Kul på G

Nu är en resa ner till Stockholm bokad, vi åker på torsdag kväll. Ska dit för att i första hand adoptera en Lexus rx 400h men lite annat trevligt ska väl också hinnas med, det är min förhoppning i alla fall. Har ju långledigt så vi behöver inte åka hem förrän på måndag.

Men än är det några dagar kvar. Idag har jag tränat, ben stod på schemat och jäklar vad jag tog i. Trodde inte jag hade den kraften men det fanns lite att plocka fram. Fyra dagars jobb till har jag framför mig nu, men det känns som att tiden kommer gå fort faktiskt. Längtar jättemycket tills vi åker till huvudstaden i alla fall, det ska bli kul att komma iväg från vardagen en stund och göra något annat.

För övrigt är jag sjukt sugen på att skaffa häst, så för att stilla suget har jag kontaktat en som ger ridlektioner på fjordhäst. Det kan ju vara något, jag hoppas en tid kan bokas snart så jag får komma upp på hästryggen igen för första gången på evigheter. Har kommit fram till att någon gång i livet vill jag nog skaffa häst igen. Det är en fantastisk känsla ju. Men det lär inte hända på många år tyvärr. Men någon gång kanske.

Nåja. Nu ska jag ställa mig och laga lite mat innan jobbet. En köttbit och lite potatis blir det, det är väl aldrig fel? Sen att jag alltid får till det är ju en annan sak. Men förhoppningsvis blir det väl ätbart.

Dålig koll

Hemma på rast och har just mumsat i mig sushi som Gerry kom hem med igår. Kollade kontot sen och upptäckte att jag hade typ tretusen mer än jag trodde. Hur kan man ha så dålig koll på ekonomin som jag har?! Alltså, jag har såklart koll på räkningar och den biten, men jag lyckas alltid ha mer pengar kvar än vad jag räknat med. Klart det hade varit värre om det varit tvärtom dock, så jag ska väl inte klaga. Men det är ändå lite skumt att man kan gissa fel på så mycket. Pessimist, javisst.

Men att det står still på kontot är väl i och för sig förståeligt. Jag vet inte när jag skulle ha haft tid att göra något. Fördelen med att jobba mycket är ju att man inte har någon tid att spendera sina slantar på. Fast ärligt talat är det ju ganska trist att ha det så i längden. Skulle hellre haft ett tomt konto om det inneburit att jag fått uppleva något speciellt.

Men å andra sidan kan jag ju hamstra tills jag har den där tiden. Någon gång ska den väl dyka upp. Typ kanske nästa sommar. Eller nästnästa sommar. Eller nån annan gång. Förr eller senare kommer jag ha massor med tid. Om inte annat när jag blivit pensionär.

Guess what, I'm not a robot

Jag har så lite att berätta att det är pinsamt och tragiskt på samma gång. Jobbar typ hela dagen idag. Jag gör ju knappt annat än att jobba. Det är jättebra och det är anledningen till att jag är där jag är idag. Men samtidigt börjar jag känna att jag måste fylla mitt liv med annat också. Något som ger det mening och gör mig till något mer än en robot. För så känner jag mig ibland, som en jobbrobot.

Och jag börjar inse att det inte är så det ska vara. Man ska jobba för att leva och inte tvärtom. Måste börja ta mig tid för att leva. Exakt vad det livet ska gå ut på vet jag inte men jag antar att det handlar om att göra sånt man får glädje av. I mitt fall handlar det nog om att spendera tid med min älskling, träffa mina föräldrar ibland, resa lite om det är möjligt och kanske börja om med ridningen. Det skulle vara ett fint liv. Frågan jag måste ställa mig är hur jag ska se till att mitt liv blir så. Hur jag ska hitta balansen.

Men jag ska lyckas i alla fall. Jag ska banne mig lyckas.

Lång dag

Den här dagen kan beskrivas väldigt enkelt. Uppstigning klockan 06.30. På jobb nr 1 klockan 07.45 till 12.00. Hem och äta. Vidare till gymmet för ett träningspass. Äta. Vidare till jobb nr 2 klockan 16.00 till 20.00. Äta. Sova. Jag är trött redan, jag erkänner. Detta kommer bli en låååång dag.

