Kul liv ...

Vore det inte för mitt nya, hälsosamma liv så skulle jag svepa några starkt blandade drinkar nu för att muntra upp mig själv. Men det kommer jag såklart inte göra. Men den här valborgsmässoaftonen ser inte ut att bli så lovande. Fästmannen har somnat på soffan och vi har inte ens bestämt vart vi ska äta middag än.

Yaaay.

Ny blogg, men kommer skriva i denna också!

Jag har faktiskt gjort slag i saken och startat typ en träningsblogg, eller snarare en hälsoblogg kanske. Om någon är intresserad av att läsa så finns den HÄR! Jag kommer dock fortsätta skriva här också om mer vardagliga saker.
 
Vet ännu inte om jag vill att någon ska läsa egentligen, för jag är ju verkligen en nybörjare när det gäller träning. Så det känns lite pinsamt att blogga om på ett sätt. Och jag vill ju verkligen att bloggen ska bli riktigt bra. Då får man ett visst mått av prestationsångest. Men om man aldrig provar vet man ju aldrig hur det går :)

Fyraårsdag!

Idag firar jag och min andra hälft fyra år tillsammans. Grattis till oss! :)


Pengar rullar ut ...

Idag har jag lagat en portion med köttfärssås och pasta. En portion med skinksås och ris. Två köttfärspizzor. Allt detta för att distrahera tankarna från ångesten över alla kostnader som kommer just nu. Det är inte bara alla fakturor som kommer med huset, bilarna skulle behöva få sig en upprustning också egentligen. Men det är liksom inte läge för det. De fick nöja sig med en tvätt i söndags. Egentligen skriker de efter lite omlackering också. Min pärla har lite rost som vill filas bort. Det gör nästan ont i hjärtat att se min bil i så dåligt skick som den är nu. Men jag är faktiskt inte gjord av pengar! Ledsen bilen, du får vänta.

Köket blir ju bra i alla fall. Just nu står G och målar ett varv ovanför köksbänken så att det går att kakla där sen. Har säkert sagt det förut, men jag älskar vårat kök! Det är så enkelt nu att bara ställa sig och slänga ihop något där. Det finns så gott om utrymme. Fick jag ändra på något skulle det i så fall vara att sätta in en till ugn. Men man kan ju inte få riktigt allt. Är ändå så sjukt nöjd även om vi fått avstå från en del för att kunna genomföra detta. I slutänden är det värt det.

Imorgon är det valborgs och även fyraårsdag för mig och min bättre hälft. Förmodligen ska vi gå ut och äta även fast läget inte känns som det bästa (lyxfällan nästa?!) Nä, så illa är det inte. Jag har alltid så onödigt stor ångest över allt som har med pengar att göra bara. Får nästan panik så fort det försvinner något från kontot. Innerst inne vet jag att jag jagar upp mig i onödan och det stör mig. Unnar jag mig något och sedan får en räkning ångrar jag direkt att jag unnade mig något. Så ska det väl ändå inte vara?! Jag vet inte vart detta beteende kommer ifrån heller, känner ingen som kunnat uppmuntra det så vitt jag vet. Jag har aldrig varit med om att inte få äta mig mätt, inte kunna betala räkningar osv. Så varför stressar jag alltid upp mig över ekonomin?

Ibland blir jag inte klok på mig själv ens en gång.

Jag och min kropp

Inne på min fjärde ledighetsdag. Hade jag inte haft saker inplanerade hade jag blivit galen. Men nu när jag har träningen att ta ut min energi på kryper det inte lika mycket i benen längre. Jag kan rentav uppskatta att vara ledig och få fokusera på det jag brinner för.

Min viktuppgång går förresten åt rätt håll. Jag startade på 42 kg och nu är jag uppe på 45 kg. Skulle ju egentligen inte börja träna förrän jag nått 50 kg, men jag tror ändå jag gjorde rätt i att ändra mitt beslut. Äter mycket mer nu när jag håller igång och dessutom har ett väldigt konkret mål.

