Allt handlar om mat

Känner mig smått knäckt. Trött som jag vet inte vad och med en lätt huvudvärk. Tror nog det kan bli att ta det lugnt i några timmar i alla fall. Så lugnt man nu kan ta det när man har en elektriker och en sambo hemma som lever om för fullt. Men jag har inte tänkt att överanstränga mig i alla fall.

Igår åt vi middag på Golden Dragon. Ingen orkade laga mat och dessutom har vi flyttat ut hällen i tvättstugan och dit har vi ingen dörr från insidan än. Och vi orkade liksom inte gå ut och genom garaget för att fixa mat. Ugn har vi inte ens, den är urkopplad. Hur som helst, jag åt typ världens största portion med biff, szechuansås och ris. Det var hyfsat gott! Biff är typ mitt förstahandsval när jag äter på kinarestauranger och dylikt ... Kyckling och räkor kan jag liksom laga till själv, men biff behärskar jag inte riktigt. Det är nog lika bra, för annars skulle jag föräta mig på det också.

Jag har blivit väldigt oinspirerad i min matlagning just för att jag tröttnat på de flesta ingredienser. Som kyckling och räkor, det har jag lagat lite för ofta. Fisk tröttnar jag på om jag lagat det typ en gång på ett halvår. Och kött är jag som sagt rätt dålig på. För några dagar sedan kokade jag ris, körde i lite risvinäger och la till gravad lax. Sedan åt jag det med soja och wasabi. Det blev några matlådor av det vilket är bra, då slipper jag tänka på lunch i några dagar och får äta något sushiinspirerat som är rätt snällt mot magen.

Men när nya köket är på plats måste jag verkligen försöka hitta ny inspiration till min matlagning. Äta måste man ju och det får gärna vara en varierad kost. Nog ska jag väl kunna hitta recept som känns intressanta ändå. Det gäller väl bara att leta nog bra.

Nä, jag börjar nog rentav att söka roliga recept redan nu. Har ändå inget bättre för mig och det borde hålla mig vilande ett tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0