. Jag äter falukorv istället för sushi. Går i samma kläder som alltid istället för nya. Håller mig hemma istället för att boka en resa. Ganska oglamoröst men i alla fall ekonomiskt. Och nästa år kommer ju belöningen. Ett sjukt fint kök. Får fortsätta intala mig själv att det är värt det, för det kommer det vara. Och trots allt är det bara en väldigt kort period av mitt liv även om det känns som en evighet nu.
 
En evighet. En kort sekund. När man verkligen vill få ut så mycket som möjligt av livet kan ett år kännas som en väldigt lång tid. Man ska ju ta tillvara på varje dag men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på som inte kostar en massa pengar.
 
Fast jag har ju alltid alternativet att leva på gamla minnen ett tag förstås. Titta på bilder från fantastiska ögonblick. Så mycket som jag hunnit med såhär långt så kan man säkert säga att jag ligger före i planeringen. Right?
 
 
 

Jag är snygg!

Igår kände jag mig aningen nedstämd eftersom det inte verkar spela någon roll vad, eller ens om jag äter, det syns ju ändå ingen skillnad. Idag har jag kommit över det och bestämt mig för att det kvittar, istället för att ogilla min smala kropp ska jag tycka om den. För seriöst, hur många vill inte vara smala? Många drömmer ju för sjutton om det. Men jag har varit missnöjd för att alla andra säger åt mig att jag måste gå upp i vikt. Nu skiter jag i dem, jag mår faktiskt inte dåligt så viktökningen får komma om den vill men jag tänker inte gråta om den inte gör det. Huvudsaken är ju att man mår bra.
 
Varför i hela friden ska jag må dåligt över något som någon annan bestämt? Jag är så himla nöjd med mitt liv och det ska ingen ta ifrån mig. Det är inget fel med att se ut som jag gör så länge man mår bra. Och bra mår jag. Har fortfarande betydligt mer energi än många andra. Tror inte att jag orkat flänga runt som jag gör på jobbet om jag inte mått bra. Fett i all ära, men jag klarar mig utan det också.
 
Hoppas att folk någon gång kan sluta stirra sig blinda på en kropp och istället börja se hur personen i fråga faktiskt mår. Det finns underviktiga personer som mår bra likväl som det finns överviktiga personer som mår hur bra som helst. Och det finns normalviktiga personer som mår skit. Vågen visar en siffra och den siffran säger verkligen inte allt.
 
Jag är nöjd med mig själv.

Svartvitt

 
 
I sovrummet går allt i svartvitt. Det känns helt rätt, har mer och mer börjat uppskatta det färglösa faktiskt. Svart är min nya favoritfärg.

Sluta klaga!

Idag när jag var och handlade träffade jag en jag inte sett på ett tag. Fick då kommentaren att jag håller på att försvinna och borde dricka grädde. Jag blir tokig. Det finns tjocka människor som äter MINDRE än vad jag gör men ingen säger till dem att de borde dricka grädde. Jag äter faktiskt! Men lätt det är att gå upp i vikt när man inte tål varken gluten eller mjölk och dessutom får spänningsillamående och ligger och spyr åtminstone någon gång i månaden?!

Vill bara grina. Jag tycker inte det är ett dugg kul att vara underviktig. Det är fult att inte ha några kurvor. Det är sjukt opraktiskt att inte ha några reserver att ta från. Kort sagt, det suger. Om jag haft något val hade jag verkligen inte vägt såhär lite! Men folk tror liksom att jag har ett val. Att det bara är att dricka grädde och äta bullar så blir allt jättebra.

Alla som är underviktiga har faktiskt inte ätstörningar. Alla som är underviktiga kan inte gå upp i vikt. Och det finns de som mår dåligt över att de är för smala också och inte bara tvärtom. Men det förstår inte folk.