För någon dag sedan fick jag förresten ett brev om uppföljning från försäkringsbolaget. De ville veta hur jag mådde och så. Jag skrev typ en novell och skickade till dem. När jag läste vad jag skrivit insåg jag hur mycket livsmedel jag faktiskt avstår från pga. min sjukdom. Och hur mycket huvudet faktiskt får gå på högvarv varje gång man ska någonstans. NÄR kommer jag kunna äta? VAR kan jag äta? VAD kan jag äta? Det är påfrestande för psyket, onekligen. Men när jag jämför mig med andra med samma diagnos kan jag samtidigt känna att jag har tur. För jag har aldrig varit sjukskriven för den, aldrig varit inlagd för den. Till skillnad från så många andra. I jämförelse lever jag väl ett normalt liv. Och jag mår oftast bra, det kräver bara en jäkla disciplin. Men för att ha en kropp som tar upp så lite näring är jag ändå väldigt fylld med energi. Rastlös har jag aldrig slutat vara.

Det är inte sällan folk har kommenterat min undervikt och någon har rentav kallat mig anorektisk. Men när jag ser bilder på folk som verkligen har anorexia ser jag att jag aldrig, aldrig någonsin varit ens i närheten. Jag har mått dåligt över vad folk har sagt till mig men inser först nu att jag aldrig ens borde ha tagit åt mig. För även om mitt BMI inte varit vad det borde vara har undervikten aldrig hindrat mig från att leva ett normalt liv. Jag har aldrig svimmat av utmattning eller haft anmärkningsvärt dåligt immunförsvar. Det har aldrig varit någon fara med mig.

Men nog pratat om det. Nu ska jag bege mig för att träna. Som vanligt numer, hehe.

Träning och bakning

Har varit och tränat. Efteråt kunde jag knappt lyfta armarna, jag antar att det är ett bra tecken. Nu håller jag på att baka bröd, sitter bara och väntar på att degen ska jäsa klart. Älskar verkligen att träna och älskar verkligen att baka och laga mat. Jag skulle verkligen vilja ha en blogg om något av det. Men jag kan inte bestämma mig för om jag vill ha en inspirerande träningsblogg eller en mysig matblogg. Kan man kombinera det eller blir folk sura om man lägger ut bullrecept när de kämpar för att bli vältränade? Haha.

Det är i alla fall härligt att ha intressen. Något man kan sysselsätta sig med under vardagarna. Det gör att dagarna känns värdefulla fast jag inte kan resa iväg någonstans eller ens ha semester. Jag är glad att jag har hittat något jag tycker om att fylla mina dagar med.

Måndag

Då var det måndag, helgen är officiellt över. Så vitt jag vet är jag dock ledig idag också. Har ätit min vanliga frukost bestående av havregrynsgröt (idag med lingon), en kopp kaffe och ett glas vatten blandat med en c-vitamintablett. Ska snart bege mig mot gymmet men ligger och vilar en stund först då jag känner mig lite spänd. Vill inte träna då och riskera att bygga upp spänningarna mer. Bättre att ge dem lite tid att släppa och sedan träna. Det brukar inte ta så länge.

Igår bakade jag förresten pizza, har varit sugen på att göra det ett tag nu. Det blev några bitar att frysa in. Skinka och ananas till mig och skinka och champinjoner till älsklingen. Gott blev det om jag får säga det själv! Dock så hittade jag ingen mjölkfri pizzaost så det fick bli vanlig. Hoppas jag överlever osten utan några men. Hehe ...

Om jag fortsätter vara ledig idag kanske jag provar baka bröd eller något. Fika kan jag i alla fall inte baka, för när vi handlade sist glömde jag köpa socker. Rensade bort nästan allt som fanns i skafferiet när vi rev ut det gamla köket, så jag har nästan ingenting hemma. Sådant man alltid tagit förgivet att det ska finnas finns inte längre. Men jag ska nog lyckas bygga upp mitt "förråd" igen så småningom.

Tror jag ska passa på att googla på brödrecept innan jag beger mig mot gymmet. Jo, så får det bli. Det är så kul att göra saker i det nya köket, man känner sig som en riktig proffskock!

Helgen är snart över

Det är bara att konstatera, jag är värdelös på att blogga på helger. Men ärligt talat har jag inte jättemycket att skriva om ändå. Igår fixade vi lite mer i köket som nu är fullt funktionsdugligt. Sedan var vi vrålhungriga och hade typ ingen mat hemma, så vi for och åt kebab och storhandlade efter det.

