Kroppsideal

Såg nu att jag blivit inbjuden att gilla en sida på facebook. "De snyggaste kvinnorna har kurvor" typ. Jag känner verkligen att jag vill gilla den ... Nooot! Det skulle ju vara som att erkänna att jag inte är snyggast. Hmpf!

Ärligt talat, de som gillar den där sidan är ju antagligen kurviga själva och vill känna sig snygga. Visst, "kurvor" kan säkert vara fint. Men att vara smal kan också vara fint. Och att ha muskler kan också vara fint. Jag börjar över huvud taget bli ganska less på utseendehetsen. Visst, klart att jag också bryr mig om mitt utseende. Men jag försöker inte övertyga alla jag känner om att mitt utseende är det absolut snyggaste och att alla andra är fula.

Det är ju precis sånt här som skapar osäkerhet bland unga och får dem att känna att de inte duger. För att de inte har en viss kroppstyp. Förut skulle man vara smal. Nu ska man tydligen ha kurvor. Båda är ju precis lika illa. Det är typ ... Kroppsrasism. Man ser ner på folk som har fel kroppstyp helt enkelt.

Men jag tänker inte acceptera det. Jag har mått dåligt över att väldigt många verkar tycka det är fult och äckligt att se ut som mig. Men jag tänker inte må dåligt mer. För även om min kropp inte är vad man kallar ideal så är den rätt fantastisk ändå. Den tar mig dit jag vill och den har klarat sig från skador och problem. Så uppenbarligen är min kropp den bästa kroppen man kan ha. En ganska frisk kroppstyp. Vad mer ska man egentligen behöva begära av en kropp?! Hellre smal och frisk än kurvig med svåra ryggproblem, knäproblem och annat tråkigt. Eller?

Det händer grejer

Igår var sista jobbdagen innan våran lilla minisemester. Nu är jag ledig i sex dagar. Fast egentligen börjar semestern först imorgon så jag kan jobba idag. Men jag har inget pass tilldelat i alla fall.

Har dock lite andra saker planerade idag. Ska prata med en snubbe om ett eventuellt jobb. Sedan måste jag städa upp här hemma, packa för fem dagar i Stockholm och det är en bonus om jag hinner spackla och måla lite innan. Jag ska träna också, annars blir det bara en dag den här veckan. Två är inte mycket heller, men bättre i alla fall.

Jag trivs med mitt liv nu. Det händer saker och då mår jag som bäst. Att bara stå stilla och trampa på samma ställe kan lätt ge upphov till panik. Men nu har jag mycket att se fram emot även om jag inte vet till hundra procent hur allt blir. Hur det än blir tror jag dock det kommer bli jättebra.

Det är precis såhär det ska vara. Mycket. Aldrig vila, aldrig tänka. Då är jag glad!

Mormor

Igår fick jag veta att min lilla mormor lämnat jorden. Stilla somnade hon in. Efter sig lämnade hon nio barn fler barn och barnbarn än jag kan hålla reda på.
 
Jag kommer alltid minnas då man var liten och hälsade på hos mormor och morfar. Mormor lagade alltid så god husmanskost och både hon och morfar var världens snällaste människor. De hade alla Astrid Lindgrens filmer i sin bokhylla också. Bröderna Lejonhjärta var en favorit.
 
Och just för att jag såg Bröderna Lejonhjärta så många gånger hos mormor och morfar är jag övertygad om att de är i Nagijala nu! På lätta ben och med stora leenden vandrar de där, sida vid sida igen. Och även om det känns lite vemodigt att de båda är borta är jag övertygad om att de har det bättre där de är nu.
 