Avgiftning och ledig dag

Veckans enda lediga dag. Bestämde mig för att det var okej att vara ledig idag om jag gör något bra av dagen. Så jag har handlat, röjt upp lite här hemma, städat bilen och tränat. Nu känner jag att jag med gott samvete kan ligga i soffan en stund innan det är dags att börja med middagen. Sallad blir det idag, med tonfisk eller räkor. Har ätit så mycket skit på sistone att det känns som att en liten avgiftning kan vara på sin plats. Bara nyttigheter ett tag framöver alltså.
 
Mer spännande än så blir det inte. Har inte så mycket att berätta.

If I had a little money ...

Det finns inte jättemycket spännande att berätta är jag rädd. Har fyndat fyra stickade tröjor för 50 spänn styck. Enligt min fästman är tröjorna "nästan lika fina som mig" Jag hoppas det är ett bra betyg, haha. För övrigt var vi till Luleå igår en sväng när båda jobbat klart för dagen. Åt på Donken och för första gången på länge njöt jag faktiskt av en sån måltid. De har jättegott glutenfritt hamburgerbröd som till och med ser ut som vanligt bröd. Lycka! Provkörde även en bil, vilket var anledningen till att vi åkte till Luleå. En Lexus, RX 400h om jag inte minns fel (hur i helvete kommer jag ihåg det?!) Trevlig bil men lite dyr tyvärr ...

För övrigt har jag jobbat dag sju av sju nu. Håller verkligen ingen koll på hur många dagar det blir nuförtiden, råkar bara kolla på schemat ibland och blir överraskad. Kanske är jag ledig i tre dagar nu. Kanske blir det nån dag med jobb istället. Får se helt enkelt om telefonen ringer eller är tyst. Just nu känns det som att jag är nöjd med vilket som. Är lite trött och har fortfarande nåt virus i kroppen som ligger och lurar. Men bara sådär lite så att det drar ner energin utan att vara en ursäkt för att vila. Störande faktiskt. Men hoppas nästan jag får jobba imorgon ändå så kan jag vila två dagar sen med gott samvete.

Ja, ofrånkomligt är ju att ju mer man jobbar desto mer kan man unna sig när man väl är ledig. Och det är grymt trevligt att unna sig typ en god middag eller nåt sånt. Sushi ... Mmmm! Nä, nu ska jag sluta drömma mig bort. Det lär jag inte äta varken idag eller imorgon. Suck.

Vet ingenting

Enligt schemat hade jag två jobbadagar den här veckan, åtta timmar totalt ...! Som tur är utökades detta just med några timmar idag på extrajobbet. Ja alltså, åtta timmar ... Det hade ju varit svårt att överleva på. Hade jag inte haft två jobb skulle jag ha haft panik vid det här laget.

I början av oktober har jag en långhelg som jag är ledig, fredag till måndag och dessutom jobbar jag bara förmiddag på torsdagen. Tänk så mycket man kunnat hitta på då. Åka iväg till ett annat land, bo på hotell och allt det där. Nackdelen är ju att det ser så osäkert ut på jobbfronten att det vore bra att spara slantarna istället. Det är tråkigt att behöva förbereda sig på det värsta, men vad ska man göra?

Livet är på paus. Min absolut högsta och enda önskan är att vi snart ska kunna leva igen. Att inte behöva vänta mer. Det är så frustrerande att inte veta och jag känner att det påverkar mitt humör. Vill bara ha ett tryggt liv och en uthärdlig tillvaro och inte behöva undra över framtiden. Att det ska vara så svårt.

Snart kanske det blir bättre. Snart. Jag måste ju tro det.