Denna morgon har jag suttit och kollat på resor och drömt mig bort. Japan längtar jag såklart till mest, men jag är väldigt sugen på att se mer av USA också. Förstår bara inte när jag ska hinna med allt?! Eller hinna och hinna, frågan är väl snarare hur man ska ha råd. Varför föddes jag inte till miljonär? Hehe. Det är kul i alla fall att sitta och kolla på femstjärniga lyxhotell och verkligen drömma sig bort. En dag kanske ...

Men jag ska leva i nuet och mitt liv nu kommer nog mest bestå av träning, jobb och förhoppningsvis flitigt användande av det nya köket. Och det känns också helt okej. Inte lika glamouröst kanske. Men helt okej.

Träning och en trevlig dröm

Vaknade åtta idag, vilket faktiskt är lite senare än jag vaknat de senaste dagarna. Detta trots att jag gick och la mig betydligt tidigare. Men det var skönt att få sova ut lite. Känner faktiskt att jag mår riktigt bra idag, har en mördande träningsvärk i bröst, mage och armar bara. Idag ska jag träna benen i alla fall. Trots att jag tyckte jag tränade dem hårdast sist har jag inte känt av dem än. Fattar nada?!

När jag tränat klart ska jag bara äta något snabbt och sedan bege mig mot jobbet. Sista dagen innan jag tar helg. En långhelg faktiskt, hela fem dagar om jag inte får något extrapass förstås. Hade en ganska trevlig dröm i natt om att jag och min bättre hälft bokade en långweekend till Rom till helgen. Hehe ... Hade inte klagat om det blev verklighet direkt. Nog för att Italien inte är mitt förstahandsval, men Rom verkar ändå vara en intressant stad. Kollade vad det skulle kosta att åka dit i fem dagar bara för skojs skull ... Över 10 000 ... Nehepp, det kan jag glömma.

Men nu har jag inte tid att skriva mer, måste ju göra mig klar så jag kan åka och träna. Och ja, jag sa åka. Idag känner jag mig stressad, så jag tar faktiskt bilen!

Hur man behandlar sin kropp ...

Typiskt mig att vilja gå ut och köra 100% från början. Tänkte igår att OM jag vaknar tidigt idag så går jag och tränar. Såklart vaknade jag tidigt trots nattjobb. Och jag tänkte faktiskt träna också. Men jag tänkte ändå att jag ville höra vad andra tyckte var vettigt. Svaret jag fick var att det nog var vettigast att vila, inte träna varje dag från början och riskera att tröttna. Upptrappning är grejen. När jag tänker efter låter det klokt och kanske vet jag det också innerst inne. Det är bara verkligen så typiskt mig att vilja ha resultat så fort som möjligt. Men jag tänker faktiskt vila idag. Kör igen imorgon istället.
 
Men det är verkligen härligt att träna och röra på sig. Att äta en korvmacka efter gymmet är en två dagar gammal "tradition" och jag känner redan att jag älskar det. Man gör av med så mycket energi när man tränar och det är underbart att sedan få fylla på förrådet igen. Mitt förhållande till mat har förbättrats betydligt bara på den här korta tiden. Nu gäller det bara att hålla dessa nya rutiner, men jag ska verkligen lyckas med det. Jag har ju lyckats med att inte äta godis sedan nyårs, så då ska jag väl lyckas med detta också.
 
Igår tänkte jag på hur man egentligen behandlar sin kropp. Många behandlar den faktiskt som en soptunna. Stoppar i sig en massa skit och ser det som att de "unnar" sig. Men det är väl inte att unna sig att äta sådant som kroppen inte mår bra av? Jag säger inte att jag är superbäst på att behandla min kropp bra, men jag har varit okej på det i perioder och nu när jag kommit till insikt ska jag bli ännu bättre på det. Det är trots allt så att man ska ha sin kropp hela livet och man kan inte bara byta ut delar när de slutar funka.
 
Nu är det ett hälsosamt liv som gäller. Nu och för (förhoppningsvis) all framtid!

Bra men ändå inte bra

Okej. Att jobba till ett på natten och dagen efter ha hunnit äta frukost, gå till gymmet, träna och gå hem från gymmet samt äta en efter-gym-macka innan tio känns lite väl häftigt! Det är faktiskt inte okej om än det säkert låter bra och väldigt ambitiöst. Men för mig känns det fel, min tro är att kroppen behöver lite längre återhämtning än så. Men nu blev det som det blev. Jag ska försöka att inte göra om det ... Men jag vill ju så mycket!

