Då var det dags igen

Efter fyra dagars frånvaro på bloggen kikar jag in för att säga hej. Jag varvar jobb med lite ledighet och mycket utemat blir det. Har det rätt okej i alla fall. Ingen motivation till att blogga dock. Ändå knappt någon som läser och ingen kommenterar.

Men för att berätta något lite roligt så har vi kanske bestämt oss för vart vi ska ha bröllopsfesten. Det blir nog inte där vi tänkte först men däremot här i stan. Nu gäller det bara att planera allt. Hur många man ska bjuda osv. Allt är ju egentligen en fråga om kostnader och plats. Men vi får se helt enkelt, än har vi lite tid på oss.

För övrigt har jag inte mycket att berätta. Återkommer när det finns mer att säga.

Tropisk värme

 
 
Som alltid nuförtiden är uppdateringen här inte den bästa. Men i onsdags var vi ju i alla fall och hälsade på farmor och farfar. Åt god mat och jordgubbar, svettades och jag badade såklart. Trevligt var det!
 
Torsdag jobbade jag, innan det hanns det med lite festivalmat på PDOL. Igår jobbade jag på dagen och på kvällen gick vi på PDOL och strosade. Åt festivalmat också ... Såklart! Idag jobbar jag från eftermiddagen så några timmar innan är fria till att göra något. Återstår att se vad.

Njuter av sommaren

Har det rätt bra nu trots att det inte blev någon semester den här sommaren. Jobbar på halvfart och får ändå tid över att njuta av solen. Så länge min käre fästman är ledig känns det helt okej att ha det så! När han börjar jobba igen ska jag också se till att börja jobba så mycket jag kan. Men ibland behöver man ta det lite lugnt också och den tiden är nu!

 

Igår blev det först en tur in till stan för att uträtta några ärenden och äta på Subland (de har ju faktiskt mer än mackor, grymt bra!) Sedan hamnade vi hos några vänner som har en massa hundar (okej, fem). Där mådde man ju faktiskt helt okej ...

 

Efter att bilden togs kom typ alla hundarna och var nyfikna på varför jag låg på deras plats ... :-P
 
Har blivit jättesugen på att skaffa hund nu. Och en gård ute på landet! Men det är inte särskilt realistiskt i nuläget. Inte alls faktiskt. Dessutom vet jag inte vilken hundras jag vill ha än. Ser för och nackdelar med många olika raser. Men har inte riktigt fastnat till 110% för någon än. Vill ha en som gillar att mysa och bli kliad, som är "mjuk" till sätter men ändå framåt och positiv till att göra saker. Som är lugn när man är inomhus men piggnar till när man kommer ut. Helst en som inte skäller, jag gillar inte skälliga hundar. Vill även ha en som är trygg i sig själv och inte osäker till sättet. Sen så är det en fördel om den inte är alltför långhårig och fäller mycket. Och den ska helst vara av mellanstorlek och jag ska kunna brotta ner den om det behövs. Oh well ...
 
Idag ska vi åka och hälsa på farmor och farfar i stugan där man tillbringat många somrar. Känner att det blir alltför sällan man åker dit nuförtiden. Jag blir så avslappnad när jag är där, på ett sätt som man sällan blir. Men det är ju det där med att ha tid också. Förhoppningsvis får vi mer av den varan nu när byggnationerna är (i stort sett) klara i alla fall. Då kanske man hinner hälsa på folk ibland och bjuda hit folk också såklart. Det är något jag skulle vilja.
 
Nu ska jag dricka klart det sista av mitt kaffe, göra mig klar och sen ska jag nog följa med G då han ska lämna blod. Jag vill också! Vill vill vill! Men hoppas jag får se på när han gör det i alla fall, är nyfiken på hur mycket de tar. Hehe.

En Umeå-tripp

Nu har jag faktiskt något att blogga om. Tisdag till torsdag bestämde vi oss för att ta bilen och åka på en minisemester till Umeå. Bokade det mest speciella hotellet vi kunde hitta och unnade oss att ta ett lite större och dyrare rum. Ägnade dagarna åt att äta god mat, dricka drinkar och kolla i affärer. Tog det rätt lugnt med andra ord. Och det var ju faktiskt hur mysigt som helst!
 