Det går som det går nu

Igår jobbade jag tio timmar uppdelat på två olika jobb. Det var uppenbarligen ingen höjdare för idag är kroppen på helspänn. Nåja, har man inget val så ... Röstade såklart även igår och sen på kvällen satt vi och följde valvakan. Blev sjukt frustrerad vilket var en blandning av hunger och att det gick så bra för SD. Efter att ha jobbat sex timmar i dåliga skor på ett betonggolv kände jag verkligen inte för att ställa mig upp och laga mat. En personlig slav som gav fotmassage och fixade middag hade suttit fint. Men halv elva på kvällen bestämde jag mig för att det fick vara nog med lidandet och slängde äntligen ihop middag. Bacon och böngroddar i en stark sås med havregrädde och så ris till det. Ätbart helt klart.

Idag jobbar bara ett kortpass framåt kvällen. Ska vila fram tills dess att jag måste laga middag. Idag står nån form av tacogratäng på planeringen. Stod tacopaj i receptet, men den har ingen pajdeg? Men det blir säkert gott i alla fall. Har varit och veckohandlat också. Trevligt att gå runt och välja bland olika varor men idag var det ganska betungande också. Nu känner jag mig mer däckad än innan. Hade planer på att träna men har lagt dom åt sidan. Hatar att min kropp inte alltid vill som jag vill.

Men huvudsaken är ju ändå att jag kan sköta mina jobb och det kan jag ju. Sen att det inte blir så mycket gjort på fritiden alla gånger är väl inte hela världen. Fast det vore ju trevligt om jag skulle kunna hitta tillbaka till någon slags balans mellan båda delarna. En dag kanske.

Bättre nu och sparande

Även om dagen inte började så bra så har den faktiskt fortsatt bättre. När spänningarna lättat åkte jag till gymmet. Körde bara på lättare vikter och några få övningar, var mycket flåsigare än vanligt pga. förkylningen vilket jag tog hänsyn till. Men det kändes ändå bra att få köra igenom musklerna och efteråt var de mycket mer avslappnade än innan. Jag behöver köra slut på dem ibland för annars blir de bara mer och mer spända typ.

Sedan åkte jag och handlade. Hade ingen matinspiration så jag bestämde att det får bli hamburgare och pommes till middag, haha. Hittade även en nyhet i det mjölkfria sortimentet, creme fraiche med havre typ. Ska bara komma på vad jag ska använda det till, men det ska bli kul att prova för just creme fraiche har jag länge saknat en ersättare till. Vad kan man laga som innehåller det?

Denna dag har dock varit rätt tråkig om jag ska vara ärlig. Jag är verkligen sämst på att fylla lediga dagar med mening! Kommer inte på något som jag känner skulle skänka mig glädje en ledig vardag. I alla fall inte med 128 kr kvar på kontot, annars kunde man kanske ha gått på stan eller något.

Nu låter jag förresten jättefattig ... 128 spänn att klara sig på till den femtonde!? Men det är självvalt i alla fall, förde över en massa till sparkontot och nu börjar vi ha i närheten av tillräckligt med besparingar för att klara bröllopet ... I alla fall med den budget vi räknat på. Det känns skönt att ha det klart såhär tidigt. Då kanske man kan leva ett normalt liv resten av året utan att spara som en tok hela tiden. Kanske ...? Men jag misstänker att det kommer bli mycket sparande ändå för det finns alltid något att spara till. En del mindre roliga saker också, som att laga bilar och sånt.

Ibland känns det som att hela livet går åt till att spara. Spara och spara ... För att bränna allt på en dag eller några veckor. Och sen spara igen. Hur skulle det vara att alltid leva för dagen och bränna lönen så fort den kommer in på kontot? Det låter inte så meningsfullt. Att köpa en massa kläder och prylar typ. Dricka en massa dyra drinkar kanske. Nä, jag vet inte. Jag skulle nog bränna nästan alla pengar på god mat i så fall. Vilken pensionär jag är. Men det känns roligare att göra nåt riktigt häftigt istället, som att åka på en resa. Om än det kanske bara blir en gång per år om ens det.

Men Piteå är en ganska liten stad också och att hitta på roliga saker att göra i vardagen är väl inte det enklaste. Jag menar, tänk om man bott i New York till exempel ... Då hade det nog varit en annan grej! Jag drömmer ganska ofta om New York förresten. Om allt jag inte hann göra sist jag var där. Det är onekligen en stad som gjort intryck. Piteå skulle ha varit lite mer som New York. Hehe.