Så jag säger inte vila i frid. Jag önskar istället mormor all lycka i sitt nya Nagijala-liv! :'-) <3
 
 

Sammanfattning

Har inte haft tid att blogga på några dagar då det har varit fullt upp! På fredagen blev jag upphämtad tidigt av en arbetspolare, vi åkte och hämtade upp en tredje och sedan bar det av mot Umeå för att jobba där och lära sig lite nytt. Kul att ha en åkrädd i bilen som skrek och kommenterade hur man körde, ojoj! Väl framme (ja, vi överlevde resan) hittade vi till restaurangen där vi skulle jobba och bytte om. Sedan följde ett antar hektiska timmar, men alla var trevliga så det var kul.
 
När vi jobbat klart blev jag och hon jag skulle sova med visade till lägenheten vi skulle bo i av en schysst snubbe. Ett rum stod till vårat förfogande, det rymde nätt och jämnt en säng och en luftmadrass. När vi sett rummet gick vi till Ica och köpte tvål, duschade och var sedan redo för middag. Middagen intogs på en typ italiensk restaurang som hette Vezzo, där jag åt en laxsallad. Gott och fräscht! Sedan gick vi "hem" och sov efter en tur förbi Pressbyrån.
 
Åtta timmars sömn blev det faktiskt. Vaknade åt och en banan och en "bar" ute på balkongen. Blev inte mätt så vi gick till Donken. Var nog lite trött när jag skulle beställa för när han i kassan frågade om jag skulle ha kaffe med mjölk eller svart svarade jag "med svart" Ååh! Bortgjord tjej. Haha. Åt en portion bacon med scrambled eggs i alla fall. Blev inte mätt så jag gick och beställde en till portion. Snubben i kassan frågade om jag var trött (haha) och efter lite småprat där han frågade vart jag jobbade, varpå han fick veta att vi var i samma bransch, bjöd han på smoothie. Schysst typ det där.
 
Jobbdag nummer två sedan. Vi fick börja tidigare än planerat och hjälpa till med öppningen. En lång dag visade det sig att det skulle bli, för vi fick även sluta senare än planerat. Med värkande fötter haltade vi omkring och serverade långa köer av kunder mat. Men lärorikt var det, nu har jag nog provat allt som finns att prova. Alla vi jobbade med var trevliga också så det var kul.
 
Sedan var det dags att åka hem. Körde första biten innan det var dags för byte. Med ett hot om att få en ostbåge intryckt i örat hängande över mig satt jag nervöst och sneglade bakåt från förarsätet. Hehe. Nädå, det var en rolig hemfärd också men det var ändå skönt när jag väl var hemma igen. Borta bra men hemma bäst!
 
Söndagen blev ganska lugn. Vaknade med migrän så hela förmiddagen gick åt till att må dåligt. Efter en lång och tung vecka var det inte helt oväntat. Framåt eftermiddagen mådde jag i alla fall bättre så jag och G åkte och röstade och sedan tog vi en tur till Luleå. Köpte (äntligen) en ny telefon. Det blev en Samsung Galaxy S4 mini som jag är jättenöjd med hittills. När vi kom hem så grillade vi korv och burgare, nice nice.
 
Igår tränade jag på morgonen och sedan fick jag jobba några timmar. Det är ju sällan fel alltså. Behöver alla pengar jag kan få inför semestern känns det som. Risken finns även att de är slut innan semestern. Men hur som helst, pengar är bra.
 
Idag ska jag jobba också och mycket mer lär nog inte hinnas med. Men så ser det ut i alla fall.

En tillbakablick

Igår under en stund då jag hade lite att göra läste jag lite ur bloggarkivet. Året var 2010 och jag gick på universitet och bodde själv i min lilla lägenhet. Gjorde tydligen galna saker som att äta prinsesstårta till middag och levde mer eller mindre på pepparkakor med ädelost där ett tag. Satt uppe till sent på kvällarna och chattade med folk eftersom att jag inte kunde sova. Och trots att jag hatade att bo själv och misstrivdes i skolan ligger det ändå något smått nostalgiskt över den tiden. Jag älskade verkligen att äta och åt allt som föll mig in. Hade just flyttat hemifrån och det gav ju en viss frihetskänsla också. Jag kunde göra vad jag ville utan att ta hänsyn till någon annan.