Ledig dag

Ledig idag. Övervägde om jag skulle orka ta på mig något extrapass. Lite hetsar man ju över att jobba så mycket som möjligt och tjäna pengar. Men jag kände att jag behövde vara ledig efter den här helgen. Det är ingen idé att pressa sig själv för mycket för då tar det bara stopp tillslut.
 
Fick veta idag att vi fått frågan om vi kanske vill ta hand om världens bästa vovve under en längre tid. Spontant säger jag "JAAAA, JAAAAA FÖR TUSAN!" Saknar ju den raringen enormt. Men det är ju ändå lite att fundera över då det är ett stort åtagande. Men jag vill, vill, vill.
 
 

Allt går

Har överlevt ännu en nattjobbshelg och nu är det bara ett sextimmarspass kvar idag. Blir alltid lika glad när jag vaknar upp och mår bra efter en sån här helg. Det är verkligen ingen självklarhet. Dock har jag börjat äta magnesium nu och har man brist på det kan det leda till spända muskler, kanske är det därför jag är så spänd. Hoppas det gör skillnad, det skulle göra mig otroligt glad om mina muskler kunde lära sig att slappna av naturligt istället för att varje kväll gå igenom proceduren med att stretcha och duscha. Gör jag inte det så vet jag att i regel ligger och däckad dagen efter i nuläget. Men så var det ju en läkare som sa att han aldrig sett nån så spänd som jag också. Hmm ...
 
Men jag klagar inte. På det stora hela har jag ju hittat ett sätt att lära mig att leva med det. Det är ju så med allt, man får hitta sätt att få det att fungera. Jag är ganska bra på sådant måste jag säga och jag tycker själv jag mår mycket bättre än vad jag "borde" göra med de förutsättningar jag har. Kanske just för att jag hittar lösningar på problem och vägrar acceptera att "det bara är så".
 
Kanske är det därför jag ändå har ett så pass bra flyt i livet. Allt jag vill göra och drömmer om tycks ha en förmåga att bli verklighet. Men vet man inte att det inte går så finns det ju inget som hindrar det från att hända, haha. Tror det mesta går om man verkligen vill, det är bara man själv som sätter upp spärrarna. Men okej, vissa saker går ju verkligen inte oavsett. Jag kommer aldrig bli musikalartist på Broadway till exempel för jag kan verkligen inte sjunga. Men det finns väldigt mycket annat som går med lite (läs: mycket) målmedvetenhet. Handlar det bara om pengar går det alltid att lösa.
 
I alla fall är det så för mig. Alltid finns det väl någon som inte håller med.
 
 

En av många drömmar

Inte så lyckat att jag vaknade nio idag med tanke på att jag ska jobba till fyra på natten/morgonen. Men det är inte så mycket att göra något åt, svårt att styra när man vaknar. Jag tycker ändå om att vakna tidigt, då har man mycket tid över till att fundera över livet.
 
Just nu tänker jag på hur roligt det varit att åka på en resa med nära och kära, gärna över julen. Att fira jul utomlands är en dröm som jag haft ett tag. Kan inte påstå att jag är en sådan som måste fira en traditionell jul med snö och julgran och allt det där. Tänk att bara sitta på en filt på en strand i ett avlägset land och utbyta julklappar som man inhandlat på plats. Och bara ha en liten picknick där istället för att ägna timmar och åter timmar åt att förbereda julmaten. Myyyyyys!
 
Åh. Det finns så mycket som jag vill göra. Den där tanken är bara en av många. Man kan inte säga att jag har brist på drömmar och idéer i alla fall. Kanske lite brist på medel att förverkliga dem alla på en gång dock. Men sånt är livet.

Speciella ögonblick

 
 
 
 
 
 
Okej. På mindre än två år har jag alltså ätit glass i Florens och vandrat längs gatorna i Venedig. Jag har förlovat mig i Alanya och druckit turkiska mojitos. Åkt båt förbi frihetsgudinnan och shoppat på Times Square i New York. Så tråkigt har man ändå inte haft det.