Nä, men något skulle jag behöva fylla mina lediga dagar med. Vet att jag sagt det förut också men det har liksom inte blivit av. För jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Något måste jag nog hitta på. Snart.

Ingen vidare morgon

Tigerbalsam och sängläge kan sammanfatta min morgon. Det beror antaglien på att jag är ledig. Spänner mig undermedvetet de dagar jag jobbar för att jag vet att jag måste orka. Men när jag blir ledig slappnar jag av och då kommer illamåendet. Det är nog värre för att jag inte tränat på några dagar också pga. förkylningen. Skulle verkligen vilja komma iväg till gymmet för kroppens skull. Det enda jag är lite orolig för är att jag ska förvärra förkylningen. Men å andra sidan har jag gått igenom betydligt värre. Sist jag var förkyld jobbade jag en sextiotimmarsvecka liksom. Denna vecka har jag kring tjugo timmar så då ska väl lite träning inte vara hela världen?

Hoppas i alla fall att spänningarna släpper snart så jag åtminstone kan åka och handla, för det ska jag göra. Måste lista ut vad det ska bli för middag idag också. Mat är liksom mitt område här hemma. Är inte så mycket för det där med att både mannen och kvinnan ska göra exakt samma sysslor för att det ska vara "jämnställt" Jag gillar ju att laga mat och då GÖR jag det. Är gärna gammeldags i så fall. Jag vill dessutom inte fixa med bilen och sådana saker, så what's the problem liksom. Inga "hen" i vårat hem, haha.

Man kan väl lugnt säga att bloggen inte lider av min vila i alla fall. Inläggen blir rätt långa. Men jag kan garantera att JAG lider av vilan. Det är verkligen inte min grej. Nä, jag tror faktiskt att jag ska satsa på att göra något idag. Datorn är tråkig ju. Tv:n är ännu tråkigare. Allt som har med att ligga i soffan att göra är tråkigt helt enkelt. Vi har fått ben av en anledning! Bara spänningarna gå över ska jag utnyttja dem till fullo.

Morgonsnack om mat

Idag jobbar jag ett tidigt morgonpass. Var fram tills jag skulle gå och lägga mig övertygad om att jag skulle jobba kväll, så det var tur att jag dubbelkollade schemat! Men vilken besvikelse alltså, ingen sovmorgon. Som tur är verkar dock förkylningen inte ha blivit värre så då funkar det väl ändå. Och från tolv har jag ju resten av dagen på mig att vila.

Har ätit en god frukost bestående av vaniljsoygurt med cocos och gojibär, en kopp kaffe och en hårdbrödmacka med hamburgerkött från charken och gurka. Efter att ha ätit gröt ett tag kände jag att det var dags för lite variation. Och detta är ju faktiskt lite mer spännande. Borde verkligen börja lägga mer krut på att fixa goda frukostar, för trots allt så har ju frukosten potential att bli dagens absolut bästa mål.
 
Igår lagade vi fransyska med morötter i ugn, potatismos och champinjonsås till middag. Köttet blev bra i konsistensen och så ... Men det är irriterande svårt att få en sån maträtt att smaka något! Behärskar verkligen ingenting som inte smakar starkt och det stör mig. Jag vill ju vara bra på all matlagning. Och trots allt så är jag ju svensk, hur kan det då komma sig att jag behärskar det asiatiska köket bättre än det svenska?! Har ju inte växt upp med det liksom.
 
Nåja, jag ska kanske vara glad över att jag är bra på någon form av matlagning istället för att klaga. Idag ska jag utforska det indiska köket har jag tänkt. Vegetariskt blir det också (sorry Gerry, du kan få en bit falukorv om du vill!) Jag har en förmåga att snöa in på vissa kryddor och använda dem till allt, så igår bestämde jag mig för att köpa nya kryddor och prova något nytt. Hoppas det blir gott, för då har jag ju flera nya kryddor att använda mig av i framtiden.
 