Det var en intressant tid ur mitt liv trots allt och jag är glad över att jag provade på att bo själv även om jag inte var glad över det just då. Det var nog nyttigt för mig att få prova på hur det kändes även om jag inte kan påstå att jag längtar tillbaka dit. Jo, en sak saknar jag ... Att kunna unna mig att äta vad jag vill. Men min kropp mådde inte bra det året, så det är i inte värt det. Annars saknar jag nog inget från den tiden.

Det känns som evigheter sedan dess. Jag tycker min blogg var roligare att läsa på den tiden. Och jag kunde fortfarande finna glädje i små saker på ett sätt som lite gått förlorat med åren. Jag har så stora mål nu som jag inte hade förut. På gott och ont antar jag. Kanske hittar jag tillbaka lite någon gång till personen jag var då. Kanske är hon förlorad för alltid.

Fått mycket gjort redan

Igår jobbade jag till stängning. Idag klockan 07.30 var jag på arbetsintervju. Sedan åkte jag och tränade. Efter det låg jag ute och solade. Nyss lagade jag fyra portioner mat. Allting innan klockan tolv?! Det är väl i och för sig bra, då har jag fyra timmar på mig att vila innan jag ska vara på jobbet igen. Ska nog gå ut och lägga mig i solen igen.

En till blogg!

Bara för att jag aldrig kan bestämma mig så har jag startat EN TILL BLOGG! Jag ville liksom ha en nystart och en blogg med ny design och fina bilder. Fast jag kommer blogga på den här också, kan bara inte släppa den trots allt.

 

Klicka HÄR för att komma till den nya bloggen.


Missar jag något?

När jag läser om folk som pluggar i USA, backpackar i Asien, tågluffar i Europa, jobbar i Australien, bor i Spanien osv. funderar jag över vad jag missar genom att så tidigt i livet ha valt "tryggheten" framför äventyren. Kommer jag ångra mig senare i livet? Visst kan jag redan idag känna lite panik över att jag inte provar på saker.

 

Men jag vet samtidigt inte om det där äventyrliga skulle vara min grej. Att leva för dagen och inte veta hur morgondagen kommer se ut, vart man ska bo eller om man har pengar till mat. Att kanske inte ha möjlighet att duscha varje gång man känner för det. Nä, jag är nog ganska bekväm av mig. Gillar att duscha, bo fräscht och kunna unna mig att äta gott ibland.

 

Men någon gång skulle jag vilja resa runt i till exempel Asien eller USA och bara åka dit man känner för. Inte planera så mycket utan bara vara spontan. Man måste ju ändå ha provat. Och förhoppningsvis kommer jag kanske fram till att det inte var något för mig. Men då vet jag ju. Jag måste ändå ta reda på hur det är. Så känns det.

 

Fast det är inte så bråttom. Det får bli när det passar helt enkelt. Innan finns det mycket annat som ska hinnas med. Sådant som inte är så dumt det heller.

 


Huvudvärk

Vaknade tidigt idag med huvudvärk. Jippie! Förmodligen låg jag ute i solen för länge utan att dricka något. Hoppas det går över snart i alla fall.

Jag måste erkänna att träningsbloggen som jag startade är inte så rolig att skriva i. Att bara skriva om ett visst ämne är nog inte riktigt min grej. Men jag kanske fortsätter skriva i den bara för att själv ha koll på min träning typ. Får se hur jag gör.

Huvudvärken gör att jag inte riktigt kan tänka klart. Så jag kommer inte på något att skriva om. Hmm ...

Tio röda rosor

 
 
 
 
Finns det något mer tacksamt att fota än rosor? Jag tror faktiskt inte det, de är så vackra! Och ännu vackrare blir de när man fått dem från någon man tycker mycket om :-)
 

Vaken

Vaknade klockan sex idag och kände mig förvånansvärt pigg. En och en halv timme senare sitter jag nu i soffan och känner mig inte lika pigg längre. Men jag ska ändå ta tillvara på den här dagen. Om en stund ska jag bege mig mot gymmet och därefter väntar lite spackling här hemma. Det finns mycket som är oklart än så jag ska bidra med det lilla jag kan i alla fall.

