Måste sluta jämföra ...

Jag kollar rätt mycket på andra och hur dom har det. Det är verkligen inte att rekommendera. Att jämföra sitt liv med andras. Ändå kan jag inte riktigt låta bli. Om jag inte gjort det hade jag förmodligen tyckt mitt liv var perfekt. Nu kan jag istället se saker som andra har och bli deppig och undra varför jag inte också får det.

Jag hade kanske tyckt att jag såg bra ut om jag inte sett någon som såg bättre ut. Jag hade kanske tyckt jag dög om jag inte sett någon som var mycket bättre. Jag hade kanske varit nöjd, om jag slutat jämföra mig själv med andra.

Men hur gör man?

Solen skiner idag!

Har suttit ute i solen en stund, men jag får väl motvilligt erkänna att det ännu är lite för kallt för att vara utan ytterkläder. Idag anföll Yoda mig medan jag pratade i telefonen och att försöka strida med en katt med endast en hand är dömt att misslyckas. Mina armar och händer ser numer ut som att de tillhör ett emo. Yaay.

Jag har även läst på lite om Japan idag och längtat efter att åka dit. Tänk att få stanna några veckor och bara resa omkring i landet och se saker ... Underbart! Helt underbart.

Helt underbart ...

Dreams ...

Det här året kommer jag nog inte förverkliga en enda en av mina drömmar. Eller jo, en har ju redan gått i uppfyllelse. Husköpet. Men av just den anledningen ligger de andra drömmarna på is ett tag.

Men jag har några saker jag vill göra i framtiden.

En lista:
* Fixa till huset så att det blir exakt som vi vill ha det.
* Åka till Japan- No explanation needed?
* Skaffa hund.
* Ha någon form av väldigt småskalig djuruppfödning skulle vara kul.
* Få mig några fler gaddningar på kroppen.
* Kanske ta motorcykelkörkort- Så jag och gubben kan fara ut och köra ... Jag vet då en som vill.
* Resa och se världen.
* Byta efternamn- If you know what I mean.
* Typ ha en sommarstuga- Nu pratar vi låååångt in i framtiden.
* Skoter måste man väl ha haft också.
 
Och en massa annat. Någon gång!

Ring ... Ring?

Ledig idag. Slöseri med tid med andra ord. Min sambo jobbar ju ändå. Och jag har som sagt inga vänner. Och inga pengar heller för den delen. Vilken dålig arbetsnarkoman jag är ... Spelar ingen roll att jag försöker jobba så mycket som möjligt (förutom varannan helg, för då SKA jag vara ledig), jag är ändå fattig.

KUUUL LIV.

Ensam tid är bortslösad tid

Så fort jag blir ensam känns det som att jag bara vill försvinna. Det verkar faktiskt som att jag blivit beroende av att ha folk omkring mig för att må bra. Förut tyckte jag nog om ensamheten på något vis. Nu hatar jag den bara. Varje sekund av den. Egentid, go to hell.

Så varje morgon känner jag mig grymt omotiverad på livet. Sedan åker jag till jobbet. Blir glad. Eller så kommer världens bästa sambo hem. Då blir jag också glad. Men de där dagarna då han jobbar och jag är ledig dom suger verkligen. Jag jobbar hellre ihjäl mig än är hemma själv!

Tur att idag inte är en sån dag. Jobb 11-14 och sedan vet jag inte vad vi hittar på? Säkert nåt kul ... Eller inte. Huvudsaken är väl att man har varandra.

This day ...

När jag vakande igår hade jag kvällen innan förutspått att det skulle bli en dålig dag. Jag åkte till jobbet och allt gick lysande, så jag antar att jag hade fel. Sedan bar det direkt av till bowlinghallen för att ha möte, äta middag och bowla med mina workmates (efterlyser ett lämpligt svenskt ord för detta?!)

Det var väl ... Sådär. Vi har tre par på jobbet och igår önskade jag att jag också jobbat med min käraste. Har svårt för att se andra som är tillsammans utan att längta efter honom ju! Jobbigt jobbigt.

Vad händer idag då? Jobb i tre timmar. Jag känner mig bara seg och ganska omotiverad. Det blir väl bättre när jag kommit igång antar jag. Brukar för det allra mesta bli glad så fort jag kommer till jobbet, även om jag inte varit det innan. Ska det inte vara tvärtom?! Haha.

Men jag får väl erkänna att jag längtar efter semester också. Liiite i alla fall!

Igår, idag ...

Igår var jag och åkte skridskor med några från jobbet. Det var första gången på åtminstone tre år och jag hade helt glömt bort hur jäkla kul det är! Är väldigt nöjd för jag trillade inte en enda gång heller, det trodde jag ändå jag skulle göra. Idag har jag dock träningsvärk i halva ryggen och lite i benen. Men det är ju sånt man får räkna med. Lätt värt det och jag gör gärna om det!