Brr!

Igår köpte vi en ny säng. Om jag varit en ambitiös bloggare som satsade på att få mycket läsare så hade jag väl lagt upp en bild. Jag har tänkt att bli bättre på att blogga någon gång, men det får bli när allt är klart i huset. Dessutom har jag haft migrän hela morgonen, så jag orkar inte springa runt och fota. Hoppas att migränen inte har något med sängen att göra i alla fall.

Har nyss druckit en stärkande mix av soyamjölk, ägg, frukt och bär. Det är så sjukt gott att jag dricker det varje morgon. För övrigt har jag inte så mycket att säga annat än att jag fryser och mina händer är iskalla. Kul vetande, eller inte. Det beror antagligen på att jag inte har något underhudsfett för att jag inte kan äta nog ofta för att gå upp i vikt. Jag äter egentligen inte så små portioner, jag äter bara inte nog ofta. Det suger. Det enda jag inte kan lyckas med här i livet är att gå upp i vikt. Uppenbarligen.


Det ska gå

Idag skulle jag egentligen ha haft en "vilodag" för att ladda upp inför min nattjobbshelg. Men får man frågan om man vill jobba är man ju för snål för att tacka nej, haha. Hoppas bara kroppen inte sviker mig och att jag klarar hela den här långa veckan. Min spänningshuvudvärk är min största svaghet, hade jag inte fightats med den hade jag kunnat jobba nästan hur mycket som helst. Nu behöver jag vila och helst sömn på regelbundna tider, hur lite jag än vill det. Annars tar det stopp och då ligger jag och spyr hela dagen. Lite svårt att övervinna faktiskt.

Men det måste gå. Jag vill ha massor av cash ju!

Tillbaka mot målet

Helgen har varit väldigt lugn. Förutom en massa filmtittande har vi köpt en ny spegel till våran walk i closet. Har även haft mamma och bonuspappa på besök. Bjöd dem på räk och kräftsallad samt kladdkaka med glass. Jag tror de gillade det? :-D Själv åt jag i alla fall med god aptit.

Tillbaka till jobb idag. Det känns skönt. Två dagars slöande går väl hyfsat, men jag känner riktigt hur seg man blir i hjärnan. Och jag längtar så sjukt mycket efter att åka utomlands och drömmer om det var och varannan natt, så ju mer jag jobbar desto fortare går tiden fram tills den dagen att jag kan resa igen.

Nu ska jag äta upp min frukost ... Eller snarare dricka upp (nyttig morgondrink och kaffe). Gott gott!

Mycket tankar som snurrar

Råkade klicka mig in på en blogg med några tjejer som skrev om när de tågluffade. Plötsligt blev jag lite sugen på att tågluffa. Fast det är både och, jag tycker verkligen inte om att sitta still så att sitta på ett tåg så pass mycket ... Det lät inte kul! Men det där med att se många olika platser skulle ju vara roligt. Jag vill vara sån, äventyrlig. Göra sådant som att tågluffa. Men samtidigt ser jag bara hur obekvämt det måste vara. Bära runt på en stor ryggsäck. Åka tåg. Kanske inte veta vart man ska bo för natten. Nä, det är nog ingenting för mig.

Idag ska jag jobba några timmar. Imorgon likaså. Sedan är jag ledig under helgen. Jag är lite kluven till helgledigheten nu. Samtidigt som jag behöver den så vill jag ju jobba så mycket som möjligt för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Pengar är frihet för mig. Att ha råd att göra det man vill. Men samtidigt får jag inte glömma bort att leva i nuet och inte bara för framtiden.

Det vore bra om jag kunde vinna några miljoner eller så ...