Nu ska jag i alla fall tvinga mig själv till minst en timmes vila innan jag lagar lite matlådor. Har någon form av nästan-huvudvärk som antagligen sitter i nacken. Klart den ska spöka. Där märker jag direkt om jag gör något "fel". Men jag hoppas att jag ska kunna hitta en balans mellan jobb, träning och vila som innebär att jag klarar mig från spänningshuvudvärken. Har ju lyckats hitta en balans som funkar mellan jobb och vila, nu är det bara ett moment till som ska in. Lyckas jag inte får jag dock hålla mig till att bara träna ben som är min nya favoritkroppsdel att träna ... De påverkar nämligen inte nacken. Dock kan det ju vara trevligt att vara vältränad över hela kroppen förstås.

Som ofta när jag gör något, gör jag det ju inte halvdant. Har kollat upp lite vad folk brukar äta när de tränar mycket och självklart ska jag följa det i mångt och mycket. Min sambo skulle nog inte bli så glad om han var tvungen att äta samma mat dock, men jag tänkte försöka vara schysst och laga särskild mat åt honom. Fast vissa dagar ska jag äta "vanlig" mat också, mest för att det är kul att laga och gott såklart. Vill inte låta träningen ta över mitt liv heller, bara bli en del av det.



Träning och kök

Igår var jag och tränade för första gången. Startade hårt och körde cardio i femton minuter ... Efter fem undrade jag vad jag egentligen gett mig in på, men det gick ju bra. Sedan blev det benträning för hela slanten. Hade faktiskt tänkt ta bilen till gymmet trots att det är så nära, men då min bil blivit inparkerad gick jag istället. Och det var ju bra, bara det att jag trampade ner i ett dike och blev blöt om foten. Det var mindre kul. Men men, jag ignorerade det och gick vidare.

Idag vaknade jag tidigt trots att jag jobbade natt igår. Ska ändå försöka vila ett tag innan jag beger mig mot gymmet. Det behövs nog. Har konstigt nog ingen träningsvärk än vad jag kan känna, men jag antar att det kommer.

Nu är förresten en stor del av köket på plats också, inklusive bänkskivan till köksön. Den är enorm, så jag var lite orolig när den skulle bäras in. Men de var rätt många som bar tydligen, så det gick bra som tur var! Hade blivit väldigt ledsen annars, för granit är ju inte direkt gratis. För övrigt fick vi fel diskbänksplåt, vi skulle ha med en stor ho istället för två delade som vi fick. Men det skulle ta så länge att få den nya så vi bestämde oss för att göra en deal istället ... Vilket innebär att vi får 5000 att handla andra grejer för, typ inredning till lådor osv. Känns helt okej faktiskt! Tur i oturen typ.

Har tänkt på att det skulle vara kul att starta en nischad blogg. Typ en träningsblogg eller något. Men jag vet inte om jag skulle klara av att skriva så "smalt"? Då skriver man ju bara om en sak och jag vet inte hur roligt det egentligen är i längden. Men visst, vill man försöka få en blogg som fler läser bör man nog rikta in sig på något särskilt. Hmm ... Men jag vet inte om en träningsblogg skriven av mig skulle bli så lyckad, haha. Tänk om jag aldrig får några synliga muskler ens?! Det skulle vara pinsamt.

Jaja. Nu har jag skrivit om allt och inget. Uppenbarligen kan jag inte hålla mig till en sak, inläggen har en förmåga att bli ganska spretiga. Men jag antar att det inte spelar någon roll, har ju ändå knappt några läsare och jag vet inte ens om det är därför jag skriver ändå?

Gymkort, check!

Igår bestämde mig för att det fick vara nog med velande fram och tillbaka. Jag köpte äntligen ett gymkort. Det är kanske inte idealiskt att börja träna när man är underviktig ... Man börjar liksom på minus och har inget att bygga från. Dock så kommer jag vara jättenoga med vad och hur ofta jag äter. Kommer verkligen satsa 100% på att bli vältränad och få snygga muskler.
 
Har ingen ro att skriva om jag ska vara ärlig. Vill bara komma iväg till gymmet och köra mitt första pass, haha. Sedan ska jag handla lite bra mat också, skaffa en kalender för planering, efter det laga några matlådor och sedan måste jag nog bege mig mot jobbet. Känner mig grymt taggad nu!