Räkor på Rex.
 
Strawberry Daquiri, en stor och en liten då inte allt fick plats i en.
 
God hotellfrukost som tillagades på beställning.

Ingen pressare

Försökte ligga ute och sola, för det är ju galet varmt ute. Klarade typ tio minuter. Har inte alls ro till att ligga still! Det hade väl varit en sak om man haft en pool att doppa sig i eller lite trevligt sällskap. Men att bara ligga still och göra ingenting i den här värmen är faktiskt tufft. Nu sitter jag i uterummet istället med datorn i knäet. Det passar mig nog bättre kan jag motvilligt konstatera. Älskar sol, men är tydligen ingen "pressare". Då vet jag det.

Enformigt liv och brännskador

Har verkligen brist på saker att blogga om. Känns som att allt jag gör är att jobba. Jag har funderat fram och tillbaka på vad vi skulle kunna göra under nästa veckas tre lediga dagar. Kollat på resor, aktiviteter osv. Men allt är ju så jäkla dyrt! Jag vill verkligen göra något som är värt att skriva om. Svårt bara att komma på något. Väldigt svårt. Nog för att det säkert kan vara skönt att vara hemma och ta det lugnt också. Men det gör man ju rätt ofta.

Nåja, får fortsätta fundera. Igår ådrog jag mig förresten två fula brännskador. Först brände jag mig på en värmelampa på ovansidan av handleden och sen brände jag undersidan av andra handleden på en kokhet fritöskorg. Ååååh! Verkligen inte min turdag. Det ser jättefult ut och är opraktiskt när man ska duscha eftersom att det svider rätt mycket. Hoppas det inte blir ärr av det för då blir det FULA ärr. Men det blir det säkert, har ju flera stycken redan efter att ha bränt mig på plåtar och värmelampor tidigare och från att jag rivit mig på saker. Mina armar börjar se ut som ett slagfält. Det syns att jag har gjort något i alla fall. Hmm ...
 
Idag är planerna inte så många. Ska träna nu på förmiddagen och kanske sola, men i så fall antar jag att jag måste täcka över mina brännskador ... Sen i eftermiddag blir det fyra timmars jobb och sen ska vi väl laga någon form av middag, grillat vore gott. Kanske för en gångs skull ska vara förutseende nog att ta fram kyckling på tining. Jo, så får det bli!

De får visst inte mitt blod ...

Jag jobbar. Mellan jobben försöker jag leva. Träna, ligga i solen och få i mig mat. Nästa vecka har jag ledigt i tre dagar. Min älskade sambo har då fått semester. Så det enda jag vet är att något ska vi göra under dessa dagar. Den lediga tiden ska tas tillvara på. Det är viktigt. Frågan är bara vad vi ska hitta på. Det är ännu oklart.

 

Jag har förresten gått upp i vikt. Hur mycket vet jag inte, vågen här hemma funkar inte som den ska. Men det syns på min kropp. Glappet mellan benen är så gott som borta. Lite mer former har jag nog fått också. Ser friskare ut. Mitt mål har ju varit att gå upp så mycket i vikt att jag får bli blodgivare och hjälpa andra. Men jag googlade på det idag och insåg att jag förmodligen aldrig kommer få ge blod oavsett. För med min diagnos får man inte det för man vill inte riskera ohälsa hos givaren. JAHA?! Känner mig besviken. Ungefär som att säga att min kropp aldrig kommer fungera som en normal människas. Vill inte tro det.

 

Jaja. Det får väl räcka med att jag känner att jag mår bra då. Att jag ser normal ut och fungerar normalt. Mer bevis än så får jag nog inte. Tyvärr. I vilket fall som helst är det häftigt att jag kan fungera normalt. Visserligen innebär det ju att jag får avstå från mycket gott. Men ändå, egentligen borde jag nog må sämre. Men jag är glad för att jag inte gör det såklart.