50 frågor

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till? - Har inte tänkt få några barn nu så jag har inte tänkt så mycket på det. Selma eller Julie kanske? 
2. Vad kan du verkligen INTE äta? - Oliver, jag har verkligen försökt men det ÄR inte gott! 
3. Vilken var den senaste filmen du såg? - Kommer inte ihåg ...
4. Har du bra självförtroende? - Ibland, det beror på hur jag mår.
5. Äger du en onepiece? -  Nä, det kommer aldrig inträffa!
6. Snusar eller röker du? - Aldrig ens provat. 
7. Beskriv ditt drömutseende. - Kan leva med mig själv som jag ser ut men hade kunnat tänka mig att ha lite större bröst, något extra kilo på kroppen och se mer kvinnlig ut typ?
8. Skriv namnet på någon du ser upp till - Foki, bloggerskan. Hon lever verkligen sitt drömliv!
9. Någon du har kysst - Min älskling.
10. Den du saknar - Alla jag tycker om som inte är i närheten.
11. Den du senast sov över hos - Kommer inte ihåg ...
12. Vem skrev du senast med på Facebook? - Kommenterade en arbetskamrats foto?
13. Är du nöjd med din profilbild på Facebook? - Ganska, jag ser snyggare ut på den bilden än i verkligheten iaf ... Haha.
14. Vad väljer du, godis eller chips? - Just nu äter jag inget av det, men lite godis då.
15. Hur många har du haft sex med? - En.
16. Skäms du över någon som du haft sex med? - Nää!
17. Har du rykten efter dig? Vad isåfall? - Inte vad jag vet.
18. Din absolut sämsta egenskap? - Att jag inte tror på mig själv och inte tror att någon kan tycka om mig.
19. Din bästa egenskap? - Jag är målmedveten och vet vad jag vill. 
20. En låt du är beroende av just nu - Just give me a reason (dock börjar den bli nött).
21. Vad stod det i ditt senaste inkomna sms? - Det stod att min älskling vill tipsa mig om en annons på Blocket, haha.
22. Har du kysst ett ex efter att ni gjort slut? - Huga, nej!
23. Kan man vara vän med sitt ex? - Jag har väldigt svårt att se att det skulle funka. Kanske om båda är singlar.
24. Har du kysst en kompis? - Min fästman är ju min bästa vän om man ska se det så <3
25. Hur ofta dricker du alkohol? - När jag känner för det helt enkelt.
26. Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger? - Det är väldigt onödigt att ta droger. 
27. Har du provat på droger någongång? - Nej!
28. Hade du kunnat ha distansförhållande? - Tror inte det, jag saknar ju min älskling bara han är borta några dagar.
29. Vad handlade din senaste dröm om? - Haha, lite pinsam fråga. Drömde nämligen att jag träffade min älsklings ex och stod och skrek en massa jätteelaka saker till henne så hon blev asledsen. Hmm? :-/
30. Vad väger du? Är du nöjd med det? - Typ 44 kg och det är för lite.
31. Hur lång är du? Är du nöjd med det? - 160 cm och det funkar väl.
32. Vilken är den bästa svenska filmen? - BECK- filmerna.
33. De bästa svenska skådespelarna? - Noomi Rapace i Män som hatar kvinnor var ju grym ...
34. Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight? - Harry Potter utan tvekan. 
35. Ditt humör för tillfället? - Lite rastlös. 
36. En vacker person - My dear love är världens vackraste i mina ögon.
37. Accepterar du okända som vänner på Facebook? - Väldigt sällan, men i så fall bara för att kolla vem de är.
38. Vem kramade du senast? - Min älskling. 
39. Vem träffade du senast? - Yoda, min katt.
41. Någon du vill träffa - Gärna en japan för det innebär kanske att jag äntligen är i Japan, haha.
42. När grät du senast? Varför? - Ett tag sedan, det berodde egentligen bara på att jag var alldeles för trött.
43. Sminkar du dig varje dag? - Nästan aldrig, jag är snygg ändå ;-)
44. Vem är du mest lik, mamma eller pappa? - Vet inte, men jag har då min mammas hy iaf för jag blir aldrig brun ...
45. Är du helsvensk? - Rent genetiskt så är jag väl det, men jag känner mig inte så typiskt svensk ändå.
46. Den bästa bloggen? - De jag är in på varje dag är Fokis, Kissies och Nellie Berntssons. De är bra på att uppdatera och jag tycker faktiskt det är intressant att läsa. Deras liv är så långt ifrån mitt och det är ganska kul att läsa då.
47. En artist du inte gillar - Sean Banan, han är läskig.
48. En artist du gillar - Buddy Holly (men han är ju död), Bonnie Tyler, Nanne Grönvall ... Jaha, bara en?
49. Är du en nagelbitare? - Ush, nej. 
50. Vad vill du bli när du blir äldre? - Vet inte riktigt. Om jag skulle byta jobb kan jag tänka mig att bli dietist eller något. Men det lät jobbigt med utbildningen, haha.