Min påsk ...

Jobbar hela påsken. Längtar jättemycket efter en ordentlig påskmiddag, men det kommer nog inte hinnas med. Jag får väl äta en försenad påskmiddag nästa helg eller något, det är väl inte så noga med när man äter det antar jag. Till nästa år har jag i alla fall bestämt mig för att fixa en rejäl påskmiddag.

Igår åt vi ute. Jag tog en bio-tallrik, dvs. fläskfilé i bitar med pommes, stekt lök och stekt paprika samt bea-sås. Det smakade ingenting. Grymt tråkigt. Jag ångrade att jag inte tog mig den extra tiden som hade krävts för att slänga ihop något hemma. Men det här byggkaoset alltså ... Det är så oinspirerande, man vill bara bort från det. Men snart är det förhoppningsvis inte lika kaotiskt, min käre sambo jobbar för fullt med att fixa här hemma medan jag är på jobbet. Hade gärna hjälpt till, men ärligt talat så misstänker jag att jag mest är i vägen ändå.
 
Det känns bra att jobba i alla fall. Några planer för påsken brukar jag ändå aldrig ha. Och nu har vi börjat fundera väldigt löst på att tidigarelägga Japanresan till oktober-december någon gång. Förutsatt att vi lyckats spara ihop nog mycket alltså. Och förutsättningarna för att vi ska kunna göra det är ju att jag jobbar mycket. Så ... Nu jäklar kör jag!

Allt jag vill säga ...

 
 You fill up my senses like a night in a forest
Like the mountains in springtime like a walk in the rain
Like a storm in the desert like a sleepy blue ocean
You fill up my senses come fill me again

Come let me love you let me give my life to you
Let me drown in your laughter let me die in your arms
Let me lay down beside you let me always be with you
Come let me love you come love me again
 

Ingen fotomodellkatt

 
 
Jag måste vara världens sämsta kattmamma som säger detta, men jag tycker det är sällan Yoda ser riktigt gullig ut på kort. Kanske beror det på hans gula ögon, men han ser liksom lite smått arg ut mest hela tiden. I verkligheten ger han faktiskt ett något mer harmoniskt intryck!

Fest måste det bli sen

Det blev en bra dag igår. Min lilla mor var på besök, så vi passade på att äta sushi och fika. När hon farit kom min andra hälft hem och vi fixade ett provisoriskt kök i tvättstugan. Äntligen kan vi laga mat igen! Tacos fick inviga det tillfälliga köket. Jag undrar vilken maträtt som kommer inviga det riktiga köket när det äntligen är klart?

 

En sak är ju då säker och det är att vi måste ha någon form av inflyttningsfest när allting är klart. Det var ju länge sedan vi flyttade in visserligen, men ingenting kommer ju se ut som det gjorde förut. Och med allting nytt som tillkommit lär det vara lätt att laga mat till många. Åh, det är så kul att bjuda in folk och planera mat och allt :)

 

Men idag blir det ingen tid över till att planera festligheter. Jobbar i stort sett hela dagen, vilket såklart är bra. Att sitta hemma och uggla är ju ingen idé i det här kaoset. När jag skulle göra gröt i morse snubblade jag över en pappersrulle när jag var på väg för att hämta vatten. Havregryn och blåbär flög över hela golvet. Bara en sån sak gör att jag riktigt längtar efter att fly hemmet till mer ordnade platser.

 

För övrigt går det ganska bra med min "nystart" vad gäller kosten. Drack ingen läsk igår till exempel. Känner mig verkligen motiverad nu att hålla mig till bra mat och dryck. Och så har jag nästan bestämt mig för att skaffa gymkort. Vill bara se hur det ser ut på gymmet först.

 

 


Nu ska det bli andra bullar!

Har lagt till med en hel del dåliga matvanor sedan köket försvann. Som att äta en bulle till frukost, dricka läsk istället för vatten och äta snabbmat istället för vanlig mat. Igår kände jag dock att det fick vara nog. Googlade lite på mat man kan laga i mikron och det slutade med att jag fått ihop bakad potatis med skinka och coleslaw. Snäppet bättre än att äta ute i alla fall!

