Full kalender

Livet flyter på och saker händer. Första helgen som kontaktfamilj avklarades förra helgen och det kändes hur bra som helst. Vi fixade i ordning ett rum och flickan fick välja tapet och sätta upp affischer på väggarna. Känns som att det blivit helt rätt i matchningen. Kommer inte skriva så mycket om detta dock, kanske bara berätta lite kortfattat om vi gjort nåt speciellt. 
 
För övrigt har jag och maken varit på studentfirade idag hos hans föräldrar, inte föräldrarna som tagit studenten såklart. Hehe. Vi hade plockat ihop ett litet firarkit till den glade studenten bestående av presentkort på systembolaget, två cider, vätskeersättning och chips till dagen efter. Man måste väl inte alltid vara så himla seriös jämt, bättre att ge honom något han har användning för direkt, tyckte jag. 
 
Nästa helg är det ju midsommar och jag, som typ aldrig bakar, har fått i uppdrag att baka en tårta till firandet. Svärmor var rädd att jag skulle bli hjärnslö av att inte tänka, så hon tyckte jag kunde göra en tårta. Nog kommer jag få tänka alltid, gluten- och mjölkfri ska den vara och jag gör aldrig något jag inte tror kommer bli jättegott. Med andra ord, en hel del tankeverksamhet kommer gå åt till detta. Nåja, får väl ihop något i slutänden. 
 
Efter midsommarveckan står intensivt jobb på schemat fram till semestern. Det tackar jag inte nej till. Tycker snarare att det är synd att det inte är så jämt. När jag jobbade på hamburgerrestaurang var det i princip så att ju mer man ställde upp och jobbade och desto mer man ansträngde sig, desto fler jobbpass fick man. Här har jag faktiskt inte riktigt knäcka koden för hur man ska göra för att få jobba mer. Men när chanserna ges tar jag dem såklart. 
 
Det var allt för tillfället. See you later!
 
 

En stor grej

Här ekar det tomt, men det innebär inte att det inte händer saker. Orkar inte prata om det tråkiga, så jag går direkt på det roliga. Igår träffade vi en nioårig flicka som vi ska bli kontaktfamilj åt, och hennes pappa. Det här känts både spännande och lite skrämmande och jag har varit på väg att fega ur flera gånger. Men nu känns det mest spännande faktiskt. Vilken grej alltså! Vilket ansvar och vilket förtroende man får från barnets föräldrar! Det blir en nyttig erfarenhet likaväl som ett spännande äventyr. 
 
För övrigt styrketränar jag och går promenader för att försöka bli stark och få mer kondition och ork. Vädret har varit underbart de senaste dagarna, så det har varit riktigt härligt att vara ute. 
 
Förra helgen var vi och åt middag med makens föräldrar på Sjöbodan, vädret var lika strålande då så det var härligt. Åt bakad potatis med skagenröra, det kan liksom aldrig bli fel. 
 
Ja, det var väl lite av vad som hänt på sistone i alla fall. 

RSS 2.0