Idag ... Sitter och längtar efter att resa. Allt omkring det ... Att flyga, äta på flygplatsen ... Förväntningarna och till och med tröttheten. Allt. Det var drygt fem månader sedan vi var iväg nu. Det kommer gå ytterligare fem månader och fler, inser jag motvilligt. Om nu ingen skulle känna för att bjuda oss på en resa, haha. Nä, jag får gott hålla mig hemma. Inte lika spännande men det känns ändå bra att ha ett riktigt hem. Man kan ju inte få allt på samma gång.

Nej, om man skulle ta och hitta på något ...?

Tankar ...

Ibland önskar jag att jag var tankeläsare. Somliga människor är riktigt knepiga att få något riktigt grepp om. Vad tänker de ... Egentligen? Vart har man dom? Det är både fascinerande och samtidigt lite skrämmande med sådana personer. Men eftersom de är ett riktigt mysterium blir man ju nyfiken och vill veta mer.

Jag har kommit fram till att jag tycker om att lyssna på vad andra har att berätta. Däremot så är jag inget stort fan av att prata om mig själv. Vadå, DET är väl TOTALT ointressant?! Jag vet ju redan allt om mig själv. Ska alla andra veta det också? Haha. Inte så troligt att någon är intresserad av det. Antar att det perfekta yrket för mig skulle vara att bli psykolog. Men jag vet inte, jag säger ju gärna exakt vad jag tycker och att idiotförklara folk som redan mår dåligt är kanske ingen hit. Hmm ...

Ibland kan jag känna mig lite väl elak. Jag fjäskar ju inte för folk direkt. Tja, kanske lite i min yrkesroll, men inte när det gäller folk jag träffar regelbundet. Samtidigt kan jag själv tycka att det är en egenskap jag faktiskt gillar hos mig själv. Jag tror ingen behöver fundera över vad jag tycker om dem? Själv uppskattar jag ärlighet även om den ibland kan vara sårande. Lögner och falskhet är ändå tusen gånger värre.
 
Men jag önskar också att jag var bättre på att säga snälla saker. Till vissa personer, inga problem. Men det är oftast inte de personerna som behöver höra det för de vet förmodligen redan om det. Av någon anledning är det lättare att påpeka sådant som är mindre bra. Jag känner mig såååå fjäskig när jag säger något snällt! Men samtidigt mår man bra i hjärtat av det.
 
Vem vill jag vara? Hur vill jag att folk ska se på mig? Hur ser folk på mig idag? Mycket frågor och få svar. Men jag skulle gärna vilja vara en sån man kan lita på i alla lägen. Som man kan anförtro saker till. Jag skulle vilja kunna vara ett bra stöd åt de i min närhet. Herre gud, det låter väldigt ... Pretentiöst? Men jag antar att jag bara vill vara en uppskattad medmänniska.
 
Mycket snack om mig. Hur är det med er? :-)

Alive

Jag överlevde nattjobbshelgen. Det gick till och med riktigt bra. Idag däremot är jag trött, för jag gick upp hyfsat "tidigt" för att kunna somna i tid ikväll. Är besviken över att jag inte jobbar idag dock. Känns ganska onödigt att vara ledig en måndag. Det snackas om egentid och att skämma bort sig själv osv. Men alltså nä, jag är fattig och tycker om att ha folk omkring mig ... Så hur kul låter det på en skala?!

Det är väl vid tillfällen som dessa man skulle haft en vän att ringa. Men av någon anledning har jag liksom inte lyckats så bra med vänskapsbiten. Kanske för att jag inte tagit tag i det ordentligt. Men det känns bara som att ingen är särskilt intresserad av att vara just min vän.

Men å andra sidan har jag rätt mycket annat. En underbar pojkvän och en (stundtals) jättego katt till exempel. Jag kan helt enkelt inte klaga ändå. Man kan faktiskt inte få allt. I guess.

Den fruktade ...

Och nu har det blivit dags för den där perioden varje månad ... Den då jag bara vill lägga mig ner och grina och banka i golvet och dunka huvudet mot väggen. Jaa ... Nattjobbshelgen alltså.

Hade det inte varit för den där helgen varje månad hade jag förmodligen inte haft en tanke på att byta jobb. För det passar mig så himla bra! Jag tycker det är himla roligt att få använda all den energi jag faktiskt har och göra något vettigt med den.

Men så kommer den där nattjobbshelgen och mitt huvud liksom kraschar. Alla hjärnceller simmar typ runt i sirap. Och jag måååår iiiiilla. ALLTSÅ FAN, MÅSTE DET VERKLIGEN VARA SÅ?!

Allt jag vill är att slippa må så himla obra!

Flyt

Har varit ledig hela helgen. Det var ju himla skönt. Dock har jag tre till lediga dagar som jag gärna klarat mig utan. Jag vill ju jobba! Är det något jag lärt mig om livet så är det att smakar det så kostar det. Med andra ord, vill man kunna uppfylla sina drömmar och mål behöver man få in en fet lön på kontot varje månad. Alltså känns det som totalt bortkastad tid att vara ledig!

Och just som jag tänker att jag hoppas att jobbet ska ringa ... Ringer telefonen. YAAAY! Jobb 10-16! Ibland har man flyt.

RSS 2.0