Igår firade förresten jag och G två år som förlovade! Eller firade och firade, jag jobbade hela dagen och när jag kom hem åt vi potatis med falukorv, bacon och ägg. Men jag fick rosor också! <3 Ändå sjukt att tiden gått så fort, det var ju nyss vi var i Turkiet och köpte ringarna?!

Jag ska erkänna att träningsmotivationen sviktar lite för övrigt. Redan. Sedan jag börjat träna har jag blivit så trött. Jag vet att det beror på att jag får i mig mindre näring än jag gör av med. Men det är jättesvårt att äta tillräckligt mycket! Nåja, jag ska kämpa vidare. Nog ska jag få en massa snygga muskler en dag. En dag.

Allt som ska hinnas med

Tankarna går runt i huvudet trots att det är rätt tidigt på morgonen. Jag, som trodde jag skulle åka utomlands exakt varje år sedan jag började få en egen inkomst, har inte varit utomlands sen oktober 2012! Med ett kök som snart är helt klart känns det såklart värt det. Men samtidigt finns den där lilla rösten i huvudet som säger "Hallå! Tänk på hur många länder som finns att besöka, hur ska du hinna med alla om du inte börjar nu?!" Och den har rätt, jag vill ju hinna se så mycket under min korta tid på jorden.

Men man måste vara realistisk också. Tillgångarna är inte obegränsade. Vi är inte miljonärer. Och hur gärna jag än skulle vilja åka utomlands på sommarens semester vet jag inte hur det skulle gå till. Får nog helt enkelt inse att det finns vissa saker man helt enkelt inte kan lyckas med hur gärna man än vill. Jag har alltså nästan uteslutit det helt. Ja, bara nästan. Det finns en envis liten sida av mig som hoppas på ett mirakel ;-)

Nåja. Snart ska jag bege mig mot jobbet. Drömma får jag fortsätta med senare antar jag.

Vad har hänt?

Såå ... Vad har hänt sedan sist jag skrev? Jo, jag har trampat på en elkontakt (gör aldrig det, det gör ont läääänge). Sedan så har jag fått ett intressant mail gällande en sak jag skickade in ansökan till för några dagar sedan. Det stod i alla fall att jag är en av 16 av 300 som verkar intressant. Oavsett hur det går så är det ju superbra! Blev verkligen glad. Mer då? Jag har jobbat (med en fot som gjorde ont), det var inte jättekul. Tränade innan också. Det var okej.

Det var nog allt ...

Inte den bästa av dagar

Inte den bästa av dagar kanske. Vaknade tidigt på morgonen av att en elektriker kom hem till oss när jag låg naken i sängen. Klev snabbt som ögat upp och klädde på mig i panik. Åt frukost och tog upp datorn för att blogga. Då skulle tydligen elektrikern stänga av strömmen så nätvärket dog ju.
 
Jaha, tänkte jag och la om planerna till träning. Men under tiden jag var inne på toan för att byta om till träningskläder så hann elektrikern öppna dörren till sovrummet där Yoda var instängd. Även dörren till uterummet var öppen och luckan ner till husgrunden! Jag hann få tag i Yodas svans just innan han hann hoppa ner under grunden. Puh! Efter det övervägde jag att stanna hemma och vakta katten så han inte begav sig ut på fler äventyr. Men jag ångrade mig och satte mig i bilen för att köra mot gymmet. Stendöd motor. Jahapp, då var det ju bara att ringa G för att få igång bilen. Någon träning blev det inte, fick åka till jobbet otränad och utvilad istället.