Testar egentligen alldeles för få nya rätter med tanke på hur fint kök vi har. Det är ett kök som förtjänar att experimenteras i. Ett kök som förtjänar långkok och kulinariska rätter. Har verkligen inte gett köket vad det förtjänar. Det är egentligen lite märkligt med tanke på hur mycket jag älskar mat. Ska försöka ta tag i det där från och med nu. Bara jag inte jobbar så mycket och blir trött så ska det nog gå bra. Jag vill att det ska gå.

Förkyld

Här är man ledig några dagar och vad händer? Självklart har jag åkt på en förkylning. Det är så typiskt. Men lördagen var i alla fall trevlig. Började dagen med att åka och äta hotellfrukost på havsbadet. Åt självklart hur mycket som helst. Det var kanske inte så smart med tanke på att vi efter det åkte till Luleå för att gå på matmarknad. Fick gå runt flera timmar och bara titta i affärer och titta på maten innan vi ens hunnit bli lite hungriga. När vi inte längre var proppmätta köpte vi en krokodilburgare och en känguruburgare, var ju tvungna att smaka. Dock var det väl inte så speciellt får jag erkänna.
 
Söndagen blev väldigt lugn då förkylningen hunnit bryta ut ordentligt. Gick inte utanför dörren på hela dagen. Åt ölkorv och drack cola till lunch. Så jäkla sunkigt. Kände mig rätt äcklig, men var så orkeslös att det var enklast då. Men till middagen kände jag att det var dags att skärpa sig, så koreansk kyckling med ris blev det. Flåsande tillagades middagen. Det var värt ansträngningen. Såååå gott med mat.
 
Idag är jag också ledig. Har varit och handlat, kände att jag var tvungen att gå utanför dörren och göra NÅGOT för att inte bli galen. Förkyld är jag dock och nu känner jag mig rätt konstig efter ansträngningen. Ska ta det lugnt fram till middagen ska lagas. Blir ugnstillagad fransyska med potatis och champinjonsås idag. Har potential att bli jättegott känner jag. Hoppas det blir det också.

Snart i land, snaaaart!

Pressar. Lite till ... Och lite till ... Och lite till. Jobbdag tolv av tolv idag, trodde jag. Men imorgon blir det dag tretton av tolv. Hur nu det gick till. Har redan jobbat fyra timmar idag på förmiddagen och i eftermiddag blir det tre till på mitt andra jobb. Jag har varit till gymmet nyss också. Känner mig grymt duktig. Fast lite sliten också. Lördag och söndag ska jag vara ledig i alla fall.
 
Det märks lite på humöret att jag inte haft någon dag då jag fått vara bara jag på ett tag. Serviceyrket är kul, men där är jag ju trots allt inne i en roll. Och att spela den där rollen exakt varje dag kan vara lite påfrestande får jag väl erkänna. Alltid vara glad och trevlig, prestera på topp. Nä, i helgen ska jag bara vara mig själv. Ta det lugnt, äta gott och umgås med min älskling. Ser fram emot det. Jättemycket!
 
Tankeverksamheten är det lite sådär med just nu, så jag kommer inte på så mycket mer att skriva. Får återkomma efter helgen då jag förhoppningsvis är piggare.

Många dagar

En vecka sedan sist jag skrev. Men vad ska jag skriva om? Jobbade tio dagar, var ledig en och har nu gått in på dag tio av tolv. Bara några timmar varje dag dock. Känns som att jag jobbar jämt men får dålig utdelning för det. Tur att jag oftast tycker det är hyfsat kul i alla fall.
 
Idag börjar jag först på eftermiddagen, så jag hinner träna innan. Det är ju alltid något. Gör man något annat än att jobba under dagen kan man nästan lura sig själv att tro att man haft en ledig dag. Fair enough. Får helt enkelt se till att få ut så mycket av de timmar jag faktiskt är ledig. Fast i helgen är jag ledig på riktigt! Det kommer jag hålla stenhårt på för det lär nog behövas. Vet inte vad vi ska hitta på dock men hoppas vi kommer på något.
 
För övrigt vet jag inte vad jag ska berätta. Mitt liv är inte så spännande just nu helt enkelt. Inte alls faktiskt.

RSS 2.0