Recycling



Efter att ha läst en väldigt inspierande blogg vaknade jag idag och bestämde mig för att göra något. Började med att baka chokladbollar. Sedan begav jag mig mot affären för att handla ingredienser till fler bakverk och lite annat som behövde handlas. Istället för att baka fixade jag dock en burk till pärlsockret. Det är egentligen en gammal kaffeburk som jag dekorerade, men resultatet syns i alla fall på bilden i början av inlägget.

Nu kanske jag ser till att skriva några rader på min bok innan det är dags att laga middag. Sedan från 16.00 blir det jobb!


En dag på stranden







Den lilla icke-systemkameran åkte med mig till stranden idag. Årets första dopp togs och annars låg jag och läste och mådde allmänt väl. Sedan hade musklerna vilat nog och jag fortsatte till gymmet.

När jag kom hem fick jag ett erbjudande om fotojobb i helgen och nu sitter jag med världens dilemma eftersom att jag redan jobbar i helgen. Tackade nej först och började hjälpa dem att fixa någon annan. Men sedan ringde en annan och började prata om att kompensera mig för förlorad arbetsinkomst och allt och föreslog att jag skulle be om ledigt. Mitt under Piteå summergames när vi kommer sälja som smör i solsken på jobbet. Seriöst, jag törs inte ens fråga.


Oh yes

Det är morgon och jag trodde fram till för ganska nyligen att denna dag skulle vara helt oplanerad. Sedan blev jag inringd för jobb och ska jag vara ärlig gjorde det mig glad. Det passar mig bra att få hålla igång och inte stanna av för mycket och länge, även om det kan kännas lite smått knäckande ibland. Men framför allt för varje arbetspass mig ett steg närmare alla mina mål och drömmar! Det är så värt det.


Framtidsplaner

Denna morgon har jag pratat med min kära mor i telefonen och svettats på gymmet. Nu sitter jag inne och trycker trots att vädret ute är amazing. Jag önskar att jag hade en badstrand utanför fönstret för i så fall skulle jag varit och badat nu. Istället smider jag planer inför framtiden men om jag ska genomföra dem gäller det att leva på typ existensminimum i några månader, eller kanske år ... Men man får väl göra vad som krävs. Borde kanske ha två jobb eller något så det går lite fortare. Spåna, spåna ...


Midsommar, jaha?

Jobbade till ungefär tolv inatt. Sedan drömde jag att jag jobbade, när väckarklockan ringde hade jag just drömt att jag fått sluta. Så tja ... Jag kan inte påstå att det kändes som att jag sovit något alls egentligen.

Idag är det midsommar. Ja, det är väl tänkt att jag ska fira fram tills halv sex då jag börjar jobba. Vädret är kasst och ärligt talat känns det mest bara som att det kommer bli omständigt. Känns väldigt ångestladdat. Helst skulle jag skippa det men ...


Midsommar förra året ... :-)


Mår förvånansvärt bra

Konstaterar att det är förvånansvärt många dagar sedan jag vaknade upp med plågsam huvudvärk. Faktum är att sedan jag kom igång med att jobba och gymma har det inte hänt en enda gång. Jag kan nog bara konstatera att jag mår bra av att vara igång och göra saker.

Så om en stund åker jag mot gymmet. Var lite fundersam om jag skulle orka idag eftersom att jag jobbar på kvällen, men resten av veckans dagar kommer jag definitivt inte orka så det är lika bra att ta itu med det idag. Då har jag i alla fall tränat två dagar den här veckan vilket är två bättre än inga. Fast om jag ska nå mitt mål att gå upp fem kilo i muskler får jag nog ligga i lite mer än så misstänker jag. Särskilt med tanke på att jag bara tycker jag blivit ännu smalare sedan jag såg mig ordentligt i spegeln sist. Suck. Många skulle säkert ha mitt problem men inte jag, jag vill se sund ut, inte se revbenen!


Six days

Veckan fick just sex arbetsdagar. Hade nog fram tills nu trott att detta var en omöjlighet men uppenbarligen är det fullt möjligt. Yes, precis vad jag efterfrågat ett tag nu! Det är ju bara att köra på så mycket som möjligt medan man kan. Jag vet inte hur länge jag kommer orka med att jobba kvällar och nätter med tanke på att jag är mer morgonmänniska än nattuggla, men det lär väl märkas.