På jobbet då. Ett nio timmars arbetspass. Inte mycket att säga egentligen, det var lagom mycket folk och gick bra. Fick bara ruskigt ont i fötterna och lederna i benen i allmänhet. Trots det lyckades jag kravla mig till bilen efter arbetspassets slut ... Och den här gången svek den mig inte utan startade!

Men vad spelar väl det för roll när man kommer hem till ett tomt hus och inte vet när sambon riktigt kommer dyka upp och verkar för upptagen för att svara på sms? Så nu sitter jag här, trött och hungrig och vet inte om jag ska göra mat eller om jag ska vänta. Är inte ens sugen på att laga mat egentligen, men hungrig är jag.

Ärligt talat, den här dagen har inte varit någon höjdare. Bättre lycka imorgon antar jag. Hoppas jag.

33 spänn

Tillgängligt belopp på kontot: 33 kr och 65 öre. Mohaha, livin' on the edge! Nä, men jag tänkte att om jag betalar så många räkningar som möjligt innan lönen kommer jag ju känna mig rik sen! Och vad kan hända innan torsdag liksom?! Inget, hoppas jag. Hehe. Fast näe, jag kommer inte känna mig rik sen heller. Men kanske mindre fattig! :-)
 
Glöden har förresten kommit tillbaka. Det gör den alltid. Jag känner att jag måste sikta mot att klara mina mål och drömmar även om det inte är säkert att jag lyckats. Får helt enkelt fråga mig vad som är viktigast och vad som kanske kan nedprioriteras. Behöver jag till exempel dricka en Loka Crush i veckan (ca 960 kr/ år) och ett juicepaket i veckan (ca 480 kr/ år) eller funkar vatten lika bra? För mig är det en fråga om huruvida Lokan eller juicen ger mig något energimässigt också. Mer energi gör ju att man orkar mer. Men jag rannsakar mig själv och vad som är viktigast helt enkelt. Kanske kommer jag fram till att jag vill ha det som det är nu. Kanske är drömmarna viktigare. Det är sånt man måste känna efter.
 
Ibland kan jag dock bli lite trött på mig själv. Att jag alltid känner att varje mål ska nås till varje pris. Det är ju ganska skönt att vara spontan också. Göra det man känner för just för stunden. Att vara så resultatinriktad som jag kan vara är nog inte ens sunt. Får ju ångest bara jag köper en jacka! Men å andra sidan har jag läst någonstans att folk som har konkreta mål att sträva mot blir lyckligare. Jag vet inte jag.

Kraschlandning för drömmaren

Och DÄR kom verkligheten ikapp! Krasch, kaboooooooom! A just det, budgeten var ju inte obegränsad och allt går ju inte bara för att man vill. Utlandssemester i sommar, bröllop i maj nästa år och Japan i juli nästa år ... Det är ju bara att glömma att allt det där går att ordna på den tiden. Det drar så fort iväg med kostnader så man anar inte förrän man verkligen sätter sig ner och räknar på varenda liten grej. Är verkligen för optimistisk ibland ... :-(
 
Men jag vill prioritera bröllopet. Visserligen har jag velat åka till Japan i evigheter men det får väl vänta. Vill ha bröllopet så snart som möjligt så att alla jag tycker om kan vara med. Man vet aldrig hur det ser ut om några år med den saken.
 
Jag försöker alltid hitta lösningar för att lyckas med det jag vill. Men i det här fallet for glöden ur mig. Det är helt enkelt för övermäktigt med allt. En enskild sak är verkligen nog men tre är minst en för mycket. Jag kan helt enkelt inte se hur jag skulle kunna lyckas i dagens läge. The superwoman is dead.

SEMESTEEEER!

Morgonen började på bästa tänkbara sätt med en godkänd semesteransökan. Sommaren är räddad! YIIIHOOOOO! 14 juli- 3 augusti är jag alltså ledig tillsammans med min bästa fästman. Nu är bara frågan vad vi ska hitta på. Då vi ju bestämde oss för att klämma in både bröllop och Japan nästa sommar blir ju detta års semesterbudget minimal ... Men så länge vi får vara tillsammans faller resten på plats. Och något ska vi väl hitta på, men inget är bestämt. Förslag mottages tacksamt! :-)
 
 

Perfektion

Dessa klänningar som jag hittade här är perfektion i sin renaste form! Åh!
 