Upptagen

Tänkte bara kika in och säga att jag fortfarande lever. Har två jobb nu dock. Och när jag väl är ledig vill jag ju tillbringa tid med min älskade sambo. Så mycket bloggande hinns väl inte med direkt. Ska dock försöka skriva när jag har något att skriva om. Det vill säga, inte nu.

Känner mig levande

Igår var jag ledig. Idag har jag jobbat tre och en halv timme bara och sedan tränat efter det. Äntligen börjar jag känna mig som en människa igen. Jag tänker, jag känner och jag lever. När jag jobbade som mest var jag som en zombie. Känslan jag har nu är både skön och stressande på samma gång. Jag vet att om jag är såhär avslappnad jobbar jag för lite. Men det är ju så treeeevligt att känna sig levande!

Men räkningarna ska likafullt betalas. Drömmar ska uppfyllas. Detta går ju inte. Mer jobbtimmar måste in. Får väl vakna upp ur den här sköna bubblan och försöka fixa det helt enkelt. Jupp, så måste det bli!

En lista

Jag gillar att ligga ute i solen och bara vara.
 
Jag sjunger på allt som faller mig in, nästan jämt.
 
Jag älskar min fästman.
 
Jag är inte speciellt bra på att hantera misslyckanden.
 
Jag föredrar sommar framför vinter, alla dagar i veckan.
 
Jag tycker om när min fina lilla kisse kommer och lägger sig på mitt bröst.
 
Jag är beroende av den där första koppen kaffe på morgonen.
 
Jag har på mig en rosa Mimmi Pigg tröja och ett par svartvita byxor.
  
Jag dricker gärna vatten.
 
Jag lyssnar på regnet som smattrar mot taket just nu.
 
Jag blir arg på idioter i allmänhet.
 
Jag är rädd för att bli arbetslös. Det är min värsta mardröm typ. Haha.
 
Jag önskar att jag får vara lycklig och må bra och att alla i min omgivning får det också.
 
Jag är pinsamt dålig på att ha ordning och reda hemma.
 
Jag är uppväxt i Rosvik, Råneå och Skellefteå.

Ledig?!

Ledig idag. Det känns ärligt talat ganska konstigt efter en väldigt intensiv jobbperiod. Men nu har jag bara ett jobb (för tillfället) så då blir det ju lugnare. Är sugen på att jobba extra på mitt kära gamla jobb ... Jag saknar redan alla där och då har det bara gått en dag sen jag slutade typ! Tänker på dom rätt ofta och hur de klarar sig. Det blir ju så, de har varit som en familj för mig ju! Svårt att släppa taget då.

Men jag måste samtidigt satsa helhjärtat på att komma in i mitt nya jobb och visa min bästa sida där. Den största utmaningen hittills har varit att inte säga "smaklig måltid" till kunderna när jag står i kassan. Jag tycker om att så i kassan och hjälpa folk, det är min favoritdel av nya jobbet. Är ärligt talat inte så duktig på att packa upp varor och sånt än. Blir stressad och river ner saker. Jag blir alltid stressad när jag känner att jag är dålig på något. Och det gör ju bara allt ännu värre! Men nog ska jag säkert komma in i det också. Fast jag kommer nog alltid gilla servicebiten av yrket bäst!

En sak som jag upptäckt när man jobbar mycket själv är att efter en stund börjar man prata med sig själv. "Makaroner ..." "Jaha, ketchup ...?!" Rätt som det är blir man stämplad som galen. Men jag saknar att inte kunna prata med någon. Tystnaden blir ju rätt påtaglig. Nåja, jag antar att det är en vanesak. Det kan väl vara skönt också ifall man skulle råka vara på dåligt humör. Vilket jag väl sällan är. Men ändå.

Ja, idag är jag ledig i alla fall. Ska fylla dagen ändå har jag tänkt. Träna. Kanske gå på stan. Kanske kika in på gamla jobbet och se om de lever än (ja, jag HAR svårt att släppa det!) Sen ska jag väl laga middag, något med potatis. Säkert gör jag något mer. Inte kan jag då ta det lugnt i alla fall, då blir jag nog tokig :-)

RSS 2.0