Idag börjar jag 16.00. Innan dess ska jag läsa, läsa och läsa. Lånade fem stycken böcker på biblioteket igår och har redan läst ut en, så planen är att läsa ut en till idag. Bäst att börja nu alltså ...


Panik

Jag vill skrika "STANNA! Gör ingenting utan mig!" Livet händer, saker händer och människor skapar minnen, skrattar och upplever saker. Utan mig, för jag jobbar. Det är ett faktum som jag med stigande panik uppmärksammat och jag vet ärligt talat inte riktigt hur jag ska kunna tygla paniken. Det är faktiskt inte så lite jobbigt. Jag viskar åt livet "vänta tills jag kan hänga på". Tror ingen lyssnar.


Listlistlista

MINA TRE FAVORITFÄRGER:

färg 1: rosa
färg 2: turkos
färg 3: grön

I ÅR HAR DU:

Lärt känna en ny vän: Det kan man kanske säga.
Fått ditt hjärta krossat: Nej, några bitar har kanske brutits men ...
Träffat någon som förändrat ditt liv: På sätt och vis, träffade ju han som gav mig jobb och jobbet har ju förändrat mitt liv en del.
Fått reda på att någon har pratat om dig: För ofta. Men någon enstaka gång kan de ju faktiskt ha sagt något positivt också, fick senast igår höra på omvägar om en positiv sak som sagts om mig.
Kysst en kompis: Men nae.

BLANDAT:

Vill du ändra ditt namn: Det är väl så långt ibland men det är ändå mitt namn. Skulle kännas konstigt att byta.
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Inget speciellt alls, kommer inte ens ihåg den.
Vilken tid vaknade du idag: Första gången 06.00, sedan 09.00 och till sist 10.00 då jag steg upp.
Vad gjorde du igår runt midnatt: Låg och var rastlös.
Någonting som du längtar till: Att få tillräckligt med tid och pengar för att leva.
Senaste gången du träffade din pappa: Kommer typ knappt ihåg, det var ett tag sedan.
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Skulle vilja ha ett välbetalt niotillfemjobb.
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: Jag var kär i en Jens när jag gick i typ tvåan, haha. Och jo det har jag.
Vad gör dig irriterad just nu: Att det behövs så lite för att göra mig nedstämd. Och att jag inte gör något.
Långt eller kort: Beror på vad saken gäller.
Vad gillar du gällande dig själv: Just nu känns det faktiskt inte som att jag gillar någonting med mig själv om jag ska vara helt ärlig.

DIN FÖRSTA:
Operation: Har aldrig behövt göra någon som tur är.
Piercing: Hål i öronen.
Tatuering: Har ingen, än i alla fall.
Bästa vän: Kan inte påstå att jag har någon. Jag är rätt patetisk. Det skulle vara my dear love i så fall.
Sport: Ridning och sen innebandy.
Husdjur: Två marsvin som hette Pelle och Bamse.
Vaccination du minns: Jag var rätt liten men minns inte vad jag vaccinerade mig mot, bara att jag fick en spruta och att jag var duktig som inte var rädd för den.
Förälskelse: Första riktiga är nog min nuvarande.
Alkohol du drack: En äppelcider typ.

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?

Läppar eller ögon: Ögon säger mycket men läppar kysser bättre ... Oavgjort?
Kramar eller pussar: Jag tycker verkligen om kramar men båda samtidigt är ju inte dumt.
Kortare eller längre: Lagom i förhållande till mig.
Romantisk eller spontan: Det ena utesluter ju inte det andra, gärna både och på samma gång. Men romantik är viktigt!
Tatueringar eller piercingar: Tattoos!


Jobb jobb jobb

Livet går vidare i världen utanför, men jag hänger inte med. Ungefär så känns det att jobba. Kvällar, helger och högtidsdagar. Har jobbat sex timmar idag och 24.00 ska jag tillbaka för ytterligare 4-5 timmars jobb. Tänker att det på ett sätt skulle vara mycket bättre att jobba jämt. Då skulle man i alla fall aldrig veta vad man missade. Man skulle inte hinna ta reda på det.

