Skrivarkurs, facklig kurs, Japaskväll och mammabesök

Livet flyter vidare. Förra lediga helgen var jag på skrivarkurs tillsammans med min far, två andra kursdeltagare och kursledaren. Det var jätteinspirerade och roligt, blev även förvånad över att min far har så bra fantasi, hehe. Vegetarisk mat bjöds det på också, hur bra var inte det?

Till Luleå har jag kört också och gått steg 1 utbildning med Handels. Bilkörningen går bara bättre och bättre för varje gång, kanske har jag börjat komma över min körrädsla. Kursen var helt okej också, men framför allt är det ju alltid kul att träffa nya människor. Träffade även en gammal vän till mina föräldrar, minst sagt oväntat men trevligt.

I onsdags (tror jag det var) så var även min mor och hälsade på med Dex, deras vovve. Vi åt på Sushibar, fikade, gick i lite butiker och sen busade jag som en tok med hunden runt köksön. Undra vem som blev tröttast av oss, jag gissar nästan på Dex. Haha.

I lördags var jag och maken på "Japaskväll" på Sushi och te, det var typ som tapas fast med japanska rätter. Saké fanns också, tror de tagit hem det för att vi tjatat så mycket om det, haha. Men det drack jag såklart till i alla fall och det var verkligen pricken över i:et. Årets bästa matupplevelse so far, helt klart! Kvällen avslutades sedan med lite spel hemma hos makens föräldrar med hans syster med familj. Min filosofi i spel är "friskt vågat, hälften vunnet". Så jag förlorade stort.

Känner att det här inlägget kanske blir lite rörigt och hoppas lite från händelse till händelse. Försöker bara nämna det som varit lite speciellt, allt där mellan är väl typ jobb. Ja och sen så har jag även börjat intressera mig lite för aktier och har köpt några stycken för att prova och se hur det går. Inga stora summor, men ändå kul att följa hur det går för dom.

Nu ligger jag faktiskt och har lite kvällsångest. När maken jobbar kväll kan jag känna en sån tomhet och jag lämnas ensam med mina tankar. Tankar om att jag inte kommer någonvart. När jag går i pension om X antal år vill jag ju ändå känna mig lyckad och vara stolt över vad jag gjort med mitt liv. Vad jag inte vill är att hela livet ska ha gått ut på att jaga jobbtimmar. På kursen jag var på senast fanns det alltså fyrtio plussare som fortfarande kollar schemat dagligen för att få ihop tillräckligt med timmar innan månaden är slut. Som fortfarande oroar sig över om ekonomin ska gå ihop. Alltså det är ju en skrämmande tanke. Att man aldrig någonsin ska komma till ett stadie där man kan slappna av och känna sig trygg. Nej. Det SKA inte bli så för mig.

Hyfsat händelserikt

Tänkte att det kanske kan vara kul att blogga lite oftare, så det inte går flera månader mellan gångerna. 
 
Under förra veckan hann jag med två vändor till Skellefteå. Första vändan körde jag själv, det snöade och var omöjligt att köra om, så det tog mycket längre tid än det brukar. Dock är det typ min värsta mardröm att köra när det snöar, så jag är stolt att jag klarade det! Väl framme, kom lite sent, stod spelutbildning för Svenska Spel på Scandic på schemat. Mycket lärorik utbildning där vi var ett gäng som fick lära oss mer om de olika spelformerna. Lunch fick vi också och jag blev glad att upptäcka att det fanns ett vegetariskt alternativ. Fika blev det också senare och där fanns det massor att välja mellan, allt från bröd med olika röror till chokladpraliner och iste. 
 
När utbildningen var över mötte jag upp min mor, vi gick en stund på stan och åt på wok'n'roll, där jag tog en thailändsk rätt med tofu. Gott! Innan hemfärd hann vi med efterrätt på ett café också. Ingen risk att jag åkte hem hungrig. När jag väl skulle åka hem hade det hunnit bli mörkt och att köra i mörker är en annan rädsla jag har. Först såg jag knappt någonting och visste knappt vart vägen var, så jag hann bli lite rädd. Men med maken i telefonen som kunde lugna mig gick det bättre efter en stund när ögonen vant sig. Jag tog mig hem helskinnad, hur grym är jag inte? 
 
Sen på fredagen var jag och maken lediga samtidigt, så vi åkte in till stan till att börja med. Sedan bestämde vi oss för en spontantur till Skellefteå för att kika i några inredningsbutiker. Så det gjorde vi. När vi kikat klart tog vi en tur till mor och bonusfar, gosade med vovven och drack lite kaffe i några timmar. Vid åttatiden på kvällen började vi dock bli hungriga så vi sa hejdå och stannade till på Krysset för hamburgare innan hemfärd. 
 
Lördag hade vi inget planerat, men då ringde svärföräldrarna och undrade om vi ville hänga med till Luleå. Så det gjorde vi. Jag råkade visst föreslå att vi skulle åka till en möbelbutik, vilket ledde till att svärmor råkade spontanshoppa en soffa! Oups ... Själv köpte vi nya kuddar och filtar till vår nya soffa. Lite annat inhandlades också, rosa snickarbyxor till mig bland annat, hehe. Lunch åt vi på restaurangen uppe i Coop. Bräckt lax med potatis, över all förväntan kan jag säga. När vi väl kom hem var vi väldigt trötta däremot och räknade nog med att somna tidigt. Men så småningom piggnade vi till och åkte och käkade pizza. Därefter bokade vi in oss på bio, såg John Wick, tror jag den hette. Helt okej, lite mycket action kanske. 
 
Den här veckan däremot blir rätt lugn. Jobbade några timmar på kvällen i måndags, sedan har jag varit ledig och jobbar först på fredag nästa gång och resten av helgen. Har inte gjort något märkvärdigt och kommer nog inte göra det heller. Men ibland får det vara så. 

RSS 2.0