 

Nya planer

Det går snabbt i svängarna. Igår började vi fundera på att det kanske skulle finnas fördelar med att gifta sig redan nästa år. Så som det ser ut nu gör vi helt enkelt det. Inte i Turkiet som vi tänkt från början och inte 2018, utan i Norrland 2015. Man ska väl göra vad som känns rätt och jag vill ju att så många som möjligt ska kunna komma! Så planerna för nästa år är giftermål och senare Japan som bröllopsresa. Sparasparasparasparaspara ... Vi får kanske ta det lite lugnt fram tills dess i alla fall.
 
Min livsfilosofi är att man ska drömma stort och fullfölja sina drömmar. Man kan inte skjuta upp sådant man vill göra hur länge som helst, för man vet faktiskt aldrig hur mycket tid man har kvar. Och det känns inte som att jag har oändligt med tid. Kan inte beskriva varför, men det är en känsla jag har. En känsla av att om det varit tänkt att jag ska leva tills jag blir 100 år så hade jag inte känt stressen att hinna med allt jag vill. Och om jag haft den tiden hade jag inte haft sånt flyt som jag har nu. Klart man aldrig kan veta, men jag ifrågasätter ofta varför jag inte utsatts för några större motgångar under de senaste åren. Kanske är det för att det riktigt stort bakslag väntar någonstans i framtiden.
 
Nej, jag vet inte. Man kan inte veta och nu låter det som att jag är väldigt pessimistisk. Det är väl inte direkt så att det är förutbestämt hur ens liv ska bli. Eller så är det kanske det. Vem vet egentligen? Hur som helst tror jag inte det är negativt att förverkliga sina drömmar så fort man har möjlighet. Oavsett om det visar sig att jag visst kommer fylla 100 år en dag. Jag kan säkert hitta fler drömmar om jag lyckats förverkliga dem jag har nu. Det brukar aldrig vara särskilt svårt.
 
Men jag förstår verkligen inte. Jag förstår inte hur jag kan vara så priviligierad att jag får göra sånt jag vill göra. I hela livet har man hört människor prata om sina drömmar som att de vore en omöjlighet att genomföra. Drömmar var just drömmar. "Kanske någon gång ..." sa folk drömmande. Och här sitter jag och kan inte komma på en enda dröm jag inte skulle kunna förverkliga inom en överskådlig framtid. Inte alla på en gång såklart, men en i taget. Och då har jag inte ens ett jobb med någon särskild lön. Så varför kan jag? Det enda svaret jag kan komma på är för att jag aldrig tänkt tanken att det inte skulle gå.
 
Jag borde verkligen ha samma syn när det gäller vissa andra saker. En sak som jag inte ser så positivt ut är chansen att få ett jobb där jag inte behöver jobba natt. Jag har jättedåligt självförtroende. Har svårt att tro att andra skulle kunna tycka om mig. Så trots att jag mår dåligt av att jobba på nätter förmår jag mig inte att ändra min situation. ALLT annat kan jag styra dit jag vill men just den delen tycks omöjlig. Kanske för att den delen är beroende av vad andra människor tycker för att funka. Det är inte bara upp till mig. Jag hatar att mitt liv ska hänga på andra. Att vara  så beroende av andra.
 
Men jag antar att alla måste ha någon del i livet som inte är perfekt. För det finns inget sådant som perfektion. Min största akilleshäl är mitt självförtroende. Men jag försöker jobba på det. För innerst inne bor det en liten, liten perfektionist i mig.