Men jag tänker pengar, pengar, pengar. Hoppas på att om jag sliter tillräckligt mycket så kanske jag har råd att göra allt det jag vill göra i livet. Hoppas.


I have some confessions to make

Tio saker ni (kanske) inte visste om mig:

1.
Jag bryr mig om folk men har svårt att visa uppenbar omtänksamhet eftersom att det får mig att känna mig fejkad (men jag tänker hela tiden på saker jag skulle velat göra). Däremot brukar jag göra lite smyg-snälla grejer som att sätta upp viktiga informationslappar som trillat ner.

2. Jag bestämde mig för att bli författare när jag gick i typ 9:an.

3. Jag känner mig fånig när jag gör uppenbart "tjejiga" grejer trots att jag älskar rosa, och jag sminkar mig nästan aldrig.

4. När jag var liten hade jag en låtsaskompis som hette "Ingelalls".

5. Mitt mål med min träning är att gå upp fem kilo, helst i enbart muskler.

6. Potatisgratäng med älgkött och kantarellsås är bland det godaste jag vet, allra helst när maten är tillagad av min "bonuspappa".

7. Jag är lite av en märkesnörd, speciellt vad gäller skor. Helst ska det vara Reebok eller Nike.

8. Mina första husdjur var två marsvin som hette Pelle och Bamse. Mamma kom hem med dem en dag och även om det var en hund jag tjatat om blev jag såklart glad!

9. Jag försökte faktiskt gå ner i vikt en gång i högstadiet. Försöket varade i ungefär en dag, sedan blev jag hungrig.

10. Min favoritglass är en vanlig Piggelin.


Denial

Hemma från gymmet. Jag har varit där varje dag sedan jag köpte mitt gymkort i måndags, gjort diverse olika grejer. Har hört att det kan vara bra att ta det lugnt i början men jag vill verkligen inte. Har äntligen hittat ett ställe som är tillgängligt närhelst jag vill. Ett ställe där jag kan sluta tänka för en stund och bara vara. Idag behövde jag det verkligen. 

Jag fejkar ett smile så alla tror jag mår bäst i världen och hoppas de får ångest över sin egen lathet. Har förstått att det är så folk gör. Om jag låtsas att jag inte har ett enda problem i världen kanske problemen plötsligt försvinner. Denial, denial, denial. Kanske fungerar det, kanske inte.


Funderingar

Låg vaken halva natten och tänkte på livet. På framtiden, jobb och vidarestudier. På skrivandet och träningen. På biblioteksboken som jag borde lämnat igen och vänner jag inte orkat med att ha. Man kan nog egentligen säga att jag tänkte på det mesta mellan himmel och jord. Jag kan dock inte påstå att jag blev så mycket klokare av det.

Andra verkar på något sätt så säkra på vart de är på väg och vad de vill. Det verkar inte heller som att de är rädda för att offra något för att komma dit. Alltså, jag förstår det verkligen inte. Själv vet jag ingenting?

Nu har jag just ätit frukost i alla fall och fryser för en gångs skull. Eller jag vet egentligen inte om det bara är för att jag undrar lite över en upptäckt jag nyss gjorde. Det lät ju logiskt ... Men ja. Funderar på att dra mig till gymmet snart i alla fall, jag känner mig lite smått peppad.


Hur gör de?

Det känns som att alla andra gör något av sina liv. Reser omkring och ser och upplever saker. Själv förstår jag inte hur de lyckas. Jag jobbar extra och gråter blod över att jag inte får fler pass samtidigt som jag ser det som en stor händelse i mitt liv att jag investerat i ett gymkort. Som jag egentligen har ångest för att jag köpt för att jag inte tycker jag har råd. Förstår inte hur andra får ihop det alltså. Hur?


Mitt första gymkort

Idag har jag för första gången i mitt liv köpt ett gymkort. Det invigdes med att prova den omtalade träningsformen Zumba, som visade sig vara riktigt roligt men lite svettigt såklart. Känner mig riktigt peppad på att träna och förhoppningsvis börja må bättre fysiskt. Det kanske blir att åka och träna imorgon under dagen eftersom att jag inte jobbar förrän på lördag som det ser ut nu. Gott om tid att prova roliga pass!