Idag åt jag såklart en ordentlig frukost också. Havregrynsgröt med blåbär och sojamjölk. Första försöket till att laga gröten misslyckades, pinsamt. Men det är sånt som händer när man inte har tillgång till en sån simpel sak som ett decilitermått. Nåja, skam den som ger sig. En ordentlig skål blev det, men jag har aldrig stoppat så länge på gröt så det lär bli att äta en banan eller något om en stund.

Jag tänkte faktiskt börja med att äta lite som folk äter när de tränar. Sedan, när jag har koll på vad folk brukar äta när de tränar ... Ja, då kanske jag kan börja träna också. Diskuterade det där med träning med min sambo häromdagen och han sa att det tar mer än två år att bli superfit. Två år! Och här har jag gått och tänkt att det inte är så bråttom, att om jag bara kör stenhårt är jag biff ett år senare. Men nej nej, tydligen inte. Då måste jag ju börja snart. Synd bara att träningskort är så förbaskat dyra. Jag känner bara inte riktigt att jag kan prioritera det nu. Dock så hade Actic ett rätt bra erbjudande nu, men medlemsavgiften var ändå hög. Jaja, jag får fundera på om det är värt det.

Fast egentligen är det rätt tragiskt att jag måste fundera över en sådan sak. Som att sätta ett värde på sin egen kropp. Den som ska följa med en genom hela livet. Jag är en dålig människa.

Lite framåt gick det

Den här helgen har faktiskt inte enbart varit slitig. Under lördagen körde vi visserligen på för fullt här hemma med byggandet. Jag stod på en stol och drog ut klamrar från taket en del av tiden.

När vi vaknade upp söndagen fick vi dock erkänna oss besegrade. Arbetet uppåt hade gjort min nacke stel och min bättre hälft kände sig inte bättre han. Så vi bestämde oss för att ta en vilodag. Åkte till Luleå och kollade på kakel, samt åt lunch på ett ställe. Jag tog en souvastallrik/suovastallrik (det råder delade meningar om stavningen) med ris ... Äntligen fick jag mitt älskade ris! Blev överlycklig. Sedan åkte vi tillbaka till våran hemstad och hälsade på först svärföräldrarna och sedan några bekanta till G, vilket var jättetrevligt. Skönt att komma hemifrån och vistas i ett "riktigt" hem också till skillnad från kaoset hos oss.

Idag är jag ledig såvitt jag vet. Med 92 spänn på kontot känns det rätt trist faktiskt. Ska nog försöka röja upp här hemma så gott det går. Kanske blir det lite mindre kaotiskt i alla fall. Imorgon får jag lön, det ska bli skönt. Dock så kom det en del dyra räkningar den här månaden så den försvinner väl fort, hehe ... Räkningen för köket ska vi inte ens prata om. Fick förresten höra igår att den som levererade vårt kök typ sa att det var det största kök han levererat till en privatperson ... Say what? Det är inte stort! Däremot beställde vi några garderober till hall och matrum också, kanske var det därför han blev lurad.

Ibland tänker man om man är helt galen som lägger så mycket pengar på ett kök och renoveringar överlag. Tänk så många resor man kunnat göra för pengarna. Men hur mycket man än reser kommer man alltid hem någon gång. Och när man gör det vill man komma hem till något man trivs med. Trots allt tillbringar vi (framför allt jag) rätt mycket tid i köket och jag tycker verkligen om att laga mat. Så jag antar att prioriteringen vi gör ändå är rätt vettig.

Det finns så många val att göra här i livet. Och när jag tänker tillbaka på olika situationer ser jag hur det jag sagt och hur jag agerat påverkat mitt liv starkt i olika riktningar genom livet. När jag valde att följa med pappa på dans för första gången, att jag aldrig någonsin gett upp om mitt förhållande, när jag hoppade av skolan, skaffade katt, köpte hus ... Tänk om jag inte gjort de valen. Tänk om jag valt annorlunda. Hur hade mitt liv sett ut då? På det stora hela hade jag inte velat vara någon annanstans än jag är nu. Fast det är ingenting som säger att jag inte kunnat vara lycklig även om jag gjort andra val. Det får jag aldrig reda på.

Men jag är fortfarande ung och har fortfarande oändligt många val kvar att göra. Vilken riktning livet tar bestämmer jag till en stor del själv, tillsammans med den jag lever med såklart. Men det är kul det där, hur olika val tar livet i olika riktningar.