Det går fortare än man tror

Jag har svårt att smälta att tiden går så himla fort. Det är inte ens tio månader kvar nu förrän det är dags att göra stora förändringar här hemma. Hela köket ska göras om då och berg- och golvvärme ska in. Det känns ju som att det var nyss vi flyttade in!

Men helt plötsligt står man där och det är dags att genomföra det man längtat efter. Det går fortare än man tror. Och när det är klart är det dags att fortsätta mot nästa delmål. En resa till Japan. Därefter ska väl något med huset fixas igen. Och sedan blir det en till resa. Någon gång har vi kanske tröttnat på att resa runt och skaffar en husvagn och fler djur. Herre gud, jag har nästan hela livet planerat redan. Men det kan ju fort ändras, jag vet.

Nu har jag en period av mycket jobb och lite nöjen framför mig här ett tag. Men det är okej, jag vet att man måste ha sådana perioder också.

Allt har sin tid

Semestern är över sedan några dagar tillbaka. Men det känns helt okej, jag vill ju jobba och förtjäna mina slantar. Skulle aldrig stå ut med att bara gå hemma och parasitera på andra. Men visst kan det kännas tungt ibland. När kroppen säger ifrån vill jag bara lägga mig ner och ge upp. Men det är bara att ta nya tag och reda ut vad som är roten till problemet. Det finns ju ingen anledning att ge upp så länge man har mål att sträva mot.
 
För övrigt önskar jag att jag kunde åka utomlands nu. Men den största anledningen är (hör och häpna) att jag är så less på att laga mat att jag gärna skulle ha en ursäkt till att äta ute varje dag. Annars trivs jag rätt bra med att vara hemma faktiskt. Vi har så mycket att göra i huset och det är kul att se att saker och ting går framåt. Nog kommer vi få vårt drömhem till slut. På det stora hela är jag väldigt nöjd med mitt liv. Jag är fullt övertygad om att allt jag vill göra kommer att ske under någon period av livet. Och det ger mig ett slags lugn.
 
Allt har gått så lätt att jag nästan förväntar mig ett bakslag. Är det verkligen såhär enkelt att leva?

Tiden flög

Idag har vi varit på Nolia. Tiden bara flög iväg och allt jag hann köpa var en kolaklubba i sista minuten, förutom en laxrulle till lunch (stor besvikelse). Vi trodde de stängde senare än vad de gjorde.Typiskt ... Så man kan väl säga att det blev en dyr klubba, haha. Inte blev vi så mycket klokare heller då vi kollade runt efter husgrejer. Men det har ändå varit en trevlig dag och det är ju huvudsaken.

För övrigt har min mage gjort uppror och skrikit "aaaaj!" några gånger under dagen. Den tycker jag varit elak mot den och stoppat i mig för mycket av sånt jag inte borde äta. Så nu är det stopp. Dags att ta itu med maten igen och laga sådant som är bra på alla sätt och vis. Jag känner mig faktiskt peppad. Och imorgon är sista dagen av semestern, sedan börjar allvaret igen. Men det känns helt okej ändå.

RSS 2.0