Ett år sedan studenten






Kaffeglassdrink steg för steg










Nothing is planned



Idag är min andra lediga morgon. Igår gjorde jag ett försök att vänja av mig med att dricka kaffe, det slutade med att jag höll på att somna stående när vi gick på Coop. Kanske inte ett så lyckat försök med andra ord.

Nu sitter jag och har precis druckit upp ett glas Proviva och ska snart börja fundera på att äta något mer eftersom att det inte räcker särskilt långt. Sedan skulle jag vilja ta vara på dagen, men termometern visar 15 grader så mina första vakna planer om att bada lades ner. Kanske tar jag en promenad i alla fall ...


Summerdays

Det var ungefär 25 grader varmt när jag steg upp i morse. Att åka och jobba har kanske känts mer lockande, men efter att ha varit ute i 20 minuter konstaterade jag trots allt att det nästan var FÖR varmt för att vara ute ... En dags jobb har alltså förflutit och nu har vi just kommit upp från tvättstugan, nästan alla kläder var slut så det var välbehövligt.

Ett konstaterande förresten. När man ser en gul hårsnodd på vardagsrumsbordet och ens spontana tanke är "en lökring!" kan man ana att man blivit lite smått arbetsskadad ...


En lista då

Nämn något som gjorde dig glad igår: När min älskling kom hem och gjorde middag! ♥

Vad gjorde du kl 08 imorse:
Hade nog precis börjat vakna till då.

Vad gjorde du för 15 min sedan:
Satt vid datorn tror jag, om jag inte duschade.

Det sista du sa högt
: Vet inte, jag sjöng lite för en stund sedan dock.

Det senaste någon sa till dig:
"Hejdå" typ, när jag pratade med pappa i telefonen.

Vad har du druckit idag:
Vatten och ProViva.

Vad var det senaste du åt:
Varmkorv med bröd.

Vad var det senaste du köpte:
Antagligen mat.

Vad är det för färg på din ytterdörr:
Den är brun.

Vad är det för väder hos dig nu:
Soligt och fint, varmt.

Godaste glassmaken:
Beror på vad jag är sugen på.

Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Ja alltså typ.

Sover du tungt:
Är lätt att väcka mig!

Drömmer du mardrömmar:
Hade en superskum dröm inatt iaf. Vet inte om jag kan kalla den mardröm men den var inte trevlig heller.

Trivs du med ditt jobb:
Ja, det enda jag inte gillar är att det bara är extra så jag vet typ aldrig när jag ska jobba och om jag ska jobba.

Favoritklädsel: Sommarkläder!

Favoritlåt just nu: Vet faktiskt inte riktigt, många.

Vad ser du om du tittar till höger: En del av soffan och en lampa.

Vad gör dig glad just nu: Just nu, typ inget särskilt.

Vad ska du göra härnäst: Äta tidig middag så småningom.

Höger eller vänsterhänt: Höger.

Humör just nu:
Allmänt seg.

Favoritgodis:
Beror på vad jag känner för, PEZ är alltid gott dock.

Kläder just nu: Har nyss duschat, så BH och trosor samt en filt på det.

Sommarplaner: Jobba och dansa typ.

Hur många kuddar sover du med:
Tre, varav jag får ha en.

Spelar du något instrument:
Inte det.

Morgon eller nattmänniska: Mitt på dagen och ev. kväll.

Vad är viktigast för dig: Att ta mig genom dagen och må hyfsat bra (dvs. inte ha huvudvärk). Och KÄRLEK. 

Är du kittlig:
Dessvärre ...

Snarkar du:
Tror inte det, men pratar i sömnen, haha.

Stjärntecken:
Våg.

Äckligaste insekten: Turkiska kackerlackor kanske ... Lite väl stora för min smak.