Inte lätt när det är svårt

Just nu känns allting lite jobbigt. Inget vatten har vi inkopplat i huset vilket innebär inget morgonkaffe till mig. Dessutom fick jag tvätta händerna med Loka Crush citronsmak ... Man tager vad man haver, men usch liksom. Dessutom kollade jag just kontot och insåg att jag har 237 kr kvar att klara mig på till den femtonde. Att inte ha något kök är verkligen inte bra för ekonomin. Inte renoveringar heller för den delen.

Men kaffe måste jag ju skaffa mig. På ett eller annat sätt. Annars kommer jag vara en zombie med huvudvärk inom några timmar. Sallad ska jag också skaffa. Har ätit hamburgare på jobbet lite för ofta den sista tiden för att det ska kännas gott längre. Längtar efter riktig mat. Men det får jag fortsätta göra ett tag till tyvärr.

Tålamod.

Låtinspiration

  
There's gotta be something better than this,
There's gotta be something better to do.
And when I find me something better to do,
I'm gonna get up, I'm gonna get out
I'm gonna get up, get out and do it!
 
(Ur musikalen Sweet Charity)

Renovering pågår!

Nu var det länge sedan jag bloggade. Det beror helt enkelt på att jag inte haft tillgång till Internet. Då vi håller på och renoverar huset har allting varit urkopplat. Nu har jag dock fixat det, tillfälligt i alla fall.

 

För att lite snabbt summera vad som hänt sedan sist ... Hus, hus, hus ... Renovering, renovering, renovering ... Ont i knä och arm då jag blev träffad av ett överskåp som trillade ner ... Rivning av allt ... Nytt, schackrutigt golv ... Tiotusen vändor till soptippen ... Mycket utemat då vi inte har något kök. Ja, det var väl typ allt. Och där mellan har jag jobbat en del också och har varit väldigt slut i perioder.

 

Nu känns det dock bra. Allt det gamla har kastats ut och nytt ska in. Allting har gått fortare än vad jag kunnat föreställa mig. Hänger ju knappt med i svängarna! Någon vila hinns väl inte direkt med, men det får bli senare. Hoppas jag. Det beror väl på om man får någon semester i år. Det måste jag få, annars tror jag inte jag orkar mer. Förr eller senare når man gränsen för vad man orkar utan en ordentlig vila.

 

Det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Här är en bild på golvet i alla fall:

 

 

Allt handlar om mat

Känner mig smått knäckt. Trött som jag vet inte vad och med en lätt huvudvärk. Tror nog det kan bli att ta det lugnt i några timmar i alla fall. Så lugnt man nu kan ta det när man har en elektriker och en sambo hemma som lever om för fullt. Men jag har inte tänkt att överanstränga mig i alla fall.

Igår åt vi middag på Golden Dragon. Ingen orkade laga mat och dessutom har vi flyttat ut hällen i tvättstugan och dit har vi ingen dörr från insidan än. Och vi orkade liksom inte gå ut och genom garaget för att fixa mat. Ugn har vi inte ens, den är urkopplad. Hur som helst, jag åt typ världens största portion med biff, szechuansås och ris. Det var hyfsat gott! Biff är typ mitt förstahandsval när jag äter på kinarestauranger och dylikt ... Kyckling och räkor kan jag liksom laga till själv, men biff behärskar jag inte riktigt. Det är nog lika bra, för annars skulle jag föräta mig på det också.

Jag har blivit väldigt oinspirerad i min matlagning just för att jag tröttnat på de flesta ingredienser. Som kyckling och räkor, det har jag lagat lite för ofta. Fisk tröttnar jag på om jag lagat det typ en gång på ett halvår. Och kött är jag som sagt rätt dålig på. För några dagar sedan kokade jag ris, körde i lite risvinäger och la till gravad lax. Sedan åt jag det med soja och wasabi. Det blev några matlådor av det vilket är bra, då slipper jag tänka på lunch i några dagar och får äta något sushiinspirerat som är rätt snällt mot magen.

Men när nya köket är på plats måste jag verkligen försöka hitta ny inspiration till min matlagning. Äta måste man ju och det får gärna vara en varierad kost. Nog ska jag väl kunna hitta recept som känns intressanta ändå. Det gäller väl bara att leta nog bra.

Nä, jag börjar nog rentav att söka roliga recept redan nu. Har ändå inget bättre för mig och det borde hålla mig vilande ett tag.

RSS 2.0