En lugn helg

Den här helgen har varit en återhämtningshelg. Återhämtning har verkligen behövts! Igår somnade jag mitt på dagen till och med, det hör inte till vanligheterna. Sedan somnade jag innan omröstningen när jag såg Eurovision Song Contest också. Men G väckte mig för att säga att Österrike vann och Sverige kom trea. Precis vad jag trodde faktiskt!
 
Igår unnade jag mig även att köpa en sommarjacka. Det är väldigt sällan jag köper jackor men i mitt tycke behövde jag verkligen en, för jag har ingen sommarjacka. Dock så innebar köpet lite ångest ändå, det var mycket pengar som skulle ut i en tid då vi har stora utgifter. Men för mig är det viktigt att ha en tunn jacka som har fickor med dragkedja då jag typ aldrig har en väska med mig att stoppa mina saker i.
 
Nåja. Nu är det utgiftsstopp ett tag på sånt som inte är hundra procent nödvändigt. Saker till huset är nödvändiga och mat är nödvändigt såklart. Men resten, om så bara en juiceförpackning, får för tillfället ses som onödiga lyxprodukter. Här ska sparas! Jag är sjukt bra på att spara när jag vill. Ser det nästan som en sport.
 
Det var nog allt jag hade att säga för tillfället. Byebye!

Sista dagen

Idag känns nacken spänd. Har ätit tre riskakor med pålägg till frukost. Gröt kändes för mastigt. Hade tänkt träna idag men vila känns ju såååå skönt. Vaknade ganska tidigt och känner mig inte ett dugg utvilad. Ska nog ligga kvar i soffan en timme i alla fall så får jag se om det känns bättre då. Annars får jag faktiskt skjuta på träningen, jag måste orka jobba också.

Ska distrahera mig med att kolla på resor till Japan i alla fall. Jag har så extremt mycket otur, TRE stycken andra på mitt jobb sa igår att de ska åka till Japan. Det gjorde ju inte mig mindre sugen direkt. Vill verkligen åka så fort som möjligt. Jag har varit ganska kräsen med hotell tidigare och har inte velat bo för sunkigt eller dela dusch med andra. Men man kan tydligen komma undan ganska billigt om man går ner lite i standard. Och det skulle ju innebära att vi kommer iväg tidigare. Värt att fundera på onekligen.

Nä, har inte tid att skriva mer. Här ska kollas resor.
 
Update: Med "extremt mycket otur" menade jag bara att det var otur att alla jag känner ska just till Japan. Jämfört med många andras otur är ju min otur ganska liten :)

Dag åtta av nio

Jobbar tio timmar idag, min åttonde arbetsdag i rad. Men jag är ledig i helgen så jag ska vila upp mig då. Jag är en sån som tycker det är totalt onödigt att vara ledig på vardagar, gör nästan aldrig något särskilt då ändå. Mycket bättre att jobba och tjäna lite extra cash om tillfälle ges. Jag vet inte till hundra procent vad jag ska lägga lönen på här framöver när husräkningarna är betalda, men det skadar aldrig att ha några sparade slantar. Något blir det ju alltid!

Måste dock erkänna att jag har lagt all planering åt sidan. Vet ju inte ens om jag får någon semester i sommar, så jag gör mig inga förhoppningar längre. Får väl ta upp planeringen när jag vet hur det blir och kan bara hoppas att det löser sig till det bästa. Tillsvidare jobbar jag på utan att veta exakt vad jag kämpar för. Men det funkar det med! Ett tag i alla fall.

Men jag måste erkänna att jag skulle vilja göra något roligt. Resa iväg någonstans. Uppleva något nytt. Helst igår. Men istället försöker jag gräva ner mig i träningen och fokusera på det. För det kan jag göra här och nu. Det andra måste bli senare.

Vilken jacka!

Har länge letat en sommarjacka. Nu har jag äntligen hittat en jag vill ha, kanske inte nödvändigtvis i rosa dock! Meeeeen den kostar typ 4000 spänn. Jo ... Men nää ... Bara att glömma.