Längtar du mest efter just nu: Min älskling, alltid! Och utlandet skulle kanske inte sitta fel även om det är väldigt fint här också nu. Men jag vill bada, i vatten med stora vågor ... Typ medelhavet ♥


Wednesday morning



Såhär ser utsikten ut från mitt fönster denna morgon. Kan knappt förstå att jag lyckades få ett så bra läge på min lägenhet. För några dagar sedan spelade ett gäng grabbar fotboll i ösregn, de halkade omkring och var jätteroliga att se på. Älskar att bo där det händer saker!



Och detta var min frukost. Tycker den såg väldigt aptitlig ut men tyvärr så var jordgubbsyoghurten tillsammans med den där müslin en alldeles för söt kombination ... Drack även ett glas ProViva skogsbär som dock inte kom med på bild, men gott var det.

Från 15.30 idag jobbar jag men fram tills dess ska jag se till att njuta av det härliga vädret. Har för nästan första gången på typ två veckor dessutom en huvudvärksfri dag så det tackar jag för!


Jobb idag

En till arbetsdag har passerat och jag har konstaterat att jag älskar mitt jobb. Att stå i kassa och fixa och dona på en hamburgerrestaurang låter kanske inte så speciellt, men för mig är det extremt skönt faktiskt att slippa lite mer "intellektuellt" arbete som att skriva och sådant. Skönt att slippa tänka och att tempot är högt.

Nu ser det inte ut som att jag har jobb förrän på onsdag dock. Nackdelen med att bara ha extraarbete, jag hade helt klart uppskattat att få jobba oftare och ha ett fast schema. Men men, kanske om jag blir riktigt bra ...


Fläng

Denna dag spenderades i Haparanda och Tornio på Ikea och ett antal andra affärer. En trevlig trip som dock inte resulterade i särskilt mycket nya grejer. Ett durkslag, en ugnsfast form, ett par träningsbyxor, en t-shirt, en massa godis och lite saker från Alko var allt som fick följa med hem.

Gårdagen ägnades åt att gå runt på stan. Köpte nya sulor att ha i skorna. Förhoppningsvis kommer jag inte få lika ont i fötterna nu som tidigare efter många timmars jobb. Hoppas jag i alla fall. Jag har ju gått en del idag och än så länge känns det väl okej.

För övrigt oroar jag mig över jobb. Har alldeles för lite pass och vill ju ha fler. Det är kul att jobba!


Proviva grapefrukt litchi






Eftersom att allt jag ätit under dagen var en banan och en kaka så unnade jag mig att fara ut och äta en pizza i min ensamhet. Tog en barnpizza men orkade ändå bara halva, det säger kanske en hel del om storleken på min magsäck.

Sedan åkte jag i alla fall till Coop för att handla lite saker som eventuellt borde kunna höja min energinivå en aning. Hittade en ny Provivajuice som jag kände att jag ville prova. Tyckte den såg så fräsch och god ut, så nu har jag satt in is i frysen och ska senare avnjuta Provivajuicen med isen. Sommrigt värre, me like.


Hard work

Jobbade både tisdag och onsdag så jag har inte riktigt haft tid eller ork att blogga. Men nu har jag i alla fall ledigt några dagar verkar det som. Det känns lite slött men samtidigt kanske det är lika bra. Har vaknat upp flera dagar i rad med en hemsk huvudvärk och inte mått något vidare. Kanske får jag se till och köpa ett graviditetstest, haha.

Att jobba har i alla fall gått bra. Tempot har varit ganska högt men jag gillar det! Man hinner aldrig tänka eller bli hungrig vilket passar mig fint. Och tiden går fort, dagarna bara flyger iväg medan pengarna rullar in på kontot. Det där med att jobba är nog min grej liksom.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Funderar på att åka och köpa ett träningskort och sätta igång med träningen. Men det förutsätter att huvudvärken ger med sig för annars kommer det nog inte gå något vidare. Så fort jag ställer mig upp börjar det nämligen dunka i huvudet. Nice. Eller inte.

Tillsvidare ägnar jag mig åt att drömma lite. Är supersugen på att köpa häst men minst lika sugen på att resa runt och se världen. Dessa två intressen går inte riktigt ihop så det blir förmodligen att börja med att resa. Fast detta förutsätter givetvis att de ekonomiska resurserna finns. Hoppas jag får mycket jobb i fortsättningen.


RSS 2.0