Hela dagen framför mig

Vaknade idag av att det kom nån och skulle göra något inne i vårat badrum. Där låg jag naken i sängen när jag plötsligt hör ett "hallå?" Snacka om panik! Haha, jag gömde mig under täcket. Men den något skumma väckningen gjorde ju i alla fall att jag kom mig iväg till gymmet tidigt. Så nu sitter jag här, nytränad och börjar inte jobba förrän i eftermiddag.
 
Funderar på att faktiskt göra något vettigt här hemma. Gräsmattan skulle verkligen behöva krattas. Visserligen vill jag inte glömma bort att vila ibland också, men lite krattning har väl ingen dött av? Nåja, får se hur jag gör.
 
Nu börjar datorns batteri ta slut så jag slutar skriva innan allt dör :-)

Här är jag!

Har inte skrivit här på några dagar, men faktum är att jag mest har jobbat ändå och det är ju inte så kul att skriva om. Har varit sjukt trött de senaste dagarna, tror mest det beror på att jag börjat träna igen. Min kropp är ju lite dålig på att ta upp näring så jag tror att den kanske inte får i sig tillräckligt nu när jag ökat trycket på den. Men jag hoppas det ska bli bättre någon gång. Jag är inte alls nöjd med hur jag ser ut nu. Trots att jag äter hyfsat mycket syns det inte. Antar att jag förbränner lika mycket. Men jag hatar att vara smal, jag vill vara vältränad! Ha ett sexpack på magen och se hälsosam ut. Strong is the new skinny. Kanske lyckas jag få till det någon gång. Jag kämpar verkligen hårt för det. Kämpar för att orka med allt också ... Att vara en bra medarbetare på jobbet, att göra bra ifrån mig på gymmet och att vara en bra "hemmafru" när jag väl är hemma. Och jag orkar. Men trött är jag rätt ofta.

Inte pigg

Jag är trött. Var vaken sent igår för att vakna sent idag och vara pigg när jag jobbar natt. Vad händer? Självklart vaknar jag tidigt ändå, så att vara pigg i natt är bara att glömma, är ju inte ens pigg nu. Jag är en morgonmänniska, jag säger det igen.

Igår var vi in till Luleå förresten och åt på Donken och kollade i sportaffärer. Hade helt enkelt inte så mycket bättre för oss. Sedan jobbade jag tre timmar på eftermiddagen och tiden flög iväg.

Jag tänker väldigt mycket nu på framtiden. På karriärsmöjligheter och plugg. 23-årskrisen har kickat in antar jag ... Hehe.

Valborgs

Gårdagen fortsatte bättre än den började. Vi åkte och åt middag på Challenge, jag tog med lammracks med rösti, chevrécreme smaksatt med honung, rödvinssky & rostade primörer. Det var hyfsat gott men lite lite kött. Kläckte den smarta kommentaren "den här rätten passar nog bättre till en vegetarian!" G fattade inte vad jag menade först, haha. Tror jag ska prova laga någon form av racks eller ribbs hemma någon gång (var är skillnaden mellan dem?!)

Sedan åkte vi i alla fall och tittade på en majbrasa, det var mysigt ända tills slutet då vi höll på att bli spetsade av en pinne. Folk var lite ivriga att slänga på grenar på elden och vi stod lite nära. Hehe. Så vi gick för att slippa få ett hål i bröstet helt enkelt. Åkte till G's föräldrar där även hans syster med familj var. Det var riktigt trevligt! Sedan åkte vi hem en snabbis innan det var dags för valborgstraditionen, att åka runt med bilen och bara se sig om. Jag tycker om att göra det, inga distraktioner, bara fokus på att prata :)

Kom i säng hyfsat sent men vaknade såklart ändå tidigt idag. Hade hoppats på att sova länge då jag jobbar natt i helgen. Men jag kan nog glömma att det någonsin kommer hända. Har i alla fall mycket tid nu för att hitta på något, jobbar bara 16-19 idag. Kul!

RSS 2.0